UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Projektu apspriešana :  Building.Lv Forums

cik varētu maksāt?
Autors: mandarins222 (---.EUnet.lv)
Datums: 29/10/2007 01:23

cik varētu maksāt divstāvu mājas projekts 10 dzīvokļiem, bez inženiertīkliem, te pat rīgā? varētu nosaukt kādu aptuvenu cenu lai zinu ap ko lietas grozās? paldies!

Re: cik varētu maksāt?
Autors: KOHINURS (78.84.88.---)
Datums: 31/10/2007 04:36

Būves m2 x Ls500-600 x ~7% = Ls projekts pilnā apjomā (koncepcija-mets, SP, TP bez ārējiem tīkliem).

T.sk.:
- Projekta vadība ~ 8% no projekts pilnā apjomā (mazapjoma projektiem parasti veic autors- arhitekts)
- Koncepcija-mets ~8% no projekts pilnā apjomā.
- SP ~15% no projekts pilnā apjomā.
- TP projekta akceptam minimāli nepieciešamajā apjomā ~ 35% no projekts pilnā apjomā, no tiem ~ 40% AR un GP, ~ 30% BK, ~30% iekšējie AV, ŪK, EL......(ko Jums it kā nevajag).
- Padziļināta detalizācija visām TP sadaļām, arī interjers un tml. ~ 20% no projekts pilnā apjomā (visbiežāk pasūtītājs atsakās no šī, jo var risināt celtniecības laikā, kad tāpat jau rodas visādas izmaiņas un korekcijas, vēlama autoruzraudzība!! no autora būvinženiera (drošība), un arhitekta (ka neizbūvē kaut ko nepieņemamu autora pamatidejai).

Pārējās izmaksas no projekta pilnā apjomā – izejas dati, SP un TP saskaņošana, specifikācijas, apraksti un tml.

Re: cik varētu maksāt?
Autors: td (87.110.145.---)
Datums: 31/10/2007 13:06

Turpinot KOHINURS; 1 dzīvoklis ~ 60 m2 x10 = 600m2 + koplietošanas telpas 1,2 x 600= 720 m2 x 600Ls/m2 x 0,07 = projektēšana maksā sākot no Ls 30 000 (atkarībā no vietas uc pilsētbūvnieciskiem noteikumiem var būt koeficents 1,3~ 2,0), projekta kvalitāti virs vidējā līmeņa varētu iegūt sākot no Ls 50 000, bet arī pilnīga "krutka" par lielāku summu ir iespējama...

Re: cik varētu maksāt?
Autors: mandarins222 (---.eunet.lv)
Datums: 31/10/2007 19:15

vai var šitā pat rēķināt arī jebkādām dzīvojamajām mājām kādā no citām Latvijas pilsētām? tikai laikam tas koeficients beigās var mainīties?

Re: cik varētu maksāt?
Autors: KOHINURS (78.84.88.---)
Datums: 31/10/2007 21:39

mandarins222 Wrote:
-------------------------------------------------------
> vai var šitā pat rēķināt arī jebkādām
> dzīvojamajām mājām kādā no citām Latvijas
> pilsētām? tikai laikam tas koeficients beigās
> var mainīties?

Projekta cena - tas pasūtītājam tiešām ir nesaprotams, jo ko viens taisīs par 10-15 tkst., cits varbūt apsolīs par 5tkst.. Vienīgi atliek runāt ar vairākiem arhitektiem vai birojiem un noteikti apskatīt projektus (TP, nevis skaistās bildītes!!!). Pie tam tādus, kas vai nu jau realizēti vai pašlaik top. Pievērs uzmanību projekta sastāvam - cik daļas, cik apjomīga detalizācija, apjomu un izmaksu aprēķini. Vienmēr vajag atcerēties, ka ir akceptam nepieciešamais minimālais apjoms (ar ko ierindas ind.dzīv.mājai arī parasti pietiek)un izvērsts projekts ar visām sadaļām un detaļām. Un vai izmaksas paredz arī ārējos tīklus, pieslēgumus. Un ja līdzi būtu kāds ar būvniecību reāli saistīts būvdarbu vadītājs vai tml. - tad jau ideāli, lai varētu izvērtēt - jā par 15 tkst. man būs teicams projekts, bet ar to pa 5 tkst. celtniekam būs milzu galvas sāpes (bet var gadīties arī otrādi). Centies piefiksēt un atcerēties pasūtītāja datus, objekta adresi un aizej aprunāties.

Ir nācies sakarties ar būvdarbu un projektēšanas darbu iepirkumiem. Ja būvnieku piedāvājumos cenu diapazons ir kaut cik saprāta robežās, tad projektāšanas konkursos visbiežāk dārgākais no lētākā atšķiras 1,5-2x. Te liela nozīme arhitekta vai biroja vārdam, prestižam, reputācijai, bet tāpat gadās, ka kādam interesē ne tikai peļņa, bet tieši konkrētais objekts, vieta, projekts kā radošās apliecināšanās objekts - ķert kaifu no darba par minimālu samaksu, vai apzināts dempings - nu ļoti gribas šo objektu, gan jau pēc tam pacīnīsies par papildus samaksu.

Nu bet ja labam pilnībā individuāli izstrādājamam projektam dabūsi ap vai zem 5% no prognozētās būvdarbu izmaksas - tad jau var uzskatīt, ka paveicies (ņemot vērā, ka visiem projektu vajag tūlīt un uzreiz).



Re: cik varētu maksāt?
Autors: td (87.110.145.---)
Datums: 01/11/2007 00:14

...šis aprēķins ir ļoti aptuvens; precīzāk ko var spriest tikai apkopojot/analizējot PAU, visus tehniskos noteikumus, topogrāfiju, inženierģeologju utt...parasti pamatobjektam piespēlējas klāt kādi papilddarbi: jāizprojektē kādi ielu tīkli, jāiznes esošās komunikācijas uc. Topošā būve jāapgādā ar siltumu, elektrību, ūdeni, gāzi, telekomunikācijām, intereneta tīklu un sazin ar ko vēl- projekts vietējai gāzes apkurei maksās vienu summu, pieslēgums centralizētai siltumtrasei citu, siltumsūkņa ierīkošana atkal citu... Eiropas atbalsta un citu investīciju projektos atļaujas projektēšanas izdevumus līdz 10% no kopējām būvizmaksām- projektu kantoris, taisot 5% robežās riskē palikt bez speciālistiem...šī nav nozare, kur jostas jāsavelk.



Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **    **  **     **  ********   ********  **     ** 
 ***   **  ***   ***  **     **     **     **     ** 
 ****  **  **** ****  **     **     **     **     ** 
 ** ** **  ** *** **  ********      **     **     ** 
 **  ****  **     **  **            **     **     ** 
 **   ***  **     **  **            **     **     ** 
 **    **  **     **  **            **      *******  

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727