UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Meklē darbu :  Building.Lv Forums

Izskatās ka inženieri vairs nevienam nav vajadzīgi
Autors: AVK (85.254.217.---)
Datums: 19/03/2007 19:05

Biju nolēmis no darba brīvajā laikā uztaisīt kādu projektu.
Pazondējot pazīstamos, internetu un citas vietas sev par izbrīnu secināju, ka darbu atrast nav nemaz tik vienkārši. Mēneša laikā tikai viens daudz maz jēdzīgs piedāvājums un tas pats pēc cenas uzzināšanas (prasīju minimumu) pazuda.
Pēc pārdomām secināju - nopietnām firmām, arhitektiem (ar nopietniem objektiem) jau ir savi projektētāji, ar aizdomīgām firmām arī sasaistīties negribas (liels čakars un beigās var uzmest).
Sanāk ka no vienas puses it kā inženieru trūkst, bet no otras puses tādas īstas vajadzības pēcviņiem arī nav?

P.S. Es AVK inženieris ar sertifikātu un samērā lielu pieredzi.

Re: Izskatās ka inženieri vairs nevienam nav vajadzīgi
Autors: BK (87.110.106.---)
Datums: 20/03/2007 00:24

Tradicionāli darba apjomu sadalījums projektēšanā:lai vienam AVK specam būtu nodrošināts darbs, melnu muti vispirms jāpastrādā pieciem AR+BK... nu nav tie BK tik daudz...

Datums: 20/03/2007 22:50

Par BK taisnība - trūkst konkrēti. Visi pārkrauti ar darbiem, pat studenti.
Varbūt mainīt profesiju...

Autors: lapsēns (84.237.167.---)
Datums: 22/03/2007 03:47

bet kas ir AVK, AR un BK?...

Datums: 22/03/2007 17:45

AVK - apkure, ventilācija, kondicionēšana
AR - arhitektūra
BK - būvkonstrukcijas

Autors: Didims (---.vssa.lv)
Datums: 22/03/2007 21:31

Man domāt, ka tā inženieru būšana reizēm atkal tiek stipri pārspīlēta.

Tagad pat, man saistībā ar vienas lauku mājās pārbūvēšanu, pagasta arhitekts APU pieprasīja arī sertificēta būvinženiera apsekojumu. Maksāja tas 300 Ls, bet kad es to dabūju, es paliku dziļi vīlies.

Vairāk kā 1/2 no materiāliem aiņēma izejas dati (tā paša APU kopija, ēkas plāni, fotogrāfijas dažādos rakursos) un tikai pašās beigās biškīt pierakstīti kaut kādi novērojumi un secinājumu. Un faktiski nekā jauna, tāda ko es nebūtu zinājis pats, es tājā apsekojumā diemžēl neieraudzīju. Un teikšu godīgi, ka lai izdarītu tādus secinājumus nudien nebija nepieciešams sertificēts būvinženieris.

Autors: Didims (---.vssa.lv)
Datums: 22/03/2007 21:42

Bet runājot par AVK, mani interesē uztaisīt mājai dabīgo ventilāciju, kur pienākošā gaisa ievads ir ierakts zemē (~40 m).

Koncepcija tam visam ir apmēram šāda:
Gaiss pienāk pa zemē ieraktu cauruli 1,5 - 2 m dziļumā un zem zemes esošā ~ konstantā temperatūra ziemā ienākošo gaisu uzsilda, bet vasarā atdzesē. No caurulēm gaiss caur pagrabu tiek padots uz dzīvojamām telpām. Mājas augšējā punktā notiek gaisa izplūde. Sistēma strādā uz ieplūdes un izplūdes līmeņu un temperatūru starpību. Jo lielāka starpība, jo efektīvāka darbība. Efektivitātes palielināšanai izplūdē var likt papildus ventilatoru.

Šādai sistēmai nav vajadzīgi nekādi tur ūberagregāti, bet savu plānošanu gaisa plūsmām, diametriem etc tomēr vajadzētu.

Atsūti kādas koordinātes uz e-pastu. Varētu satikties un aprunāt konkrēto situāciju, iespējas, izmaksas.

Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **     **  ********   *******   **     **  **     ** 
  **   **   **        **     **  **     **  **     ** 
   ** **    **        **         **     **  **     ** 
    ***     ******    ********   **     **  **     ** 
   ** **    **        **     **   **   **   **     ** 
  **   **   **        **     **    ** **    **     ** 
This is a moderated forum. Your message will remain hidden until it has been approved by a moderator or administrator

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.

Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727