UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Logi un durvis, to energoefektivitāte, risinājumi ēku renovācijai :  Building.Lv Forums

Uz jautājumiem par logiem un durvīm no plastikāta un alumīnija profilu sistēmām atbild SIA "Mārupes logi" Arnis Āķis.
mitrums telpās. vai vainīgi logi?
Autors: otomārs ()
Datums: 05/06/2011 15:55

Labdien!

Esam ievākušies dzīvoklī, kurā pirms kāda laika veikts remonts - dekoratīvais + ielikti paketnieki un ievietoti jauni radiātori.

Viss jau būt labi, bet dzīvoklī ir jūtams mitrums. Mēdz norasot logi no iekšpuses, uz tapetēm vietās, kur nav pietiekama gaisa cirkulācija, metās pelējums.
Par esošo situāciju ir vairākas versijas.

1. sen atpakaļ zem mājas plīsa caurule, vien siena dabuja mitrumu......bet tas jau bija sen.

2. ticamākais variants paketnieki - nav pietiekamas ventilācijas. Turēt logus nemitīgi vaļā un tiasīt caurvēju arī nav jēgas.

Kādi risinājumi? zinu, ka ir paketnieki ar speciālām ventilēšanas atverēm, kuras attaisa un aiztaisa. Vai tādas jāpasūta, jau gatavojot logus vai var arī ielikt vēlāk?....vienvārdsakot ....ko darīt?



Ar cieņu,
Otomārs

Re: mitrums telpās. vai vainīgi logi?
Autors: Eksperti ()
Datums: 20/06/2011 14:46

Labdien, Otomār!

No Jūsu apraksta var secināt, ka galvenā problēma ir gaisa apmaiņa dzīvoklī, drīzāk tās neesamība.

Veicot veco logu nomaiņu pret PVC logiem, vai jebkura tipa pakešu logiem jārisina svaiga gaisa pieplūdes jautājums, jo no ventilācijas risinājumu esamības ir atkarīgs gan jūsu ģimenes komforts un veselība, gan būvkonstrukciju stāvoklis. Bez tam, ventilācijas risinājumi arī netieši ietekmē energoefektivitāti, jo to neesamība parasti mudina mājas iemītniekus vēdināt telpas caur pastāvīgi atvērtu logu, kas apkures sezonā rada ievērojamus siltuma zudumus.

Dēļ tā, ka tiek uzstādīti daudzkārt hermētiskākie pakešu logi, gaisa apmaiņai caur logiem nevajadzētu notikt. Arī Jūsu gadījumā gaisa apmaiņa caur jaunajiem logiem nenotiek un tas ir tikai pareizi.
Padomju laikā un pirmskara daudzdzīvokļu ēkās gaisa pieplūde tika plānota caur logiem, bet piesārņotā un mitrā gaisa izvadīšanai ir paredzēti ventilācijas kanāli, kas parasti atrodas sanitārajā mezglā un virtuvē, un ir viens no būtiskiem ventilācijas sistēmas elementiem.
Jāatceras, ka ventilācijas šahtas nav paredzētas svaiga pieplūdei, jo caur tām tiek izvadīts mitrais un piesārņotais gaiss no visiem dzīvokļiem. Dažkārt, ja jūtams, ka caur šīm ventilācijas atverēm jūsu dzīvoklī nonāk nepatīkama smaka vai virtuves aromāti, tad iemesls visbiežāk ir nepareiza gaisa apmaiņa.

Svaiga gaisa pieplūde.
Principā tehnoloģiski pareizākais un energoefektīvākais risinājums būtu svaiga gaisa pieplūdi organizēt ar tādu risinājumu palīdzību, kas nav saistīti ar logiem. Ventilācijas risinājums pakešu logos tiek uzstādīts tad, ja visas pārējās iespējas ir izsmeltas un nav ekonomiski pamatotas.

Iegādājoties PVC logus jau savlaicīgi nepieciešams pasūtīt ventilācijas risinājumus, tad, izgatavojot konstrukciju iespējams šos risinājumus uzstādīt korekti, bet izmaksas to uzstādīšanai būs ievērojami zemākas, salīdzinot ar ventilācijas risinājumu iestrādi jau uzstādītiem logiem.

Varam piekrist un apstiprināt to, ka logus ziemas laikā turēt pastāvīgās vēdināšanas (saukta par „Ziemas vēdināšanu”) režīmā nav pareizi, jo notiek nekontrolēta gaisa apmaiņa un jūs vairāk zaudēsiet siltumu nekā iegūsiet svaigu gaisu.

Ieteicamie risinājumi ventilācijai logos.
Ja jums ir jau uzstādīti logi bez ventilācijas, tad kā optimālāko risinājumu iesakām izmantot mazāk energoefektīvu, tomēr izmaksu ziņā pieņemamu un vienkārši uzstādāmu risinājumu „Air Comfort”, kas tiek iestrādāts logu blīvējumos. Gadījumā, ja risinājuma darbība neapmierina, iespējams uzstādīt atpakaļ jaunus blīvējumus un konstrukcija būs tikpat hermētiska kā iepriekš. Šādu risinājumu uzstādīšanu iespējams pasūtīt Mārupes logos. Par uzstādīšanas izmaksām ir atsevišķi jāvienojas, jo tās atkarīgas objekta atrašanās vietas un PVC logu tipa.

Pastāv arī tehniska iespēja jau esošam logam izfrēzēt rāmi un/vai vērtni, lai uzstādītu ventilāciju. Jāatceras, ka šādā gadījumā cieš loga konstrukcija, jo, logu izgatavojot, ražotājs nav paredzējis šādu iejaukšanos konstrukcijas uzbūvē no trešo personu puses. Garantijas saistības par loga konstrukciju neviens neuzņemsies. Otrs mīnuss ir tāds, ka ar šo risinājumu neapmierinošas darbības rezultātā nav atpakaļceļa, jo loga konstrukcija tiek sabojāta neatgriezeniski. Mārupes logi šādus ventilācijas risinājumus klientiem nepiedāvā.




Atvainojiet, bet šeit komentu pievienot nav atļauts,
Lai pievienotu JAUNU TĒMU spied 'Jauna TĒMA'

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.