UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU
Privātmāju būvniecība :
Building.Lv Forums
Grīdas pīrāgs ugunsdzēsēju depo auto garāžai
Autors:
Kalniic
(---.eunet.lv)
Datums: 06/06/2010 22:50
Kāds grīdas pīrāgs prasītos, te forumos palasījos ka grīdu vajag siltināt ar puķiku, virs tā tad noteikti prasītos pamatīga betona kārta lai grīda izturētu lielo auto svaru. Vai varbūt to var arī nelikt?
ps. depo nebūvēšu, tas man mācību procesam
ps. depo nebūvēšu, tas man mācību procesam
Re: Grīdas pīrāgs ugunsdzēsēju depo auto garāžai
Autors:
būvinženieris Ivars Brinkmanis
(80.232.161.---)
Datums: 07/06/2010 09:18
Vajadzību izmantot siltumizolāciju nosaka normatīvs par to, kāda temperatūra vajadzīga telpai. Ja autonovietošanas telpu izmanto žāvēšanai - ugunsdzēsējiem jāzāvē brezenta caurules, tērpi un aprīkojums, tad iespējams ka telpā jānodrošina temperatūra virs 25 grādiem. Bet konkrēti jāmeklē normatīvu prasības par ugunsdzēsēju depo.
Tātad par grīdas siltumizolāciju. Var jau nesiltināt visu grīdu, to daļu, kas atrodas zem riteņiem, auto garāžā var novietot tikai vienā stāvoklī, var veidot speciāli ar betonu, kas stiegrots masā ar speciālām korozijizturīgām metāla stieplēm.
Tātad par grīdas siltumizolāciju. Var jau nesiltināt visu grīdu, to daļu, kas atrodas zem riteņiem, auto garāžā var novietot tikai vienā stāvoklī, var veidot speciāli ar betonu, kas stiegrots masā ar speciālām korozijizturīgām metāla stieplēm.
Re: Grīdas pīrāgs ugunsdzēsēju depo auto garāžai
Autors:
:-/
(---.iem.gov.lv)
Datums: 07/06/2010 11:19
Ugunsdzēsēji nežāvē garažās šļūtenes, tam ir paredzēti torņi. Galvenā prasība temperatūrai ir lai nesasalst ūdens. Ivara ieteikums veidot atšķirīgu siltinājumu vietai, kur tieši iebrau autocisterna ir atzīstāms. Iebrauktuvei es ieteiktu kādus 150mm stiegrota betona. Siltinājumām iebrauktuvei var lietot keramzītu.