UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU
Privātmāju būvniecība :
Building.Lv Forums
Pamatu būves pamati
Autors:
ub
(80.233.253.---)
Datums: 02/08/2011 18:00
Bija jāveido pamati pirtij 9*10m. It kā pieredzējuši meistari apsolījās ieliet lentveida pamatus kopējā augstumā 1,5 m. Nosprauda augstumus ar teodolītu un savilka auklas godam, izraka tranšeju trim sienām ap 0,7 m dziļu, jo ap pusmetru zeme nostumta, bet kad sākās lieti, teica ka pielies izrakto, lai tranšeja neaizbirst un ceturto pamatu daļu veidos pēc tam. Es nebiju uz mieru, meistari savāca "mešalku" un devās prom. Diez kuram taisnība- vai varēja ļaut ceturto pamatu daļu veidot pēc trīs daļu pieliešanas?
Re: Pamatu būves pamati
Autors:
Vienstāvs
(212.93.100.---)
Datums: 02/08/2011 18:56
Manuprāt drošāk liet visu uzreiz. Daudzi pašbūvētāji, piemēram es, joprojām cenšas ievērot mēness fāzes (pēdas pamatu ielikt vecā mēnesī). Ja pieņemam, ka tam ir vērā ņemama nozīme, tad taisot atsevišķi vienai sienai tiek radīti atšķirīgi apstākļi.
Mani tomēr pārsteidz 9*10m. Tā kāda sabiedriskā pirts?
Mani tomēr pārsteidz 9*10m. Tā kāda sabiedriskā pirts?
Autors:
taiger
(195.20.127.---)
Datums: 03/08/2011 08:35
Man nesanak saliet pamatus majai vienas dienas laika. Vai varu to sadalit sektoros un katru brivdienu liet pa sektoram??? ka tas man ietekmes pamatu stipribu? dziļums ir 1.2
Autors:
Vienstāvs
(212.93.105.---)
Datums: 03/08/2011 11:11
Es esmu vai nu sūtījis transportbetonu visam uzreiz, vai pirtij arī lējis pats:
1) apakšā bija šķembu pēda, ko, protams, taisīju visu uzreiz;
2) augstāk pildbetonu lēju ap 15 cm biezās kārtās un, cik atceros, apakšējo kārtu pabeidzu vienā dienā.
1) apakšā bija šķembu pēda, ko, protams, taisīju visu uzreiz;
2) augstāk pildbetonu lēju ap 15 cm biezās kārtās un, cik atceros, apakšējo kārtu pabeidzu vienā dienā.
Autors:
aaaa
(---.lattelenet.lv)
Datums: 03/08/2011 12:45
Ja lej pa kārtām, man domāt tomēr vajag kaut kādu sasaistošo armatūru. Daudzstāvu mājas ceļot taču arī nelej visu uzreiz, bet pa stāviem, tā būvē pat milzu debesskrāpjus, nedomāju, ka 1.5m augstas pamatu sienas gadījumā tā būtu īpaša problēma. Bet pilnīgi bez armatūras, kas slāņus satur kopā - nu nez. Var jau dienas beigās pēc liešanas vēl mīkstajā betonā ik pa kādiem 30cm kaut vai iedurt kaut kādus armatūras gabalus
Autors:
ints45
(81.198.8.---)
Datums: 03/08/2011 22:23
Lēju deviņos piegājienos, vienīgi katru savienojumu virsmu ar armatūras palīdzību pataisīju par ezi
[foto.inbox.lv]
[foto.inbox.lv]