UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Privātmāju būvniecība :  Building.Lv Forums

Apkure
Autors: omonsky (91.135.83.---)
Datums: 17/08/2011 20:04

Sveiki!
Beidzot ir pienācis tas brīdis kad vajadzetu iegādāties katlu, meklēju un interesējos visur kur var par variantiem un cenām..

Tātad man ir neliela 2st. mājiņa kopā pa abiem stāviem sanāk aptuveni 70 kvadtrātmetri.. Cik zinu tad katla jaudu rēķina aptuveni 1kW uz 10kvadrātiem. Tātad man būtu nepieciešams katls aptuveni uz 8 - 10 kW, gribu arī boileri laist caur apkuri.. Katlu kurināšu ar malku!

Tad es te meklēju mazjaudīgu katlu aptuveni uz tiem 10kW švaki ir ar variantiem.. atradu divus kandidātus --->

1. jauda 5 - 12 kW itkā viss ok vienīgais nepatīk tas ka pamatkurināmais ir ogles un izskatās ka kurināšana notiek no augšas cena itkā OK..
[www.internetveikals.lv]

2. cena superapmierinoša - vienīgais domāju ka pa tādu naudu nekas labs nav gaidāms (droši ka plāni dzelži un maz varētu kalpot) + nav nekādi parametri minēti un pēc skata arī tāds šaubīgs..
[www.termomax.lv]

Varbūt kāds no jums varētu pateikt kautko par šiem abiem variantiem, varbūt kādam kāda pieredze tieši ar šiem.. Un varbūt kāds man varētu ieteikt kautko citu vai kur meklēt, kam prasīt!

Re: Apkure
Autors: jtdesign (---.9darzi.lv)
Datums: 18/08/2011 11:03

Ja nemaldos, Junkers saitā un vēl šur tur bija labi kalkulatori, kā iespējamo jaudu piemest. Tā, uz aci, mazāk par 25 kW nevajadzētu.

Datums: 18/08/2011 12:26

hmm tagat galīgi apjuku..
Mazāk kā 25 kW nevajadzētu... vai tas nebūs stipri par daudz? jo teorētiski rēķina 1kW uz 10 kvadrātiem - mājas kopējā platība 70 kvadrāti pa abiem stāviem kopā tad teorētiski vajag 7kW tas tā 1:1 protams vajadzētu bik vairāk + boilers..
Atradu te vienu firmu no Rīgas kuri izgatavo apkures katlus un piedāvājumā ir 12kW katls kuru arī viņie ieteica man priekš manām platībām... Vakar runājot ar vienu cilvēku šis teica ka 25kW katls būtu piemērots, bet nu nez nepatīk ka jauda 2x vairāk nekā man vajag!!

Autors: Gints_ (---.rixtech.lv)
Datums: 18/08/2011 12:39

Jauda par daudz nav diez ko labi. Man radiniekiem ir vēl padomju laikos celta māja uz kādiem drusku vairāk par 100 kvadrātiem un pārāk jaudīgs katls (tiess gan nezinu cik īsti). Bet nu vobše pēc neilgas niknas kurināšanas tur viss vārās un šie spiesti laist uz čunčināšanu, kā rezultātā šobrīd skursteņa ārsiena, kas ir arī istabas iekšsiena, vietām ir notecējusi ar melnu darvu un nelabi ož. Droši vien, ka varētu likt iekšā kādu oderi, bet nu anyway, ja ir skurstenis bez oderes, tad pārāk lielas jaudas galīgi neder.

Datums: 18/08/2011 12:46

vo vo es tieši par to pašu..
Ja katls ir par maz jaudīgs tad nespēsi sakurināt.. A ja katls par jaudīgu - kurinot to kā nākas uzvārīsi sistēmu a ja čunčināsi un grūzdināsi tad aizaugs visas šahtas ar darvu!!!!

Autors: aigarello (78.84.104.---)
Datums: 18/08/2011 15:43

Lietoju Dakon dor 32 katlu, Ideāls katls oglēm un malkai . Ja parasti ogļu kurināšana asociējās ar lieliem ,dzelteniem dūmiem no skursteņa, tad šim katlam ir dubultā gaisa padeve, kas nodrošina izejošo dūmgāzu sadedzināšanu, kā rezultātā dūmi ir tikai pirmās minūtes virs skursteņa, pēc tam tikai virmo gaiss virs skursteņa . Kā trūkumu var minēt labas vilkmes nepieciešamību .
Otrs moments - kas pats svarīgākais - nevienu cietā kurināmā katlu neiesaka kurināt gruzdēšanas režīmā !!! Nav iespējams piemeklēt katla jaudu atbilstoši patēriņam, jo tas ir mainīgs lielums . Tad tev vajag 3 katlus +5, -5 un -15 grādu tempratūrai apkārtējā vidē, tad varbūt varēs salāgot optimālo degšanas režīmu ar patēriņu .
Izeju cilvēki ir sen jau atraduši un Eiropā tā pat ir obligāta lieta - SILTUMA AKUMULATORS atbilstošs katla jaudai un mājas patēriņam . Ja pērc katlu, tad pērc arī akumulatoru . Par to visu forumā jau ir rakstīts ...

Datums: 18/08/2011 16:06

Nu jā akumulators laba lieta, bet man viņu nav kur reālie iebāst :( tur tā problēma sākas! tapēc gribētu piemeklēt vislabāko variantu katlu jaudai priekš manas mājiņas ar tādiem kvadrātiem!

Autors: mw (---.gov.lv)
Datums: 18/08/2011 16:42

100w / 1m2 ir padomju norma pie tā laika būvniecības kvalitātes, ja māja vecā un nekas nav darīts, pie tā jāpaliek, ja māja ir jauna ar izolāciju, tad droši var rēķināt arī 70w/m2, atkarībā no izolācijas arī 50w/2.

Autors: aston (78.84.173.---)
Datums: 18/08/2011 21:39

Ūdens ir slikts siltuma uzkrājējs, jo darbojas tikai 30 gr diapazonā- 60 - 90 gr C (zem 60 skaitās "agresīvā degšanas vide" - tikai kondensāts sprakšķ un ne velna nedeg). Tālāk jau tik zem spiediena. Ķieģelim, lai ar 3 reiz mazāka siltumietilpība, toties, diapazons līdz 1000 gr.
Nu kurš māk rēķināt? Ja 1 m3 ķieģeļu krāsnī, vai 1 m3 ūdens?

Saprotams, ka tā augstā t ir tikai ap kurtuvi un pirmajā dūmejā. Arī 2 un 3- šajā būs plašāks diapazons, nekā ūdenim.

Dabiski, ka ūdens trumpis ir automātiskās regulēšanas iespējamība...

Datums: 19/08/2011 11:56

Uzgāju vienu firmu Rīgā kuri izgatavo katlus ---> [www.aksmontaznieks.lv]

Tabulā piedāvājumā nav, bet viņiem ir arī 12kW katlas un cena = 370 Ls..

Priekš manas mazās 2 stāvu mājiņas ar 73 kvadrātiem + boileri caur apkuri šis variants varētu būt ideāls!?

Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
  *******    *******   **         **        **    ** 
 **     **  **     **  **    **   **         **  **  
  ********  ********   **    **   **           **    
        **  **     **  *********  **           **    
 **     **  **     **        **   **           **    
  *******    *******         **   ********     **    

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.

Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727