UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Privātmāju būvniecība :  Building.Lv Forums

Pašreizējā: 2 no 4
Re: Koka karkass, vai gāzbetona nesošās sienas
Autors: J (87.110.19.---)
Datums: 06/03/2012 19:55

Putaplasts uz gāzbetona ir pilnīga nejēdzība, tad jau labak atstāt gāzbetonu bez apdares. Ja negribi tērēt lielas naudas uz kvalitatīvu ventilāciju, tad visas konstrukcijas, kur māja jāietin plēvēs arī atkrīt.
Es dotu priekšroku gāzbetonam bez plēvēm!

Re: Koka karkass, vai gāzbetona nesošās sienas
Autors: Elestics (109.110.30.---)
Datums: 06/03/2012 20:23

"Cel māju, kad naudas pietiek visas celtniecības pabeigšanai!!!"
Kā zinās naudu sakrāt visas mājas celtniecībai ir nereāli...
Un apšūt gāzbetonu pēc 1-2 gadiem ir pat labi, kārtīgi izžūst rūpniecības mitrums un gāzbetons iegūst relatīvo mitrumu...


Paldies par jūsu viedokļiem, manā variantā labāks tomēr būs gāzbetons!

Re: Koka karkass, vai gāzbetona nesošās sienas
Autors: Aldisss (---.cust.telenor.se)
Datums: 06/03/2012 20:40

Kā labāk?Nepabeigta ēka,gāzbetona 30cm+vate 5cm ar dekoratīvo apmetumu.Vai no iekšpuses ir jēga vēl papildus siltināt?Manuprāt"vate,plēve,reģipsis"Samazinās siltuminerci!Varbūt ir kādi citi risinājumi,ja vien tie stipri nesadārdzina procesu!?

Re: Koka karkass, vai gāzbetona nesošās sienas
Autors: Elestics (109.110.30.---)
Datums: 06/03/2012 20:44

no iekshpuses siltināt gaazbetonu buutu ļoti muļķīgi, jo zūd siltuma inerces jēga!

Re: Koka karkass, vai gāzbetona nesošās sienas
Autors: slēpnis nelog (---.lnt.lv)
Datums: 06/03/2012 21:16

Atbalstu gāzbetona izvēli. Koks tiešām prasīgāks. It sevišķi ja pats domā būvēt. Man tagtd 2 vietās veidojas plaisas, kuras ziemā pie sausāka atveras bet vasarā aizspiežas. Skaidrs ka kaut kur kļūda konstrukcijā, bet ko nu vairs. Aizlīmēju ar kaut kādu elastīgo hermētiķi. Tagad vasarā tur ir uzkumpums, bet ziemā atkal aiziet uz iekšu tāds kā grāvītis.
Un vēl kas. Vienstāva koka ēkās tas maz izpaužas, jo statņi stāv stingri uz pamata un pats pamats tā neizplata skaņu, bet 2stāvu koka ēkas labi pārvada skaņu. 100% pamodīsies, kad tīnis naktī nāks no tusiņa un aizcirtīs ārdurvis vai kāps pa trepēm. Tas ir vairākās mājās novērots.

Re: Koka karkass, vai gāzbetona nesošās sienas
Autors: specs (---.zb.lv)
Datums: 06/03/2012 23:09

Elestics Wrote:
-------------------------------------------------------
> "Cel māju, kad naudas pietiek visas celtniecības
> pabeigšanai!!!"
> Kā zinās naudu sakrāt visas mājas
> celtniecībai ir nereāli...
> Un apšūt gāzbetonu pēc 1-2 gadiem ir pat labi,
> kārtīgi izžūst rūpniecības mitrums un
> gāzbetons iegūst relatīvo mitrumu...
>
>
> Paldies par jūsu viedokļiem, manā variantā
> labāks tomēr būs gāzbetons!


Nu re pats atbildēji, ka māju tā arī nekad nepabeigsi. Ja nav reāli sakrāt tad necel!!! Maldīgi domāt, ka nepabeigtā ēkā būs jelkāda dzīves kvalitāte. Saprotu, ka senlatviešu privātīpašnieka tieksmi pārvarēt ir grūti, bet tici man, ka ir dzīvē svarīgākas lietas par nepbeigtu dolgostroju mūža garumā.
mani vienkārši tracina šie mūžīgie celtnieki ar piekakātiem pagalmiem, ķēdē piesietu noplukušu suni, kurš norobežots arsarūsējušu drāts žogu utt - jūs jau paši varat iztēloties ainu.

Re: Koka karkass, vai gāzbetona nesošās sienas
Autors: slēpnis nelog (---.lnt.lv)
Datums: 07/03/2012 00:14

Iebilstu 2-3 gadi, pat 5 gadi tā nav vienādības zīme ar nekad. Un ko darīt, ja nav kur dzīvot, bet kredītu verdzībā negrib nonākt?

Labāk drāšu žogs ar piekakātu pagalmu, nekā piekakāta un apzīmēta kāpņu telpa. Jo piekakātu pagalmu principā ir iespējams novērst, bet pied.. kāpņu telpu ne. Un tad, kad augšējais kaimiņš dzīvoklī sāk taisīt bumsī-bumsī, neapmesta māja nemaz nešķiet tas trakākais attiecībā pret dzīves kvalitāti.


Re: Koka karkass, vai gāzbetona nesošās sienas
Autors: aaaa (---.csc.lv)
Datums: 07/03/2012 08:59

Man speca žēl, sorī - kārtējais izskaloto smadzeņu upuris, kam vajag kaimiņiem izrādīties, celt savu "čuvstvo važnosķi" ar obligāto līdzeno zālāju, obligāto "biezpiena" fasādi, obligāto bruģi un obligātajām tūjām. Katram savs, man pēdējā laikā acij tīkamākas gan šķiet tieši tās māja, kur ir kur "aci piesiet", kur ir tas drāšu suns un noplukušais suns...katram savs.

Re: Koka karkass, vai gāzbetona nesošās sienas
Autors: subaru (95.68.97.---)
Datums: 07/03/2012 09:31

viedokļi jau ir dažādi, pareizi jau saka- katram savs. tomēr, kapēc praktiski visi apbrīno vāciju, austriju uc. zemes, kur viss ir sakopts? vai spējam saprast cik ir ieguldīts darba vācijā pēc kara, kad tika izpostīts praktiski viss? vai nav tā, ka iebraucot latvijā no jebkuras puses, vai lietuvas, vai igaunijas, vai baltkrievijas, nav tā ka sajūties iebraucis miskastē? man tā ir. diez kapēc tā ir? tapēc ka 20 gadus, kopjš atjaunotās latvijas neesam paši neko vēlējušies ne sakopt, ne celt. var jau vainot valdību un zagļus, tomēr vaina ir pašos- sapuvušie žogi, izkāmējušie suņi pie ķēdes, šķībie jumti, lūžņu kaudzes un aizaugušie lauki ir pašu nevēlēšanās rezultāts. vislabāk to pierādīja "treknie gadi" kad cilvēciņi ņēma kredītu lai brauktu ar bmw, ceļotu uz turciju un lūrētu divmetrīgu lcd teļļuku... un ja kāds ierīko siltumsūkni, iesēj mauriņu, uzkaļ žogu un uzliek bruģi, tad tas ir zaglis, vai "biezais"... tauta ir trula kā zābaks, diemžēl.

Re: Koka karkass, vai gāzbetona nesošās sienas
Autors: aaaa (---.csc.lv)
Datums: 07/03/2012 09:39

Esmu padzīvojis tajā pašā Vācijā un savulaik es arī apbrīnoju viņu sakoptību, bet tagad domāju, ka otrus tik mietpilsoniskus cilvēkus kā vāciešus ir grūti atrast. 99% ir izskalotas smadzenes un sava viedokļa par smukumu nav - smuki ir tā kā visiem. Nezinu, vai uz to būtu jātiecas. Jābūt kārtībai un, ja saimniekam ir atkritumu kaudze sētvidū, tā, protams, ir galējība, bet vai jābūt kā Austrijā...domāju, ka arī nē. Man viņi atgādina tādus biorobotus, pārāk "digitāla" ir tā viņu pasaulīte.

Re: Koka karkass, vai gāzbetona nesošās sienas
Autors: aae (87.246.174.---)
Datums: 07/03/2012 09:50

Ļoti tāds drosmīgs apgalvojums, nez ko par to teiktu tie nelaimīgie 99% izskalotie vācieši. Noteikti respektētu viedokli, kas nācis no visatpalikušākās Eiropas valsts, kur cieņā ir aizauguši pagalmi, šķībi žogi un noplukuši suņi. Kas škiet "acij tīkami" vien tik ilgi, kamēr nav pašam kaimiņos. Sakopts mauriņš un bruģis tiešām ir obligāts minimums, vismaz piepilsētas mājām. Dīvaini, bet šoreiz subaru ir diezgan prātīgi pateicis, nevar nepiekrist.

Re: Koka karkass, vai gāzbetona nesošās sienas
Autors: Elestics (109.110.30.---)
Datums: 07/03/2012 10:14

"Nu re pats atbildēji, ka māju tā arī nekad nepabeigsi. Ja nav reāli sakrāt tad necel!!! Maldīgi domāt, ka nepabeigtā ēkā būs jelkāda dzīves kvalitāte. Saprotu, ka senlatviešu privātīpašnieka tieksmi pārvarēt ir grūti, bet tici man, ka ir dzīvē svarīgākas lietas par nepbeigtu dolgostroju mūža garumā.
mani vienkārši tracina šie mūžīgie celtnieki ar piekakātiem pagalmiem, ķēdē piesietu noplukušu suni, kurš norobežots arsarūsējušu drāts žogu utt - jūs jau paši varat iztēloties ainu."
Aprobžota ir dažu domāšana, es te BŪVforumā jautāju kādu materiālu izvēlēties ēkas celtniecībai. Parādās daži ar super dotībām bāzt visus vienā maisā- ja nav naudas, necel- NEKAD nepabeiksi!!!
man pēc aprēķiniem sanāk visai mājai, bet kā zināms būvniecībā gala cipars var būt lielāks. Un tālab rēķinos ar to, ka shogad varētu viss nesanākt un prātīgāk arī ir neuzlikt pirmajā gadā dekoru!

"mani vienkārši tracina šie mūžīgie celtnieki ar piekakātiem pagalmiem, ķēdē piesietu noplukušu suni, kurš norobežots arsarūsējušu drāts žogu utt - jūs jau paši varat iztēloties ainu."
Un sho iztēloto ainiņu pats gadījumā neredzi katru dienu aizbraucot mājās?

Re: Koka karkass, vai gāzbetona nesošās sienas
Autors: Slidenais (---.lv)
Datums: 07/03/2012 10:28

subaru - beidzot tev var piekrist! Prātīgi teikts!

topica autoram - koka karkasa ēka būs dārgāka par gāzbetonu. Izvērtē nākotnes iespējas, tad pieņem lēmumu.

Re: Koka karkass, vai gāzbetona nesošās sienas
Autors: Vienstāvs (---.lmt.lv)
Datums: 07/03/2012 10:52

Arī man kaut kur dziļi zemapziņā ieprogrammēta tieksme uz "vācu ordnungu" (es mazliet pielīdzinu reljefu, cērtu vai pielaboju manuprāt līkus un nesmukus kokus, krūmus, pļauju utt), kaut ar prātu es šobrīd apzinos, ka tāds ordnungs ir kā minimums neekoloģisks.
Pastaigājot kājām, piemēram, pa Latgali, parasti ar acīm mekklēju pamestas māju vietas, stādītus kokus un citas "bijušā ordnunga" pazīmes. Tātad man viņš patīk, no otras puses, cik no viņa vairs palicis un kur tagad tie cilvēki, kas viņu savulaik, droši vien izmisīgi, taisīja? Varbūt nevajag tik ļoti plosīties ordnungojot, bet padomāt, kāpēc šodienas jaunajai paaudzei ir vienaldzīgi vecās pūliņi.
Tas, ka pagalma izskats varbūt kādu "tracina", man neliktos īpaši svarīgi. Nepabeigtas celtniecības (vai neapsaimniekotas rūpnieciskas teritorijas) žogs ar izsalkušu suni gan man asociējas nevis ar "būvētājiem", bet citu laikabiedru tipu - nerealizējušamies "kampējiem"...

Re: Koka karkass, vai gāzbetona nesošās sienas
Autors: aaaa (---.csc.lv)
Datums: 07/03/2012 11:02

Uz ordnungu jāpaskatās no citas puses, kā Vienstāvs saka - katrs ordnungs, vismaz vācu stilā, nozīmē ārkārtīgu un neprātīgu resursu pārtēriņu un galvenais - pilnīgi nevajadzīgu. Nezinu, vai absolūts cilvēka triumfs pār dabu var tikt uzskatīts par skaistu. Kāpēc tad tie paši vācieši brauc pie mums un priecājas ar milzīgu sajūsmu par mūsu neskarto dabu - jo viņiem tādas nav. Ja nepļauju zāli 4 nedēļas - tā skaisti vējā šūpojas un viss nosēts kolosāliem pieneņu ziediem - izskatās kā pasaku grāmatās. Kaimiņš histēriski skraida pa savu galdveidīgo zālāju un rausta ārā pieneņu saknes, turpat blakus dobītē speciāli iestādīdams pa kādai dzeltenai puķei...nav absurds? Ir, un kā vēl. Visu mūsu pakļauto, izravēto, nolīdzināto mēs uzskatām par smuku, bet pieneni pielīdzinām kaut kam netīram un pretīgam. Tērējam benzīnu, piesārņojam dabu, lai tikai pļautu to zāli. Tā nav mietpilsonība? Ir, un kā vēl, mums pašiem to neapzinoties - esam kļuvuši par biorobotiem, kas priecājas par "industrializētu dabu". Pa zāles taciņu arī vairs nevaram paiet - tā obligāti jāizplēš un jāsaliek bruģis...uz kurieni ejam? Domāju, ka nevaram īsti uz šo jautājumu atbildēt.

Re: Koka karkass, vai gāzbetona nesošās sienas
Autors: uu (95.68.32.---)
Datums: 07/03/2012 11:35

Pa zāles taciņu staigāju labprāt, taču pāris mēnešus gadā tā pārvēršas par dubļu taciņu, tādēļ esmu spiests likt bruģi. kas tur slikts?

Re: Koka karkass, vai gāzbetona nesošās sienas
Autors: v_t (78.84.59.---)
Datums: 07/03/2012 11:37

visiem taisnība. gan tiem, kas stāv par blokiem, gan tiem, kas par karkasniecēm.
es dzīvoju guļbūvē un esmu ar izvēli apmierināts.
būtu jāņem vērā arī tas, ko var izdarīt pats - mūrēt vai naglot, vai vēl ko.
ja es nebūtu daudz strādājis pats pie savas mājas, tādā veidā ietaupīdams krietnu kaudzi krāsaino papīrīšu, tad iespējams, ka šodien manā mājā dzīvotu kāds cits.
lētu vai pat nosacīti bezmaksas resursu (piemēram savs mežs) pieejamība arī ir svarīgs arguments, lai izvēlētos karkasa veidu.

par tiem vāciešiem arī visiem taisnība.
pašam radi dzīvo tur.
vidējais vācietis ir biorobots aprīkots ar standarta programmām, principā kā lielākā daļa cilvēces, tikai nu vēl vienu pakāpīti kārtīgāks - ordnung muß sein. tomēr būtu godīgi apskatīties uz kā rēķina tur tā kārtība turās, uz kā rēķina vācu pensis var saņemt 2000 - 3000 jevriku. uz mūsu rēķina, mīlīši: [www.economist.com]
lai varētu drukāt naudu un iedzīvoties tādos parādos, tā kādam ir jānopogā.
tos kas ļaujas, padarot par nekonkurentspējīgiem ar dažādu finansiālu insturmentu palīdzību. kas neļaujas ar "labu", tos tā kā lībiešus.

par latviešiem arī visiem taisnība.
principā vidējais latvietis strauji sāk līdzināties vidējam vācietim u.c. pieradinātajiem.
ir dažas nacionālās nianses, un arī bijušajā politiskajā sistēmā nepiepildītā patēriņa izraisītās lomkas tagadējās it kā leiputrijas krastos.
principā pie esošās situācijas izveidošanās lielu lomu spēlē sistēma.
un protams arī paši latvieši nav bez vainas, kas nemācēja atšifrēt sistēmas būtību un mērķus.

Re: Koka karkass, vai gāzbetona nesošās sienas
Autors: ruukiitis (194.8.16.---)
Datums: 07/03/2012 11:59

Specs - nu tas jau nu gan bija farss, tipa jākaunas par dolgastrojiem.
kā jau gudri cilvēki komentēja, ja Tavuprāt knapmauriņš, mūrēts 2,5 metru žogs un biezpiensiena ir vienīgais etalons (aizmirsu pieminēt kredītsaistības uz 40 gadiem). oki.
Citam dolgostrojs bez ārējās apdares, bet naudas plūsma +/- pa nullēm.
es un kā izskatās vairums foruma dalībniekikautkā par otro variantu.

par topiku,
celtu vēlreiz, atkal celtu no Aeroca, bet šoreiz neņemu Ecotermu, bet ņemtu kautkādu 30cm + 10 vati (šādi sanāks lētāk un iespējams efektīvāk).
Ecoterms var stāvēt bez papildus vates arī pavisam, bet tas obligāti ir jāapvelk ja atstāj uz ziemu.
bet gadījumā ja apmetīsi gazbetonu pagaidu variantā, un izlemsi vēlāk likt vati zaudēsi naudiņu ko samaksāji par pagaidu apmešanu - to vajadzēs vēlreiz, kā arī funkcionāli sanāk nedaudz nepareizi, jo pēc teorijas gazbetonam ar vati vajadzētu saskarties ar atvērtām porām, bet tur pa vidu sanāks pagaidu ārsiena


Re: Koka karkass, vai gāzbetona nesošās sienas
Autors: GirtsL (---.bn.ngn.lv)
Datums: 07/03/2012 12:30

Pie reizes gribu pajautāt, ko labāk uzvilkt gāzbetonam aizsargakartai, ka pagaidu variantu uz ~ gadiem 3-5? Pēc tam tiks siltināts ar vati.
Šoziem no slīpajiem lietiem bija problēmas, vienai 300mm sienai izgāja pilnība cauri mitrums.
Iekseja apdare vel nav!

Re: Koka karkass, vai gāzbetona nesošās sienas
Autors: Didims (78.84.98.---)
Datums: 07/03/2012 13:35

Koka mājām (jebkura tipa) apdrošināšana vismaz pirms kāda laika bija ~2x dārgāka.

Pašreizējā: 2 no 4


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **    **  **     **  ********  **    **        ** 
 ***   **   **   **   **        **   **         ** 
 ****  **    ** **    **        **  **          ** 
 ** ** **     ***     ******    *****           ** 
 **  ****    ** **    **        **  **    **    ** 
 **   ***   **   **   **        **   **   **    ** 
 **    **  **     **  ********  **    **   ******  

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727