UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU
koka karkasa sienas pīrāgs
Autors:
pirtnieks
(81.198.129.---)
Datums: 16/11/2011 19:21
Sveiki tie kuri ir pieredzējuši celtnieki.
Gribētu uzzināt pareizu koka statņu ārsienas pīrāga izveidi ar argumentiem. Mana ideja ir šāda no ārpuses skatoties:
1. Apšuvuma dēļi, visticamāk BLOCKHOUSE;
2. Vēja barjera ar ventilēšanas spraugu 20mm;
3. Koka statnis ar siltumizolāciju 200mm;
4. Tvaika izolācijas membrāna, saunā follija;
5. Iekšējā apdare uz 30mm latojuma.
Ko jūs ieteiktu Nr.4 izolācijas slānim? Man viens vīrs gados grib apgalvot, ka varot likt celtniecības kartonu, ja nevar kapēc?
Gribētu uzzināt pareizu koka statņu ārsienas pīrāga izveidi ar argumentiem. Mana ideja ir šāda no ārpuses skatoties:
1. Apšuvuma dēļi, visticamāk BLOCKHOUSE;
2. Vēja barjera ar ventilēšanas spraugu 20mm;
3. Koka statnis ar siltumizolāciju 200mm;
4. Tvaika izolācijas membrāna, saunā follija;
5. Iekšējā apdare uz 30mm latojuma.
Ko jūs ieteiktu Nr.4 izolācijas slānim? Man viens vīrs gados grib apgalvot, ka varot likt celtniecības kartonu, ja nevar kapēc?
Re: koka karkasa sienas pīrāgs
Autors:
khe
(78.84.204.---)
Datums: 17/11/2011 00:41
Tas ir tieši atkarīgs no siltumizolācijas veida. Parasti saunā follija abos gadījumos. Vēl, liekot tik mazu ventilācijas spraugu zem ārējiem apšuvuma dēļiem, es censtos nodrošināt, lai pakojums neizpiespiežas uz āru pie dēļiem.
Autors:
:P
(80.232.216.---)
Datums: 17/11/2011 16:24
Es tavā vietā ņemtu ārpusē dēļu vietā fasādes vati vismaz 5cm ar dekoratīvo apmetumu. Pabraukā pa jaunajiem ciematiņiem un paskaties cik nesmukas paliek pēc vairakiem gadiem ar koku apšūtas mājas. Ta pat kā vecu dēļu grīdu vairs dabiskajā koka smukumā nedabūsi bez slīpēšanas.
Autors:
pirtnieks
(81.198.129.---)
Datums: 17/11/2011 19:52
Man vairāk interesē tās kartons. Var viņu tur likt?
Autors:
:-/
(78.84.95.---)
Datums: 17/11/2011 22:26
Ja vate ir minirālā, tad jāliek plēvi. Tvaika izolācijai ir noteikti jasalīmē šuves. Nez vai pirtij ir jēga likt 200mm siltuma izolāciju. Tu taču netaisies tur nepartraukti uzturēt siltumu?
Kartonu var likt vienīgi, ka vēja barjeru.
Kartonu var likt vienīgi, ka vēja barjeru.