UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

AEROCK vs TXOBLOCK
Autors: arny (213.175.124.---)
Datums: 25/02/2013 13:55

interesē kāds svaigāks viedoklis par šiem blokiem doma ir par sienu 300mm + vates siltinājums, cik paskatīju ir forumos viedokļi bet nu jau pāris gadus veci, varbūt svaigākas labākas domas par vienu vai otru?
paldies

Re: AEROCK vs TXOBLOCK
Autors: Guchii (195.234.144.---)
Datums: 25/02/2013 14:43

Pērc uzreiz tādus lai nav jāsiltina, atkritīs pēc tam čakarēties. Pats pagāšgad uzmūrēju piebūvi no Aeroc Universal bet šogad vēl jāpērk vate+līme un viss pārējais lai nozsiltinātu, vēl arī iemaņas lai to darītu vajag un laiks. Tagad zinu, ka otreiz ja mūrētu, nenožēlotu naudu un labāk nopirktu blokus kas nav jāsiltina. Vienīgā atšķirība ir cena, nekā vairāk tur arī nav.
U veida blokus pārsedzēm, virs logiem un durvīm arī pirku, ~5LvL/gab. Pamēģināju izzāģēt pats, izdevās diezgan veiksmīgi, tādēļ, pārējos pats izzāģēju no parastajiem blokiem.

Autors: AndrisL (195.13.201.---)
Datums: 25/02/2013 15:00

Esmu arī bloku izvēles priekšā, tikai starp Roclite un Texoblock. ņemšu ar minimālo biezumu 240 vai 250 + siltinājums.
Guchi - no kurienes tu ņēmi info, ka bloki nav jāsiltina, cik biezi bloki, un kā tas tika balstīts aprēķins?

Andris

Autors: DsKs (80.232.252.---)
Datums: 25/02/2013 15:06

man ir 240 bloks ... sogad siltinasu ar 100 vati ... man savukart ir pilnigs pretejs uzskats Guchii ,tadel ka pat 3mm limes karta veido kaut kadu aukstuma tiltu un tas suves ir entie simti metri pa visam sienam + minimalas burkas limejot jebkura gadijuma bus ... logu un durvju parsedzes var veidot no U blokiem un nevis nemt gatavas , kas ir daudz letak un pec tam atkal nesakt diskutet,vai originalas ir no tada pasa materiala ka bloks un vai bus pietiekosi siltas ...

tacu samera nesen pacelam augsa temu ka buvejot no 250 bloka + 100 vate sanak gandriz identiska cena kaut kadam tur 375 blokam ... tikai ir daudz siltaka siena

piemeram 200m2 sienai vajag apmeram 75 m3 375 bloku un 50m3 250 bloku
nemam to pasu texo par 38 latiem kas ir 2850 pret 1900 + vate ~ 1000 lati ... ir stipri lidzigi plus tie 1000 lati uzreiz nebus janoskaita

Autors: arny (213.175.124.---)
Datums: 25/02/2013 15:06

nez kkā pačekoju forumu dažiem kkādā brīdī pelējums ja nav nosiltināts .. nu un 2 slāņi dažādi materiāli ir 2 .. taga tik jautājums - vai TexoBlock ir iestrādājies savās fabrikās vai tomēr drošāk latu pielikt un Aerock paņemt ..

Autors: J (78.84.242.---)
Datums: 27/02/2013 21:21

Texo štruntīgs siltumizolacijas koeficients. Nesiltinot var gadīties problēmas ar mitrumu. DsKs Tava aprēķinā nav ņemta vērā siltināšanas darbu cena - vēl kādi 10-15lvl/m2.

Autors: raihs (77.219.28.---)
Datums: 27/02/2013 22:27

Es būvēju no 25cm Texoblack+15cm vate,un arvien uzskatu to par optimālu risinājumu. BET-ja man būtu jāmūrē vēlreiz,un ja nebūtu jāknapinās ar piķi ,tad mūrētu tīri no gāzbetona bez nekādām vatēm(kādi 45-50 cm laikam jau vajag).. Jā,dārgāk laikam sanāktu,bet kad atceros visu to ņemšanos ar vates + līmes+sietu+ stūru ,utt sagādi,kad tie deģenerāti celtnieki nemāk elementāri sarēķināt līmes un visu pārējo materiālu daudzumu,kad piecūkota ir visa apkātne,ieskaitot nupat uzlikto bruģi,kad n-to reizi džeki aiziet zapojā,un iekavējas visi tālāk paredzētie darbi,tad ticiet man-lētāk ir samaksāt dārgāk un maksimāli vienkāršot celniecības gaitu,tādā veidā samazinot būvniecībā iesaistīto cilvēku skaitu

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.