UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU
Privātmāju būvniecība - projektēšana
Autors:
Arita D
(---.optika.lattelecom.lv)
Datums: 22/10/2011 15:04
Šobrīd esmu atradusi vietni (http://www.projekts.lv), kur katrs pats var ātri un viegli uzzīmēt savu privātmājas projektu pāris minūtēs, izveidot jebkādu telpu plānojumu un apskatīt to 3D, ievietot logus, durvis, mēbeles utt., un tas viss par brīvu.
Šajā sakarībā man neizdevās atrast informāciju, kā pareizi veidot telpu plānojumu, piemēram, esot vēlams veidot vējtveri, jo tad ziemā viss siltais telpas gaiss netiek izpūsts atverot ārdurvis. Es pieļauju, ka ir daudz šādas nianses. Sakiet, lūdzu, kur tās varētu uzzināt?
Nedaudz pesērfoju pa internetu, building.lv forumiem, un nevarēju neievērot kā cilvēki fokusējas uz būvniecības procesu, pareizām tehnoloģijām utt. Daudz mazāk ir uzsvērts pareizas projektēšanas svarīgums, saules kustība utt., kas manuprāt nav mazāk svarīga lieta. Internetā ir pieejam dažādi privātmāju projekti, taču es plānoju individuālāku pieeju. Būtu pateicīga par jebkāda veida informāciju.
Šajā sakarībā man neizdevās atrast informāciju, kā pareizi veidot telpu plānojumu, piemēram, esot vēlams veidot vējtveri, jo tad ziemā viss siltais telpas gaiss netiek izpūsts atverot ārdurvis. Es pieļauju, ka ir daudz šādas nianses. Sakiet, lūdzu, kur tās varētu uzzināt?
Nedaudz pesērfoju pa internetu, building.lv forumiem, un nevarēju neievērot kā cilvēki fokusējas uz būvniecības procesu, pareizām tehnoloģijām utt. Daudz mazāk ir uzsvērts pareizas projektēšanas svarīgums, saules kustība utt., kas manuprāt nav mazāk svarīga lieta. Internetā ir pieejam dažādi privātmāju projekti, taču es plānoju individuālāku pieeju. Būtu pateicīga par jebkāda veida informāciju.
Re: Privātmāju būvniecība - projektēšana
Autors:
būvinženieris Ivars Brinkmanis
(---.wapgw.bi.lt)
Datums: 22/10/2011 20:10
Jā ēku būvniecībā ir daudz nianšu!... to laikam visvienkāršāk uzzināt mācoties specialitātē par arhitektu vai celtnieku.
Kopumā jāsaka, ka labi, ka cilvēks grib daudz zināt, bet te slēpjas viens paradokss - jo tu vairāk zini, jo vairāk saproti, ka zini ļoti maz. Man agrāk bija tāpat - maz zinu un varu viegli projektēt - velku tik līnijas, bet tad nākot pieredzei, katra jaunas līnijas vilkšana palika arvien grūtāka. Te es nerunāju par tiem darbiem, kur kā saka, ka pasūtītājam ar viņa samaksāto naudu vienmēr taisnība - gribi māju ar jumtu, kas balstās uz zemes - lūdzu... bet runa par to procesu, ko sauc par būvmākslu. Tajā savijas nevien zināšanas par telpu ģeometrisko plānojumu, proporcijām, bet arī tādas atmaksā nepateicīgas lietas, kā ķīmijas, fizikas un statiskās mehānikas pārzinšana.
p.s.. laikam romieši 'PER ASPERA TO ASTRA'
Kopumā jāsaka, ka labi, ka cilvēks grib daudz zināt, bet te slēpjas viens paradokss - jo tu vairāk zini, jo vairāk saproti, ka zini ļoti maz. Man agrāk bija tāpat - maz zinu un varu viegli projektēt - velku tik līnijas, bet tad nākot pieredzei, katra jaunas līnijas vilkšana palika arvien grūtāka. Te es nerunāju par tiem darbiem, kur kā saka, ka pasūtītājam ar viņa samaksāto naudu vienmēr taisnība - gribi māju ar jumtu, kas balstās uz zemes - lūdzu... bet runa par to procesu, ko sauc par būvmākslu. Tajā savijas nevien zināšanas par telpu ģeometrisko plānojumu, proporcijām, bet arī tādas atmaksā nepateicīgas lietas, kā ķīmijas, fizikas un statiskās mehānikas pārzinšana.
p.s.. laikam romieši 'PER ASPERA TO ASTRA'
Autors:
Gints_
(212.93.105.---)
Datums: 22/10/2011 22:26
Ir arī vietnes, kur jau ir gatavi māju projekti
Ja sāk no 0, tad noteikti var smelties arī kādu noderīgu ideju tādās.
piemēram
[www.ipprojekts.lv]
[www.tivobuve.lv]
[www.tip.lv]
Ja sāk no 0, tad noteikti var smelties arī kādu noderīgu ideju tādās.
piemēram
[www.ipprojekts.lv]
[www.tivobuve.lv]
[www.tip.lv]
Autors:
m.
(78.84.75.---)
Datums: 23/10/2011 00:07
Pohuj viss galvenais garazhu 3 mashinaam
Autors:
Arita D
(---.optika.lattelecom.lv)
Datums: 23/10/2011 11:44
Paldies par atbildēm, viss skaidrs!
Pirms sākt pašai projektēt iekš vietnes www.projekts.lv, likt modelī logus, durvis, uz sienām tapetes, krāsas, tepiķus utt., pareizāk būs iepazīties ar [www.@#$%&.lv] ieteikumiem un tikai tad iekš www.projekts.lv taisīt trīs dimensiju plānojumu.
Ivar, sakiet, lūdzu, kā varu ar Jums sazināties, jo pēc tam jau vajadzēs veikt konstrukciju aprēķinus!?
Pirms sākt pašai projektēt iekš vietnes www.projekts.lv, likt modelī logus, durvis, uz sienām tapetes, krāsas, tepiķus utt., pareizāk būs iepazīties ar [www.@#$%&.lv] ieteikumiem un tikai tad iekš www.projekts.lv taisīt trīs dimensiju plānojumu.
Ivar, sakiet, lūdzu, kā varu ar Jums sazināties, jo pēc tam jau vajadzēs veikt konstrukciju aprēķinus!?
Autors:
m.
(78.84.75.---)
Datums: 23/10/2011 11:54
Novika gramataas nav kada infa?
[www.valtersunrapa.lv]
[www.valtersunrapa.lv]
Autors:
alise34
(195.13.166.---)
Datums: 25/10/2011 21:49
Jā, nu tapetes un tepiķi laikam būtu pēdējais, par ko domāt projektēšanas sākumā. :)
Cik saprotu, cilvēks domā uzprojektēt māju no nulles, neiesaistot arhitektu. Tas vispār ir iespējams? Ir taču noteiktas prasības, kā projekts izstrādājams, vai nespeciālistam ir reāli ar to tikt galā?
Cik saprotu, cilvēks domā uzprojektēt māju no nulles, neiesaistot arhitektu. Tas vispār ir iespējams? Ir taču noteiktas prasības, kā projekts izstrādājams, vai nespeciālistam ir reāli ar to tikt galā?
Autors:
Vienstāvs
(212.93.105.---)
Datums: 25/10/2011 22:32
Vienīgais, ar ko "nespeciālists" legāli nevarētu tikt galā, ir sertificēta subjekta paraksts un zīmogs. Ja mulsina dokumentācija, var būvēt vispirms un tad legalizēt pēc fakta...
Autors:
IV582
(78.154.132.---)
Datums: 29/10/2011 12:12
Šitais te [projekts.lv] ir labs, toč, pat tapetes te var pats salikt. Privātmāju projekti tur nav, bet kā jau dāma teica, ļoti ātri pats var uztaisīt vizualizāciju un plānojumu, laikam turpat uzreiz var arī pasūtīt izstrādāt individuālo projektu. Diezgan liels pārsteigums priekš manis - privātmāju projektēšana pašu spēkiem, nice, what's next?
Starp citu, kādās cenās tagad ir ~150 - 200m2 privātmājas projekts ar visu saskaņošanu?
Starp citu, kādās cenās tagad ir ~150 - 200m2 privātmājas projekts ar visu saskaņošanu?
Autors:
IV582
(78.154.132.---)
Datums: 29/10/2011 12:16
Klau, un kāds būtu lētākais variants realizācijai, vai joprojām koka karkasa?