UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Piedāvā darbu :  Building.Lv Forums

Iet uz lapu: 123Nākošā
Pašreizējā: 1 no 3
RTU nav akreditējis "Būvinženiera studijas
Autors: Students (80.232.217.---)
Datums: 24/03/2004 13:24

Tiko uzzinaaju ka RTU nav akreditējis "Būvinženiera studijas", sanāks tā ka beidzot RTU izdos papīru - noklausījies. Ja jau valsts iestādē notiek tādas lietas !!!!!

Sviests kaut kāds, nauda jāmaksā jau šogad 800 ls gadā, kopā 4000 Ls, bet inženieriem algas ir ap 350 Ls mēnesī, varbūt vairām (mazliet).

No kā lai atdot kredītu, pēc tam. Un no kā lai dzīvot tad kad mācies.

Visur propagandē nav inženieru, BET TĀPĒC NAV KA NEGRIB MAKSĀT !!!!!!!!!!!!

Re: RTU nav akreditējis "Būvinženiera studijas
Autors: PaaO (---.112.lv)
Datums: 24/03/2004 13:32

Ej mācīties uz LLU Jelgavā, tur ir akreditēta būvinženieru studiju programma.

LLU
Autors: Melnix (81.198.39.---)
Datums: 24/03/2004 18:01

Jelgava kā vienmeēr rullē!

Autors: Helmuts (159.148.70.---)
Datums: 27/03/2004 01:19

Durik tu akrediteta nav tapec ka terminjsh beidzies!
Tagad tiek kartota dokumentacija uz jauno akreditaciju--pec kada pusotra menesha atkal viss buus bumbaas!
butu labak uz dekanatu aigajis pajauatjis un tad bljaustijies

Re: RTU nav akreditējis
Autors: kriviks (---.rtu.lv)
Datums: 28/03/2004 23:50

Man kā 4 kursa studentam ir vēl vairāk jāraustās par to akreditāciju, ja tomēr maijā nebūs būvinženieru programmas akreditācija, tad būs baigā pakaļā kādam - man liekās ka RTU dabūs tiesāties par to, ka studentiem tiek atņemts mācību kredīts, mācību programmai nav nekāda vērtība (vai RTU diploms būs derīgs ES) utt.

Autors: Inzenieris (---.eth.delfi.lv)
Datums: 14/04/2004 08:50

Var redzēt, ka tu esi šausmīgs lohs.
1) Tiešām beidzas inženierprogrammas akreditācija, bet tās vietā nāk praktiskā-maģistra akreditācija. Faktiski ir tikai nomainīts nosaukums;
2) Normāla inženiera alga ir 500-600Ls un uz augšu; (Cita lieta ja tu esi zaļknābis, kas nevar neko izdarīt un gribi, lai tev par to maksā) droshi vien esi no tiem: kas domā, ka esi drusku iemācījies AutoCAD, ar mokām vari izrēķināt vienu siju un domā ka esi būvinženieris;
3) Par mācībām maksā tikai idioti, kas nevar iekļūt budžtā (vismaz RTU BF tā ir);
4) Jelgava točna nerullē, tur neviens normāls neiet, ja nu vienīgi nodzerties...

Autors: Strādāt gribošais (80.232.217.---)
Datums: 14/04/2004 10:55

to INŽENIERIM

Gudri runāt jau mēs visi mākam, un tas cik citur maksā vai skaitīt naudu citu kabatas mēs visi protam !!!!!!!!!!!!!

Pasaki, kurās tieši firmās maksā iznženierim 600 pēc nodokļu nomaksas uz rokas, lai mēs zinām kur iet strādāt.

Un vispār tu izklausies pēc tāda maza gailēna nevis iznženiereļa !!!!!!!!

Autors: vilks (80.81.38.---)
Datums: 14/04/2004 12:35

maksaa maksaa, es kaa projektu vadiitaajs sanjemu uz rokas 600LVL + procentus no veiksmigiem objektiem. papildus sanaak haltuuras ar darbu vadiishanu un buuvuzraudziibu, jo esmu paspeejis dabuut sertifikaatu, kaut inzheniera diplomu dabuuju pagaajushajaa pavasarii. lai pasaakums riteetu raitaak esmu ari pieregjistreejies kaa pashnodarbinaatais.
protams nodoklji no visas summas netiek nomaksaati bet ja tas ir svariigaakais tad var iet uz starptautiskajaam buuvfirmaam, tur taada pat alga tikai bez %iem.
iisi sakot, ja straadaa funktieris kas normaalam buuvinzhenierim vajadzeetu buut, tad ap 1000LVL var meenesii salasiit.

Autors: Pesimists (159.148.132.---)
Datums: 15/04/2004 13:01

Jā tas ir tiesa, ka tāda līmeņa vadītāji saņem 600 Ls un uz augšu. Bet, lai tiktu līdz šādam profisionālam līmenim nabaga augstskolu beidzējiem ir jāšansē vairāki gadi par minimālu samaksu 250 -300 Ls. Un visi jau arī nekļūs par lieliem projektu vadītājiem, bet gan par speciālistiem savās nozarēs - tāmētājiem, projektētājiem utt. Diemžēl man ir jāpiekrīt, ka šo speciālistu algas nav lielas, vairumā gadījumu nepārsniedz 350 Ls. Vai jūs domājat, ka vīņi visi ir lohi, nebūt nē. Vienkārši tāda ir darba tirgus konjunktūra - atsevišķi projektu vadītāji saņem ļoti lielas algas, bet visi pārējie stipri viduvējas vai pat zemas, jo darba devējs vienkārši nemaksā vairāk. Mēs visi gribam speciālistus un kvalitatīvus projektus, bet galīgi neesam gatavi maksāt cilvēkiem, kas dara šo tehnisko darbu.

Autors: vilks (81.198.36.---)
Datums: 15/04/2004 23:22

es pirms kaadiem 4 gadiem saaku straadaat buuvfirmaa par 50LVL meenesii, un straadaaju vairaak nekaa pilnu slodzi.
arii kaa taameetaajs veel students buudams sanjeemu 400LVL. arii tagad labs uzticams taameetaajs sanjem ap 500LVL.
iisi sakot, katra panaakumi ir vinja pasha rokaas.

Autors: Jaunais inženieris (---.eunet.lv)
Datums: 20/04/2004 22:44

Kapēc celtniecibas uzņemumi nenoverte jaunos inženierus, kuru 5 gadus mācijušies un maksājuši lielas naudas par RTU.

Kada jēga mācīties lai pec tam saņemtu 250 Ls mēnesī, tad jau labak iet par krasotaju vai apdarnieku tur veci sezonā haltūrās ņem pa štukai mēnesī !!!!!!!!!!!!!!!!!!

DZĪVO VIEREIZ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Autors: toposhais inenieris (159.148.190.---)
Datums: 21/04/2004 16:57

Tā nu ir, ka sākumā jāstrādā par tiem 250Ls mēnesī. Normālu piķi sāksi pelnīt, kad būsi ieguvis darba pieredzi. Es arī pašlaik varētu strādāt kādā no būvfirmām, bet nafig man vajag, lai dēļ kādiem 250Ls mēnesī man kāds lohs visu laiku čakarētu un kāptu uz galvas, ja varu haltūrās nopelnīt tos pašus 250Ls un vairāk. Tur vismaz pats sev priekšnieks esmu. Protams jāstrādā ir smagi, viegli nav, bet kas sitās, tas arī izsitīsies. Veči pat uz Peipusa ezera bez visas izglītības sezonā nopelna līdz 1500Ls. Nopietni pa 15~30Ls dienā velk ārā.
Bet izglītība ir vajadzīga. Tā vienmēr noderēs. Kā teikt, ja nav nekas, tad vismaz ir atpakaļceļš, jo būvniekam atrast darbu vienmēr būs iespējams.

Autors: toposhais inenieris (159.148.190.---)
Datums: 21/04/2004 17:06

Tas, kursh te raksta, ka bez problēmām maksā 500~600Ls mēnesi ir tīrākais bulšits. Nu varbūt vienam no simts kādā ārzemju kompānijā. Reāli zinu tikai vienu labu speciālistu būvfirmā, kuram maksā tuvu pie 400Ls. Tas pats tāmētājs, lai arī cik viņš labs un ar pieredzi nebūtu tāpat diendienā sēž pie sava datora un saņem savus dienišķos 200~300 Ls un uz papīra 60Ls. Es jums saku cilvēki neejiet vargot būvfirmās par kapeikām. Dariet labāk paši kaut ko lietas labā.

Datums: 22/04/2004 11:14

bulshits ir gaushanaa par slikto dziivi, neko tev uz paplaates nenesiis, viss pasha rocinjaas. bez probleemaam nevar teikt- jaabuut pieredzei un veelams sertifikaatam. un lai to visu dabuut ir jaakapaajaas nevaaji.
starptautiskaa kompaanijaa man piedaavaaja projekta vadiitaaja vietu par 800LVL peec visu nodoklju nomaksas + portatiivo + auto + telefonu + apdroshinaashanu.
es atteicos jo gribaas pastraadaat mazajaas buuvfirmaas kur biezhaak sanaak streebt suudus un redzeet kas notiek objektaa. kaa saciit jaasaka, gribu veel pilnveidoties.

Autors: toposhais inzenieris (159.148.190.---)
Datums: 22/04/2004 11:45

Apsveicu tevi vilks, tālu esi ticis dzīvē. Personigi es par dzīvi nesūdzos un negaidu, kad man kāds kaut ko uz paplātes pasniegs. Kā jau teicu, tad es par objektu trūkumu nesūdzos. Es aizpildu tos lauciņu, kurā būvfirmas nemaz nelien iekšā. Tie ir dažādi mazie objekti un cilvēki, kuri nevar atļauties maksāt baiso piķi būvfirmām. Toties esmu pats sev priekšnieks un sava laika noteicējs.

Autors: sergejs (BF) (159.148.116.---)
Datums: 22/04/2004 11:46

Nu VILKS tu nu gan lej, kaut kas tavā teksta nelīmējas kopā.

Tev piedāva lielisku izauksmi, bet tu atsakies. Tādu Tu pa visu dzīvi nenopelnītu stādājot tajās "MAZAJĀS LATVIJAS BŪVFIMELĒS", kur sūdi jāstreb katru dienu !!!!!!!!!!!!!!!!!!

Vispār sanāk kaut kāds apsurds, celniecības uzņēmumi strādā ar nomālu peļņu, bet lai darbiniekm maksātu , lai tie būtu uzticīgi, lojāli un strādātu no sirds - TO NU GAN NĒ !!!!!!!!!!!!

Dzīvo pēc ĒBRJU PRINCIPA - Bagāts ir tas , kas nevis daudz pelna , bet maz tērē !!!!!!!!!!

Ja tā reāli padomā, tad Izmācīties par inženieri , tā jau sāk palikt IZREDZĒTO PROFESIJA !!!!!!!!!!!!!!!!!

Datums: 22/04/2004 15:54

sergejs
nu iisteniibaa man nebuutu jaattaisnojas, bet es tieshaam atteicos no darba starptautiskajaa buuvfirmaa, vienojaamies, ka doshu zinju, ja saaks intereseet.
tam par iemeslu bija 3 lietas-
1. es tikko biju nomainiijis darbu, un peec paaris meeneshiem mainiit atkal, buutu netaktiski un darba deveejam aizdomiigi.
2. lielajaa buuvfirmaa projektu vadiiba notiek uz papiira, bet es gribu biku pa objektiem pameetaaties, gudraaks no praktiskaa viedoklja palikt.
3. taa kaa esoshaa firmaa man ir alga + %, tad vismaz teoreetiski ir iespeeja nopelniit vairaak.

taa kaa, nezinu par kaadu lieshanu vareetu buut runa :)

Datums: 22/04/2004 16:40

toposhais inenieris
naac pie manis par taameetaaju-analiitikji
ja speesi sastaadiit kvalitatiivas taames iisaa laikaa un maaceesi straadaat ar MS Project, tad buus tev alga 500LVL

Autors: robis (159.148.189.---)
Datums: 27/04/2004 11:24

nezinu tauta,ko juus te pleesaaties,bet katram tiek savs! bet vispaar:

1)nezinu kaapeec viens "nolika" LLU,bet ir dzirdeets,ka tieshi LLU buuvnieki ir pieprasiitaaki,nekaa RTU!!!!! un tas taa arii ir,nav veerts pat paskaidrot kaapeec... (noteikti kaads manu viedokli apstriidees,bet es netaisos te nearvienu pleesties)

2)man priecee,ka ir cilveeki,kas straadaa labos darbos un pelna milziigas algas,bet intereses peec vareetu tie labi atalgotie straadnieki uzrakstiit savu vecumu un darba pieredzi (staazhu),jo neticu,ka studentinsh speej pelniit 400-500 LVL meenesii,jo tas ir darbs uz pilnu slodzi!!! bet kur tad paliek maaciibas??? RODAS AIZDOMAS

Autors: V.H. RTU. Inzenieris (159.148.116.---)
Datums: 29/04/2004 10:18

Esmu sastapis daudzus RTU buvniekus (bijušas Politehniskas universitates) tiesam spejigus cilvekus zinatnee un arī starp firmas ipasniekiem un vaditajiem. Bet par LLU tiesam nav zinju. Negribu lielitie ar algu (nodrosinats). Lielities ar algu ir berniskigi it ipasi, kad runa shtuku tur nopelnu, bet citur 500. Darbs ir parsvara ar sezonas raksturu un 500Ls ir iespejams, un pat vairak nopelnit, bet parsvara vasara un riktigi stradajot.

Iet uz lapu: 123Nākošā
Pašreizējā: 1 no 3

Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 ********   ******    **    **  **     **  **      ** 
 **        **    **   **   **   **     **  **  **  ** 
 **        **         **  **    **     **  **  **  ** 
 ******    **   ****  *****     **     **  **  **  ** 
 **        **    **   **  **     **   **   **  **  ** 
 **        **    **   **   **     ** **    **  **  ** 
This is a moderated forum. Your message will remain hidden until it has been approved by a moderator or administrator

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.

Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727