UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Privātmāju būvniecība :  Building.Lv Forums

Grīda vannasistabā!
Autors: omonsky (91.135.83.---)
Datums: 06/11/2009 11:06

Sveiki!!

Tāks vannasistaba atrodas 2. stāvā - griesti, jeb grīda ir pakota ar skaidām. 2. stāvā vanasistabā virs skaidu pakojuma liek dēļus aptuveni 3cm biezumā un uz tiem pēctam liek flīzes!!!

Jautājums ir - vai var likt tos dēļus zem flīzēm?? un ja nē vai arī neieteiktu tad kapēc?

Re: Grīda vannasistabā!
Autors: būvinženieris Ivars Brinkmanis (80.232.161.---)
Datums: 06/11/2009 12:30

Vannas istaba grīda ir 1.stāva pārsegums. Tagad ierīkojot mitro telpu no pārseguma daļas šis telpas perimetrā organisko siltumizolāciju - skaidas vajadzētu izvākt prom. To vietā labāk likt polistirolu -Tenapor FS20 vai FS25. Tad uz polistirola iestrādāt ruberoīdu 2 kārtas, salīmējot šuves. Uz ruberoīda iestrādāt cementa javu ~4cm biezumā, kurā ievieto 3..4mm stiegrojuma sietus. Tad hidroizolācija un flīzējums.
Rūpīgi aizdarīt visas cauruļvadu caurejas vietas pārsegumā, caurulēm aplīmējot ruberīdu un apbetonējot ar keramzītgrants kaļķu javu, kurai pievieno 20% cementa.

Datums: 07/11/2009 12:43

Ok paldies!!

Tā tad ir velviens jautājums.. tanī grīdā jeb 1. stāva pērsegumā ir sijas! starp kurām ir melnie griesti un uz tiem ir skaidas!! tad nu vācu skaidas ārā un to Tenapor FS... lieku uz melnajiem griestiem!! Bet ko darīt ar sijām? to visu pakojumu salitk līdz siju līmenim un ruberoidu noklāt pāri sijām un pakojumam un tad liet to cementu pāri visam ja? :)

Datums: 07/11/2009 17:21

un velviens jautājums - kādu līmi izmantot līmējot ruberoidu???

jau iepriekš liel paldies ;)

Autors: lee (---.67.livas.lv)
Datums: 07/11/2009 21:34

Uz deliem ir samera sarezgiti uzklat flizes, labaks risinajums butu, skaidas izvakt neredzu ipasu iemeslu:
1. noskaidrot siju nestspejas resursus, literatura pec tabulam vai aprekinam lbn 206-99 laikam, velamais solis kadi 30-40 cm (lai deli un plaksnes butu stingas)
2. liek delus 3+cm vai plaksnes 20+ mm spundetas, skruvejot pie sijam skruves ik pa kadiem cm 15, delu gadijuma katra deli divas, lai neverpjas atstaj spraugu gar sienu 5mm+
3. uzklat plevi rupigi salimejot suves, ja ir, malas uzlocitas 10 cm
4. liet betonu 4+ cm ar 4-6 mm stiegrojuma sietu 100x100, pa perimetru deformacijas lente 5+ mm
5. uzklat hidroizolaciju ipasu uzmanibu pieversot sienas -gridas sturiem labi paradits mirapunktslv un limejam flizes.
3 un 4 posmu var aizvietot ar delu gadijuma divkarsu, plaksnu - vienkartigu gridas rigipsi, sekojam lai suves neparklajas. Gridaa var iebetonet, vai flizu lime iestradat silto elektrisko gridu.

Datums: 08/11/2009 12:01

Hmm a ja es skaidas atstāju - pāri sijām lieku 20 + mm OSB plāksni nogruntēju vai nokrāsoju to, tad es ieklāju uz tās ruberoidu vai plēvi (kādu?) salīmēju (kādu līmi izmantot?) šuves, stūrus un visu pārējo pa perimetru salieku deformacijas lentu un ieleju betohu ~4cm!! Tā der?? :D

Autors: Zigurds T.>>>omonsky (78.84.218.---)
Datums: 08/11/2009 15:53

Es savā lauku mājā vannas istabai līdzīgā 1.stāva pārseguma gadījumā darīju tā:
tā kā starp sijām bija ~1m (siju solis paliels), tad uzsitu 25mm retinātu dēļu klāju (pirms tam vēl piebēru zāģskaidas skaņas izolāciojai un ieliku kanalizācijas caurules),
tad uzskrūvēju OSB (biezums virs 20mm) ar spundi, tad uzklāju
smērējamo hidroizolāciju pēc Miras pilnas programmas (ar spec audumu pa perimetru un kanalizācijas izvadu vietās), tad flīzes ar superelestīgo flīžu līmi un elastīgo šuvotāju.
Protams, grīda ar OSB klājumu pirms flīzēšanas pie slodzes ((vannas piepildīšana ar ūdeni un staigāāna) praktiski nedrīkst liekties.
Manā vannas izsytabā joprojām grīda vannas istabā ir O`K. Var izmantot par seklu baseinu (jo WC durvīm ir slieksnis).
Ja lietu cementjavas vai klona grīdu 40mm, tad uz pārsegumu nāktu klāt ~1tonna (20 klona betona maisi pa 40kg plus met.siets.
Pēc cenas nerēķināju, kāds no variantiem lētāks, bet izvēlējos pietiekami racionālu un izbūvei patīkamu variantu, jo darbošanās ar to grīdas betonēšanu 2.stāvā nav tā patīkamākā lieta.

Autors: Zigurds T. (78.84.218.---)
Datums: 08/11/2009 16:01

Sorry.
To Miras audumu tajā smērējamā hidroizolācijā (membrānā) ieklāju pa visu vannas istabu un pa perimetru arī uzlaidu uz reģipša sienām.
Par tiem 20 maisiem pa 40kg (klona betons 40mm Sakrit BE) un svars ~1 tonna - tas sanāktu uz ~10m2 grīdas platības.
Klona betons Sakrit BE: skat. www.buvserviss.lv/index.php?l=1&c=86

Autors: Zigurds T. (78.84.218.---)
Datums: 08/11/2009 22:29

Kāpēc administrators joprojām 08.11.2009. līdz plkst 22:30 joprojām nav ielicis manus ieteikumus, kur pēdējo uzrakstīju jau plkst.16:01?
Laikam tāpēc, ka esmu sertificēts būvdarbu vadītājs un būvuzraugs.

Datums: 09/11/2009 00:08

Ok liels paldies Jums visiem!!! Esmu no katra pa drusciņai paņēmis par šo visu!!!

Jā tā betonēšana man nav no laika gala patikusi!!
Tad nu mans variants situ dēļus pāri tiem lieku spundējamo OSB 20 + Tad visu nosmērēju ar Mira zieķi!! Tā un tad ir jautājumi par to lenti!! cik es te viskur esmu lasījies tad cik secinu tā ir stiklšķiedras lente!! to es notinu pa perimetru uz tā OSB kādus 10cm un uz sienām - reģipšiem tāpat! atkal smērēju ar Mira 2 + kārtu un tad pāri visam mauc flīzes!!
šis laikam būtu ideālākais variants ne??

Kanalizācijas noteku trubas man iet pa grīdu, skaidās!! jautājums vai viņas tomēr nevajag kautkā izolēt no tām skaidām tas ir taisīt kādu apdari viņām un ja jā tad kapēc? ūdens apgādes trubas izlietnei, dušai, utt. nāks arī pāri skaidām zem tiem dēļiem!

Autors: Zigurds T.>omonsky (78.84.218.---)
Datums: 09/11/2009 11:12

Tā kā Tu esi izvēlējies variantu bez betona, tad varu vēl pievērst uzmanību dažām lietām.
Dēļi, protams, der neēvelēti. OSB ar spundi.Visas konstrukcijas stingrībai (stingumam) dēļi pie sijām un OSB pie dēļiem jāskrūvē un ar pašzenķējošām skrūvēm priekš OSB tipa materiāla. Pie tam, OSB ar dēļiem kopā jāsaskrūvē ne tikai siju vietās, bet krietni biežāk, lai dēli un OSB kopā veidotu vienu monolītu konstrukciju.
Kā grīdu un sienu mitrās zonas pareizi gruntēt un hidroizolēt - skat.variantu ar Miras materiāliem:
www.mira.ee/static/files/6.viss_sienu_gridu_flizes_LV.pdf
Vajag: gruntēšanai 4120 sealer, kas atšķaidīta ar ūdeni (1:3). Grīdas/sienu saduras pārklāj ar 4400 multicoat un safecoat. Cauruļu un noteku šķēršošanas vietas pārklāj ar 4400 (var arī safecoat manchet). Tas audums nav tas stiklšķiedras siets, ko liek reģipša savienojumu vietās! Ekonomijas nolūkā to audumu var nopirkt tikai lentes veidā: mira safe cout lenti 25mx10cm un ielīmēt tikai OSB savienojumu vietās un pa perimetru un ap izvadiem.
Kanalizācijas caurules grīdā izolēt vajag, ja paredz, ka tiks tecināts auksts ūdens (lai nerodas mitrums/kondensāts) uz to ārējās virsmas (un skaidās), kā arī ja šķiet, ka nepieciešama skaņas papildus izolēšana. Caurules stiprina ar kronšteiniem.
Aukstā ūdens caurules obligāti izolēt. Karstā izolēt, ja grib, lai ūdens tajās stāvot lēnāk atdziest.
Tikai ar to siju iegriešanām priekš cauruļu šķērsošanas vajag ļoti uzmanīgi (vajag saskaņot ar būvkonstruktoru - kur un par cik šķērsgriezumu var samazināt).
Un par šādu grīdas konstrukciju nevajag satraukties. Lielākājā daļā ap Rīgu privātmāju ciematos 2.stāvos vannas istabās grīdas flīzētas tieši uz OSB (un pat bez dēļu klāja, ja starp sijām ir mazāks solis un OSB savienojumu vietas iekrīt uz sijām)).

Datums: 09/11/2009 13:07

Lab ok par hidroizolāciju un trubām man viss skaidrs. Esmu visu izplānojis ko un kā darīt tālāk + šis tas bija jau izdarīts līdz sāku interesēties šeit, viss ir pareizi..

Tad man rodas jautājums par vienu sienu! reku ielieku nelielu plānu tai vannasistabai ---> [photo2.poga.lv]

Tāks jautājums ir par to slīpo sienu!! cik es te saprotu viņa nesanāk mitrajā zonā. Mitrā zona sanāk telpas otrā pusē ap dušu un izlietni nu principā visa pretējā siena!!
Siena ir slīpa, jo tas jau ir jumts!!!
es te tā esmu izplānojis tikai to slīpo sienas daļu nodarināt ar slīpētiem dēļiem. Dēļi ir vnk sazāģēts koks, dēļu malas nau taisnas, bet tā kā koks ir gājis ar visiem zariem un līkumiem.. Nu teiksim tas tāds dizaina variants kā apdare.

Tad nu doma vnk tos dēļus skruvēt pie jumta sijām un aiz viņiem, starp sijām, sabērt skaidas, pēcāk dēļus kautkā krāsot, lakot!! vai šitas variants iet cauri???

Autors: aaaa (---.lattelenet.lv)
Datums: 09/11/2009 13:16

Te jau tūlīt visi brēks, bet es tur 100% liktu tvaikizolācijas biezo 0.2mm PE plēvi, lai mitrais gaiss neslapina skaidas un tur neveidojas sēnes. Tad virsū dēļus un aiz tiem,...nu kaut piebāz ar vecām apenēm :)

Autors: kjkj (78.84.218.---)
Datums: 09/11/2009 14:54

Ja pēc plāna tas WC pods ir pie tās slīpās sienas, tad viņš jāliek ar zināmu atkāpi, lai cilvēks var stāvus pie tā pieiet. Vai pods tad daļēji netrāpīs jau durvim priekšā?
Par to tvaika plēvi - jā jāliek. Bet tā skaidu bēršana - kā to iedomājies? Un nav jau skaidām tas labākais siltumpretestības koeficients. Vēl sakritīsies no vibrācijām - ko tad? Arī peles tur var iedzīvoties. Varbūt nepažēlo kādus 20Ls, bet liec puscieto akmens vati un kādus 200mm, jo kā nekā WC telpa , kur jo siltāks, jo patīkamāk. Ja starp spārēm nesanāk vatei 200mm, tad uztaisi papildus latojumu vai reģipša profilus ar distanceriem.
Otrā pusē vatei jāliek vēja barjera (audums).

Autors: kjkj>>omonsky (78.84.218.---)
Datums: 09/11/2009 15:22

Kā ir paredzēta vēdināšanas nosūce telpā?
Ieteiktu arī likt nevis vienkārši dušu, bet slēgtā tipa dušas kabīni (ar jumtiņu) - mitrums būs mazāks telpā un nekas nepelēs un dušā komforta līmenis 300% labāks - jo man ir tieši tāda WC istaba un ari ar slīpo jumta sienu (es gan uzliku reģipsi).

Datums: 09/11/2009 16:07

Nū par to poda novietujumu tur visam itkā ir jābūt OK!!!

Skaidas un visi tie dēļi ir tādēļ ka nu tās mājiņas projekts man ir tāds ka es visu gribu uztaisīt no tā kas tur uz vietas ir pieejams ar pēc iespējas mazāk izdevumiem - tas ir no šķūņiem velku visu ārā un taisu tādā veidā!! skaidas tur ir un senāk tā māja bija jau sākta taisīta ar skaidas siltinājumiem, es tur tagat esmu pieslēdzies un to māju padaru par dzīvojamu 2. stāvs vispār nebija necik sataisīts!! Visu daru un plānoju pats + kāds vel palīdz.. :) mājiņā + tās teritorijā nekas nav darīts kādus 10 gadus..

Jumtam ir daudz kvadrāi salīdzinājumā ar pašu mājiņu!! Jumts ir ļoti stāvs un augst pa vasaru jumtu nokarināju ar dakstiņiem kurus es tur pat blakus atraku un notīriju no 10 gadus stāvēšanas uz zemes :D
Un lai visu jumto nopakotu ar vati aiziet baigais piķis kurš dotajā mometā nav!! tādēļ arī viss tur man tā EKO un no dabas veltēm sanāk taisīt + pieturoties domai ka izmantot visu kas ir teritorijā dabonams :) Jap esmu salicis to vēja izolāciju no iekšpuses jumtam!!! Liku to melno vējpapīru!!

Par to ventilāciju vannasistabā vel īsti neesmu izplānojis visu kas un kā un kur viņu izvietot, bet jā būs viņai kautkur sava vietiņa tas ir skaidrs :)

Autors: būvinženieris Ivars Brinkmanis (80.232.161.---)
Datums: 12/11/2009 11:11

Iesāku , bet nesekoju kopējai domu gaitai. Labi, tās skaidas var atstāt, bet tad patiešām jābūt drošam, ka māja nedeformēsies un grīdā vai sienu salaidumos pie mitrām telpām, kur ūdens bieži nokļūs uz grīdas, kokā un skaidās neveidosies trupe.
Agrāk pakoto sienu un pārsegumu bērumos skaidām papildus pievienoja antiseptiku - nedzēstu baltkaļķi un sanitāro telpu platības ēkās bija ļoti mazas.
Cik redzētas 90..120 gadīgas ēkas ar koka pārsegumiem zem sanitāriem mezgliem, tad tajos - kokos visos ir problēmas. Var jau atsaukties uz to, ka šodienas plastikāta materiāli ir daudz labāki par ķeta un tērauda cauruļvadiem, bet tas vēl jāpierāda ar 100 gadīgu praktisko pieredzi.
Tapēc mitro telpu apdares mezglos, es tā uzskatu, labāk izmantot mitruma drošus materiālus, tādus, kas mitruma iespaidā nepūst un nedeformējas -piebriestot.

Autors: azis (84.237.248.---)
Datums: 12/11/2009 21:14

Man ir tikai viens jautājums. Kas kompensē spriegumus, kas rodas starp flīzēm un koka pamatni? Cik man zināms koka un flīžu īpašības ir ļoti atšķirīgas.

Datums: 01/12/2009 19:40

UP !!!

citāts no viena šī foruma raksta:
"pirms paaris gadiem vienaa restoraana virtuvee fliizeeju uz finiera ar parketa liimi, zin veel tagad turaas, huj norausi!!!" tad palasot to tēmu vairāki min to parketa līmi kuru klāj uz OSB!!!

Tad nu atkal jautājums!!

Grīda top šāda!! uz sijām liekās dēļi kautkur 3 - 4cm biezumā (precīzu izmēru nezinu) pāri tiem liekās 22mm spundētais OSB un tad hidroizolācija!! Bet jautājums - kā flīzes lipināt klāt??? ar flīžu līmi?? Tad nu jutājums iepriekšējajā rakstā ko saka - azis!!! vai tās flīzes neleks nost!!

tad ko jūs sakat par to parketa līmi???

Autors: omonky (91.135.83.---)
Datums: 10/01/2010 20:03

Hei!! Nu tad kāds mani apgaismos par to flīžu likšanu uz tās parketa līmes??

Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
  ******   **      **  ********  **     **  **     ** 
 **    **  **  **  **     **     **     **   **   **  
 **        **  **  **     **     **     **    ** **   
 **        **  **  **     **      **   **     ** **   
 **    **  **  **  **     **       ** **     **   **  
  ******    ***  ***      **        ***     **     ** 

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.

Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727