UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU
cik stundas strādājat ?
Autors:
letish
(159.148.190.---)
Datums: 16/08/2004 10:40
Nav svarīgi kurā būvfirmā es strādāju. Bet mūsu strādnieki sāk izskaut to, padarīšanu, ka jāstrādā sestdienās, svētdienās un darba dienās līdz 20.00. Nu jau labu laiku sestdienās vispār nestrādājām. Un no šodienas pieņēmām lēmumu, ka arī darba dienās strādāsim no 8.00-17.00. Jo sestdienas, svētdienas un darbs pēc 17.00 skaitās papildstundas un par to ir jāmaksā dubultā. Tā kā cīnaties par savām tiesībām un neļaujiet kāpt sev uz galvas. Kopā mēs esam spēks!
Re: cik stundas strādājat ?
Autors:
pumpainis
(---.btv.lv)
Datums: 17/08/2004 20:48
un kaa ir ar oficaalo algu,slimibas lapaam,apmaksaatiem atvalinajumiem?
vai tur tas speecinsh ir par vaju?
vai tur tas speecinsh ir par vaju?
Autors:
KarlisB
(81.198.245.---)
Datums: 17/08/2004 22:16
ja! Vo musejie ari pagaishnedel pateica, ka sita neies cauri! Baigi gudrie zin, izdomajusi te uz citu rekina varities! Galu gala jasaprot ko var un ko nevar!
Autors:
Dzeims_Bonds
(---.lv.eth.delfi.lv)
Datums: 17/08/2004 23:53
Pilniigi pareiz, DARBA DEVEEJI IR JAAAUDZINA, jo vinni dziivo peec principa - KAAPEEC MAKSAAT, ja VAR NEMAKSAAT.
Un veel slavenais teksts, ka man uz tavu vietu ir 10 civeeki, taatad ja tev kaut kas nepatiik - LASIES.
Paskataties uz eiropu , tur visu laiku streiko, jo ja nestreikos tad arii nekaa nebuus !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!.
Un veel slavenais teksts, ka man uz tavu vietu ir 10 civeeki, taatad ja tev kaut kas nepatiik - LASIES.
Paskataties uz eiropu , tur visu laiku streiko, jo ja nestreikos tad arii nekaa nebuus !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!.
Autors:
Intresents
(80.249.196.---)
Datums: 30/08/2004 22:17
Cik pēdējā laikā nācies saskarties, jo vairāk strādā, jo mazāk cilvēki vēlas maksāt, pasūtītāji skatās: celtnieks mēnesi strādāja un baigi daudz saņēma viņš laikam baigi šmaucas un uzskrūvē cenu, bet reti kurš iedomajas cik viņš stundas dienā strādā- jo daži strādā 12 stundas dienā un 6 dienas nedēļā tas ir 312 !!!!! stundas mēnesī tas ir 2 reizes vairāk nekā normāls cilvēks(Normāla slodze mēnesī 160 st, ja kāds nezina) tātad nav nekāds brīnums ja tāds celtnieks saņem 2 reizes vairāk !!!
Autors:
Mr.X
(193.111.246.---)
Datums: 31/08/2004 09:33
Ar ko tad Jūs cienījamie STRĀDNIEKI, DARBA ŅĒMĒJI esat tā nepmierināti???
Ja kaut kas nepatīk vajag runāt ar priekšniecību un nevis bļaustīties pa kaktiem un taisīt nemierus. Par kuru laiku tad Jūs tā strādājat??? Ja esat tik neaizvietojami un lieli speciālists tad atrodat citu darba devēju, kas Jums klausa.
Ja esat tik gudri, izveidojiet savu kompāniju un strādājat ka mākat un gribat, bet to taču Jūs nemākat. Labāk taču ir bakstīt citu kā un kas tam ir jādara???
Cik mana pieredze rāda, jo vairāk strādnieks ir neapmierināts ar darbu, jo mazāk viņš ko prot.
Godīgi sakot es arī esmu pret garajām darba stundām, bet vai ir daudz patiesu meistaru, kas māk, var un strādā pēc sirdsapzņas??? Ja nebaksta tad nekas nenotiek, bet objekts ir jānodod. Ja varat veikt normālu darba apjomu pa dienu, tad kāpēc ir jāstrādā pa nakti???
Ja strādnieks ir augsti kvalificēts, viņs vienmēr atradīs kopīgu valodu par darba atlīdzību, bet palīgstrādnieks, kurš piesakoties darbā saka "varu visu", lai paklusē un saprot, kad katram maksā pēc tā ko katrs izpilda...
Kapēc jautajums ir cik stundas stradajat un nevis cik daudz pa dienu izdarat???
Ja kaut kas nepatīk vajag runāt ar priekšniecību un nevis bļaustīties pa kaktiem un taisīt nemierus. Par kuru laiku tad Jūs tā strādājat??? Ja esat tik neaizvietojami un lieli speciālists tad atrodat citu darba devēju, kas Jums klausa.
Ja esat tik gudri, izveidojiet savu kompāniju un strādājat ka mākat un gribat, bet to taču Jūs nemākat. Labāk taču ir bakstīt citu kā un kas tam ir jādara???
Cik mana pieredze rāda, jo vairāk strādnieks ir neapmierināts ar darbu, jo mazāk viņš ko prot.
Godīgi sakot es arī esmu pret garajām darba stundām, bet vai ir daudz patiesu meistaru, kas māk, var un strādā pēc sirdsapzņas??? Ja nebaksta tad nekas nenotiek, bet objekts ir jānodod. Ja varat veikt normālu darba apjomu pa dienu, tad kāpēc ir jāstrādā pa nakti???
Ja strādnieks ir augsti kvalificēts, viņs vienmēr atradīs kopīgu valodu par darba atlīdzību, bet palīgstrādnieks, kurš piesakoties darbā saka "varu visu", lai paklusē un saprot, kad katram maksā pēc tā ko katrs izpilda...
Kapēc jautajums ir cik stundas stradajat un nevis cik daudz pa dienu izdarat???
Autors:
Intresents
(80.249.196.---)
Datums: 31/08/2004 10:14
Lai cik daudz izdarītu dienā vienmēr pasūtītājs vai priekšniecība gribēs lai izdara vairāk( parbaudīts ar gadiem un nozarēm !!!) lai vairāk nopelnītu naudu - priekšniecība un lai ātrāk pabeikt remontu pasūtītājs
Ja strādnieks ir augsti kvalificēts, viņs vienmēr atradīs kopīgu valodu par darba atlīdzību - atradīs ta atradīs, bet vai vienmēr samaksās beigās to kas ir solītīts !!! solīt sola visi kuram nav slinkums muti pavārstīt
Mana pieredze ir jo vairāk priekšniecība grib nopelnīt, jo vairāk ir stradnieki, kas ir neapmierināti ar darbu( Kā var vairāk nopelnīt naudu - mazāk maksāt stradniekiem un vairāk un ātrak taisīt objektus)
Latvija nav tāda valsts, kur kāds domā par strādniekiem, jo bezdarbs ir liels un vienmēr varēs atrast kādu citu
Protams ir izņēmumi kadas paris firmas celtniecibas no tūkstošiem !!!
Reti kurš Latvijā procentuāli no visiem iedzīvotājiem var atļautie remontu kur nu vēl LUX, tādēl arī meistari vajadzīgi vidējas kvalitātes
Ja strādnieks ir augsti kvalificēts, viņs vienmēr atradīs kopīgu valodu par darba atlīdzību - atradīs ta atradīs, bet vai vienmēr samaksās beigās to kas ir solītīts !!! solīt sola visi kuram nav slinkums muti pavārstīt
Mana pieredze ir jo vairāk priekšniecība grib nopelnīt, jo vairāk ir stradnieki, kas ir neapmierināti ar darbu( Kā var vairāk nopelnīt naudu - mazāk maksāt stradniekiem un vairāk un ātrak taisīt objektus)
Latvija nav tāda valsts, kur kāds domā par strādniekiem, jo bezdarbs ir liels un vienmēr varēs atrast kādu citu
Protams ir izņēmumi kadas paris firmas celtniecibas no tūkstošiem !!!
Reti kurš Latvijā procentuāli no visiem iedzīvotājiem var atļautie remontu kur nu vēl LUX, tādēl arī meistari vajadzīgi vidējas kvalitātes
Autors:
straadnieks
(---.lv.eth.delfi.lv)
Datums: 03/09/2004 23:02
Kapeec man uzreiz ir jaadibina sava firma !!!!!
Es varbuut nemaz negribu buut BOSS, bet gan godiigi straadaat par straadnieku, un sannemt tik cik man pienaakas, un straadaat normaalu darba laiku !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Visi nevar buut bosi, kaadam arii ir jaadara melnais darbs !!!!!!!!
Es varbuut nemaz negribu buut BOSS, bet gan godiigi straadaat par straadnieku, un sannemt tik cik man pienaakas, un straadaat normaalu darba laiku !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Visi nevar buut bosi, kaadam arii ir jaadara melnais darbs !!!!!!!!
Autors:
Inzenieris
(81.198.143.---)
Datums: 04/09/2004 01:19
Nu arii projekteehsanas jomaa tik tieshaam ir liels "pressings".
Pasuutiitaaji ir tik nekauniigi, ka pieprasa projektus izstraadaat pa paaris nedeeljaam. It iipashi aarvalstu.
Un tad finaalaa sak kautko paarbiidiit. Iesaku uzcelt to "muuri" augstaaku.
Pasuutiitaaji ir tik nekauniigi, ka pieprasa projektus izstraadaat pa paaris nedeeljaam. It iipashi aarvalstu.
Un tad finaalaa sak kautko paarbiidiit. Iesaku uzcelt to "muuri" augstaaku.
Autors:
repshe
(159.148.154.---)
Datums: 05/09/2004 02:42
mudaki
Autors:
vapon
(62.85.59.---)
Datums: 16/09/2004 09:39
nu darba likumā ir rakstīts
68.pants. Piemaksa par virsstundu darbu, darbu nedēļas atpūtas laikā vai svētku dienā
(1) Darbinieks, kas veic virsstundu darbu, darbu nedēļas atpūtas laikā vai svētku dienā, saņem piemaksu ne mazāk kā 100 procentu apmērā no viņam noteiktās stundas vai dienas algas likmes, bet, ja nolīgta akorda alga, — piemaksu ne mazāk kā 100 procentu apmērā no akorddarba izcenojuma par paveiktā darba daudzumu.
(2) Darba koplīgumā vai darba līgumā var noteikt lielāku piemaksu par virsstundu darbu, darbu nedēļas atpūtas laikā vai svētku dienā.
68.pants. Piemaksa par virsstundu darbu, darbu nedēļas atpūtas laikā vai svētku dienā
(1) Darbinieks, kas veic virsstundu darbu, darbu nedēļas atpūtas laikā vai svētku dienā, saņem piemaksu ne mazāk kā 100 procentu apmērā no viņam noteiktās stundas vai dienas algas likmes, bet, ja nolīgta akorda alga, — piemaksu ne mazāk kā 100 procentu apmērā no akorddarba izcenojuma par paveiktā darba daudzumu.
(2) Darba koplīgumā vai darba līgumā var noteikt lielāku piemaksu par virsstundu darbu, darbu nedēļas atpūtas laikā vai svētku dienā.
Autors:
Darba devejs
(81.198.143.---)
Datums: 16/09/2004 18:16
Letish Skatos šītas vardus tu esi rakstijs darba laika , noteikti āri cītas prīvat darīšanas nokarto darba laikā. Liek tevi strādat ne jau tapec, kā tavam BOSSAM patīk ,kā tev nav brīvdienasbet lai tev pec gada un dīviem butu darbadiena taja paša vieta. Un noteikti alga tev nav 100un 200lati.
Autors:
letish
(159.148.190.---)
Datums: 17/09/2004 19:46
Zin ko darba deveejs? Eij no kurienes naacis.
Autors:
Darba devejs
(81.198.143.---)
Datums: 18/09/2004 10:09
Skatos tu saki apmeklet internetu arpus darba laika. Priecē,priecē.....
Autors:
nio
(213.21.215.---)
Datums: 20/09/2004 14:42
nez,kur visi taadi gudri spriedeeji?viens jau tur kaut ko taadu mineeja un es pievienojos,ja tu zini savu cenu(reaalo,nevis anomaalo,kur gribeetos par savu tukshumu galvaa)tad visu var sabiidiit.neviens normals darb.dev.nemegjinas tevinomocit lidz nemanjai,riskejot zadet labu spechuku.ja speesi pieraadiit ka esi dikti noderigs organizaacijai,tad tev pat pamperus nomainiis,lai tikai tu paliktu.
kliedz jau tie kam gribas nepaartrauktaas piipauzes.
darba devejs doma-kaa stradaa,taa maxaashu,darb.njeemeejs-kaa maxaas taa straadaashu-karoch shito vajag sabiidit,lai abiem buutu labi.
kliedz jau tie kam gribas nepaartrauktaas piipauzes.
darba devejs doma-kaa stradaa,taa maxaashu,darb.njeemeejs-kaa maxaas taa straadaashu-karoch shito vajag sabiidit,lai abiem buutu labi.