UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU
Privātmāju būvniecība :
Building.Lv Forums
Apmetums nokritis-kāpēc?
Autors:
Aprīlis
(80.232.228.---)
Datums: 05/04/2005 12:52
Taisos sienas būvēt no 25mmFIBO 5MP + 100mm Paroc akmens vate + siets +apmetums.
Iekšpusē tikai apmests Fibo (bez tiem rīģipšiem).
Bet mans kolēģis gājis un redzējis , ka tieši no šāda pīraga kādai salīdzinoši nesen celtai mājai nokritis apmetums. Sāka kaut ko runāt, ka akmens vate ir mitrumu uzsūcoša un pēc Paroc ieteiktā siltināšanas veida nav gaisa ventilācijas, tāpēc tas apmetums paliekot mitrs... Nu nezinu ko domāt. Ja tas pīrāgs (bez gaisa ventilācijas spraugām)nebutu korekts, vai tad pats PAROC viņu tā ieteiktu?! Tur jābūt vēl kādai
citai problēmai, man domāt.
Gudrie ļauži, ko jūs par to varat teikt?
Iekšpusē tikai apmests Fibo (bez tiem rīģipšiem).
Bet mans kolēģis gājis un redzējis , ka tieši no šāda pīraga kādai salīdzinoši nesen celtai mājai nokritis apmetums. Sāka kaut ko runāt, ka akmens vate ir mitrumu uzsūcoša un pēc Paroc ieteiktā siltināšanas veida nav gaisa ventilācijas, tāpēc tas apmetums paliekot mitrs... Nu nezinu ko domāt. Ja tas pīrāgs (bez gaisa ventilācijas spraugām)nebutu korekts, vai tad pats PAROC viņu tā ieteiktu?! Tur jābūt vēl kādai
citai problēmai, man domāt.
Gudrie ļauži, ko jūs par to varat teikt?
Re: Apmetums nokritis-kāpēc?
Autors:
miedziņš
(81.198.129.---)
Datums: 05/04/2005 13:05
Speciālists neesmu šai jomā,bet esmu dzirdējis ka meistaram ir savi knifi.Savu darbu izdara nesteidzoties jo tam ir pamatojums.Kas to ir ,,izkodis,,tas pelna maizīti ar savu darbiņu.
Patīk viena meistara teiciens;,,Nevienu klientu nemeklēju,bet kā viņi mani atrod?,,
Patīk viena meistara teiciens;,,Nevienu klientu nemeklēju,bet kā viņi mani atrod?,,
Autors:
Aprīlis
(80.232.228.---)
Datums: 05/04/2005 15:23
Ja neviens negribēs dalīties ar savu pieredzi, tad jau šis forums jāklapē ciet. Te jau visi pēc padoma griežas. Un kas tur slēpjams manā jautājumā?
Autors:
G
(159.148.92.---)
Datums: 05/04/2005 16:00
Kas par apmetumu, kaļķa - cementa, vai ģipša?
Jebkurā gadījumā izskatās, ka meistariem rokas no pleciem neaug...
Jebkurā gadījumā izskatās, ka meistariem rokas no pleciem neaug...
Autors:
Aprīlis
(80.232.228.---)
Datums: 06/04/2005 08:59
Es jau tikai par to , vai vaina nav paša pīrāga konstrukcijā - Fibo + līmjava(neelpojošs materiāls) + Paroc (vate uzsūc mitrumu) + apmetums (neelpojošs?)???
nekādas gaisa šķirbas jau pa vidu nav. bet varbūt arī nevajag? baidos uztaisīt nepareizu pīrāgu sienām.
nekādas gaisa šķirbas jau pa vidu nav. bet varbūt arī nevajag? baidos uztaisīt nepareizu pīrāgu sienām.
Autors:
G
(159.148.92.---)
Datums: 06/04/2005 09:25
Nesatraucies, konstrukcijai vainas nav, jāmeklē blakus faktori.
Neliels komentārs:
Līmjava (it kā neelpojošs materiāls) - netiek noziesta pa visu virsmu bez spraugām.
Vate (it kā uzsūc mitrumu) - tā tiešām arī ir, ja to ieguldi mucā, bet pielīmējot pie sienas un apstrādājot ar dekoratīvo apmetumu virsma tiek padarīta hidrofoba un problēmas ar mitrumu no ārpuses nav iespējamas, savukārt mitrumu no iekšpuses laukā dzen fizika.
Galu galā, jāpameklē pa topikiem, kur viens bija ļoti pareizi uzrakstījis par elpošanu - tas nebūt nenozīmē, ka materiālu caurpūš vējš, elpošana gluži vienkārši ļauj sienai novadīt uzkrāto mitrumu (gan ražošanas laikā, gan būvniecības laikā iegūto, gan sadzīves mitrumu)
Neliels komentārs:
Līmjava (it kā neelpojošs materiāls) - netiek noziesta pa visu virsmu bez spraugām.
Vate (it kā uzsūc mitrumu) - tā tiešām arī ir, ja to ieguldi mucā, bet pielīmējot pie sienas un apstrādājot ar dekoratīvo apmetumu virsma tiek padarīta hidrofoba un problēmas ar mitrumu no ārpuses nav iespējamas, savukārt mitrumu no iekšpuses laukā dzen fizika.
Galu galā, jāpameklē pa topikiem, kur viens bija ļoti pareizi uzrakstījis par elpošanu - tas nebūt nenozīmē, ka materiālu caurpūš vējš, elpošana gluži vienkārši ļauj sienai novadīt uzkrāto mitrumu (gan ražošanas laikā, gan būvniecības laikā iegūto, gan sadzīves mitrumu)
Autors:
v_t
(195.13.178.---)
Datums: 06/04/2005 11:59
kāda ventilācija ir tai mājai?
Autors:
reins
(62.85.72.---)
Datums: 06/04/2005 13:46
a kas tur iisti nokritis ? pieljauju ka apdrupusi tikai plaanaa dekoratiivaa apmetuma kaartinja, kas slikti ar liimjavu sasaistiijusies, vai mosh miinusos maukushi ar plusiem domaatiem sastaaviem
a tas kur paliek mitrums shaadaa konstrukcijaa arii man ir jautaajums uz ko labpraat sanjemtu atbildi, vasara OK, kaa iet caur vati taa arii aiziet caur liimjavu un dekoratiivo apmetumu, a ziemaa? kautkur tak shamais tajaa piiraagaa kondenseejas , veidojas leduskristaalinji kam nez vai piemiit tieksme turpinaat celju uz aarpasauli
a tas kur paliek mitrums shaadaa konstrukcijaa arii man ir jautaajums uz ko labpraat sanjemtu atbildi, vasara OK, kaa iet caur vati taa arii aiziet caur liimjavu un dekoratiivo apmetumu, a ziemaa? kautkur tak shamais tajaa piiraagaa kondenseejas , veidojas leduskristaalinji kam nez vai piemiit tieksme turpinaat celju uz aarpasauli
Autors:
G
(159.148.92.---)
Datums: 06/04/2005 16:01
Protams, ja māja tiek mūrēta vēlā rudenī un visi tehnoloģiskie slapjumi paliek zem vates un apmetuma, tad ziemā būs problēma ar žūšanu, attiecīgi slapjums lielā salā sasals un apmetums iespējams nobruks:(
secinājums - ragavas vasarā, ratus ziemā, jeb visam savs laiks...
secinājums - ragavas vasarā, ratus ziemā, jeb visam savs laiks...
Autors:
OK
(80.232.228.---)
Datums: 06/04/2005 17:11
bet ja vasara slapja, uzreiz taču nepamet..
Autors:
kolja
(---.junik.lv)
Datums: 06/04/2005 23:24
Nujau panesās-vai tik puiši nav taupījuši sietu?Vai dižmeistari nav bijuši ar LIELU pieredzi 21gs materiālu izmantošanā.Ja vajadzīgi kvalitatīvi pakalpojumi-groms@#$%&one.lv
Autors:
JAPS
(---.mpe.lv)
Datums: 06/04/2005 23:50
ES AR ,ZIN, NEIEBRAUCU. TĀDĀ KARTOJUMĀ RODAS TAS KONDENSĀTS VAI NERODAS, NEATKARIIGI NO SLAPJUMA NO ĀRPASAULES (LIETUS, ZIEMA...UTT) BET JA JAU PAROC IESAKA, VAI TAD NU TIK LIELS KANTORIS IES LAŽU LAIST?