UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Privātmāju būvniecība :  Building.Lv Forums

Iet uz lapu: Iepriekšējā123Nākošā
Pašreizējā: 2 no 3
Re: mansarda vai vienstāva
Autors: slēpnis (---.lnt.lv)
Datums: 14/10/2010 13:37

Domāju, ka vienstāva būs lētāk.

Re: mansarda vai vienstāva
Autors: Viesturs470 (85.254.150.---)
Datums: 14/10/2010 13:41

Vai pats vari precīzi atbildēt uz "vienkāršo" jautājumu - cik maksā kilograms kartupeļu.

Es piemēram nevaru, jo ir taču variācijas sākot ar zaļi, cepti vai vārīti un beidzot ar tirgū vai RIMI !?!?!?

Var arī citu jautājumu - kāda mašīna lētāka, hečbeks, sedans vai universāls !

Re: mansarda vai vienstāva
Autors: gratis (80.233.235.---)
Datums: 14/10/2010 13:55

Slēpni, paldies! noderīga informācija. Plānojums sakombinēts jau ir pa vairākiem variantiem gan 1-st, gan mansardam. Ir izplānoti n-tie varianti tā, lai nav lieks neviens kv.m, bet arī, lai ir pietiekami. jau līdz apnikumam izskatīti visi iespējamie projekti, kritiski izanalizēti un pārveidoti. māju būvēsim pa solim, pašu spēkiem, tāpēc tiešām svarīgas izmaksas. Ja ir vajadzība, varētu kādam pat palīdzēt ar plānojuma izveidi. Ir dažas `fiskas`, kas jāievēro, jo arī plānojuma izvēlē var ļoti sadārdzināt, vai arī samazināt izmaksas.

Re: mansarda vai vienstāva
Autors: gratis (80.233.235.---)
Datums: 14/10/2010 14:11

Viesturs
Vai pats vari precīzi atbildēt uz "vienkāršo" jautājumu - cik maksā kilograms kartupeļu.

Es piemēram nevaru, jo ir taču variācijas sākot ar zaļi, cepti vai vārīti un beidzot ar tirgū vai RIMI !?!?!?

Var arī citu jautājumu - kāda mašīna lētāka, hečbeks, sedans vai universāls !

varu atbildēt uz jautājumiem, tikai vajadzīgs atskaites punkts: ja naudas maz, kartupeļus pirkšu zaļus, vai vēl labāk - audzēsim paši. ja naudas vairāk, pirkšu saldētus vai gatavus vai ēdīšu kafejnīcā.

Par mašīnu. Jāskatās, kādā kvalitātes līmenī tā ir, arī kādus riskus esmu gatavs uzņemties. Ja naudas maz, ņemšu opelīti (10-12 gadus vecu) - hečbeku vai universālu, rūsē, bet praktiski nav nobraucams, ekspluatācijā izmaksā ļoti lēti, ja ņem benzīnnieku un ieliek gāzi, ja vēl pašam rokas no pareizās vietas aug, respektīvi 99% remondarbu veicu pats, tad pavisam ekenomiska mašīna. Ja nauads vairāk, -ņemšu Audi universālu (ar sedanu tikai uz teātri var aizbraukt), ļoti izturīga, nerūsē, ja cinka slānis nav nodauzīts, tikai jārēķinās, ka pats te varēs izdarīt jau daudz mazāk - kaut vai siksnas nomainīt, jo jāizjauc pus mašīna. jaunās mašīnas nav vērts ņemt, jo pats nevar izdarīt praktiski neko - viss vienā elektronikā, tuklāt tās nav paredzētas ilgai braukšani.

tagad atgriežamies pie mājas - zināms -ierobežoti līdzekļi, platība arī zināma. Tātad kā lētāk uzbūvēt? Protams, jāapzinās ar ko var riskēt uh ar ko nevar, kas būtiski ietekmēs kvalitāti. tas jau ir pavisam cits jautājums

Re: mansarda vai vienstāva
Autors: Vienstāvs (---.lmt.lv)
Datums: 14/10/2010 14:52

Ar ko Tavas vēlmes principiāli atšķiras no Jāņa?
[salmiunmali.blogs.lv]

Re: mansarda vai vienstāva
Autors: gratis (80.233.235.---)
Datums: 14/10/2010 15:07

Jāņa Lūša lapa ir izlasīta un izanalizēta krustu šķērsu. Māju būvēsim no gāzbetona (tomēr ievērojami lētāk, nekā karkasa). Pluss ir tas, ka būvējot kaut no 300 mm gāzbetona, mājai ir jau reālas sienas, bet caurā karkasā nedzīvosi. Par salmiem- nu neticu, ka salmos nedzīvos grauzēji. Var apstrādāt da ar jebko - grauzēji pat stikla vatē dzīvo, bet tās, protams, ir tikai mana subjektīvā pārliecība. it kā Anglijā esot populāras tādas mājas. Anglijā jā, jo tur zeme ir tā saķīmiķota, ka tur nezīvo ne sliekas, ne peles (pēc pieredzes saku). Piemēram, Ungārijā nav problēmas ar putnu ierobežošanu, kas noēd ķiršus, jo tur putnu vienkārši vairs nav. Uzskatu, ka mums tas neder. Var jau stāstīt, ka jāpievieno bors vai vēl kas, bet realitāte ir tāda, kāda tā ir. Protams, arī gāzbetonam ir savi mīnusi, bet tas ir materāls, kuru uzreiz var nesiltināt.
Bet Vienstāvam jautājums liek padomāt - ja jau Jānis ir izrēķinājis, ka 140 vai cik viņam tie kv.m māja izdevīgāk ir ar vienu stāvu, tad laikam būs pie tā arī jāpaliek

Re: mansarda vai vienstāva
Autors: aaaa (---.lattelenet.lv)
Datums: 14/10/2010 15:19

Pats lētākais ir 2-stāvīgs kubs ar 4-slīpu jumtu, tur nav pilnīgi nekādu šaubu. Pirmkārt fasādes laukums optimāls, otrkārt var siltināt nevis slīpo jumtu, bet otrā stāva griestus, bēniņu nav. pamatu un jumta laukums minimāls. Bet tāda māja nevienam nepatīk un 100m2 sanāk ārkārtīgi maza (7x7m pamati), jo tas, ka kāpnes aizņem pāris m2 ir pilnīgas blēņas, kāpnes ir kā viena vesela istaba nost, jo kāpnēm vajag piekļūšanu, tātad kaut kādu koridoru un kā I. Brinkmanis reiz teica, ka koridori un caurstaigājamās vietas pie dzīvojamās platības tā pa īstam nepieder, jo nav izmantojamas, vienmēr jātur brīvas.
No dzīvošanas viedokļa ērtākais, protams, ir vienstāvīga māja, tur atkal pilnīgi nekādu šaubu nav, jo tā skraidelēšana pa trepēm ir pilnīgi garām.
Varbūt zelta vidusceļš ir vienstāvīga māja ar nesiltinātu mansardu, kas apdzīvojams tikai vasarā ar pavisam vienkāršu un askētisku apdari. Trepes izvelkamās, kā lūka griestos, tiek lietotas pēc vajadzības, esmu kāpis, tīri ērtas, starp citu.
Bet es tev no personīgās pieredzes varu pateikt, ka mājas izmaksas nesastāda ne pamatkonstrukcijas, ne jumts, ne pamati, ne siltinājums, bet gan iekšējā apdare. Tu vari nolikt blakus 2-as pilnīgi vienādi uzbūvētas mājas, bet viena no otras atšķirsies cenā 2x tikai iekšējās apdares dēļ (komunikācijas, elektrība, apkure, sienu grīdu, apdare, logi, durvis, virtuve utt).

Re: mansarda vai vienstāva
Autors: gratis (80.233.235.---)
Datums: 14/10/2010 15:32

Paldies aaaa!
Man nav nekādu pretenziju arī pret kubveida māju. Vai tas nozīmē, ka jābūvē pilns otrais stāvs? un kāds izskatās tas 4-slīpju jumts. Uz atslēgvārda googlē eko sakarīgu nevaru atrast.

Re: mansarda vai vienstāva
Autors: heating (---.44.92.62.static.cust.telenor.com)
Datums: 14/10/2010 15:36

Piekriitu aaaa domu gajienam!!
Es par mansardu jo ja ne tagad tad velaak kad bus vairaak naudas vari normali nosiltinaat utt!!
Par to siltuma plussanu prom...........tad jau taisam ieeju/izeju ka bebriem un bus ok jo virinot durvis valaa/ciet arii siltums iziet araa!;)

Galvenais domaa majaa par ventilaaciju!!

Esmu dzivojis pilnigi koka majaa un betona majaa............kautkaa koka majaa bija labaak aura...........tas taa tiri manas sajuutas!!;))

Un par apdari............tas tiessam ir kaa jau cilveeks rakstiija ieprieks!!

Re: mansarda vai vienstāva
Autors: Vienstāvs (---.lmt.lv)
Datums: 14/10/2010 15:41

Kādiem materiāliem (vienalga, rūpnieciskiem vai nē, tradicināliem vai netradicionāliem) iekšējā un ārējā apdare nebūtu nepieciešamas?
Uz sitiena iedomājos tikai divus:
1) karkass ar koka apšuvumu no ārpuses un iekšpuses;
2) ķieģeļi ar sarežģītu savstarpēju sasējumu cauri siltumizolācijai.
Guļbūve atkrīt, ja neapskatam dubultus vidū siltinātus variantus, kas daudz neatšķiras no 1). Varētu minēt cordwood, tomēr tā kvalitātīva (blīva) realizācija nebūs lēta un iegūtais siltums mazāks kā 1).


Re: mansarda vai vienstāva
Autors: m. (78.84.87.---)
Datums: 14/10/2010 15:45

Visdargaaak izmaksaa veleshanaas lai visu izdara citi. :)

Re: mansarda vai vienstāva
Autors: aaaa (---.lattelenet.lv)
Datums: 14/10/2010 16:19

Par jumtu: Piramīdu zini?
[en.wikipedia.org]

Re: mansarda vai vienstāva
Autors: gratis (80.233.235.---)
Datums: 14/10/2010 16:24

O, nu skaidrs.

Re: mansarda vai vienstāva
Autors: Valdis Liepa (212.93.97.---)
Datums: 14/10/2010 17:38

Lētākais / tāpat ka sievas varianta / nav diemžēl tas labākais.Skaisti proporcionētai ēkai gribas pieķerties klāt arī pēc 10 gadiem to turpinot uzlabot. Neskaistai rokas nolaižas jau 3dienā ķerties klāt, tāpēc drusiņ piedomājot par harmoniju sākotnēji tas atmaksājas ilgtermiņā /neba jau 3dienā sāksi kritizēt visus kaimiņus skatoties no savas krāsnaugšas.
7x nomēri pirms nogriez!

lai veicas!

Re: mansarda vai vienstāva
Autors: Vienstāvs (212.93.97.---)
Datums: 14/10/2010 18:55

kkdi.lv plāno testēt vairākus sienu modeļus ar dažādas izolācijas pildījumu un ar/bez dažādām vēja/tvaika barjerām:
[www.failiem.lv]
Latvijā esot rēali uzslieta dubultguļbūve (ar minerālas vates pildījumu), diemžēl tik ļoti dažādi žuvusi/mirkusi, ka durvis griezušās ārā. Domāju, ka to varētu novērst ar higroskopisku siltumizolāciju un varbūt arī ārpuses daļēju hidrofobizēšanu, īpaši tuvāk zemei.

Re: mansarda vai vienstāva
Autors: aaaa (78.84.190.---)
Datums: 14/10/2010 22:34

Tad daudz labāks nav Ventspils hūtes izreklamētais brīnums? Cena gan ir tumša bilde, nu bet tāda dubulta vai siltināta guļbūve arī par velti nenāk:
[www.dendrolight.lv]
Par iekšējo apdari runājot - pēdējā laikā padaudz sanācis pabūt iekš SWE, pievērsu uzmanību komercbūvēs, a ļa ražošanas telpas, laboratorijas utt., visur iekšpuse izskrūvēta ar reģipsi. Reģipsis NAV!!! špaktelēts. Loksnes, tādas kādas ir, labākajā gadījumā nokrāsotas ar ūdensemulsijas krāsu (un arī tikai retā vietā), ar visām salaidumvietām, skrūvēm utt. Īstenībā izskatās pat smukāk kā tā tizli gludā plakanā siena, kurai nav kur acis piesiet. Tāpat uzkrita pie mums daudzstāvu atostāvvietās pie lielveikaliem - betonētās virsmas daudzās vietās ir špaktelētas un krāsotas. ĀĀĀ...nu kāda pērtiķa pēc?, nekur, pilnīgi nekur citur kā pie mums to neesmu redzējis. Tā arī smuki atstāj, ar visu veidņu nospiedumiem, smukā betonpelēkā krāsā. un brīnās, ka pie mums izmaksas lielas un veikali dārgi. nav ko brīnīties, daram to, ko galīgi nevajag.

Re: mansarda vai vienstāva
Autors: Vienstāvs (212.93.97.---)
Datums: 14/10/2010 23:12

Dendrolights labi varētu rullēt, jau sen gaidu pačamdīt un cenu.
Vilnis Kazāks popularizē teoriju par to, ka neviendabīga apdare attīsta intelektu.
Pats bērnībā nekrāsoto griestu dēļos zaru un gadskārtu veidotos zīmējumos virs vectēva gultas saskatīju dažādu zvēru utml tēlus.

Re: mansarda vai vienstāva
Autors: Juriits (212.93.97.---)
Datums: 15/10/2010 19:06

Trepes kā apgrūtinājums, neērtums manuprāt pilnīgas muļķības un nav nekāds arguments, ja vien mājā nedzīvo cilvēks ar īpašām vajadzībām. Kustēties tak ir veselīgi, ja gribam dadzīvoties lidz merikāņiem uz ko jau lēnām ejam, tad tas varētu gūt liels apgrūtinājums.

Re: mansarda vai vienstāva
Autors: slēpnis (95.68.76.---)
Datums: 16/10/2010 01:39

Vēl par 4 slīpņu jumtu. Varbūt tīri no materiālu viedokļa tas arī ir izdevīgāks par 2 slīpņu, bet būvēšanas ziņā ir 3x sarežģītāks. Ja 2slīpņu jumtam visas jumta kopnes ir vienādas, tās pat var uz zemes sanaglot, uzcelt augšā un saskrūvēt. Tas ir miiiiilzīgs plusss. Tad visiem tiem variantiem, kur ir diagonālspāres, kā 4 slīpņu jumtiem, neko tādu nevar izveikt. Katra spāre ir savā garumā, gals jāpiezāģē precīzā leņķī, lai piekļautos diagonālspārei. Katras spāres vajadzīgais garums jānomēra dabā (ložņājot pa nepabeig†ām konstrukcijām neērtās vietās). Viss jānaglo un jāskrūvē augšā balansējot kā mērkaķim uz koka. Pats nočikājos ar to 4slīpņu. Piemetu, ka parasto 2 slīpņu "grāmatiņu" būtu uzslējis vismaz 2x ātrā, ja ne visas 3x. Ā un vēl , ja taisi 1 stāvu, tad vari arī neizbūvēt bēniņus, bet jumta kopņu konstrukciju tomēr izvēlies tādu, lai tos kādreiz varētu izbūvēt. Dzīve neprognozējama, bērni izaug, viņiem sarodas draudzenes un draugi ;)

Re: mansarda vai vienstāva
Autors: Vienstāvs (212.93.100.---)
Datums: 16/10/2010 09:56

slēpnis: >Katra spāre ir savā garumā, gals jāpiezāģē precīzā leņķī, lai piekļautos diagonālspārei. Katras spāres vajadzīgais garums jānomēra dabā (ložņājot pa nepabeig†ām konstrukcijām neērtās vietās)

Ja viss būtu tik vienkāršs un ietu tik ātri kā četrslīpu jumta uzsliešana, es jau būtu uzbūvējis mazu ciematu ;)
Mērīt kātru savā vietā neredzu pilnīgi nekādas vajadzības, visu līdz milimetram var aprēķināt iepriekš.
Četrslīpu jumts jau stāv stabili, tiklīdz ir savstarpēji savienotas pirmās trīs diagonālspāres. Drīzāk pa divslīpnieku jāložņā kā mērkaķim, kamēr visu ar īpašām papildus diagonālsaitēm sastiprina.
Galvenā četrslīpu jumta priekšrocība ir un paliek labāka sienu pasargāšana no lietus, cik zinu, arī mazāka pretestība vētrām utml.

Manuprāt nav pamata domāt, ka turpmāk ģimenes paplašināsies, vidusmēra latvietim taču ir mazāk kā 2 bērni. Savukārt jaunievestie pakistānieši & co sākumā dzīvos kopmītnēs vai par tādām pārtaisītās kantora ēkās. Manā pusē jau dažu jaunkopmītņu projektu krīze apturēja...

Iet uz lapu: Iepriekšējā123Nākošā
Pašreizējā: 2 no 3


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **         ********  **     **  **     **  **     ** 
 **    **      **     **     **  ***   ***  **     ** 
 **    **      **     **     **  **** ****  **     ** 
 **    **      **     *********  ** *** **  **     ** 
 *********     **     **     **  **     **  **     ** 
       **      **     **     **  **     **  **     ** 
       **      **     **     **  **     **   *******  

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727