Sveiks! » Ielogoties » Reģistrācija

Fasādes krāsojumā sīkas plaisiņas - labot vai pārkrāsot?

Autors Vlds 
Fasādes krāsojumā sīkas plaisiņas - labot vai pārkrāsot?
05/08/2015 16:43
Labdien!
Ar minerālvati siltināta fasāde apmesta ar dekoratīvo, graudaino apmetumu un nokrāsota ar Sadolin Silikat krāsu. Tagad, pēc 10 gadiem, vietām parādījušas sīkas plaisiņas - vairāk saules pusē pie apakšējās malas un arī dažās vietās, kur zem apmetuma stiķējas siltinājums. Tas labi redzams pēc spēcīga lietus - ap plaisām ilgāk paliek mitrums. Kādā veidā to vislabāk labot?
Re: Fasādes krāsojumā sīkas plaisiņas - labot vai pārkrāsot?
07/08/2015 16:47
Pēc Jūsu apraksta liekas, ka ir sasprēgājis armējošais slānis, līdz ar to mikroplaisiņas iznāk cauri dekoratīvajam apmetumam un, protams, arī krāsai.
Pazīme, ka ūdens ilgāku laiku neizžūst un plaisas vieta ir tumšāka, liecina, ka plaisa ir dziļa.
Cēloņi plaisām var būt dažādi: nepareizi iestrādāta vate, nepareiza dībeļošana, zemas kvalitātes sārmneizturīgs armējošais siets, nepareizi iestrādāts siets utt.
Pareizi būtu novērst cēloņus, bet, domāju, ka tas nav iespējams, nemainot visu siltināšanas sistēmu.
Ar esošo situāciju varētu sadzīvot, pārkrāsojot ar sintētisku krāsu. Silikāta krāsa, neapšaubāmi, ir ļoti labs risinājums, bet tā laiž cauri ūdeni, samirkst un Jūs vienmēr redzat plaisas apmetumā.
Sintētiskās krāsas nesamirkst un nelaiž cauri ūdeni, bet tikai ūdens tvaiku. šāds risinājums nāks par labu dekoratīvajam izskatam. Sintētiskās krāsas ir arī daudz elastīgākas, salīdzinot ar silikāta krāsu, un mikroplaisas ilgāku laiku tiks noslēptas.
Vislabāk būtu vispirms virsmu piesūcināt ar HANSA NOOBEL PRIMER (VIVACOLOR) silikona grunts šķīdumu, kas atšķaidīts ar ūdeni 1:10 un tad pārkrāsot ar HANSA FACADE (VIVACOLOR) akrila krāsu, kura modificēta ar silikonu.
Šai krāsai gan nevajag grunēšanu, bet šajā gadījumā silikona grunts 100% atgrūdīs ūdeni un fasāde, kaut saplaisājusi, vairs nesamirks un vienmēr būs sausa un izskatīsies labi.
Viss strādās labi, kamēr neradīsies atkal būtiskas jaunas plaisas.
Atvainojiet, bet šeit komentu pievienot nav atļauts,
Lai pievienotu JAUNU TĒMU spied 'Jauna TĒMA'