UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU
Koka pārseguma risinājums
Autors:
jamajamajaama
(87.110.179.---)
Datums: 29/08/2012 15:46
Sveiki. Man jautājums par koka siju pārseguma risinājumu:
Par melnajiem griestiem.
Vai ir obligāti jātaisa risinājums ar līstēm sijai katrā pusē uz kurām balstās10mm osb vai arī var to OSB skrūvēt pa tiešo pie sijas. Man būs reģipša griesti ar distanci no sijām.
Par melno grīdu virs sijām. Vai 25x100mm colīšdēļi derēs kā lāgas? Ja jā, tad kāds solis ir optimāls?
Par melnajiem griestiem.
Vai ir obligāti jātaisa risinājums ar līstēm sijai katrā pusē uz kurām balstās10mm osb vai arī var to OSB skrūvēt pa tiešo pie sijas. Man būs reģipša griesti ar distanci no sijām.
Par melno grīdu virs sijām. Vai 25x100mm colīšdēļi derēs kā lāgas? Ja jā, tad kāds solis ir optimāls?
Re: Koka pārseguma risinājums
Autors:
jamajamajaama
(87.110.179.---)
Datums: 29/08/2012 15:52
Par griestiem es laikam atraud variantu
[www.ebs.lv]
Ar ko to plāno osb plāksni var skrūvēt klāt pie sijas?
[www.ebs.lv]
Ar ko to plāno osb plāksni var skrūvēt klāt pie sijas?
Autors:
lūdzu info
(159.148.90.---)
Datums: 29/08/2012 16:21
AR jebkurām kokskrūvēm.. jo svars vatei ir ļoti minimāls
Autors:
jamajamajaama
(87.110.179.---)
Datums: 29/08/2012 16:22
Cinkotām vai parastām melnām?
Autors:
lūdzu info
(159.148.90.---)
Datums: 29/08/2012 16:37
melnās ir reģipsenes nevis normālas kokskrūves :D
Autors:
Vienstāvs
(---.lmt.lv)
Datums: 29/08/2012 17:28
Esmu novērojis, ka ļauži vērtē skrūvju kvalitāti pēc tā, ar ko tās pārklātas. Manuprāt tur nav nekādas korelācijas. Trauslas skrūves pieejamas gan melnas, gan balti un dzelteni cinkotas. Tai pat laikā tieši tāpat dzelteni cinkotas ir TEXZ un HECO, kas ir sīkstas un izturīgas.
Autors:
aaaa
(46.109.15.---)
Datums: 29/08/2012 18:02
Interesanti ar ko gan melnās skrūves ar rupjo vītni atšķiras no kokskrūvēm? No paša prakses tās ir vienas no labākajām skrūvēm kokam. Pačukstēšu, ka tās ar rupjo vītni ir paredzētas reģipša skrūvēšanai pie koka statņiem un tām ir normālas kokskrūves cienīga rupja vītne, nevis tās, kas pie mums tirgojas, tiek sauktas par kokskrūvēm, bet ir ar tik smalku vītni, ka kokā ne vella neturas. Lai OSB pievilktu pie sijām, jāskrūvē ar tā saucamajām finiera skrūvēm ar pašzeņķējošām galvām un ne-pilno vītni. Pieminētās TEXZ ir pilnīgi neadekvātā cenā - maksāt 10 santīmus par 5x60 skrūvi man neliekas pieņemami. Zviedrijā 5x60 nerūsējošā tērauda terašu skrūves, piedevām A4, ar rupjo vītni, Torx galvu un pašurbjošu galu pirku pa 3.5 saņi gabalā.
Autors:
būvinženieris Ivars Brinkmanis
(---.bitemobile.lv)
Datums: 29/08/2012 18:03
? kas tas pār pārsegumu - zem bēniņiem vai 2.dzīvojamā stāva?
Kapēc tev vajag distanci no sijas... vai "gudrie interjeristi" iestāstījuši, ka telpai labāk izskatās sadrumstaloti griesti dažādos līmeņos?
Kapēc tev vajag distanci no sijas... vai "gudrie interjeristi" iestāstījuši, ka telpai labāk izskatās sadrumstaloti griesti dažādos līmeņos?
Autors:
jamajamajaaama
(46.109.26.---)
Datums: 29/08/2012 22:14
2 stāva pārsegums. Parēķinot līstes+colīgās dēles, tas būs izdevīgāk par OSB.
Starp sijām un reģipša griestu pēc projekta ir ap 17cm sprauga. Protams, to var mazināt, un drusku pacelt griestus augstāk. Es nesaku, ka nebūs kādi vipendroni griestos. Lai ar gaismām drusku paspēlētos :)
Starp sijām un reģipša griestu pēc projekta ir ap 17cm sprauga. Protams, to var mazināt, un drusku pacelt griestus augstāk. Es nesaku, ka nebūs kādi vipendroni griestos. Lai ar gaismām drusku paspēlētos :)
Autors:
aaaa
(46.109.15.---)
Datums: 29/08/2012 22:21
Kur tu tās līstes gribi likt? Man pie sijām ir pieskavota plēve no apakšas un plēvei virsū uzskrūvēti 20x100 dēļi ar soli 20cm. Pie dēļiem distanceri un reģipsis. Starp sijām vate, tad 30x100 dēļi ar 20cm soli un virsū dēļiem 2 kārtas grīdas reģipša.
Autors:
jamajamajaama
(46.109.26.---)
Datums: 29/08/2012 22:35
aaaa: pēc tava ieteikta risinājuma sapratu, ka negribu likt :) Tāpat skrūvēšu klāt kā tev.
Kā tev tās reģipša loksnes ir sastiprinātas kopā. Vai pie 30x100 arī piestiprināti? Kā peldošā tā laikam nebūs.
Kā tev tās reģipša loksnes ir sastiprinātas kopā. Vai pie 30x100 arī piestiprināti? Kā peldošā tā laikam nebūs.
Autors:
būvinženieris Ivars Brinkmanis
(---.bitemobile.lv)
Datums: 30/08/2012 17:46
Tātad tev pārsegums no aukstas bēniņu telpas pret apsildāmām 2.stāva telpām. Dotajā gadījumā var siltināt visā siju augstumā, kur melnie griesti ir lieki... ja nu vienīgi šo risinājumu izmanto kā 'kesona griestu variantu'un tad te iespējama spēlēšanās ar gaismām.
Manuprāt 'spēlēšanās ar gaismām' nav piemērota dzīvojamām istabām - tā vairāk piemērota viesistabai vai hallei, kāpņu telpai, jo dzīvojamām telpām rada tādas plaknes, kur uzkrāties putekļiem...un šīm virsmām tik vienkārši klāt netiksi, jo būs mēbeles. Tad man labāk patīk sienu 'bra' izpildījumi ar vienu centrālo iekārto lampu.
Taču iekārtā griestu konstrukcija prasa izpildījumu ar metāla iekarēm, jo tās vienkāršāk regulēt nekā koka karkasa konstrukciju. To var atrast KNAUF darba burtnīcās.
Manuprāt 'spēlēšanās ar gaismām' nav piemērota dzīvojamām istabām - tā vairāk piemērota viesistabai vai hallei, kāpņu telpai, jo dzīvojamām telpām rada tādas plaknes, kur uzkrāties putekļiem...un šīm virsmām tik vienkārši klāt netiksi, jo būs mēbeles. Tad man labāk patīk sienu 'bra' izpildījumi ar vienu centrālo iekārto lampu.
Taču iekārtā griestu konstrukcija prasa izpildījumu ar metāla iekarēm, jo tās vienkāršāk regulēt nekā koka karkasa konstrukciju. To var atrast KNAUF darba burtnīcās.
aaa-> Re: Koka pārseguma risinājums
Autors:
jamajamajaaama
(46.109.26.---)
Datums: 02/09/2012 23:50
aaa: Tev starp dēļiem un reģipsi nav skaņizolācija? Reģipsis ir skrūvēts pie collīgajiem dēļiem, melnās grīdas?
Re: aaa-> Re: Koka pārseguma risinājums
Autors:
aaaa
(---.csc.lv)
Datums: 03/09/2012 09:25
Uz dēļiem ir likts grīdas reģipsis 2 kārtās, kārtas savstarpēji ar PVA salīmējot. Izgāž no spaiņa PVA līmi un ar ķemmi izķemmē, liek loksni virsū, krusteniski, lai šuves nesakrīt. Sākumā man tā grīda pie dēļiem nebija vispār pieskrūvēta. Beigās es no virsas šur un tur pa skrūvei ielaidu, bet darītu otrreiz, neko neskrūvētu, jo reāli tas nav vajadzīgs - kur tad tā grīda liksies, gravitācija tāpat to notur vietā. Kā īsti ir pareizi - nezinu, varbūt skrūvēšana pastiprina visu konstrukciju, bet nu tad ir jāskrūvē normāli, ik pa 30cm. Nekādas skaņizolācijas nav un nedomāju, ka tas uz koka pārseguma vispār ko dotu. Tāpat dzirdēs staigāšanu pa 2. stāvu.
Autors:
jamajamajaaama
(87.110.179.---)
Datums: 03/09/2012 09:38
aaaa, khm, Ja zem reģipša paliktu cietās akmens plāksnes un starp sijām vati, tad jau rezultāts būtu kā peldošajai grīdai un skaņas izolācija būtu tīri laba.
Autors:
Viesturs470
(85.254.150.---)
Datums: 03/09/2012 10:46
Kaut kā neesmu dzrirdējis ka rigipša grīdas plāksnes liktu uz lāgām, tas pats par skrūvēšanu, jo grīdas konstrukcija paredzēta "peldoša"
Autors:
jamajamajaama
(87.110.179.---)
Datums: 03/09/2012 10:53
Viestur470, kāds tad tas pīrāgs būtu labs?
Autors:
aaaa
(---.csc.lv)
Datums: 03/09/2012 11:04
Kādām lāgām? Reģipsi liek uz dēļu seguma, kas ir uzskrūvēts uz pārseguma sijām. Tā ir visparastākā skandināvu prakse, tieši tā tur tiek buvētas lielākā daļa koka privātmāju un nekas, visi dzīvo.
Autors:
jamajamajaama
(87.110.179.---)
Datums: 03/09/2012 11:36
aaa. Kādu plēvi sijām no apakšas skavot klāt? Parastā 200niece jau neder, ne? Kaut kādi tvaika plēvi vajag.
Autors:
aaaa
(---.csc.lv)
Datums: 03/09/2012 12:18
Man ir parastā 200mkm plēve, bet principā starpstāvos taču nekāds tvaiks nav jāizolē, tas vairāk tāpēc, lai starpsiju vates putekļi netiek uz leju. Uz plēves no apakšas arī ir retināts dēļu klājs, lai vatei ir uz kā balstīties.