UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Par kondicionieriem un siltumsūkņiem :  Building.Lv Forums

Uz jautājumiem par kondicionieriem un siltumsūkņiem atbild SIA BVT Partneri izpilddirektors Andris Kiseļevskis.
kas ir VRF
Autors: 123 ()
Datums: 30/07/2009 10:53

kas ir VRF

Re: kas ir VRF
Autors: Eksperti ()
Datums: 31/07/2009 20:13

VRF (variable refrigerant flow) gaisa kondicionēšanas sistēma ir ārkārtīgi efektīvs, uzticams un enerģiju taupošs veids, kā dzesēt vai sildīt ēku ar minimālu montāžas laika patēriņu un iekārtu aizņemtās vietas ekonomiju. Tas tiek panākts ar īpašu tehnoloģiju, precīzi sadalot un dozējot siltuma nesēja plūsmu atkarībā no siltuma vai aukstuma slodzes. Dažu ražotāju izmantotie apzīmējumi, kā piemēram, VRV (variable refrigerant volume), multizonālās iekārtas vai dalītās plūsmas iekārtas praktiski nozīmē to pašu, bet kopumā starptautiski pieņemts apzīmējums ir VRF.
VRF sistēmas (Mitsubishi Heavy apzīmējumos- KX) ir šobrīd vislabākais pieejamais vidēju un bieži vien arī lielu ēku gaisa kondicionēšanas (kā dzesēšana, tā sildīšana) risinājums. Mitsubishi Heavy KX VRF tipa iekārtām ir labākie vai vismaz vieni no labākajiem tehniskajiem rādītājiem pasaulē. Par VRF sistēmu ir jēga sākt domāt, sākot no 10kW un uz augšu. Ja nepieciešama mazāka jauda, parasti izvēlas multisplit tipa iekārtas.
Mūsu Tallinas birojs jau vairākus gadus tiek veiksmīgi vasarā dzesēts un ziemā sildīts ar Mitsubishi Heavy KX4 45kW iekārtu, kā iekšējās daļas izmantojot griestu kasetes. Cits siltuma avots netiek izmantots.
Plašāka informācija pieejama mūsu mājas lapā [www.bvtpartneri.lv]



Atvainojiet, bet šeit komentu pievienot nav atļauts,
Lai pievienotu JAUNU TĒMU spied 'Jauna TĒMA'

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.