UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Logi un durvis, to energoefektivitāte, risinājumi ēku renovācijai :  Building.Lv Forums

Uz jautājumiem par logiem un durvīm no plastikāta un alumīnija profilu sistēmām atbild SIA "Mārupes logi" Arnis Āķis.
Sertifikāti
Autors: Interesents1 ()
Datums: 11/05/2011 12:11

Labdien!
Radās nepieciešamība mainīt logus šovasar, līdz ar to vēlos uzzināt, vai logu izgatavotājiem vajadzētu prasīt sertifikātus. Ja jā, tad kādus?

Re: Sertifikāti
Autors: Eksperti ()
Datums: 12/05/2011 19:23


Par logi em un to maiņu.

Paldies par īso jautājumu, kas iespējams varētu pāraugt kvalitatīvā diskusijā, jo radās vēlme Jūsu jautājumu pārfrāzēt sekojoši: „Kā pareizi izvēlēties logus un būt pārliecinātam par to, ka jaunie logi sniegs labumu, kuru no tiem sagaidām?”

Šeit būs atrodama: Informācija par to kādi PVC logi jums ir nepieciešami [www.marupeslogi.lv]

Atbilde uz jūsu jautājumu:
Protams, klientam ir tiesības saņemt apliecinājumus par izstrādājumiem, kurus pasūta, savukārt piegādātājs garantijas saistības uzņemas tieši par to produkciju un darbu apjomu, kuru klientam ir apņēmies piegādāt.

Šīs saistības parasti tiek ietvertas piedāvājumā, kuru pasūtītājs saņem pirms pasūtījuma izdarīšanas, ja logu nomaiņas piedāvājumā ir kas neskaidrs, tad šos jautājumus ar piegādātāju nepieciešams īpaši pārrunāt, ietvert līgumā un aprakstīt tā, lai pasūtītājam ir saprotams, par ko tiks maksāta nauda.

Jebkurā gadījumā logu maiņas jautājums ir ievērojami plašāks, jo Jums kā logu nomaiņas pasūtītājam sertifikāti un apliecinājumi dzīves apstākļus drīzāk neuzlabos, bet situācijai nepiemēroti PVC logi un tehnoloģijai neatbilstoša logu uzstādīšana drīzāk dzīves apstākļus pasliktinās un radīs ievērojamus papildus izdevumus nākotnē.

Šeit būs atrodami: Galvenie jautājumi, par kuriem nepieciešams vienoties pirms līguma noslēgšanas un darbu uzsākšanas: [www.marupeslogi.lv]

Ja ir bijusi doma par logu speciālistu kvalifikācijas apliecinājumu, tad ikviens sevi cienošs logu piegādātājs ir veicis savu montāžnieku atbilstošu apmācību.
Latvijā to iespējams veikt vismaz 2 vietās – REHAU akadēmijā, kas pieejama pārsvarā tikai REHAU logu izgatavotājiem, un Latvijas logu un durvju ražotāju asociācijā. Abos iepriekšminētajos mācību centros iespējams saņemt apliecinājumu par to, ka logu montāžas kurss ir noklausīts.

Montāžnieks d iemžēl nenosaka to vai logi tiks iemontēti tehnoloģiski pareizi, jo saņem darba uzdevumu no darbinieka, kas veicis logu mērīšanu un saskaņojis darbu apjomus ar pasūtītāju.

Logu montāžnieks d arba līgumā ar savu darba devēju parasti vienojās par to, ka ievēros logu montāžas vadlīnijas. Tāpēc, jebkurā brigādē ir vismaz viens atbildīgais meistars - montāžnieks d arbu vadītājs, kurš ir pietiekami kvalificēts un spējīgs pieņemt lēmumus uz vietas objektā. Tomēr montāžnieks nevarēs uzņemties atbildību to, ka pasūtītājs ar piegādātāju nav ietvēruši darbu apjomos vairākas būtiskas sastāvdaļas.

Ar augstāk minēto nevēlamies radīt iespaidu, ka aizstāvam tehnoloģijai neatbilstošu logu uzstādīšanu un neatbilstošas konstrukcijas, drīzāk mēs vēlamies pievērst uzmanību tam, ka ikviens pasūtītājs saņem tieši tik lielu darbu apjomu un tieši tik kvalitatīvus logus, cik ir pasūtījis un ir vēlējies apmaksāt.

Bieži vien dažādās diskusijās tieši nepietiekamais materiālu un darbu apjoms, kas nepieciešams pieņemama rezultāta sasniegšanai, kļūdaini tiek saistīts ar piegādātās produkcijas un veikto montāžas darbu kvalitāti.

Visu augstākminēto salīdzinoši precīzi raksturo Angļu sociālreformātora Džona Raskina (John Ruskin (1819-1900) ) jau 19.gs. vērtību definīcija, kas piemērota visām dzīves situācijām, t.sk. PVC logu izvēlei.: [www.marupeslogi.lv]



Atvainojiet, bet šeit komentu pievienot nav atļauts,
Lai pievienotu JAUNU TĒMU spied 'Jauna TĒMA'

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.