Sveiks! » Ielogoties » Reģistrācija

Jautājums par PVC logu montāžu

Autors Jānis B 
Jānis B
Jautājums par PVC logu montāžu
07/01/2013 12:04
Labdien, man ir jautājums par PVC logu montāžu. Mājai logu ailes ir no koka, kurš nav nekādi apstrādāts. Ja iestiprināšu PVC logu un šuves aizpildīšu ar montāžas putām, vai nebūs tā, ka ar laiku putas piesūksies ar mitrumu un sāks pūdēt koka ailes. Kādi ir iespējamie risinājumi - krāsot ailes, vai kāds cits variants? Jau iepriekš pateicos par atbildi.
Re: Jautājums par PVC logu montāžu
07/01/2013 12:16
Domāju, ka Jūsu šaubas par mitruma migrāciju ir pamatotas un tāpēc racionāli ir atteikties no montāžas putām un lietot vienkāršus un ekspluatācijā drošus materiālus. Eksperts pilnībā atkārto pirmā jautājuma atbildi: Varētu teikt, ka logu blīvējumam ir vēlamas noteiktas funkcionālas īpašības, piemēram, spraugu aizpildījumam (šuvēm) starp loga bloku un ailes malām (vēlams ~ 20 mm) pa visu perimetru jābūt blīvam, hermētiskam, aprēķinātam, lai izturētu āra vides klimatiskās slodzes no ārpuses un ekspluatācijas slodzes no telpas iekšpuses; montāžas mezglu konstrukcijai (ieskaitot loga bloka izvietojumu ailes dziļumā) ir jāpretojas aukstuma tiltiņu veidošanai, kuri varētu izraisīt kondensāta rašanos logos telpas iekšpusē; montāžas mezglu konstrukciju ekspluatācijas raksturlielumiem ir jāatbilst spēkā esošo būvnormatīvu prasībām; montāžas šuves tvaika izolācijai no telpas puses ir jābūt blīvākai (šī prasība ir spēkā galvenokārt tikai tad, ja blīvējam ar putupoliuretāna putām) nekā no ārpuses; toties montāžas mezglu konstrukcijai ir jānodrošina droša lietus ūdens un kondensāta izvadīšana konstrukcijas ārpusē. Nav pieļaujama mitruma iekļūšana sienas konstrukcijās un telpās; tāpat, izvēloties montāžas šuvju aizpildītājmateriālus, ir jāņem vērā izstrādājuma gabarītu izmaiņas temperatūras ietekmē ekspluatācijas laikā. Līdz ar to, visi tie materiāli, kas atbilst šīm īpašībām var tikt izmantoti kā logu blīvējuma materiāli.

Izejot no šādiem apsvērumiem, varam pārliecināties, ka linu pakulas un no tiem izgatavotās blīvējošās lentas ir : (1) ar labām siltumtehniskām īpašībām; (2) Ir ilgizturīgs materiāls, kas savas īpašības nemaina laika gaitā tik strauji, kā to dara polimēru putu materiāli; (3) To var tehnoloģiski ērti blīvēt līdz nepieciešamajam blīvumam, lai palielinātu blīvuma pakāpi, var mitrināt ar kaļķūdeni; (4) ir lēts materiāls; (5) Logu blīvēšanai tiek izmantots jau no senatnes; (8) materiālu neiespaido saules UV starojums; (9) ja šuvē iekļūst mitrums, tas pakulās nekondensējas, bet gan virzās virzienā no telpas uz āru;

Secinājums ir neizbēgami par labu linu pakulu pielietojumam par logu blīvējošu materiālu, atliek tikai izvēlēties nosedzošo, hermetizējošo materiālu, un te tieši vietā ir izmantot industriāli ražoto akrila bāzes hermētiķi, ko ir patentējuši amerikāņi – PERMA – CHINK, un kas izceļas ar teicamām adhēzijas un ilgizturības īpašībām āra vidē ar saules iedarbību. Kā visi hermētiķi, tas pasargā šuves materiālu no mitruma piekļuves

Pasaulē atsakās no putu materiālu blīvējumiem galvenokārt tikai tāpēc, ka tajos kondensējas gaisa mitrums un putu materiāli nav ilgizturīgi materiāli āra un saules UV starojuma apstākļos.
Atvainojiet, bet šeit komentu pievienot nav atļauts,
Lai pievienotu JAUNU TĒMU spied 'Jauna TĒMA'