UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU
Privātmāju būvniecība :
Building.Lv Forums
Slīpā ranila jumta siltināšana.
Autors:
Gotfrids
(87.110.99.---)
Datums: 14/01/2010 13:54
Mājai ir uzlikts ranila jumts,zem kura ir laktas 5cm un jumta plēve, kurai viena puse ir slidīgā un otrā nedaudz pūkota. Tagad vēlos šo jumtu siltināt, bet palasot dažas diskusijas esmu nesaprašanā kā pareizāk rīkoties. Jumtā nau likta arī saucamā vēja barjera. Kā pareizi tagad būtu siltināt, lai nebūtu tā, ka nosiltinu ar vati, plēvi, reģipsi un pēc laika vate sāks mirkt un radīsies pelejumi utt.. Varbūt kāds zinošs varētu pateikt kā tagad lai rīkojas.
Re: Slīpā ranila jumta siltināšana.
Autors:
rbb
(217.199.119.---)
Datums: 14/01/2010 14:45
vispar ir jāredz uz vietas
Metāla jumtam daram tā:
Metāla segums
Horizontālais latojums 25mm min
Vertikalais latojums pa spārēm 25mm min
Kondensāta plēve
Vertikalais latojums jumta ventilācijai 50mm min
Vēja isolācija uz spārēm
Siltinājums
Plīvs materials zem spārēm
Metāla jumtam daram tā:
Metāla segums
Horizontālais latojums 25mm min
Vertikalais latojums pa spārēm 25mm min
Kondensāta plēve
Vertikalais latojums jumta ventilācijai 50mm min
Vēja isolācija uz spārēm
Siltinājums
Plīvs materials zem spārēm
Autors:
Gotfrids
(87.110.99.---)
Datums: 14/01/2010 15:05
Ja ta būtu pareizi, bet nelaime tā ka man jau ir uzlikt jumts ranils, zem ta 5cm latas horizontali, tad pretkondensata plēve un spares un viss. Un tagad gribu siltinat. Vai varu tagad likt vati klat pie pretkondesāta plēves? Vai arī obligāti vajadzīga vēja barjera un vai vinju var likt no iekšpuses starp spārēm un pēc tam tad vati utt.
Autors:
aaaa
(---.lattelenet.lv)
Datums: 14/01/2010 15:11
Nu bet es tev jau rakstīju, tā jau parasti arī dara - izlasi manu postu vēlreiz, klāt nedrīkst likt - pie spāru platās malas, līdz ar plēvi liek 5cm latas abās pusēs vertikāli, pie tām skrūvē/naglo pretvēja plāksnes, nu kaut vai kartonu, tad vate...
Autors:
Gotfrids
(87.110.99.---)
Datums: 14/01/2010 15:22
Paldies,es izlasiju tavu postu, bet ja man spares ir tikai 15cm vai to spraugu var taisit 4 vai 3cm, lai man sanak tā vēja barjera un vati 100 salik spares un pēc tam horizontāli skrūvet 10cm latas priekš vēl 100 vates un pēc tam tvaika barjeru ?
Autors:
Alvisss
(---.kartes.lv)
Datums: 14/01/2010 16:06
Vispar jau Tu, ja pareizi saprotu, esi uzlicis nevis kondensata plevi, bet gan difucijas membranu, kas ari sava butiba ir pleve, tikai pleve kas ir 2 in 1: pretkondensata un veja barjera. Teoretiski vari nelikt vairs veja plaksnes.
Autors:
heating
(---.44.92.62.static.cust.telenor.com)
Datums: 18/01/2010 00:58
Man arii iz uzlikta difuzijas membraane!!Tas nozimee ka pretveja plaksnes nav jaliek??!!Bet domaaju ka butu gan pratiigi uzlikt taas plaknes jo sanaak kad liksi vati tad taa spiedisies tajaa membraanee bet platees bus vismaz kada ptetestiiba!!
Autors:
ha ha
(78.84.75.---)
Datums: 30/01/2010 17:11
Nu vai tad tā difūzijas plēve laiž vēju? Ja nē kam tā arī vajadzētu būt tad difūzijas plēve darbojas arī kā vēja izolācija.
Difūzijas plēvi vajadzēja likt uzreiz zem jumta seguma, tad gaisa šķirtkārta, vēja izolācija un tad siltinājums...tā būtu vispareizāk, bet domāju ka tās latas 5cm nesapūs ja atstāsi tā kā ir un liksi zem difūzijas plēves vati, ja vien vēju nelaiž cauri
Difūzijas plēvi vajadzēja likt uzreiz zem jumta seguma, tad gaisa šķirtkārta, vēja izolācija un tad siltinājums...tā būtu vispareizāk, bet domāju ka tās latas 5cm nesapūs ja atstāsi tā kā ir un liksi zem difūzijas plēves vati, ja vien vēju nelaiž cauri
Autors:
rbb
(217.199.119.---)
Datums: 16/02/2010 14:55
Atrodi jumtu uz kura ir vismazāk lāsteku, labāk nevienas un prasi pēc padoma. Ja ir lāstekas uz apkurinājamas ēkas jumta tad tām jābūt līdzīgam ka uz neapkurināmas ēkas jumta.