UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU
Gāzbetona sienas bez siltinājuma
Autors:
J
(78.84.142.---)
Datums: 11/05/2010 21:58
Vai kāds varētu padalīties pieredzē? Interesē tie, kuri sienas uzbūvējuši no jaunās paaudzes gāzbetona bez siltinājuma. Vai pēc iekšējās un ārējās apdares uzliksanas nav parādījušās problēmas ar mitrumu sienās un pelējumu? Vai šajā ziemā, kura bija salīdzinoši normāla, siltumizolācija bija pietiekama?
Re: Gāzbetona sienas bez siltinājuma
Autors:
rbb
(217.199.119.---)
Datums: 12/05/2010 08:44
sk [www.rbb.lv]
Gazbetonam ir problēmas ar mitrumu pie mūsu laika apstākļiem un mūrēšanas kvalitāti.
Gazbetonam ir problēmas ar mitrumu pie mūsu laika apstākļiem un mūrēšanas kvalitāti.
Autors:
J
(---.lvm.lv)
Datums: 12/05/2010 09:34
Tajā rakstā nav nekas par gāzbetonu un mitrumu. Tieši otrādi ir pieminēts gāzbetons kā viens no variantiem zemas enerģijas mājas izveidei.
Vai tas ko gribēji pateikt ir, ka gāzbetons nesasniedz līdzsvara mitrumu reālajos Latvijas apstākļos?
Vai problēmas ar gāzbetona mūrēšanas kvalitāti nozīmē to, ka reālos apstākļos to nav iespējams kvalitatīvi uzmūrēt jeb tas tomēr ir mūsu mūrētāju brigāžu zemās darba kvalitātes jautājums?
Vai tas ko gribēji pateikt ir, ka gāzbetons nesasniedz līdzsvara mitrumu reālajos Latvijas apstākļos?
Vai problēmas ar gāzbetona mūrēšanas kvalitāti nozīmē to, ka reālos apstākļos to nav iespējams kvalitatīvi uzmūrēt jeb tas tomēr ir mūsu mūrētāju brigāžu zemās darba kvalitātes jautājums?
Autors:
būvinženieris Ivars Brinkmanis
(80.232.161.---)
Datums: 12/05/2010 09:53
tavs jautājums ir varen plašs. Pat pareizi mūrētās sienās pēc n -tajiem ekspluatācijas gadiem var parādīties problēmas, piemēram saplīst pie sienas stiprinātā lietus noteces caurule.
Vai teorētiskajā izklāstā jānodala biezās 1.1,5cm šuves no līmētajām 0,2cm šuvēm. Vai arī tu apdarei izmanto gaisa kaļķa javas vai speciālas cementa- kaučuka tepes. Vai piemēram tu veļu žāvē telpās un audzē kanepājus - marihuānas iegūsānai telpā podiņos.
Katrs būvelements un iekšējs vai ārējs faktors maina gāzbetona izturēšanos.
Vai teorētiskajā izklāstā jānodala biezās 1.1,5cm šuves no līmētajām 0,2cm šuvēm. Vai arī tu apdarei izmanto gaisa kaļķa javas vai speciālas cementa- kaučuka tepes. Vai piemēram tu veļu žāvē telpās un audzē kanepājus - marihuānas iegūsānai telpā podiņos.
Katrs būvelements un iekšējs vai ārējs faktors maina gāzbetona izturēšanos.
Autors:
J
(---.lvm.lv)
Datums: 12/05/2010 13:23
Es vienkārši gribēju dzirdēt viedokļus no tiem, kuri reāli ir šādas mājas uzbūvējuši un tajās dzīvo - tā teikt pieredzes apmaiņai, lai varētu izvēlēties optimālu sienu materiālu.
Protams tādi ekstrēmi kā saplīsušas lietus notekas, stādu audzētavas un veļas mazgātavas mājās, biezās šuves, ūdens tvaiku necauraidīgas iekšējās un ārējās apdares utt. ir atsevišķs stāsts.
Bet jebkurā gadījumā ņemu vērā, ka mitrums gāzbetonam ir riska faktors. Tātad jārēķinās, ka siltuma caurlaidība praksē būs lielāka nekā norādītā. Tomēr cik noprotu no skaitļiem tā rezerve ir diezgan liela (piem. Aerock Ecoterm plus 375 U=0.22) un gāzbetonam jābūt ļoti mitram, lai tā siltuma caurlaidība palielinātos kaut vai virs tā paša Keraterm 44 rādītājiem U=0.29, vai tā?
Ja neskaita siltuma caurlaidības pasliktināšanos - kādas vēl problēmas mitrums (saprātīgā dauzumā) gāzbetonā var radīt?
Protams tādi ekstrēmi kā saplīsušas lietus notekas, stādu audzētavas un veļas mazgātavas mājās, biezās šuves, ūdens tvaiku necauraidīgas iekšējās un ārējās apdares utt. ir atsevišķs stāsts.
Bet jebkurā gadījumā ņemu vērā, ka mitrums gāzbetonam ir riska faktors. Tātad jārēķinās, ka siltuma caurlaidība praksē būs lielāka nekā norādītā. Tomēr cik noprotu no skaitļiem tā rezerve ir diezgan liela (piem. Aerock Ecoterm plus 375 U=0.22) un gāzbetonam jābūt ļoti mitram, lai tā siltuma caurlaidība palielinātos kaut vai virs tā paša Keraterm 44 rādītājiem U=0.29, vai tā?
Ja neskaita siltuma caurlaidības pasliktināšanos - kādas vēl problēmas mitrums (saprātīgā dauzumā) gāzbetonā var radīt?
Autors:
spk
(---.tieto.com)
Datums: 12/05/2010 17:56
rbb
Rezultāti uzrādīti pasīvo māju rindu ciematam Vācijā, Hannoveres‐Konsbergas
apkaimē (uz 1m2 dzīvojamās platības).
Paldies, uz redzēšanos :)
Rezultāti uzrādīti pasīvo māju rindu ciematam Vācijā, Hannoveres‐Konsbergas
apkaimē (uz 1m2 dzīvojamās platības).
Paldies, uz redzēšanos :)
Autors:
būvinženieris Ivars Brinkmanis
(80.232.161.---)
Datums: 13/05/2010 08:42
Nu esmu saskāries ar tādiem stāstiem daudzīvokļu ēkās, kur gāzbetona siena, kas apšūta ar riģipsi ir ļoti 'skaļa', tai maza skaņas izolācijas spēja. Taču šis faktors vairāk attiecas uz iekšējām sienām.
Autors:
spk
(---.tieto.com)
Datums: 13/05/2010 15:35
Es arī biju dzirdējis, ka skaņas izolācija tūdīga, tāpēc starpsienas izveidoju no 20cm gāzbetona. Ir ļoti pat OK.
Autors:
J
(78.84.142.---)
Datums: 13/05/2010 21:38
Ecoterm Plus 375 - 47db - pamaz. Interesanti, cik 5cm papildus cietās vates siltinajums varetu dot?
Autors:
rbbdraugs
(212.93.100.---)
Datums: 13/05/2010 23:01
to...spk
Esmu rbb klients, un cik zinu viņi balstās vienīgi uz savu pieredzi
Esmu rbb klients, un cik zinu viņi balstās vienīgi uz savu pieredzi
Autors:
EjTakTu
(87.110.65.---)
Datums: 14/05/2010 00:11
priekš rbbdraugs
Vienīgi uz savu pieredzi balstās muļķi. Es domāju, ka rbb tādi nav ;) Tad forums te nebūtu, jo katrs dziedētu tikai savus sasistos punus (pieredzi)
Un vajag tač no sākuma izlasīt pašu rbb doto materiālu...
Vienīgi uz savu pieredzi balstās muļķi. Es domāju, ka rbb tādi nav ;) Tad forums te nebūtu, jo katrs dziedētu tikai savus sasistos punus (pieredzi)
Un vajag tač no sākuma izlasīt pašu rbb doto materiālu...
Autors:
spk
(---.tieto.com)
Datums: 14/05/2010 09:40
rbbdraugs, a kāds tur sakars ar pieredzi? Ja priekš vietējās situācijas tiek izdarīti aprēķini, par pamatu ņemot datus no D-Vācijas - tas mani nepārliecina.
Savā ziņā taisnība viņiem ir, šobrīd ir "īstais laiks" siltināt krietnāk - izmaksas ir izdevīgas. Un ja izdodas aizņemties EUR - vispār kruta :)
Savā ziņā taisnība viņiem ir, šobrīd ir "īstais laiks" siltināt krietnāk - izmaksas ir izdevīgas. Un ja izdodas aizņemties EUR - vispār kruta :)
Autors:
kantoris
(78.84.82.---)
Datums: 17/05/2010 23:28
Man ir būvēts no 375 ecoterma, bez siltinājuma. Mans viedoklis protams nav profesionāls, bet attiecībā uz ārsienām neko slitu teikt nevaru, no iekšpuses sausas un siltas. Par kaut kādu pelējumu runāt ir lieki. Par apkures ekonomiju nevaru vēl spriest , jo ziemā iekšā nedzīvoju kaut gan gāzes apkuri ziemā nodrošināju uz kādiem grādiem 14-18, lai neaizsalst un varētu šādus tādus vēl iekšdarbus veikt. Zinu vienīgi to, ka ja būtu jābūvē vēlreiz, darītu tāpat, jo tā iespējamā naudiņa, kas tiks vairāk samaksāta par apkuri( ja tiks), atsver to griezīgo skaņu, kas rodas piesitot pie fasādes ar siltinājumu.
Autors:
te ir
(83.223.159.---)
Datums: 26/05/2010 16:55
Autors:
rbb
(217.199.119.---)
Datums: 28/05/2010 10:24
Praksē var pārbaudīt blīvumu, CO2 un reālo apkures patēriņu.
Ir daudz niances kas ietekmē šos rādītājus, tāpec katrai situācijai ir individuāla pieeje.
Ir daudz niances kas ietekmē šos rādītājus, tāpec katrai situācijai ir individuāla pieeje.