UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU
Piedāvā darbu :
Building.Lv Forums
Pašreizējā: 2 no 3
Re: Cik pelna projektētāji?
Autors:
Elinaa
(62.85.119.---)
Datums: 21/02/2007 01:57
Tehnologs
Man ajutājums - 300 - 3000 Ls, tu runā par arhitektiem?
Mani interesē ainavu arhitekta un ainavu tehniķa darba samaksa?
varbūt ir kādam kāda laba doma, vai ideja par summām?
Man ajutājums - 300 - 3000 Ls, tu runā par arhitektiem?
Mani interesē ainavu arhitekta un ainavu tehniķa darba samaksa?
varbūt ir kādam kāda laba doma, vai ideja par summām?
Autors:
BK
(87.110.106.---)
Datums: 21/02/2007 16:18
... pamatā ir tirgus ekonomika: ja esi pietiekami atpazīstama un pieprasīta klientu vidū, pati slēdz līgumus par izpildi- varētu būt arī Ls 3000 mēnesī par maz, bet ja esi darba ņēmēja kādā birojā un vēl īsti "nevelc", tad arī Ls 300 var nesanākt... parasti maksā stundu likmi rēķinot no oficiāli pieņemtās minimālās mēnešalgas un ja labi uzvedas, tikai tad tos tūkstošus...
Autors:
Elinaa
(195.13.178.---)
Datums: 21/02/2007 20:35
BK
:) :) ja labi uzvedos!!! un ja nē ?
Man jautājums, un kāda tad ir stundu likme (ainavu arhitektam)???? Kā tas ir no oficiāli pieņemtās mēnešalgas???? Paskaidro lūdzu?
:) :) ja labi uzvedos!!! un ja nē ?
Man jautājums, un kāda tad ir stundu likme (ainavu arhitektam)???? Kā tas ir no oficiāli pieņemtās mēnešalgas???? Paskaidro lūdzu?
Autors:
BK
(87.110.106.---)
Datums: 21/02/2007 23:01
Oficiālā minimālā mēnešalga ir Ls 120,- par 160h darbu mēnesī: ti Ls 0,75 stundā; darbinieku bez rekomendācijām iesākumā parasti pieņem uz nepilnu darba laiku: 6~10h mēnesī; ti ar algu ~ Ls 10,-, ja pēc kādiem mēnešiem no jaunuļa ir kāda jēga-slēdz citu vienošanos ar abpusēji salīgtu apmaksas sistēmu. Nekur nav noteikta likme cik jāmaksā arhitektam (vienalga kādam) alga, ir tikai orientējoši pieņemti vidējie lielumi speciālista darba vērtējumam kopējo projektēšanas izmaksu noteikšanai- rasētājam/jaunākajam speciālistam tas būtu Ls 7 ~ 10 h; jābūt ļoti izdevīgam līgumam, lai varētu no šis summas 25% maksāt algā...algu likme nepastāv (izņemot valsts ierēdņus)- apmaksas pamatā ir vienošanās.
Autors:
spams_valda
(---.spektrs.lv)
Datums: 22/02/2007 02:47
Un ir kāds, kas parakstās uz tiem Ls 0,75/h ;)? Apkopēja maximā saņem vairāk...
Autors:
BK
(87.110.106.---)
Datums: 22/02/2007 16:10
spams_valda: maximās ir apkopējas vakances, kādas problēmas?-
Autors:
zorge
(84.237.164.---)
Datums: 22/02/2007 16:33
BK laikam ir darba dēvēja :) šītāds sviests!!! tāpāt ka ir neveiksmīgi darbinieki ir arī nīkuļojošie darba dēvēji...
Autors:
spams_valda
(---.spektrs.lv)
Datums: 23/02/2007 03:59
Cien. BK, maximās, protams ir visādas siltas vakances, tomēr gan no maximām, gan citiem darba devējiem, kas darba samaksu nosaka oficiālās minimālās likmes apmērā, turos šāviena attālumā ;). Aprakstītā shēma šķiet diezgan absurda - vairākus mēnešus pārbaudīt darbinieku pa 6-10 h mēnesī - kas tas ir? Darbs tas noteikti nav, šādi vienīgi varētu kādu studentu uz praksi ielaist birojā, sak lai jau pasēž paskatās, bet lai ilgi nejauc gaisu, mums te jāstrādā ;)
Autors:
Elinaa
(62.85.119.---)
Datums: 23/02/2007 04:49
Tāds studentu konveijiers vien ir.... :( bet es jautāju par speci\alistu algām un darba samaksām, šķiet mani te neuztver nopietni :( :(
Autors:
spams_valda
(---.spektrs.lv)
Datums: 23/02/2007 05:17
Nav ja to ainavistu tik daudz, ka būtu liela varbūtība, ka šie tieši tagad šo lapu lasa, šeit tomēr vairāk būvnieki ar parastajiem architektiem vandās. Pajautā vien saviem (ex)kursabiedriem, vai pat pasniedzējām katedrā, kura nu tur sakarīgāka, cik zinu daudzas no viņām praktizē...
Autors:
BK
(87.110.106.---)
Datums: 23/02/2007 15:16
...jauka diskusija! Spams-valda, vai Jūs esat gatavs maksāt par sava dārza projektu kadus Ls 10000?- droši vien nē, bet pinķerētos ap šo projektu mēnešus četrus, prasot par to algā tūkstošus, pieskaitam valsts nodokļus, biroja izdevumus un minētā summa rokā. Es neatbalstu bezcerīgu nīkšanu birojā "no zvana līdz zvanam"; ja specs strādājot pāris stundu dienā nevar nopelnīt minimālo algu tad tādam tikai grīdas mazgājamo mašinu stumdīt pa maximas plauktu starpām...
...atkārtoju priekš tiem, kam nepielec: algu likmes projektēšanā nepastāv-darba devējs ar darba ņēmēju vienojas par samaksas veidu un apjomu un nevajaga velti cerēt, ja piemēram, par savrupmājas projektu pasūtītājs maksā ~Ls 3000,- tad projekta izstrādātāji var saņemt tūkstošus algā stiepjot gumiju vairākus mēnešus; projekts jāiztaisa ilgākais nedēļā...
...atkārtoju priekš tiem, kam nepielec: algu likmes projektēšanā nepastāv-darba devējs ar darba ņēmēju vienojas par samaksas veidu un apjomu un nevajaga velti cerēt, ja piemēram, par savrupmājas projektu pasūtītājs maksā ~Ls 3000,- tad projekta izstrādātāji var saņemt tūkstošus algā stiepjot gumiju vairākus mēnešus; projekts jāiztaisa ilgākais nedēļā...
Autors:
zorge
(85.15.210.---)
Datums: 23/02/2007 18:17
vai ainavistiem ir kautkāda sertificēšana? ja nav vajadzīgs sertifikāts, kāpēc vajag pie kāda strādāt? manuprāt Latvijas problema ir tāda ka ir parāk daudz darba ņēmeju un maz dēveju. :/ jāsāk pašiem kautko darīt.
Autors:
Elinaa
(195.13.178.---)
Datums: 23/02/2007 18:22
BK un spams_Valda!
Nav jau runa par projektu summām tūkstošos un projektēšanas procesa stiepšanu vairākus mēnešus, bet gan par to cik saņem ainavu arhitekts algā, varbūt kāds padalās ar savu pieredzi vai viedokli par šo tēmu.
Man zināmi vairāki varianti:
1. stundu likme piemēram 3 Ls un strādā kaut 200 stundas mēnesī vai vairāk tad arī attiecīgi saņem.(600 Ls atrēķini nodokļus)
2. cietā summa piemēram 200 Ls uz papīra summa ar kuru vari rēķināties katru mēnesi un plus procents (%) no projekta summas, tad arī esi ieinteresēts strādāt priekš sevis, respektīvi viss ko izdari un nopelni ir tavs.
3. strādā tikai ar procentiem no projekta summas, bet rezultātā tu nevari rēķināties ar kaut kādu konkrētu summu katru mēnesi, jo dāarza projektēšana ir sezonāls pasākums, vairāk vai mazāk, ziemā mazāk ko darīt un pavasarī, vasarā , rudenī vairāk. Sanāk ka alga ir tikai sezonas laikā, te es runāju par pietiekami lielu summu.
Nu lūk, tad nu gribētu dzirdēt Jūsu domas un komentārus par šiem variantiem, un iespējams % un cietajām summām, un stundu likmēm.
Nav jau runa par projektu summām tūkstošos un projektēšanas procesa stiepšanu vairākus mēnešus, bet gan par to cik saņem ainavu arhitekts algā, varbūt kāds padalās ar savu pieredzi vai viedokli par šo tēmu.
Man zināmi vairāki varianti:
1. stundu likme piemēram 3 Ls un strādā kaut 200 stundas mēnesī vai vairāk tad arī attiecīgi saņem.(600 Ls atrēķini nodokļus)
2. cietā summa piemēram 200 Ls uz papīra summa ar kuru vari rēķināties katru mēnesi un plus procents (%) no projekta summas, tad arī esi ieinteresēts strādāt priekš sevis, respektīvi viss ko izdari un nopelni ir tavs.
3. strādā tikai ar procentiem no projekta summas, bet rezultātā tu nevari rēķināties ar kaut kādu konkrētu summu katru mēnesi, jo dāarza projektēšana ir sezonāls pasākums, vairāk vai mazāk, ziemā mazāk ko darīt un pavasarī, vasarā , rudenī vairāk. Sanāk ka alga ir tikai sezonas laikā, te es runāju par pietiekami lielu summu.
Nu lūk, tad nu gribētu dzirdēt Jūsu domas un komentārus par šiem variantiem, un iespējams % un cietajām summām, un stundu likmēm.
Autors:
Elinaa
(195.13.178.---)
Datums: 23/02/2007 18:24
Zorge
Ainavistiem ir sertificēšana: www.laab.lv ieskaties. Tas nav protams tāds sertifikāts kā arhitektiem, bet protams to nedod bez pietiekamām zināšanām nozarē un pieredzes.
Ainavistiem ir sertificēšana: www.laab.lv ieskaties. Tas nav protams tāds sertifikāts kā arhitektiem, bet protams to nedod bez pietiekamām zināšanām nozarē un pieredzes.
Autors:
Elinaa
(195.13.178.---)
Datums: 23/02/2007 18:27
Strādāt pie kādas firmas manuprāt ir vajadzīgs, nu vismaz zināt un būt labās attiecībās ar ierīkotājfirmām, jo tos dārzu projektus vajag ierīkot un kurš gan arhitekts gribētu lai viņa darbi tā arī paliek nerealizēti un stāv plauktiņā. Latvijā ir tikai dažas profesionālas firmas kuras ir spējīgas veikt komplekso dārza labiekārtošanu.
Autors:
BK
(87.110.106.---)
Datums: 23/02/2007 22:52
Manuprāt tie ir nesavienojami jēdzieni- pasūtītāja apmaksāts projekts, mērīts Ls/gab. un kaut kāda stundu likme- projektē nedēļu vai mēnesi, kā paliek Ls/gab., tā paliek, sezonā varbūt šis gabals maksā drusku vairāk kā ziemsvētkos un viss...laika alga piestāv birokrātiskas ierēdniecības kantoriem, kam jāaizpilda protokolos paredzētās štata vietas un jāiztērē algām atvēlētais budžets. Kas padarīs un nopelnīs vairāk ja liksim ar spaini smelt ūdeni no ezera?-:
1.Viens spainis maksā Ls 0,05
2.Viena darba stunda maksā Ls 2,-
Uzmini nu...
1.Viens spainis maksā Ls 0,05
2.Viena darba stunda maksā Ls 2,-
Uzmini nu...
Autors:
spams_valda
(---.spektrs.lv)
Datums: 24/02/2007 07:28
Cien. BK, viss skaidrs un piekrītu, bet kādēļ, ja reiz projekts=gabaldarbs, jāpiesaista kautkādi valsts gudrajo no pirksta izzīsti 0.75 Ls/h? Saņem darbinieks uzdevumu, izpilda termiņā - saņem naudu. Nekādas iespējas nonākt pie situācijas, ka darbinieks projektē to dārzu n mēnešus virs termiņa '9 to 5' režīmā... Mani tikai ieintriģēja, kā tie jaunie darbinieki pa 0.75 * 10 dzīvo tos vairākus mēnešus... ;)
Autors:
BK
(87.110.106.---)
Datums: 26/02/2007 01:24
Lai izprastu tos 0,75 Ls/h vienkārši perfekti ir jāpārzin spēkā esošā darba likumdošana un Valsts ieņēmuma dienesta noteikumi: darbiniekam samaksāt menesī vairāk nekā minēts darba līgumā ir labais pasākums, bet par līgtā nesamaksāšanu nepatikšānas garantētas uz ilgu laiku... ar oficiālo 0,75Ls/h ti 120Ls/mēn. izdzīvo vairākums Latvijas darba ņēmēju...Elinaa ierosināja disputu par algu likmēm, nevis faktiskiem ienākumiem, otra kabatā naudu skaitīt nav labs tonis...
Autors:
zgrupa
(81.198.152.---)
Datums: 26/02/2007 05:33
Pagājušo gadu nodarbojos ar apzaļumošanu, maksāju - ja tā var saukt - ainavu arhitektam vidēji 1500 LVL mēnesī, viņa darba pienākumi bija plānot darbu, norīkot darbiniekus, sagādāt nepieciešamo darbam, un taisīt arī projektus, bet tie projekti kurus viņš taisīja, nebija skicēti tā, lai viņus varētu žurnālā likt... cilvēks ar roku uzzīmēja un izskaidroja klientam kas un kā..!!!
palīgstrādnieks saņēma no 10 - 20 LVL dienā...
ja ir nepieciešams darbs kurš ir saistīts ar apzaļumošanu, es pavasarī ar to nodarbošos atkal.
prasības. - pieredze...
palīgstrādnieks saņēma no 10 - 20 LVL dienā...
ja ir nepieciešams darbs kurš ir saistīts ar apzaļumošanu, es pavasarī ar to nodarbošos atkal.
prasības. - pieredze...
Autors:
Elinaa
(62.85.119.---)
Datums: 26/02/2007 15:30
zgrupa
Kas tad tā par firmu kura maksā ain. arh. 1500 Ls??? Cik zinu tad firmās nemaz tik daudz nopelnīt nevar.... Un ko tas tavs aina. arh. dara ziemā????
Kas tad tā par firmu kura maksā ain. arh. 1500 Ls??? Cik zinu tad firmās nemaz tik daudz nopelnīt nevar.... Un ko tas tavs aina. arh. dara ziemā????
Pašreizējā: 2 no 3