UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Privātmāju būvniecība :  Building.Lv Forums

Betona bruģis savām rokām
Autors: slēpnis (---.lnt.lv)
Datums: 24/10/2010 10:26

Ir kāds mēģinājis apmēram šādā veidā bruģi taisīt?

[www.youtube.com]

Cik papētīju, populāri ir uz vibrogalda un tad formās atstāt uz vismaz 24 h. bet tur vajag daudz formu. Šitāds variants varētu būt produktvāks. Labāk būtu sapresēt ar tādu primitīvu presi. Arī Jūtūbā redzēju, garš stienis galā, ar roku piespiež un jau velk gatavu bloku ārā. Kāds kaut ko var pastāstīt no pieredzes? Uzzīmēt to presi.

Re: Betona bruģis savām rokām
Autors: m. (78.84.87.---)
Datums: 24/10/2010 11:24

Mana ideja - no paari coligajiem deeljiem sataisiit redeli kura ieliet betonu
Velak kad pakaltis deeljus pa vienam njem araaa
Ja ir velme var uztaisit 3 tadas redeles
Shitas ritiigs *lenaa garaa* variants bet nu kapec ne

Re: Betona bruģis savām rokām
Autors: jtdesign (---.9darzi.lv)
Datums: 24/10/2010 12:16

Rūpnieciski pēc vibrēšanas veidnis tiek noņemts uzreiz un var taisīt nākamo partiju. Nostāvēšanās ir vairākas dienas, ne 24 h, pie tam ne jau saulē kā video.

Re: Betona bruģis savām rokām
Autors: coco (78.84.36.---)
Datums: 25/10/2010 12:50

Nu tā var taisīt tikai saulainās zemēs, kur nav sasalšanas/atlaišanās cikli! IMHO Lētāk un labāk būs atrast, nopirkt "normālu" bruģi un varbūt pašam vēl ieklāt... ;)

Re: Betona bruģis savām rokām
Autors: duumenis (80.232.218.---)
Datums: 25/10/2010 13:16

tas bruģis būs pārāk porains jo veidots no pārāk sausas betona javas, un kā jau te vīri minēja, pēc pirmās ziemas viņs viss izjuks, jo ūdens kas tiks porās sasalstot visu saplēsīs

Re: Betona bruģis savām rokām
Autors: Vienstāvs (---.lmt.lv)
Datums: 25/10/2010 13:42

Ja ir kāds laiks, kas ir labvēlīgs betona cietēšanai bez liekas piepūles, tad tas ir tāds kā pēdējās (5?) dienas, kad naktīs nav salnu un daudzmaz regulāri līst...

Re: Betona bruģis savām rokām
Autors: aaaa (---.c-sam.se)
Datums: 25/10/2010 14:05

Dumeni: Piedod, bet Tu vispar saproti ka notiek betona cieteshana? Un salizturigu betonu razho no minimalu udens daudzumu saturoshas betona masas, kas pec skata lidzinas tikai pavisam viegli mitrai zemei ar preseshanas palidzibu. Visi labu firmu razhoti vartu stabi, pakapieni, ari brugjis ir razhoti tieshi presejot. Ja betonam parak daudz udens klat un tas ir ka putra, tad tieshi liekais udens veido poras, kas betonu padara shvakaku un ar ieverojami mazaku sasalshanas ciklu izturibu! Un svaigu betonu var likt visur, tikai ne tiesha saule, ka tas paradits video. Betons jaatur mitrs meenesi! Un butu 100x labak, ja gatavie bloki pec 1 dienas cieteshanas tiktu iegremdeti dikji vai baseina.

Re: Betona bruģis savām rokām
Autors: aigarello (78.84.143.---)
Datums: 25/10/2010 14:16

Skeptiķiem gadījums no savas pieredzes !

Pirms gadiem 12 uztaisīju formu, samaisīju un novibrēju vienu cepienu bruģakmens . Sava neizdarīguma dēļ tā arī visu pametu novārtā . Izgatavotie klucīši visus šos gadus mētājas kur pagadās, salā, mitrumā, bet nekādu problēmu to izskatam un stiprībai nav .
Savukārt šie pavirši presētie firmu izstrādājumi ir kāds nu kurais .Ir ciešami, ir šādi tādi ...
Vislabākais man patika betona pakāpieni, skaisti bez gala, bet kā smilšakmens, paņem nazīti un raksti ko gribi .Turklāt jau salūzuši objektā ne no kā .

Ja kas ,forma vēl ir ( 15*30 cm gabals)

Re: Betona bruģis savām rokām
Autors: duumenis (80.232.218.---)
Datums: 25/10/2010 14:38

aaaa... nemāci man betona cietēšanas principus, iegūstot inženierdiplomu esmu pietiekami to apguvis, bet paldies ka atgādināji. stāsts jau ir par konkrēto gadījumu kur čalis piesitot pie zemes formu novibrē un "cep" augšā ķieģelīšus. nevajag jaukt rūpniecisko presēšanu, vibrēšanu u.t.t. viss ko vēlējos pateikt, ka, ja šādas konsistences javu kārtīgi nenovibrē, tad nekas prātīgs tur nesanāks. Betonējot savām privātmājas vajadzībām, lieveņus pamatus u.t.t. vienmēr esmu veidojis šķidrāku javu, lai vieglāk iestrādāt, zini viss vēl stāv savā vietā, nekas nav salūzus vai sadrupis.

Re: Betona bruģis savām rokām
Autors: aaaa (---.c-sam.se)
Datums: 25/10/2010 15:56

Musdienas ir verts par letu naudu nopirkt plastificejoshu betona piedevu. Pats lietoju Vincents produkciju (neatceros kaa konkreti sauc, pardodas 1L un 5L pudeles, tumshi bruns shkjidrums) - ljoti OK un betona putru panak daudz shkjidraku un iestradajamaku pat ar tiesham nelielu udens daudzumu, ja salidzina, kad plastifikatora nav klat. Starp citu, Zviedrija pavisam oficiali parastais betons praktiski netiek izmantots, tagad lieto tikai pashblivejoshos betonu, kam klat plastifikatori un kursh pilnigi nemaz nav javibre - ir tik plustoshss, ka pats ienjem veidnja formu. Pamatojums nebija vis tads, ka mazak darba, bet gan tads, ka galaprodukts sanak kvalitativaks, bez caurumiem, gaisa burbuljiem utt..
Tas video izskatas, ka ir kaut kur no Afrikas, tur salturibai varetu but neliela nozime :)

Re: Betona bruģis savām rokām
Autors: slēpnis (95.68.76.---)
Datums: 25/10/2010 16:20

Nu lieveņiiem nebraukā ar mašīnu pāri, savukārt pamatu virsas daļa parasti ir vairāk vai mazāk sausa, bet tā, kas zem zemes, atkal tik bieži nesasalst. domājams bruģim ir smagāki apstākļi. Atceros sievastēvs ar liešanas metodi pagalmā uz vietas lēja lielas plāksnes. Visas gadu 10 laikā ir atslāņojušās un apdrupušas. Bet viņš laikam krietni mazāk cementu lika. Visstiprākais betons sanāk tieši no birstošas javas. Tik tādu tiešām jāpresē. Cik skatījos, visur tiek norādītas proporcijas 1:2 + pildvielas, ja tādas izmanto. Bet kā tad pareizi? Uz galda sapilda, novibrē un viss? Kā smilšu kūku "cep" malā un taisa nākošo. ss.lv nopērkamās formas visas ir plastmasas. Tur nekāda presēšana laikam nav paredzēta. Bet Man kaut kā liekas, ka ar presēšanu būtu labāk. Nebūtu problēmas sametināt no dzelzs kaut kādu devaisu un formu kādiem 2 vai pat 4 blokiem vienlaicīgi. Redzēju internetā vienu video, bet tur pa gabalu, nevarēja konstrukciju saprast, bet kaut kas vienkāršs. Apmēram jau skaidrs, kas tur var būt, bet labāk būtu atkārtot jau pārbaudītu konstrukciju un nebūtu pašam jākāpj uz grābekļiem.

Nu tas skaidrs, ka nedrīkst likt uz sausas zemes, saulē , bet pēc tam jāuztur mitrums.

Ideja radās, jo viena smilšu krava man lieka pagalmā mētājas. Apmetējs izbrāķēja teica, ka neesot īstās. Nācās pirkt citas. Tā nu nolēmu izmantot savādāk. Pavasarī varētu likt pie darba savus pusaudžus lai atpelna kabatas naudu. :D

Re: Betona bruģis savām rokām
Autors: Vienstāvs (---.lmt.lv)
Datums: 25/10/2010 17:24

Var taisīt polimērmodificētu betonu (ar, piemēram, lateksa emulsiju Polyline Super). Jau pielejot 1 l uz 50 kg cementa betona izturība palielinoties ievērojami! Bet tas Super maksā 3+ Ls/litrā, respektīvi, par tādu pašu naudu varētu gandrīz dubultot cementa daudzumu un nevar vēl zināt, kam lielāks "ekoloģiskās" pēdas nospiedums.
Nober rupjās šķembas, izaudzē starp tām zāli un ej/brauc "zaļi"! Tiesa, šķemba šķembai šķemba, arvien retāk izdodas dabūt cietas. Šķembu priekš Latvijas ceļiem vešana no Lietuvas/Dānijas nebija gluži no pirksta izzīsta...

Re: Betona bruģis savām rokām
Autors: aaaa (---.c-sam.se)
Datums: 25/10/2010 17:55

Godigi saku - tikai un vienigi no Kalnciema karjera. Tadas atveda, pats savam acim neticeju. Nu jau gadi 2 rinkji, iebraucamam celjam, super, saule pat mirguljo - tik izteikti kristaliskas un cietas, vairak lidzinas granita shkjembam. Citas, ko pec ss.lv atradu, lielo mashinu atveda - tas jau visas parvertushas malaina masaa.
Nu varbut ari, ka tiri palaimejas, varbut kaut kads ciets atzars nogulas pagadijas, nezinu, bet nu stastu pieredzi. Man gan taas shkjembas sak riebties, kajas var izlauzt, laikam tomer bus japanjem kravinja grants un jauzber pa virsu, lai grants smuki saiet starp shkjembam un neljauj tam kusteties, un lai nav mini-bedres.

Re: Betona bruģis savām rokām
Autors: Juriits (212.93.97.---)
Datums: 25/10/2010 19:46

Gribētu oponēt Vienstāvam par pēdējo dienu labvēlīgo laiku betona cietēšanai. Kaut kur tika redzēta līkne par betona cietēšanu atkarībā no temperatūras, ja temperatūra ap 6 grādiem tad līkne lēni gāja uz augšu, tā arī nesasniedzot stiprību, ko iegūst pie 20 grādiem.

Re: Betona bruģis savām rokām
Autors: aaaa (---.c-sam.se)
Datums: 25/10/2010 19:53

Par liikneem/shkjiibneem skaidrs, bet skaidrs tomeer nav viens, kapec pie betona brugjakmens cenas 3Ls/m2 tas butu jataisa pasham? Tas ir ta, ka pilnigi un galigi vairs nav ko darit vai ka? Un pat ja pie rokas ir cements un grants par velti, kapec nebetonet gatavu celinju visaa celinja platumaa? Protams, ar deformacijas shuvem un normalu cementa daudzumu. Radagabalam pirms 15 gadiem liidzeeju taisiit celinju no apmeram 0.5-1 lielam plaksnem, kuras lejam delju veidnjos - tas celinjsh vel shodien ir ka vakar uzliets - bez vienas pashas plaisas un nekur nekas nav apdrupis - pat asie stuuriishi ne! Pie kam kadu menesi pec uztaisishanas, plaksnes tika paceltas un novietotas tuvak viena otrai - lai nav sprauga pa vidu.
Kaut kada betoneshanas gramata atceros lasijis, ka pilnigi pietiek, ja starp betonejamam plaksnem ir ruberoida biezuma starplika, ar to pietiek, lai nekas nekur neplaisaatu. Kaut kur netaa lasiiju ieteikumus celinja betoneshanai un tur, savukart, maksimalais vienas plaksnes garums tika minets 2x-platums, vai ne vairak par 2m.

Re: Betona bruģis savām rokām
Autors: Vienstāvs (212.93.100.---)
Datums: 25/10/2010 21:15

Vismaz dažās rūpnīcās dzelzbetona izstrādājumus karsē ar tvaiku, tiesa, ne tikdaudz stiprībai, cik ātrumam. Daudzu būvmateriālu instrukcijās lasīts par maģiskajiem +5°C, zem kuriem ūdenī it kā sākot parādīties mikro ledus kristāliņi.

Re: Betona bruģis savām rokām
Autors: slēpnis (95.68.76.---)
Datums: 25/10/2010 23:19

Kur tad ir 3ls/kvadrātmetrā? Man liekas vismaz 5 ir. Kaut gan neesmu skatījies pēdējā gada laikā.

Nepatīk man tādas betonētas plākstnes. Toties bruģis patīk.



Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **     **  **     **        **  **    **   ******  
 **     **   **   **         **   **  **   **    ** 
 **     **    ** **          **    ****    **       
 *********     ***           **     **     **       
 **     **    ** **    **    **     **     **       
 **     **   **   **   **    **     **     **    ** 
 **     **  **     **   ******      **      ******  

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727