UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Projektu apspriešana :  Building.Lv Forums

vai tik traki ir ar tiem projektiem....
Autors: garāmejošā (195.20.127.---)
Datums: 20/07/2006 18:32

Es te palasīju par projektiem- mati sacelās...Mēs plānojam būvēt māju. Es pēc izglītības esmu celtnieks,ir pieredze, bet sertifikāta nav. Toties projektētāja sertifikāts ir draudzenei. Es pati uzzīmēšu, viņa parakstīs - un miers, jau sarunājām.Gribēju uzzināt- cik dārgi izmaksā saskaņošana, un vai es varu to darīt pati.Draudzene jau neskries, paldies , ka zīmogu uzliks.Nav mums tās liekās naudas "biezajām" projektam. Vai kāds zina, kā ar to saskaņošanu Salaspilī? Paldies

Re: vai tik traki ir ar tiem projektiem....
Autors: piu (83.136.139.---)
Datums: 21/07/2006 03:47

Ja jau vinaji sertfikaats ir, tad jau nekaadas probleemas ej uz domi un prasi, vinji visu sastaastiis tev. Buus gan jau kautkaada nodeva jaanomaksaa bet ta aap kaadiem 10 ls man liekas! nekaa daarga tur nav! Galvenais ka proejektaa ir viss nepiecieshamais, je nebuus atmetiis atpakalj un vareesi labot! :)

Re: vai tik traki ir ar tiem projektiem....
Autors: BK (80.232.220.---)
Datums: 21/07/2006 04:17

...vairumā gadījumu mājas projektam ir arhitektūras un būvkonstrukciju daļas- ti divi sertificētu speciālistu paraksti...

Re: vai tik traki ir ar tiem projektiem....
Autors: garāmejošā (195.20.127.---)
Datums: 21/07/2006 17:16

Paldies par padomiem!Citādi man pavisam slikti palika uz sirds. Zemi nopirkām, diezgān dārgi.Jāceļ tā māja. Bet kad palasīju par projektiem... brrrrr. Neko dīžu jau mēs nepavilksim. Un priekš kam - mēs tri cilvēki ģīmenē esam.Ar tām cenām saskaros, kad taisījām dēlam dzīvokļa remontu Salaspilī. Nu bija tur jānojauc divas starpsienas.Nolēmām visu darīt likumīgi- ar saskaņošanu.Griezos Rīgā pie vienas firmas ( man rekomendēja, ka neesot dārga un laba kvalitāte). Meitene- dizainere teica, ka PROJEKTU viņa varot uztaisīt un saskaņot NEDĀRGI....par 200Ls.Pati uzzimēju, aizgāju pie galvenā arhitekta uz būvvaldi...Nesamaksāju ne santīma par to saskaņošanu.Vai tik tiešām firmas uzskata- ja cilvēks taisās māju būvēt, tad viņš ir naudas maiss? Bet mani paziņas, ka būvējas, visi ir dzīvokļus ieķīlājuši un kredītus maksā no savām algām.Kur tad tā liekā nauda?Nu tas tā- emocijas...

Re: vai tik traki ir ar tiem projektiem....
Autors: Vienstāvs (---.lmt.lv)
Datums: 21/07/2006 20:54

Ja nav pieredzes, diez vai uztaisīsiet tādu tehnisko projektu, uz kā draudzene rakstīsies. Neskatoties uz laikmeta tempu ieteiktu ieceres, ja tās jau gadiem nav domās iznēsātas, apsvērt nesteidzīgi, citādi vēl vēlāk apvainosities uz draudzeni par savulaik steigā neapdomāto.
Atkarībā no zemes robežu plāna satura, atsevišķs stāsts varētu būt no pašvaldības teritorijas plānojuma atkarīgā zemes lietošanas veida transformācija.
Pēc plānošanas uzdevuma saņemšanas no būvvaldes nodevas dažu latu apjomā būs par katras iestādes tehniskajiem noteikumiem, kad projekts būs apstiprināts, vēl divciparu skaitļi būs jāmaksā par būvētāja obligāto civiltiesisko apdrošināšanu un būvatļauju.

Re: vai tik traki ir ar tiem projektiem....
Autors: babenis (81.198.19.---)
Datums: 22/07/2006 02:34

Nu traki jau ir ar tiem projektiem.
Visi projektētāji ir asinsūcēji un naudas kāsēji, šausmas par dzīvokļa pārplānošanas projektu 200 Ls grib - par to, ka uzzīmēs, par to, ka tērēs benzīnu un laiku braucot uz būvvaldi un namu pārvaldi, par to, ka izmantos elektrību, apkuri, ūdeni savā īrētajā birojā, par to, ka runās ar tevi pa savu mobīlo. Bez tam nodokļi, datorprogrammas, un vēl taču peļņa arī. Ārprāts. Šausmas. Visus projektētājus pie sienas. Nu kā tā var. Par darbu naudu prasīt.

Re: vai tik traki ir ar tiem projektiem....
Autors: S.D. (212.93.97.---)
Datums: 22/07/2006 17:27

Kā zināms pašlaik robežojas vecie laiki ar jaunajiem un ir iespējas dažus objektus būvēt saimnieciskā kārtā. Projekts mājai mums ir bez tehniskās daļas- tas iespējams arī jūsu gadījumā ja kādam ir nojēga par būvniecību. Vienalga plānošanas uzdevums ir jāizņem un tad arī var apvaicāties būvvaldē vai viņus interesēs visi projekti- ceļa, kanalizācijas un elektrības (visu ārējo komunikāciju) - mēs bez tā iztikām. Ietaupījām uz projektiem- ap 2000 Ls.Jebkurš profesionālis var taču savu darbu izdarīt ar savu projektu. Bet jārēķinās ar savu kompetenci- ja grib būvēt pats. Tehniskie noteikumi izmaksās ap 20 Ls, būvatļauja = 30Ls, apdrošināšana- 17 Ls. galvenais ir sākt darīt- veiksmi, pēc katra gada vairāk būs problēmu un šķēršļu.

Re: vai tik traki ir ar tiem projektiem....
Autors: jtdesign (---.btv.lv)
Datums: 29/07/2006 23:19

Pievienojos babenim.

Ja māja Rīgā vai Jūrmalā, tad pats maz ko varēs izdarīt, izņemot, ja pieredze ir, bet tikai sertifikāta nav. Vai arī draudzene ar visu sertifikātu tik aprobežota, ka parakstīs par ko vismaz teorētiski nākotnē var draudēt nepatikšanas [sīkākā - sertifikāta atņemšana, nopietnāk - zviedru gardīnes].

Ja brīvāk likumus traktējošā teritorijā, tad vieglāk, arī risks mazāks. Izmaksas, neskaitot benzīnu, kopēšanu, telefonu, var iekļauties pārdesmit latos + OCTA.



Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
       **   *******   ********   **     **  ********  
       **  **     **  **     **   **   **   **     ** 
       **  **         **     **    ** **    **     ** 
       **  ********   ********      ***     ********  
 **    **  **     **  **           ** **    **        
 **    **  **     **  **          **   **   **        
  ******    *******   **         **     **  **        

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727