UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Privātmāju būvniecība :  Building.Lv Forums

Iet uz lapu: 12Nākošā
Pašreizējā: 1 no 2
9mm finierītis uz sijām
Autors: jamajamajaaama (87.110.179.---)
Datums: 05/12/2012 09:37

Čau!

Jāsāk likt melnā grīda otrajam stāvām. Pīrāgs virs sijām no apakšas būs šāds -
sijas
Colldēļi ar soli 30cm
divas 9mm finiera kārtas (neprasiet kamdēļ,, ir pieejams lēti)

Jautājumi:
Ko izmantot kā amortizējošo lentu starp sijām un colldēļiem?
Starp colldēļiem un finieri arī ko likt, lai nečīkst?
Vai starp finiera plāksnēm kaut ko vajag klāt?
Ar ko skrūvēt kopā to pīrāgu? Melnās koka skrūves derēs?

Re: 9mm finierītis uz sijām
Autors: aaaa (---.csc.lv)
Datums: 05/12/2012 09:59

Colldēļiem, manuprāt, solis par lielu. Vai tad tik dārgi, ka nevarēji vismaz ar 20cm soli likt (no sērijas, viens dēlis, viens tukšums, viens dēlis, viens tukšums)? Ne jau tas finieris čīkst vai colldēļi, čīkst jau stiprinājumi. Amortizācijas lenta ir vairāk pret soļu troksni un vispār troksni. Galvenais ir atdalīt vienā vietā, divas amortizācijas lentas nevajag. Zinu, ka daudzi liek parasto reģipša profilu amortizējošo lentu, kam viena puse lipīga uz sijām, lai gan man ir aizdomas, ka šamā der tikai sienām, jo horizontāli tā zem grīdas svara momentā būs saspiesta un cieta un savas funkcijas nepildīs. Grīdas reģipsi es uzliku peldoši uz dēļiem, 2 kārtās, pa vidu izķemmējot PVA līmi pa visu laukumu un liekot šķērsām. Man domāt tos finierus vajag arī salīmēt savā starpā, citādi tas pasākums būs ļurīgs. Vot par to skrūvēšanu gan nepateikšu, vajag vai nevajag. Ja saskrūvē, no otras puses, konstrukcija būs krietni stabilāka.

Autors: kamis (80.233.222.---)
Datums: 05/12/2012 10:09

Finieri skrūvē ar finiera skrūvēm man domāt nekādas amortizācijas kārtas nevajag ja viss būs stingri un stabili saskrūvēts nekam nevajadzētu čīkstēt. Vari visu to pasākumu papildus salīmēt par ļaunu jau nenāks.

Datums: 05/12/2012 10:10

Nu labi, varu čerez odnovo likt, nav probl.

Principā, ja es uzlīmēju uz sijām amortizējošo lentu, pieskrūvēju colldēļus, tad finieri var likt virsū bez amortizējošās lentas, tikai savā starpā salīme'jot kopā ar PVA? Finieris jāliek, laikam, ar atstarpi vienam no otra, un šķirba jāaizsmērē ar silikonu, lai nav berze un nečīkst.

Autors: v_t (78.84.65.---)
Datums: 05/12/2012 14:28

amortizējošā lenta zaudē savu jēgu tiklīdz kaut kas tiek kapitāli skrūvēts vai naglots - tur taču viss tiek pievilkts klāt tā, ka ne pakustēt. ko viņa lai amortizē?

Autors: khe (46.109.173.---)
Datums: 06/12/2012 08:48

Atzīmē uz sienām dēļu izvietojumu un finierus saskrūvē savstarpēji tur, kur nav apakšā dēļu. Nežēlo skrūvītes un nekas tur nečīkstēs. Amortizācijas slāni man domāt jāliek uz dēļiem zem finiera.

Datums: 06/12/2012 09:25

khe, izklausās loģiski, bet ko kā amortizācijas slāni labāk likt?

Autors: jamajamajaama (87.110.179.---)
Datums: 07/12/2012 09:11

Tauta, diez vai vairāk neviens neko nezinās, ko?

Re: flīzes uz finiera
Datums: 07/12/2012 14:59

Vannas istabā vispār var zem flīzēm likt finieri? VArbūt labāk vannas istabā virs colldēļiem 1 kārtu finiera 9mm, tad nogruntēt un tad izlīdzinošo un virs tās flīzes?

Re: flīzes uz finiera
Datums: 07/12/2012 15:18

Uz finiera nevar, nekādu izlīdzinošo - grīdas reģipsis, obligāta hidroizolācija ar apstrādātiem stūriem un tad flīzes.

Datums: 07/12/2012 15:22

aaaaa:
Arī vienu kārtu finiera + vienu kārtu reģipša ne?

Autors: gints_ (---.balticom.lv)
Datums: 07/12/2012 15:48

Vai varat paskaidrot ar ko grīdas reģipsis ir labāks, par piemēram, to pāsu finieri vai osb?

Notiek labāka flīžlīmes sasaiste ar reģipsi (bet tur tak tā pat hidroizolācijas slānis starpā), vai mazāk staigā tas reģipsis (kaut gan es nedomāju, ka, piemēram, 22mm OSB baigi stiepsies un rausies).

Pašam arī priekšā vannasistabas flīzēšana, un šobrīd tā ir istaba ar koka dēļu grīdu, bet, vismaz varu atļauties (un pat vajag) celt augstāku grīdas līmeni.

Datums: 07/12/2012 15:50

Pielīmē pie tā OSB flīzes un tad pēc dažiem gadiem padalies pieredzē. OSB staigā un vēl ne pa jokam mitruma iespaidā. Tā arī ir vienīgā atšķirība. Nu hidroizolācija gan ir pilnīgi obligāta, jo caur flīžu šuvēm ūdens iet kā caur sietu.

Autors: Spuldzīte (81.198.151.---)
Datums: 07/12/2012 21:24

Esmu redzējis lietojam amortizācijas lentu, kas sastāv no smalcinātiem porgumijas gabaliņiem, kas vēlāk savā starpā salīmēti, veidojot lentu

Atceros ka pirkām jamo Vincentā, bij tāda bode kādreiz uz Krasta ielas. Primārais pielietojums viņai bija saistībā ar stikla/metāla konstrukcijām, bet mēs iestrādājām tieši starp pārseguma lāgām un melno grīdu

Tikai ja liec tos collīgos dēļus, neskrūvē viņus klāt pie lāgām - vienkārši saliec un klāj virsū savu finieri.

Čīkst jau tieši saskares virsmas koks/koks, kā arī skrūves kakliņš pret koku.

Autors: jamajamajaaama (46.109.26.---)
Datums: 07/12/2012 23:03

Spuldzīte, nu nez, neskrūvēt klāt colldēļus liekas drusku pa traku

Autors: Spuldzīte (81.198.151.---)
Datums: 08/12/2012 10:24

pag, a kur tad tu saskati riskus?

Ka 1. stāvā durvis aizcirtīsi un grīda pacelsies? Vai ka viņi haotiskās Brauna kustības ietekmē saskries visi uz vienu mājas galu?

Man bija identiska situācija, reiz te jau aprakstīju. Es gan virs tiem dēļiem liku fibrolītu, tad grīdas vati un reģipsi.

Un dēļi smuki no apakšas redzami, nezēmerēti, ar visām maliņām. Nekur viņi neliksies, tieši pretēji - ja žūstot kaukas nostaigā - nu i lai. Nerodas spriegumi konstrukcijā, kas arī mēdz izraisīt čīkstēšanu koka gadījumā

Datums: 10/12/2012 11:38

Vīri, kādam vēl ir idejas par tiem colldēļiem virs sijām. Vajag viņus skrūvēt klāt pie sijām vai nē? Ja skrūvē klāt, tad ir jēga no amortizācijas lentas starp siju un colldēli?

Autors: v_t (78.84.65.---)
Datums: 10/12/2012 12:15

Posted by: v_t (78.84.65.---)
Datums: 05.12.2012 14:28

amortizējošā lenta zaudē savu jēgu tiklīdz kaut kas tiek kapitāli skrūvēts vai naglots - tur taču viss tiek pievilkts klāt tā, ka ne pakustēt. ko viņa lai amortizē?

Autors: Didims (78.84.235.---)
Datums: 10/12/2012 13:14

Amortizējošai lentai jēga atkal uzrodas tai brīdī, kad dēļi ir pažuvuši un parādās luftīte. Ja nav neko starpā, tad sāk koks pret koku berzties un čīkstēt.

Datums: 10/12/2012 13:19

Ir jēga starp colldēļiem un finieri arī kaut ko klāt vai tos skrūvēt vienu ar otru kopā?

Iet uz lapu: 12Nākošā
Pašreizējā: 1 no 2

Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **     **  ********   ******   ********  **      ** 
 **     **  **        **    **     **     **  **  ** 
 **     **  **        **           **     **  **  ** 
 *********  ******    **           **     **  **  ** 
 **     **  **        **           **     **  **  ** 
 **     **  **        **    **     **     **  **  ** 

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.

Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727