UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

gatava projekta saskanosana Marupe
Autors: kiev (195.13.219.---)
Datums: 19/11/2005 00:44

Man ir gatavs projekts ar arhitekturu, buvkonstrukcijam un tehniskajiem projektiem, kuru es velos piesaistit manam apbuves gabalam Marupe, ka ari saskanot buvvalde.

Re: gatava projekta saskanosana Marupe
Autors: Vienkārši Tu (81.198.242.---)
Datums: 19/11/2005 23:00

Varu palīdzēt, bet man būtu nepieciešams šo projektu redzēt un zināt, kurš to ir izstrādājis. Tel. 8614764

Autors: kiev (62.85.6.---)
Datums: 21/11/2005 19:05

tas ir standarta polu projekts .esmu to jau iztulkojis.
cik maksatu Jusu pakalpojums.

Autors: Vienkarshi Tu (87.110.13.---)
Datums: 21/11/2005 23:51

Ja Jums viņš nav digitālā veidā, tad aptuveni sākot no Ls 500,-. Ja nepieciešama sīkāka informācija lūdzu zvanīt.

Autors: kiev (80.232.181.---)
Datums: 03/12/2005 22:20

500 lati- tas ir pa dargu. normali piedavajumi ir lidz 200- 300 ls.

Autors: Vienkārši Tu (81.198.240.---)
Datums: 04/12/2005 03:46

Var jau būt, ka Jums liekas, ka 500,- ir par dārgu, bet ja Jūs gribat normāli saskaņot un pieņemamos termiņos (nevis vilkt to mēnešiem ilgi), tad Jums būs nepieciešams arhitekta paraksts būvinženiera paraksts + labojumi jo tāds projekts kāds ir poļiem ar iztulkošanu tikai Latvijā nav derīgs, jo neatbilst būvnormatīviem. Un Jums tie kas sola 200 vai 300 šīs te lietas neņem vērā, bet tad kad sāksies skaņošana Jums būs ļoti bieži jādzird teksti: "Būvaldes vadītāja to un to paprasīja un Jums jāpiemaksā būs tik un tik un skaņošana atliekas uz mēnesi". Bez tam Jums paveiksies, ja būvvaldes vadītāja neliks braukt uz poliju un izmaiņas skaņot ar viņiem.

Autors: andrek (87.110.76.---)
Datums: 04/12/2005 04:00

Poļu projektu pat par Ls sākot no 500,- ir lēti- polijā ir siltāks, jāmaina pamatu dziļums, sienu un siltināto pārsegumu biezums,nepārliecina jumta konstrukcija utt... nopietni iedziļinoties "utis" projektos ir daudz...kaut kādi jokdari apstrīdēja tiesā LBN 209.- tagad būvvaldēs priekšā apkārtraksti un sāk prasīt pilnus tehniskos projektus it visam-... vislētāk ir nebūvēt nemaz, bet ar labu projektu savus 20% būvdarbos var ieekonomēt...poļu krutka ir poļu krutka- būvējiet droši...

Datums: 05/12/2005 17:11

polu projekti ir leti ne tapec ka tie ir slikti, Polija ta ir vesela industrija - Archeton, Archon, Archpelag un vel kadas 20 lielas firmas.
Lielaka dala no sim firmam darbojas Vacija, Danija utt. Ir starptautiski atziti atbilstibas sertifikati.
Latvija nav nekada ipasa brinumzeme, seit ir tikai viss ta samudzinats, ka par katru
papirinu jamaksa visiem un katram, lai visadi liekezi piepelnitos.

Padomajiet tad ludzu, kapec seit viss ir tik dargs. Katrs grib nenormali uzvarities, ari Jus arhitekti.
Kvalitates nav, bet prasat baigo naudu par savu garadarbu. + vel Jusu kludas, katrs kurs ir buvejies, sapratis mani.

Ar ko tad polu krutka sliktaka par latviesu krutku, tacu vismaz polu krutka ir divreiz letaka. Kaut gan Poija pa pedejiem 3 gadiem ir nenormali pacelusies, aizbrauciet un apskatieteis.

Datums: 05/12/2005 19:19

KIEV, ja tur tik labi, kāpēc neesi pārcēlies uz Poliju?- Tāpat varbūt vari paskaidrot kādas motivācijas dēļ tautiešiem latviešiem būtu Tev jāpasniedz dāvanas, ja jau Tev "poļu krutka" mīļāka...
"Ar ko tad polu krutka sliktaka par latviesu krutku"- uz latviešu pamata izsniedz būvatļauju, bet poļu der tikai makulatūrai- es domāju, atšķirība ir būtiska.

Autors: Kika (81.198.238.---)
Datums: 05/12/2005 19:46

Man arī ir poļu projekts. Visumā nav slikts. Labs plānojums - kompakts. Bet jumta konstrukcija ir garām. To noteikti ir jāpārbauda un jātaisa ļoti uzmanīgi (bet tas jau nu būvniecības gaitā)!

Adaptāciju piedāvā tās firmas, kas Latvijā pārdod poļu projektus. Arhitekta pakalpojumi maksā aptuveni 250 Ls as saskaņošanu.

Starp citu, būvvaldes vadītāja neko "TĀDU " neprasīja un uz Poliju braukt nesūtīja. Viss notika normāli!

Autors: Vienkārši Tu (87.110.15.---)
Datums: 05/12/2005 19:54

Būvniecības vai ne būvniecības, bet ja uzbūvētais atšķiras no projekta tad var būvvalde gan uzlikt sodu, gan arī pieprasīt taisīt izpildprojektu, ko Poļi nu nekādi Jums netaisīs un Jūs atkal maksāsiet.
Starp citu, lai cik tas "dīvaini" neliktos, bet latvijā ir spēkā latvijas būvnormatīvi un nevis polijas vai eiropas savienības, jo pretējā gadījumā kam Jums vajag kaut kādu arhitekta parakstu un zīmogu, ja poļi to jau ir gan parakstījuši gan apzīmogojuši + vēl ir klāt sertifikāti, kāpēc Jūs šo projektu uzreiz nenesat uz būvvaldi??

Autors: Kika (81.198.238.---)
Datums: 05/12/2005 20:11

Būvniecības laikā ir iespējamas izmaiņas līdz 5 %. Un cik, zinu, visiem ir nelielas izmaiņas, pat būvējot pēc Latvijas superarhitektu projektiem.

Datums: 05/12/2005 21:51

KIKA- es labprat Jums uzrakstitu mailu par jumtu problemam, ja nekas nebutu Jums preti.

Autors: Vienkārši Tu (87.110.15.---)
Datums: 06/12/2005 00:26

:) 5% atkarībā uz kuru pusi. Un turklāt Jūs esat ļoti slikti informēta, man pat ir nācies saskarties ar tādām problēmām, kā ne tā pagriezts pods tualetē, bet Jums jau laikam labāk zināms.

Datums: 06/12/2005 14:47

Speciālists, kurš paraksta projekta vadītāja zvērestu projekta galvenā lapā uzņemas pilnu morālo, juridisko un materiālo atbildību un lai pasūtītājs reāli varētu saņemt zaudējumu gadījumā kādu kompensāciju, eksistē arī civiltiesiskā apdrošināšana pret profesionālo projektētāja risku. Kikas gadījumā visus izdevumus, kas saistīti ar jumta konstrukcijas projekta pārstrādi un izbūvi, vienkārši var piedzīt no personas, kas parakstījusi projektu kā projekta vadītājs un ierosināt anulēt šai personai prakses sertifikātu. Jābūt izteiktām pašnāvnieka tieksmēm, lai tā "na haļavu" parakstītu "krutkas" projektus...

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.