UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Logi un durvis, to energoefektivitāte, risinājumi ēku renovācijai :  Building.Lv Forums

Uz jautājumiem par logiem un durvīm no plastikāta un alumīnija profilu sistēmām atbild SIA "Mārupes logi" Arnis Āķis.
PVC Logi
Autors: Iv.ars ()
Datums: 13/05/2011 11:41

Velos iegadaties majai PVC logus. Piedavajuma ir dazadi logi -Aluplast, KBE... Kas ir tas lietas, kuram ir japievers uzmaniba? dazadi koeficenti, selektivais stikls, kameras? Pec kaa lai vinus izveelas?

Re: PVC Logi
Autors: Eksperti ()
Datums: 19/05/2011 11:57

Mēs aicinām droši zvanīt mums pa tālruni 67933543 un uzdot visus neskaidros jautājumus saistībā ar logu izvēles kritērijiem.

Labdien!

Nevaram komentēt Jūsu nosauktās sistēmas, jo Mārupes logi izgatavo PVC logus no REHAU profiliem.
Vēlamies vērst uzmanību tam, ka plastikāta logi no citām sistēmām, kas pieejami Latvijā tiek izgatavoti no otrreizējās pārstrādes PVH izejmateriāla, ko var atpazīt pēc profilu krāsas tajās daļās, kuras pēc iebūvēšanas nav redzamas (baltam logam redzamā daļa ir balta, bet pārējā konstrukcija sastāv no brūngani-pelēka otrreizējās pārstrādes plastikāta). Iespējams šīs konstrukcijas nav sliktas, tomēr nav saprotams, kāpēc logus no šādiem profiliem pat poļu ražotāji nepārdod uz Skandināvijas valstīm.

PVC logi un to izvēles kritēriji. Doma ir tāda, ka Jums kā pasūtītājam jānosaka kritēriji, pēc kuriem logus pirksiet, izšķirošajai nevajadzētu būt cenai, bet gan tehniskajiem nosacījumiem.

Šeit apskatīsim divus būtiskus kritērijus, kas raksturo logus:
1. Siltumcaurlaidības koeficients.
Siltumcaurlaidības koeficients konstrukcijai Uw (W/m2*K), kuru veido gan parametri stiklam – Ug, gan parametri rāmim Uf . Lai nepieciešamības gadījumā jūs savai mājai varētu iegūt energopasi, iespējams pieprasījumā norādīt vidējo Uw savas mājas.

Piemēram: Nosakot vidējo logu konstrukciju siltumcaurlaidības koeficientu kā vidējo rādītāju saviem logiem Uw < 1,0 W/m2*K, jūsu logu piegādātājs piemeklēs piemērotākos risinājumus, lai šādu koeficientu sasniegtu. Piegādātājam arī jānorāda atsevišķu logu sastāvdaļu tehniskos parametrus Uf, Ug vai citus, saskaņā ar kuriem panākts šis rezultāts.

Par jūsu pasūtījuma siltumcaurlaidības koeficientu nevar spriest pēc bieži vien piekoptās prakses – norādīt Uw standarta pakešu logam, kurš testēts laboratorijā.
Laboratorijā testam tiek sagatavots noteikta izmēra logs, bet jūsu mājā šie logi atšķirsies.

Logi ir ilgtermiņa ieguldījums un paredzēts lietošanai vairākus gadu desmitus, tāpēc, jo zemāka būs konstrukcijas Uw vērtība, jo mazāki būs jūsu izdevumi par apkuri ilgtermiņā.

2. Vēja slodžu izturība.
Svarīga ir arī vēja slodžu izturība konstrukcijai. Ja logu tirgotāja izpratne par logiem aprobežosies tikai ar cenu un loga gabarītiem, iespējams, ka jūs nopirksiet logus, kas nav piemēroti vēja slodzēm Latvijā.

Pats pasūtītājs nolemj, vai būs apmierināts ar to, ka logi bezvēja apstākļos funkcionē labi, bet vēja brāzmās zaudē hermētiskumu.
Tāda bieži vien ir cena ko maksā pasūtītājs, izvēloties logus vadoties tikai pēc cenas, nepārrunājot ar piegādātāju logu novietojumu.

Mēs aicinām droši zvanīt mums pa tālruni 67933543 un uzdot visus neskaidros jautājumus saistībā ar logu izvēles kritērijiem.

Vairāk iznformācijas par plastikāta logu tehniskajiem nosacījumiem: [www.marupeslogi.lv]



Atvainojiet, bet šeit komentu pievienot nav atļauts,
Lai pievienotu JAUNU TĒMU spied 'Jauna TĒMA'

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.