UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Privātmāju būvniecība :  Building.Lv Forums

Iet uz lapu: Iepriekšējā123Nākošā
Pašreizējā: 2 no 3
Re: cik daudz var izdarīt nespeciālists?
Autors: Gints_ (---.rixtech.lv)
Datums: 17/08/2010 10:57

Tā kā kāds bija ierakstījis mani kā piemēru jautājumam :), tad aprakstīju arī mazliet sīkāk savu pieredzi šeit, ja kādam interesē
[datubazes.wordpress.com]

Re: cik daudz var izdarīt nespeciālists?
Autors: Alvisss (---.kartes.lv)
Datums: 26/08/2010 08:46

Nespeciālists var izdarīt daudz, ja tik abas roka snav kreisās. Bet ir viens liels bet - tas viennozīmīgi prasīs ilgāk laika, gan pašā procesā, gan pirms procesu, plānojot un izzinot risinājumus.
Es ar šī foruma dalībnieku palīdzību (ieteikumiem un padomiem) kā arī meklējot informāciju pašam gan internetā, gan bibliotēkā taisu jau otro projektu. pirmais bija kapitālais remonts 2ist dzīvoklī, kur no tikko uzceltas telpas tika izbūvētas starpsienas, komunikācijas, elektrības vadi. Dzīvoju tur pats jau 3gadus, vienīgais brāķis kas uzpeldējis ir neliela plaisa starp reģipša loksnēm guļamistabas griestos. Zinu ko nepareizi izdarīju un citās telpās šādas kļūdas vairs nav, arī plaisu nav. Virtuvē flīzes nav ideālā stāvoklī, bet nespeceālists nemaz nepamana. Kā arī domāju, ka elektrības vadus būtu vilcis nedaudz savādāk - vairāk sadalījis pa blokiem.
Otrs projekts ir 4*5m piebūve pie lauku mājas pie kā strādāju patreiz. Pats līdz šim esmu darījis visu - liku pamatus, mūrēju aeroc sienu, siltināju, apmetu, taisīju jumta kontrukciju, liku jumtu, kanalizāciju, ūdeni, grīdu, starpsienas, vēl priekšā iekšējā apdare - špaktelēšana, flīzēšana un kaudze visādu sīkumu.
Bet ir viens bet - tas prasa ĻOTI DAUDZ TAVA BRĪVĀ LAIKA.

Re: cik daudz var izdarīt nespeciālists?
Autors: ruukiitis (---.telekom.lv)
Datums: 02/09/2010 10:22

aaa un Vienstāvs 100% precīzi saka. visu var izdarīt pats... bet vai vajag.
lētāk tas noteikti nebūs.
daži piemēri iz manas celtniecības (kas liek pārdomāt vai darīt pašam vai darbu uzticēt meistaram).
a.
interneta kabeļa ievilkšana, 20 metru bedre jāizrok aptuveni 50-70 cm dziļu, jāieliek kabelis, un jāaizber ciet.
īsāk sakot var rakt ar rokām un lāpstu var paņemt bobkaķi (15 Ls).
b.
Reģipša starpsienu salikšana - viss otrais stāvs. (sākumā gribēju pats).
īsāk sakot meistar to izdarīja 5 dienās ar vati nopakoja, visu aprēķināja lai sienas nešulpotos, galu galā kad pirmo reizi apjautājos par vajadzību, uzzināju ka reģipsim ir starpsienu profili un ir arī griestu profili...
c.
tas gan anv no manas pieredzes :) bet teiksim no labā kaimiņa...
flīdzes vanasistamā liks pats... puisis nopirka smukas flīzes ~20 ls/m2
pēc tam kad bija uzlikti savi daži kvmetri puisis iedomājās par slīpumiem, salaidumiem utt.
rezultātā materiāls sačakarēts uz drusku vairāk kā 100 Ls.
(un tas vēl ir lēti, jo ja sačakarē lietas jumtā, vai pamatos tad sāpe ir par pāris nullēm lielāka)

Re: cik daudz var izdarīt nespeciālists?
Autors: m. (78.84.87.---)
Datums: 02/09/2010 10:46

Tapec arii cilveki pirms kaut ko dara palasa kaa jadara. Velams 7 reizes un no dazhaaadiem avotiem.

Vispar mens cepums - daudz grutaak buvejas lielas majas, pats ar tagad kuljos ar savu mazo majeli kas lidziga 3 istabu dzivoklim... un man pagaidam nemaz tik daudz vietas nevajag. Es ar taa baigi aizdomaaajos par naktoni. Man tagad racionalaak liktos uzbuveet mazaaaku ar iespeeju viegli piebuveeet klaat. Kad vajg 3 meneshus pamauc un ir paris istabas klaat. Vienigi ar apkuri tur visu laiku japarplaano un jadomaaa.......

Re: cik daudz var izdarīt nespeciālists?
Autors: cvb (80.233.221.---)
Datums: 02/09/2010 10:55

ar apkuri nokludisies ja nebusi paredzejis nakotnes jaudas,ka katlam,ta apkures caurulem,ja esi paredzejis,tad jau sakuma ej ar pareiziem diamteriem,ventilus gala un miers,talak tikai paturpini trasi un saliec radiatorus

Re: cik daudz var izdarīt nespeciālists?
Autors: Alvisss (---.kartes.lv)
Datums: 02/09/2010 15:34

Rūķītis nu gan sabrauca auzās. Manuprāt regipsis ir viena no visvienkāršākajām lietām ar ko strādāt iesācējam, pilns internets ar padomiem un knifiņiem. Ar flīzēšanu līdzīgi.
Daudz var darīt pats, bet noteikti iepriekš ievākt kaudzi informācijas no dažādiem avotiem un vēl kādā forumā padiskutēt.
Un lētāk būs noteikti kā maksājot meistaram. bet tas neņemot vērā paša laika izmaksas, t.i. priekš sevis strādāju par velti. Bet viennozīmīgi - meistars izdarīs ātrāk.

Re: cik daudz var izdarīt nespeciālists?
Autors: cvb (81.198.9.---)
Datums: 02/09/2010 17:46

To Alvisss ... atkarigs no cilveka,pats saproti ka ari musu pazinu loka ir frukti, kuri var muret,slipet,naglot, ja vajag ari pilniba cita profila darbus darit un ir ari kategorija,kas dzive naglu nav siena iedzinis ... vins ari interneta nosedes entos menesus lidz kamer atradis info par regipsi un vel veikala pardevejam sachakares vairakas darba dienas ar jautajumu kaudzi ... vajag tadam pasam ko darit ?

Re: cik daudz var izdarīt nespeciālists?
Autors: m. (78.84.87.---)
Datums: 02/09/2010 18:27

Vel viena lieta - ja jau ir tads draugs sabojaat MANTU tad jaizvelaaas letas bet labas mantas. ;)

Re: cik daudz var izdarīt nespeciālists?
Autors: m. (78.84.87.---)
Datums: 02/09/2010 18:28

Draugs = drauds.

Re: cik daudz var izdarīt nespeciālists?
Autors: aaaa (78.84.169.---)
Datums: 02/09/2010 20:31

Nu internetā visu ir viegli izdarīt, bet pašam pirmo reizi arī to pašu reģipša sienu uztaisīt nemaz tik viegli nav. Kas nekad nav darījis - būs problēmas ar itkā elementārām lietām kā skrūvju ieskrūvēšanu profilos, īpaši stūros, problēmas ar skrūvju skrūvēšanas dziļumu, lai nepārrautu papīru, ar nolīmeņošanu, precīzu reģipša piegriešanu, pareizu stūra izveidi (tikai retais ikdienas reģipša licējs zin, ka stūros jāliek rūpnīcas padziļinātā šuve, lai iestrādājot metāla stūrīti tas neiznāktu virs sienas plaknes un pēc tam nevajadzētu tonnu špakteles pusmetra platumā lai to visu izlabotu). Jebkurā pat visvienkāršākajā darbā ir vajadzīgas iemaņas, bez iemaņām katrs darbs aizņem nenormālu daudzumu laika.
Man tomēr tā ideja, ka tu no rīta aizej uz darbu, vakarā atnāc un tev 3 istabās ir noflīzēta grīda liekas vienkārši kolosāla. Protams, jānoskaita papīrīši ar vairāk par 1 nulli, bet nu arī meistaru darbam ir sava pievilcība.

Re: cik daudz var izdarīt nespeciālists?
Autors: cvb (81.198.9.---)
Datums: 02/09/2010 21:41

to aaaa ... faktiski Tu ar pedejiem paris teikumiem nonaci pie secinajuma,pie kura Eiropa ( pareiza Eiropa ) ir jau sen sen atpakal nonakusi ...

Re: cik daudz var izdarīt nespeciālists?
Autors: cvb (81.198.9.---)
Datums: 02/09/2010 21:43

to aaaa ... bet pastav ari tads variants,ka parguris ka suns atvelcies majas no darba un tas tavas 3 istabas ir pilniga pakala noflizetas :)

Re: cik daudz var izdarīt nespeciālists?
Autors: heating (---.44.92.62.static.cust.telenor.com)
Datums: 02/09/2010 23:11

Dzivee pastaav visaadi varianti!Tapeec katrs izveles sev pienemaaku!
Tapeec jau dalamies katrs ar savu pieredzi!Es pats par sevi saku ka ir darbi kurus varu pats izdariit bet ir diezgan daudz taadi darbi kur es labaak samaksaaju meistariem..........ir bijussi labi un ir bijussi netik labi meistari!bet kopumaa par meistaru padariito esmu apmierinaats!!!

Un iesaceejiem ja ir laiks un velessanaas buraties caur informacijaam par lietaam uz izveleaties vai nu passi darat vai saucat citus to izdariit!

Pats pirms karteejiem darbiem savaacu teoreetisko info un zinu kaa tas ir jadara pareizi bet to dariit nav veerts jo zaudeeju laiku un kvalitaati!!!Rokas aug no pareizaas vietas /adiit zekes nemaaku gan/

to aaa
Autors: Alvisss (---.kartes.lv)
Datums: 03/09/2010 08:48

Jā piekrītu, ka normāla pasaules kaŗtībā katrs dara savu darbu un visi ir apmierināti. Manuprāt Latvia DIY kustība ir attīstījusies ne jau tāpēc, ka daudziem ir vēlme savu brīvo laiku aizpildīt ar celtniecības un remonta darbiem (protams ir ari pa kādam tādam, piem nu jau arī es), bet gan tāpēc, ka bija laiks, kad meistara izmaksas bija absolūti nesavienojamas ar vienkārša darba cilvēka iespējām nopelnīt. Nu nebija un nav normāli, ka cilvēkam jāstrādā mēnesis, lai viņš spētu samaksāt meistaram par nedēļas darbu. Tagad varbūt situācija ir mainījusies, bet daudzi cilvēki garšu sajutuši paši turpina tēlot meistarus. un kas pats foršākais - sanāk ar. (protams, ne visās lietās)

Re: to aaa
Autors: Vienstāvs (---.lmt.lv)
Datums: 03/09/2010 09:00

Ja jau cenas neapmierināja līdz šim, kad vairums norēķinu ar celtniekiem notika "pelēkajā zonā", tad turpmāk (pat mazinoties celtnieku apetītei) izmaksas gala patērētājam varētu tikai pieaugt. Veco nodokļu laikā summa, kas par darbu bija oficiāli jāmaksā pasūtītājam apmēram 2.5 reizes pārsniedza to, ko darba veicējs varēja saņemt uz rokas (ienākuma un sociālo nodokļu, priekšnieku algas, PVN u.c. komponenšu reizinājums). Un tagad nodokļi ir tikai celti un diž-aizdevuma laikā (nekad?) netiks nolaisti...

Re: to aaa
Autors: aaaa (---.lattelenet.lv)
Datums: 03/09/2010 09:09

Nevajag neko dalīt pa valstīm. Esmu gatavs saderēt, ka tajā pašā Vācijā, Zviedrijā, procentuāli DIY-selferu ir vairāk kā pie mums. Vienkārši večiem tas ir arī interesanti kaut ko uztaisīt, salabot, utt. "Normālā" valstī sarunāt strādnieku par samaksu uz rokas ir ļoti grūti, nebiju iedomājies, ka tik grūti, tāpēc izmaksas ir ļoti lielas, ja grib kādu nolīgt, klāt nāk visi nodokļi, jo, galu galā, arī flīzētājam gribas apmaksātu atvaļinājumu un slimības lapu, kas ir tikai un vienīgi normāli. Mēs jau paši esam pieraduši pie tā, ka visur par celtniecības darbiem maksā skaidrā bez nodokļiem un nodokļi ir tikai lielo firmu šiks. Nu daļēji arī tāpēc esam kur esam.

Re: cik daudz var izdarīt nespeciālists?
Autors: spk (---.tieto.com)
Datums: 03/09/2010 19:30

Ex-kolēģis stāstīja savus piedzīvojumus, kad ar sievu bija izdomājuši uzfrišināt dzīvokli - tipa griestus sienas pārkrāsot, kosmētiku vopšem. Minhenē. Neieslīgstot detaļās - pēc 3. vietējā "meistara" darbošanās beigām, paši pirka krāsu un pārkrāsoja, paralēli škrobojoties par velti izšķiestu naudu :)

Re: cik daudz var izdarīt nespeciālists?
Autors: Janka123 (87.110.27.---)
Datums: 11/11/2010 16:21

Kā ir ar pamatiem? Man projektā ir paredzēti stabveida pamati. Itkā no silikāta ķieģeļiem pamatus nevar taisīt, bet kā būtu, ja tiem ķieģeļiem uzliktu hidroizolāciju un vēl nosiltinātu ar puķiku?

Re: cik daudz var izdarīt nespeciālists?
Autors: Vienstāvs (---.lmt.lv)
Datums: 11/11/2010 16:39

Ir nopērkams Lodes klinkers, pēdējā laikā DEPO parādījies arī igauņu oranžais.
Maksā (attiecinot uz masu vai tilpumu) tikpat cik pilnie dūmvadu ķieģeļi. Izmēri nav 12x25, bet gan 10x20 cm. Es ķieģeļus atzīstu tieši izskata dēļ, ja tos jāslēpj, vai nav vieglāk ieliet betonu? Hidroizolācijas vietā droši vien pareizāk būtu runāt par hidrofobizāciju - mitruma atgrūdošu pārklājumu. Un ko tam stabam siltināt? Man personīgi arī ēkas ar kaķu pagrīdi nu-tā...

Re: cik daudz var izdarīt nespeciālists?
Autors: aaaa (---.lattelenet.lv)
Datums: 11/11/2010 16:52

Uz stabveida pamatiem jau tā darbojas pastiprināti spiedes spēki. Kāpēc izaicināt likteni un tos pašus nelaimīgos stabiņus taisīt no šuves un poras saturošiem ķieģeļiem? No dizaina viedokļa nekas nav tik labi saskanošs ar principā pilnīgi jebkuru dizainu un krāsu kā betona pelēkā krāsa. Sarkanais ķieģelis koka fasādei, manuprāt, piestāv tikpat cik garās apakšbikses prezidentam oficiālā vizītē :), bet par gaumi nestrīdas.
Stabus tikai un vienīgi no betona - arī izveide daudz ātrāka un precīzāka kā mūrēšana, lētāk arī, var iestrādāt armatūru, kas paliekošai ēkai ir kritiski svarīgs elements.

Iet uz lapu: Iepriekšējā123Nākošā
Pašreizējā: 2 no 3


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
  *******   ********   **        ********  ******** 
 **     **  **     **  **           **        **    
 **     **  **     **  **           **        **    
  ********  ********   **           **        **    
        **  **         **           **        **    
 **     **  **         **           **        **    
  *******   **         ********     **        **    

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727