UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Privātmāju būvniecība :  Building.Lv Forums

Iet uz lapu: 12Nākošā
Pašreizējā: 1 no 2
būt vai nebūt mansardam - tāds ir jautājums
Autors: jans (80.81.33.---)
Datums: 26/01/2005 13:09

Par to, kas lētāks - mansarda stāvs vai normāls otrais stāvs - esmu dzirdējis visdažādākos viedokļus. Vieni saka, ka jumts ir baigi dārgs, ka tas pats vien esot, kas uztaisīt mansarda stāvu. Citi apgalvo, ka jumts ir daudz lētāks. Kā tur īsti ir?

IP-projektā un citās poļu projektu lapās praktiski nav bezmansarda divstāvu māju. Tādas vairs nav modē?

Re: būt vai nebūt mansardam - tāds ir jautājums
Autors: jtdesign (---.btv.lv)
Datums: 26/01/2005 13:27

Viennozīmīgas atbildes nav, jo jāskatās katru projektu individuāli, bet ... jumtu mājai taču liks, vienalga, ar mansardu vai bez. Tātad jārēķina, kas izdevīgāk - jumts ar izbūvētām telpām vai stāvs + jumts.

Autors: ieva (159.148.190.---)
Datums: 26/01/2005 13:48

Man kāda paziņa arhitekte teica, ka daudziem no bērnības ir patīkamas atmiņas par dzīvošanu vasarā jumtistabiņā, tādēļ daudzi būvē mansardus. Tomēr jāpatur prātā, ka mansarda normāli apdzīvojamā platība ir krietni mazāka nekā izskatās plānā.
Vislabāk apjautāt tos, kas dzīvo istabās ar slīpiem (zemiem) griestiem, vai viņiem tas patīk. Vēl var paviesoties pie kādiem paziņām un mēģināt iztēloties, kā būtu te dzīvot.
Jumts maksā tik, cik tas maksā, tikai laikam jumtu virs mansarda ir jāsiltina, bet, ja ir bēniņi, tad siltina pārsegumu. Manuprāt, tie pāris kvadrātmetri sienu gan nav tik dārgi, lai nevarētu pats priekš sevis uzbūvēt normālu 2.stāvu.

Autors: andrek (84.237.133.---)
Datums: 26/01/2005 16:26

Abi varianti ir izprojektējami un izbūvējami vienādā cenā uz santīmu, pamatjautājums ir: kādā vidē gribam dzīvot un no kāda materiāla savu apkārtni iekārtot...Baronu pilīs bēniņos bija kalpu istabas...

Autors: Rx (80.81.49.---)
Datums: 26/01/2005 18:56

Mansards jau tāpēc ir, ka tam ir savi plusi! Ja daudz naudas tad arī izvēlei lielāks plašums, bet ekonomiskāk būs Mansards. Arī arhitektoniski māja būs izskatīgāka ar slīpo jumtu, nevis divstāvu būda...protams telpa būs mazāka, bet tomēr tā būs! Ja ieliek lielu logu un pa to paveras skaists skats, tad zemapziņā cilvēks jūtas kā alā, un tas ir tuvu sirdij... Otrs stāvs ir otrs stāvs, un viss. Ēd , dzer un guli. Viss kā parasti. Mansardam ir romantika, ja tas labi izveidots. Neaizmirstiet par ventilāciju, jo tilpums telpām ir samazināts. Tādas domas....

Autors: Āmurs (---.mpe.lv)
Datums: 27/01/2005 01:12

man arī tie divstāvu monstri nepatīk. Bet tāpēc jau piedāvājums katra gaumei.

Autors: ieva (159.148.190.---)
Datums: 27/01/2005 11:42

Manuprāt, no ārpuses labāk izskatās māja ar mansardu (vairumā gadījumu), bet ērtāk dzīvot ir mājā ar kārtīgu otro stāvu.
Tādēļ katram pašam jāizvērtē, kas svarīgāks - skats no ārpuses vai ērtības. Kaut arī mājas ārējais izskats ir būtisks, tomēr var salīdzināt, cik ilgu laiku katrs no mums raugās uz savu māju no ārpuses un cik ilgu laiku vēro interjeru un to, kas aiz loga. No šāda viedokļa ir pat svarīgāk, cik skaista ir ainava un/vai kaimiņu mājas, nekā savējā.
Tas ir tieši tāds pats jautājums, kā cilvēks izvēlas kurpes - pēc izskata vai pēc komforta? Cik cilvēku, tik atbilžu...

Autors: XXX (80.232.179.---)
Datums: 27/01/2005 13:04

Izveeleejos 1.5 staavu, tb mansarda tipa maaju jo patika saliidzinoshi liels un masiivs jumts (domaaju ka vairmuma Latvieshu). Otrajaa staavaa paredzeetas 2 guljamistabas un liela vannas istaba. Manupraat idelas risinaajums, jo cik tad nu laiku es pavadu jumta istabaa? Lielaako dalju 1 staava viesistabaa, virtuvee (ta mums tikpat liela kaa viesistaba) un uz terases, taakaa nejuutu iipashu diskomfortu taapeec ka manaa guljamistabaa un vannasistabaa buus sliipi griesti.

Autors: annamarija (80.188.194.---)
Datums: 28/01/2005 15:20

Vai kāds ir rēķinājis, kā sanāk, ja tiek plānota maza māja - kopējā platība (bez garāžas) ap 120 kvm? vai tad vispār ir vērts apskatīt otro stāvu vai mansarda izbūvi?

Autors: Rx (80.81.49.---)
Datums: 28/01/2005 19:44

Man liekas, ka izveidojot jumtu tā, lai vēlāk būtu iespējas izbūvēt mansardu, ir pareizāk. Arī neizbūvēto telpu var labi izmantot visādu sadzīves mantu glabāšanai, kā piemēram , slēpes, ragaviņas, labas, bet izmešanai žēlmantas un tt. Tikai spāres jāizveido ar tādu domu!

Autors: praktiķis (195.62.156.---)
Datums: 31/01/2005 13:49

Esmu par divstāvu māju bez mansarda.Kubveidīgai mājai vismazākie siltuma zudumi,mazākas būvizmaksas,istabas kā istabas nevis apbūvētas pažobeles un kāda gan romantika skatīties ,kā šodien ,pa pilnīgi aizputinātu bēniņu logu,kāds prieks naktī strauji kāpjot no gultas atsist galvu griestos.Pie tam ēkas konstrukcija ievērojami sarežģās.Bet par izskatu-kad esmu mājās,mājas ārējais izskats neuztrauc.Vispirms tomēr mājas ērtības,nevis arējais izskats.

Autors: jtdesign (---.btv.lv)
Datums: 31/01/2005 14:34

Tikai kaimiņiem īpašumam tādu nesmuku kaimiņu dēļ vērtība krītas un viņu karstākā vēlēšanās ir iegādāt lielgabalu un treniņiem par mērķi izmantot Tavu namu.

Datums: 01/02/2005 10:42

nu, nu - kāpēc uzreiz tā jānoliek smuki kubiņi :)
Man patīk :) precīzu arhitektūras stilu nenosaukšu, bet teiksim pa Mežaparkā dažu labu var apskatīt. Jaunajos ciematos un standarta projektu piedāvājumā gan nekas interesantāks par vienkārši kasti nav izdomāts, lai gan itkā vajadzētu taču tik maz - nedaudz interesantāku logu plānojumu, dažas detaļas apdarē un kaste vaits nav kaste.

dažkārt var rasties vēlēšanās ņemt lielgabalu un šaut uz kārtējo standarta sarkanjumta-masarda brīnumu ar 3 jumta lodziņiem.

Autors: jans (80.81.33.---)
Datums: 01/02/2005 11:07

Vai kāds zina arhitektu, kurš varētu uztaisīt vai kuram jau ir smuks kuba projekts (~130 kv.m.)? I-netā neatradu nevienu puslīdz jēdzīgu šāda veida standartprojektu.

Autors: XXX (80.232.179.---)
Datums: 01/02/2005 12:11

Var uztaisiit taadu smuku kastiiti, ka taadu maaju niideejam kaa man, taada iepatiksies neskatoties uz to ka dodu priekshroku masiiviem jumtiem utt. Lieta taada ka taada arhitektuura maksaa ljoti lielu naudu. Doamaaju ka sheit neviens nevar atljauties to maksaat, taapeec arii reizeem gribas shaut ar lielgabalu uz kaiminja maaju.
Es njeemu paraugu no somu projekta un nedaudz paartasiiju kaa pasham gribeejaas un lieta dariita. Sanaaca somu funkcionaalisms ar vienkaarshu arhitektonisku risinaajumu.

Autors: Praktiķis (195.62.156.---)
Datums: 01/02/2005 13:25

Man ir igauņu projekts pamatā.Majas divstāvu kubam līdzās taisnstūra kubs nobīdīts kā augstumā tā horizotālē,tajā 1. st.garāža,2.st.viesistaba.Diezgan veiksmīgi atrisināts ieejas durvju jumtiņš.Rezultāts:acīm tīkamas līdzenas formas bez jumta izcakojumiem un skats krietni labāks kā ar jumta logiem izrotātām "piebalgas rijām".Arī kaimiņiem patīk,pie tam vieglāk un lētāk uzceļama,praktiskāk izmantojama.Iesaku arī citiem pabraukāt pa Igauniju pievēršot uzmanību individuālo māju īpatnībām.

Datums: 01/02/2005 13:41

Praktiķi,

vai bija kāds no www apskatāmiem standarta igauņu projektiem? un kas no vietējiem arhitektiem taisīja projektu?

Autors: āmurs (80.232.228.---)
Datums: 01/02/2005 15:17

es ar labprāt iepazītos ar tiem igauņu standarta projektiem. KUR?

Autors: laivinieks (80.232.228.---)
Datums: 01/02/2005 15:18

es ar labprāt iepazītos ar tiem igauņu standarta projektiem. KUR?

Autors: āmurs (80.232.228.---)
Datums: 01/02/2005 15:21

He, he tie abi mani jautājumi. Pirmo komentu kaut kāpēc nepieņēma .bet jautājums spēkā.

Iet uz lapu: 12Nākošā
Pašreizējā: 1 no 2

Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **     **   **  **   **        **     **  **    ** 
 **     **    ****    **        **         **       
 ********      **     ******    ********   **       
 **            **     **        **     **  **       
 **            **     **        **     **  **    ** 

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.

Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727