UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Privātmāju būvniecība :  Building.Lv Forums

Keramzīta bloku zāģēšana
Autors: Eee (213.226.141.---)
Datums: 08/05/2013 11:20

Sveiki! Ar ko visvieglāk sazāģēt keramzīta blokus 45 grādu leņķī? Dzirdēju, ka varot ar gāzbetonam paredzēto rokas zāģi ar cietkausējuma zobiem. Vai tā ir taisnība un nesačakarēšu zāģi?

Re: Keramzīta bloku zāģēšana
Autors: Vienstāvs (212.93.96.---)
Datums: 08/05/2013 11:41

Es 90° lenķī (un no abām pusēm) esmu zāģējis ar uz 210 mm žāģripai paredzēta rokas ripzāģa uzliekot 230 mm ķieģeļu griežamo ripu. Lai mehanizēti zāģētu vienā gājenā, vajadzētu stacionārā malkas zāģa kalibra ripu. No 2 pusēm nav ne vainas, ~ ripas biezuma precizitāte.

Autors: Pavels.O (83.136.136.---)
Datums: 08/05/2013 13:37

Es līdzīgi ar fleksi, bet ar mazāku ripu 125, apzāģē pa perimetru nepieciešamā leņķī un, tad ar cirvja un āmura palīdzību pabeidz darbu, viens sitiens pa cirvi un keramzīta bloks sašķeļas nepieciešamajā plaknē.

Autors: Eee (213.226.141.---)
Datums: 08/05/2013 14:18

Mēģināju ar fleksi apzāģēt pa perimetru un tad lauzt, bet nekas labs nesanāca... :( Varbūt tad jāmēģina vēl izurbt caurumi ar garu urbi un tad nolūzīs, bet virsma jau nekāda gludā nesanāks...

Autors: Vienstāvs (212.93.96.---)
Datums: 08/05/2013 14:25

1) vai tad fleksi iespējams noturēt tā, lai nozāģētu līdzeni?
2) laužot atlikušu 1/3 man radās vismaz 1 cm augsti kupri.

Autors: Pavels.O (83.136.136.---)
Datums: 08/05/2013 16:14

Noturēt mazu fleksi nav problēmas, būs līdzeni.
Jā vidus, tik cik fleksis neņem, nav līdzens ir kupri tos ar to pašu cirvi atdauza un izlīdzina, bet vai nelīdzenums vidusdaļā ir būtisks? Es mēģināju zāģēt ar rokas zāģi, man nepatika

Autors: velo (178.16.22.---)
Datums: 15/06/2013 02:37

" Dzirdēju, ka varot ar gāzbetonam paredzēto rokas zāģi ar cietkausējuma zobiem. Vai tā ir taisnība "

Jaa , sev tieshi ar taadu zaagjeeju.

"un nesačakarēšu zāģi?"

Sakjakareesi :) Vismaz es savu leeniiteem piebeidzu, bet varbuut man bija shvaks gadiijies , jo steigaa vajadzeeja un pa ~ 30 Ls nopirku garaambraucot kaadaa no buuvmateriaalu bodeem. un tadnu ar vinju zaagheejot leeniiteem pa vienam no zobiem atluuza tie cietmetaala gali , bet taakaa tas nenotika uzreiz ar to vienu zaagi arii visus blokus ko maajinjai vajadzeeja stuuriem un ap logiem arii sazaagjeeju. beigaas veselo zobu bija mazaak kaa puse, bet taakaa darbinjsh bija padariits tad iipashi nesatraucos.

Meegjinaaju arii ar fleksi, bet nepatika visi tie trokshnji, puteklji un ka taapat naacaas dauziit pushu jo visaa dziljumaa parastais mazais fleksis nevilka

Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **     **  **   **   **     **  **    **  **     ** 
 **     **  **  **    **     **  **        **     ** 
 **     **  **  **     **   **   **        **        
 **     **  **   **     ** **    **    **  **        
  *******   **    **     ***      ******   **        

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.

Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727