UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Privātmāju būvniecība :  Building.Lv Forums

Iet uz lapu: Iepriekšējā123Nākošā
Pašreizējā: 2 no 3
Re: Silikāta mūra bloki
Autors: Frenks S. (46.109.191.---)
Datums: 27/02/2013 21:16

ir doma ar siem blokiem buvet vienstavu maju. man svariga ir laba skanas izolacija, ta ka netalu ir dzelzcels. Kada butu labaka izvele- 18 vai 24 cm bloku biezums????

Autors: būvinženieris Ivars Brinkmanis (213.226.141.---)
Datums: 27/02/2013 22:23

Diemžēl pret vilciena radītajām pamatnes vibrācijām , vilciena svars ~60*90 ~5400T, kas dinamiski iedarbojas uz pamatni tev nepalīdzēs neviena sienas konstrukcija. Ēka vibrēs šā vai tā... tātad projektā jāparedz dz/betona stingrības joslas.
Vienstāvu ēkai pietiek ar 18cm bieziem blokiem.

Autors: AndrisL (46.109.184.---)
Datums: 27/02/2013 22:38

Vienu nakti gulēju 5. stāva dzīvoklī hrusčova projekta mājā, kas celta no silikāta ķieģeļiem. Māja Juglā, un kad brauca garām vilciens, tad trauki skanēja no vibrācijas.
Ja gribi klusumu, tad pievērs uzmanību logiem, jo parasti tie ir labākie skaņas vadītāji salīdzinot ar citām mājas konstrukcijas elementiem (sienas, jumts).
Andris

Autors: Aigaritto (159.148.21.---)
Datums: 28/02/2013 15:02

Es te esmu bijis vairakas reizes pie buvfizika kas specializejassiltu maju celshana!

Un ko esmu sapratis ka ir patiesiba ja celtu maju velreiz tad celtu no Tieshi shi Sliikata bloka 18 cm !
Galvenie argumenti kapec....Vinsh ir planaks ar labu spiedes izturibu, vinsh ir blivs un nekas tur cauri nesvilpo un ari murnieki kash naudu pa m3 un starp 30 un 18 ietaupijums butu liels draba izmaksu zina

Pec manam domam ir jaspej noshkirt Majas Karkasu (Jebkursh Bloks vai koka konstrukcijas) un siltinajums...nevajag iedzilinaties taja kadu siltumu tev dos tas bloks jo tas ir galigi

Maja ir jamūrē no pēc iespejas plānāka bloka un jakrāmē virsu pēc iespējas Biezāks siltinajums !!!!

Jo piemeram Fibo 30 cm ir salidzinams ar 5 cm mineralvati ( Ja es kludos tad nemu savus vardus atpakal, bet ta man teicu vieni gudrishi)

To ko es izdariju es uzcelu no fibo..bus jau labi, bet ar fobo ir tada lieta ka vinu ir loti labi janohermetize respektivi jaapmet no abam pusem lai nesvilpo vejsh caur..par iekshu tas skaidrs jaapmet jebkursh bloks, bet arpusi ieteicam apmest tikai fibo kas ir papildus izmaksas atkal

Autors: Vienstāvs (212.93.96.---)
Datums: 28/02/2013 15:23

Celiet no 5 MPa keramzītblokiem, tiem vējš cauri nesvilpo. Un cenu starpība ar 3 MPa ir minimāla.

Autors: Aigaritto (159.148.21.---)
Datums: 28/02/2013 15:32

Nevaru nepiekrist man ir celta tieshi no 3 MPa...Tur jau ta lieta ka būdams nezinosh un tiek skatits tikai taja virziena ka visi dara apkartejie un vel pieversu uzmanibu tam ka cik vinam ir ta siltumvaditajspeja ! Un ta bija mana kluda...

P.s Tak rezume ir viens pareizais virziens ir pec iespejas blivaks un planaks bloks un pec iespejas biezaks siltinajums un visi priecigi :)

Vienstāvs Wrote:
-------------------------------------------------------
> Celiet no 5 MPa keramzītblokiem, tiem vējš
> cauri nesvilpo. Un cenu starpība ar 3 MPa ir
> minimāla.

Autors: DsKs (95.68.40.---)
Datums: 28/02/2013 19:27

Aigaritto, un kadel nebuvet vienstava maju no 200 gazbetona kurs ir vismaz 3x siltaks par silikatu ?
Izturibas zina 200 gazbetons ir pilniba pietiekos vienstava majai pec pasu vairaku parstavju vardiem ... un pec tam uzliekot abiem vienada biezuma vati, starpiba ir samera paliela uz sienas siltumu

Autors: E (212.93.96.---)
Datums: 01/03/2013 09:11

Nesaprotu, ko jūs te skaldat matus. Sienas materiāls taču sastāda pavisam nelielu pozīciju no mājas uzcelšanas izmaksām. Tad kad sākas komunikācijas/apdare/logi/durvis/kāpnes/bruģis/žogs/utt. - tad sākas reālie izdevumi.

Autors: Andiss (195.13.190.---)
Datums: 01/03/2013 09:11

Labrīt!
Nu atkal nenocietos. Nevaru nepiekrist, ka var būvēt māju da no jebkā, ka tikai (tas nu būtu gan jāievēro) tas atbilstu Būvnormatīvam). Tomēr gribu rosināt diskusijas dalībniekus uz sekojošām pārdomām: vai tiešām materiāla īpašības aprobežojās tikai ar siltumvadītspēju un spiedes stiprību? Katrs no potenciālajiem būvniekiem varētu pats sev uzdot jautājumu un pats arī atbildēt uz to, neiespaidojoties no citu viedokļiem - tātad, jautājuma būtība - kas man ir svarīgs un ko es gribu panākt? Uzskaitīšu, pēc manām domām, svarīgākās nesošo būvmateriālu īpašības: siltumvadītspēja, materiāla un konstrukcijas spiedes stiprība, ūdens tvaiku caurlaidība, līdzsvara mitrums konstrukcijā ekspluatācijas laikā,siltuma inerce (siltuma akumulācija), stiprinājumu noturība konstrukcijā, 1m2 gatavas sienas izmaksas (nevis 1m3 cena uz paletes), pieejamība,speciālistu konsultāciju iespējamība u.t.t. Jums nesvarīgo svītrojiet un pēc tam tikai izvērtējiet. Par keramzītblokiem un cauri svilpojošo vēju. Nu nosiltiniet taču pareizi to sienu!!! Ievērojiet siltināšanas darbu tehnoloģiju un neveidojiet ventilējamu fasādi galu galā! Un nekas nekur nesvilpos. Par Arko M blokiem. Nu nepatīk man, ja ražotāja mājas lapā ir nepatiesas ziņas, salīdzinot savu ražojumu ar citiem materiāliem. Nepatīk un viss!

Autors: Jeremi Yablonsky (85.254.142.---)
Datums: 01/03/2013 09:49

Pēc konsultācijām ar dažādiem bloku tirgotājiem un ražotāju pārstāvjiem es atradu vēl vairāk priekšrocības sienu konstruktīvajiem materiāliem (ķieģeļi, betona, silikāta, keramikas bloki) salīdzinot ar siltumizolācijas materiāliem (gāzbetons, keramzīts)
Tie ir daudz, bet pirmais ir- īlgmužība
Cik gadus šī konstrukcija stāvēs, nemainot fizikālās īpašības. Galvēnais faktors- salizturība. Ir pieņemts mērīt šo radītāju ar maksimālo sasalšanas un atkausēšanas ciklu daudzumu pec kura sienas stiprība nesamazinās. Ir arī pieņemts, ka 25 cikli ir apmēram 50 gādi, 50 cikli- 100. Bet… Somījā vai Sibīrija tas ir pareizi jo tur septembrī sākas mīnusa temperatura un tā līdz martam. Latvījā vienas ziemas periodā sasalšanas un atkausēšanas ciklu var but līdz 20. Piemēram, gāzbetonā gaisa poras ir savstarpēji savienotas, tāpēc tas uzsūc mitrumu. Ipaši ir jāsargā horizontālās virsmas, lietus laikā tās ir jānosedz ar plēvi, pretējā gadījumā sienā sakrāsies mitrums, kuru likvidēt būs problemātiski. Bloks no ārpuses it kā nožūst, bet iekšpusē vēl joprojām ir sakrājies mitrums. Līdz ko ziemā uznāk sals, ūdens sasalst, tādējādi bojājot sienas iekšējo struktūru – sieniņas. Līdz ar to bloku deklarētas īpašības nav iespējams saglabat visu izmantošanas periodu( gan stīprību gan siltumpretestību) Pieņemsim gāzbetona blokam tie cikli ir 25. Un pec 25.cikla (pēc 2-3 gadiem) blokam vairs nav tie 1,8 N/mm2 un λ 0,072 W/(m*k) .Līdz ar to mūsu klimata apstākļos jāizvēlas sienas materiāli ar stīprības rezervi.
P.S. 1,8 N/mm2 jau tā ir māz (Pat bērns bez elektr. štrūmiem var izp*st caurumu gāzbetona ārsienā diezgan ātri ). Pat koka māja ir drošāk pret vandalismu nekā gāzbetona celtne.

Autors: Hmm (213.180.114.---)
Datums: 01/03/2013 10:24

1. Pamēģini savam bērnam kādu sakarīgu nodarbi atrast, nevis ieslēdz vienu istabā bez logiem, bet ar kuvaldu ;)
2. Ja ļoti uztraucies par vandālismu padomā par ložu un triecien izturīgiem logiem; vandāļi sāks ar logiem, nevis mēģinas ar pirkstu pārbaudīt tavu sienu izturību.

Autors: DsKs (80.232.252.---)
Datums: 01/03/2013 10:24

Var jau aiziet galejibas ... Krievija viens no iemesliem kadel neaizgaja somu kotedzas bija to caursausanas iemesls ar AK-47 ...

Nezinu,cik liela mera janogriezas,lai butu velme apzinati sist caurumus gazbetona siena ar domu ieklut caur to un nevis caur logu ... par ilgmuzibu domaju var isti nesatraukties ... par to var palasit

Datums: 01/03/2013 10:27

Andiss Wrote:

Nu nepatīk man, ja
> ražotāja mājas lapā ir nepatiesas ziņas,
> salīdzinot savu ražojumu ar citiem materiāliem.
> Nepatīk un viss!
Piekrytu.
Diemžēl izplatīta problēma:pārdevējs cenšas iesmeret preci, Tāpēc es izvēloties produktu koncentrējos tikai uz sausām cipariem sertifikātos un dažādw kompento cilvēku rekomendacijam.
Katrā mājas lapā vār atrast humoristiskas pasakas.

Autors: m. (81.198.30.---)
Datums: 01/03/2013 10:54

Mazāka kubatūra samazina darba izmaksas + palielina izbuves ātrumu

Datums: 01/03/2013 10:59

DsKs Wrote:
> Var jau aiziet galejibas ... Krievija viens no
> iemesliem kadel neaizgaja somu kotedzas bija to
> caursausanas iemesls ar AK-47 ...

Cik es zinu, Krievijā AK-47 (7,62 mm)jau kādi 50 gadi neizmanto, bet arī ar mazāko kalībru pietiek. Pats šavu ar bisi .223(5,56×45mm NATO) 300mm gāzbetona blokam cauri.
Kaut gan, protams, "Proķiv loma ņet prijoma", bet man tas ir svarīgs arguments

DsKs Wrote:
par
> ilgmuzibu domaju var isti nesatraukties ... par to
> var palasit

Keramiskiem blokiem ar 15 N/mm2 tiešam pie kājas ja pēc 3-4 gadiem ta stīprība samazināsies kaut uz 1%, bet gwzbetonam rezerves nav daudz

Autors: DsKs (80.232.252.---)
Datums: 01/03/2013 11:01

pret sadiem gadijumiem ari silikats netures -
[www.bedre.lv]

Autors: Andiss (195.13.190.---)
Datums: 01/03/2013 11:15

Nedaudz vēlos palabot Yeremy. Doma par materiālu uzsūktspēju pašos pamatos ir pareiza, tikai teorijai par materiālu struktūru nepieciešams neliels labojums. Gāzbetona gaisa ieslēgumi nav savienoti savā starpā un tieši ar to tad arī ir izskaidrojama gāzbetona lēnā žūšana. tikai kokam un keramikai ir kapilāra struktūra, kas, gluži kā citiem materiāliem ļauj ļoti labi uzsūkt ūdeni, taču pieļauj ātri šo ūdeni vai mitrumu izvadīt no materiāla. Teoriju par kapilāriem mēs visi apguvām skolas fizikas kursā. Pārējiem materiāliem ir celulāra struktūra - savstarpēji nesavienoti tukši ieslēgumi. Vēl , protams, ir materiāli ar monolītu struktūru, t.i., praktiski bez ūdensuzsūces (metāls, stikls), bet tas šajā konkrētajā diskusijā nav apskates vērts.
Nesaprotu, kāpēc jāuzbrūk Yeremy par viņa viedokli par gāzbetona trauslumu (irdenumu, ja gribat). Tieši šī iemesla dēļ gāzbetonā ir grūti izveidot noturīgus stiprinājums. (iespējams ir, bet tas nav lēts prieks - ķīmiskie dībeļi, speciālie dībeļi ar palielinātu enkurošanas dziļumu). Nedomāju, ka kāds speciāli vēlas mehāniski bojāt sienas, tad jau arī būtu jāizskata jautājums par jebkura veida siltinājumu. Vēlreiz par Yeremy uzdoto jautājumu par silikātblokiem. Es domāju, visi ir bijuši ārpus Latvijas. Nu paskatieties, taču, no kā tur būvē! Vai tiešām atkal ir jāuzkāpj uz personīgā grābekļa, ja citi jau ir uzsituši pietiekami zilumus? Šis jautājums gan tieši neattiecas uz Yeremy tēmu. :)

Autors: khe (46.109.173.---)
Datums: 01/03/2013 11:57

Nekad jau visi neizvēlēsies vienu pareizāko materiālu, tāpat, kā nestaigā vienādās drēbēs, nebrauc ar vienas markas auto utt. Man kaimiņš uzcēla no monolītbetona un nosiltināja. Kā viņš tur iekšā dzīvo - nezinu, jo neņem to sienu ne AKM, ne AK-74 :) Kas labāk patīk, ko var atļauties - no tā arī vajag celt un siltināt. Vienīgi dēļ ārsienu stabilitātes un skaņas pretestības es izvēlētos tos 25cm...

Datums: 01/03/2013 12:19

khe Wrote:

> kaimiņš uzcēla no monolītbetona

Arī uzskatu ka monolītbetons ir labs variants. Bet ekonomiski nepacelšu.
Tapec arī man izvele tagad ir starp keramiskiem blokiem (par kuriem ir diezgan daudz informācijas un cena ir vidēja), silikāta blokiem( cena vislabāka bet informācijas nav tik daudz un pārsvara lietuviešu un igauņu izmantošanas pieredze, kur tos rāžo un bieži izmanto) , un betona blokiem (informācija pretrunīga un cena nav no labākiem)

Autors: uldis22 (85.254.61.---)
Datums: 01/03/2013 13:16

Kāpēc betona bloki? Monolīts betons ar siltinājumu- Dobeles paliekošo veidņu sistēma.

Iet uz lapu: Iepriekšējā123Nākošā
Pašreizējā: 2 no 3

Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **         **   **   **     **  ***   ***  **       
 **          ** **    **     **  **** ****  **       
 **          ** **    **     **  **     **  **       
 **         **   **   **     **  **     **  **       

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.

Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727