UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Logi un durvis, to energoefektivitāte, risinājumi ēku renovācijai :  Building.Lv Forums

Uz jautājumiem par logiem un durvīm no plastikāta un alumīnija profilu sistēmām atbild SIA "Mārupes logi" Arnis Āķis.
Alumīnija -Koka logi
Autors: igaunis ()
Datums: 17/05/2011 19:29

Vai Jūs lūdzu varētu noraksturot šāda kombinētā tipa logu priekšrocības un mīnusus?

Mani arī interesē alumīnija logu priekšrocības un mīnusi?

No kāda materiāla Jūs ieteiktu ziemas dārza logus privātmājā,kā arī virs ziemas dārza ir paredzēts stiklots Jumts kas kalpos arī kā balkona grīda?

Kādu stiklu Jūs ieteiktu?

Re: Alumīnija -Koka logi
Autors: Eksperti ()
Datums: 19/05/2011 13:30

Labdien!

Alumīnija – koka logu tehniskās īpašības nekomentēsim, jo Mārupes logi šādu produktu nepiedāvā.
Zem nosaukuma alumīnija-koka logi var apskatīt vismaz 3 konstrukciju tipus:
alumīnija pamatkonstrukcija ar koka uzlikām iekšpusēm;
koka pamatkonstrukcija ar alumīnija uzlikām ārpusē;
gadījums, kur slodzes tiek sadalītas starp koku un alumīniju.
Būtu labi, ja jūs kā pasūtītājs zinātu kāds ir piemērotākais risinājums konkrētam objektam.

PVC logi ar alumīnija uzlikām.

Mārupes logi piedāvā saviem klientiem PVC logus ar alumīnija uzlikām, pieņemam, ka mums ir lielākā pieredze starp Latvijas logu uzņēmumiem šādu risinājumu izgatavošanā.

Priekšrocības:
1. PVC logi ar alumīnija uzlikām ir lētāki salīdzinot ar alumīnija logiem;
2. Konstrukciju siltumnoturība PVC logam ir augstāka.
3. Fasādes no ārpuses ir identiskas, jo krāsotas pēc viena RAL toņa, iespējams pat strukturāls matēts krāsojums, lai objektam piešķirtu augstvērtīgāku izskatu.
4. Iekšpusē krāsu spektrs ir neierobežots, jo arī PVC profilus krāsojām RAL 9006 krāsā, tāpat kā alumīnija fasāžu profilus. Bez tam tradicionāli pieejamais dekoratīvais laminējums PVC logiem ļauj kombinēt logu dekorus pat viena objekta atsevišķās telpu grupās.
Objektos, kur ir liela gabarīta konstrukcijas– stiklotas fasādes 2 stāvos, mēs par pamatu ņemam Aliplast alumīnija profilu, bet mazāka izmēra logiem - REHAU profilus ar ALU uzlikām.
Šādam kombinētam risinājumam ir savi plusi, jo energoefektīvu alumīnija konstrukciju izmaksas visā objektā ir augstas, tāpēc mazāka izmēra logi un balkona durvis ir izgatavojamas no REHAU profila ar alumīnija uzlikām, kas samazina izmaksas.

Alumīnija logu priekšrocības.

Alumīnija logu galvenais pluss ir to statiskā noturība, iespēja izgatavot lielākus stiklotus veramos elementus ar šaurākiem un plānākiem profiliem. Par to parasti priecājas arhitekti.
Arī ieejas mezglu risinājumus, vējtverus un ārdurvis no alumīnija profilu sistēmām iespējams izgatavot stabilākus un vizuāli vieglākus.

Kā galvenie trūkumi jāmin salīdzinoši augstākas izmaksas energoefektīviem risinājumiem, kaut gan šobrīd jau ir pieejami alumīnija fasāžu, logu un durvju izstrādājumiem, kas kombinācijā ar dažādiem polimēru izolatoriem ir pielietojami pat pasīvo ēku būvniecībā.

Ja salīdzina izstrādājumu cenas, vienādiem energoefektivitātes logiem, tad PVC logi viennozīmīgi būs izdevīgāki.

Par ziemas dārzu!

Atbilde par piemērotāko risinājumu ir atkarīga no jūsu vēlmēm un stiklotās būves formas, gabarītiem un atsevišķu segmentu izmēriem.

Liela nozīme ir pamatkonstrukcijai – koka karkass, metāla karkass vai nesošais alumīnija karkass utt.

Atkarībā no ekspluatācijas nosacījumiem, jādomā par to, kam tiek piešķirta lielāka nozīme. Vai stikloto būvi ir plānots apkurināt, vai un kā šī būve tiks savienota ar dzīvojamām telpām, kad tiks izmantota - tikai vasarā, visu gadu vai tikai vasarā un starp sezonās – pavasarī un rudenī.

Par ziemas dārza jumtu un balkona grīdu.
Nedomāju, ka tas ir pareizākais risinājumus āra konstrukcijās stiklu izmantot par grīdu, jo stiklam ir tendence saskrāpēties, ziemā slīdēt utt., jumta konstrukcijai jābūt kritumam, tātad grīdai jābūt slīpai, pats stikls, lai to izmantotu grīdai nepieciešams izmaksās virs 200 latiem m2, ja ņem vērā to, ka tam jābūt siltumnoturīgam...
Šīs ieceres parasti jau pašos iesākumos apstāsies pie projekta budžeta, tāpēc nebūtu lietderīgi pat attīstīt.

Jumtu būtu ieteicams būvēt necaurredzamu, ja nepieciešama gaisma arī caur jumtu, tad izbūvēt šajā balkona grīdā gaismas šahtu, kur tiks uzstādīta virsgaisma ar lūkām ventilācijai.
Jebkurā gadījumā ir jāredz plāni un jāpārrunā ar mums projekta detaļas, vai labāk pat sākotnēji tikt skaidrībā ar arhitektu un būvkonstruktoru, tad vērsties pie Mārupes logiem ar skaidrāku ideju.

Par stiklojumu.
Atkarībā no stiklotas piebūves novietojuma būtu nosakāma piemērotākā stiklojuma izvēle.
Ja būve atradīsies vērsta pret dienvidiem, dienvid-rietumiem, tad jādomā, kā ziemas dārzs tiks noēnots, lai mazinātu telpas pārkaršanu. Pastāv vairākas alternatīvas – speciāls stiklojums, ruļļveida āra žalūzijas, fiksētas āra žalūzijas utt.

Uz austrumiem vai ziemeļ-austrumiem vērsta, tā nepārkarsīs, tāpēc rīta sauli jūs pat vēlēsieties šādā būvē izbaudīt, bet siltumnoturībai jau tiks piemeklēta gan piemērota konstrukcija, gan siklojums.



Atvainojiet, bet šeit komentu pievienot nav atļauts,
Lai pievienotu JAUNU TĒMU spied 'Jauna TĒMA'

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.