UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Privātmāju būvniecība :  Building.Lv Forums

Iet uz lapu: 12Nākošā
Pašreizējā: 1 no 2
Pagaidu mājas, siltināšanas, reljefa veidošanas u.c. izmaksas
Autors: binary (178.16.22.---)
Datums: 09/06/2013 23:06

1) Cik reāli ir pamainīt reljefu, ja tas neapmierina? Šodien apskatījām vienu zemes gabalu (ap 1ha), bet nepatīk, ka tur visa zeme aiziet uz leju, pēc tam - uz augšu. Gribētos plakanāku/lēzenāku to visu. Cik reāli ir nolīdzināt zemes gabalu? Cik tas varētu izmaksāt?

2) Ja ir 30-40 m² mājiņa bez siltinājuma, cik aptuveni izmaksātu tādas mājas siltināšana? Cik izmaksātu ārējā apdare? Tādam variantam ārējo apdari varētu kaut kādu "pagaidu" variantu uz kādiem 5 gadiem (nav zināms, kas pēc tam ar to māju būs).

3) Kāda ir pieredze ar APX House moduļu mājām? Ziemā ir OK? Varbūt kaut kur var dabūt "lietotu" tādu mājiņu? Domāta kā pagaidu māja.

4) Ja ņem zemi, kur vēl nav mājas, tad ar kādām izmaksām vajadzētu rēķināties, lai ievilktu elektrību, ūdeni, kanalizāciju? Kam būtu jāpievērš uzmanību, lai nenopirktu zemi, kur beigās nevar neko ne būvēt, ne rakt, ne stādīt?

Re: Pagaidu mājas, siltināšanas, reljefa veidošanas u.c. izmaksas
Autors: būvinženieris Ivars Brinkmanis (178.16.22.---)
Datums: 10/06/2013 07:40

Tu uzdod daudz jautājumu vienā pieteikumā un tas velk uz veselu romānu, bet īsumā:
1) Es personīgi esmu pret dzīvošanu tuksnesī " aiziet uz leju, pēc tam - uz augšu. Gribētos plakanāku/lēzenāku to visu" , jo domājošam arhitektam vai inženierim reljefs netraucē, bet palīdz radīt ..
2) Ja ēka plānota pagaidu, līdz 5 gadiem... tad ēku var apvilkt ar stiklaaudumu un starp iekšējo stingro sienu un ārējo audumu var iebērt sienu... tas taču uz vietas būs ".. teritorija 1ha"... galvenais jumtam vismaz 1,5m pārkares.
3) Moduļu mājas ir bez jumta pārkarēm... skat.2.punktu
4)Vienģimenes mājai ūdeni var iegūt uz vietas no akas , kanalizāciju 1ha ietvaroe var atrisināt kā bioloģisko, ja dzīvo uz vietas vai sauso ateju, ja dzīvo siltajā gadalaikā. Elektrība ...izmaksas akarīgas no pārāk daudziem faktoriem.. lai ātri pateiktu ... bet var izmantot ģenerātoru.
5)... bet zeme ir īpašumā, vai tikai zīle kokā? Cik zinu būvēt nevar dabas liegumos un nebūtu vēlams purvā vai atkrituma poligonā..

Re: Pagaidu mājas, siltināšanas, reljefa veidošanas u.c. izmaksas
Autors: binary (178.16.22.---)
Datums: 10/06/2013 10:12

Par reljefu - gaumes lieta. Vēl jo vairāk - ja māju būvēt gribas nevis ceļa malā, patālāk no ceļa - tur, kur ir tās ielejas/kalni.

Par "5" - tā kā vajag tuvu Rīgai (darbs Rīgā, katru dienu jābraukā), tad nav nekādas zemes īpašumā. Līdz šim pa īrētiem dzīvokļiem mitinājāmies, bet pēc šā pavasara notikumiem nolēmām, ka nav vēlmes visu mūžu īrēt. Tad nu skatāmies pieejamos variantus, domājam, mēģinam izlemt. Pieņemamākie 2 varianti:
a) zeme ar pagaidu māju, nomaksāt kredītu (max 3-5 gadi), pēc tam ņemt kredītu jaunas mājas būvniecībai;
b) tukša zeme, vai zeme ar jaucamu māju; būvniecības laikā īrēt dzīvokli.

Otrajā variantā drusku nepatīk, ka vienlaicīgi sanāk maksāt gan kredītu, gan īri, lai gan tagad sākam domāt, ka "a" variants nav diez ko reāls (apskatot sludinājumus un pāris gabalus apskatot klātienē). Otrajā variantā varbūt var sadabūt kādu vasaras mājiņu (lai vasarā nebūtu jāīrē + lai varētu vismaz vakaros būt uz vietas un pasekot līdzi darbiem) un cerēt, ka līdz rudenim/ziemai varēs ievākties mājā. Neesmu gan vēl skatījies, cik tāda vasaras mājele varētu izmaksāt…

Re: Pagaidu mājas, siltināšanas, reljefa veidošanas u.c. izmaksas
Autors: rbm (178.16.22.---)
Datums: 10/06/2013 10:17

Pēc apraksta skaidrs ka reālākais variants jums ir nevis zemes pirkšana + mājas būvniecība Pierīgā bet gan dzīvokļa pirkšana tai pašā Rīgā + vasarnīca/lauku māja 100+ km attālumā no Rīgas vasarai.

Citi varianti paredz vismaz 2 gadus turpināt īrēt kamēr notiek būvdarbi.

Re: Pagaidu mājas, siltināšanas, reljefa veidošanas u.c. izmaksas
Autors: Vienstāvs (178.16.22.---)
Datums: 10/06/2013 10:54

Ja "velk pie zemes", tad jādzīvo uz vietas - ēdīsiet vairāk pašizaudzētas pārtikas un vispār dzīve mainīsies. Vairumam gan pietiek ar dzīvokli vai dārzam nepietiekamas platības gabalu ciematā.
Pirms pirkšanas pašiem jāapseko tuvākā Latvenergo infrastruktūra (īsākais attālums līdz trafam vai vidējā sprieguma līnijai). Maksimālā gadījumā - palūgt pārdevējam iesniegt Latvenergo pieteikumu.
Ar reljefa pārveidošanu lielos mērogos lai nodarbojas tikai Amatciema attīstītājiem līdzīgi īpatņi, jo citādi Latvijā papilnam vietu ar normālu un dzīvošanai/saimniekošanai piemērotu reljefu.

Re: Pagaidu mājas, siltināšanas, reljefa veidošanas u.c. izmaksas
Autors: jtdesign (178.16.22.---)
Datums: 10/06/2013 11:41

1. Tiešām, gaumes lieta. 1 ha platībā parasti var atrast pietiekami līdzenas vietas pagaidu mājiņas uzsliešanai, kas neapplūdīs sniega kušanas laikā.

Bet tā, darīšanas vaina - 1 buldozers, 1 ekskavators, rinda pašizgāzēju, līgums ar smilšu karjeru un uz priekšu. Summa gan varētu pārspēt zemes iegādes izmaksas un tuvoties mājas celšanas izmaksām.

4. Dārgākais varētu būt LE, pārējais tāpat vietējais (izņemot kādu ļoti konkrētu vietu, kur varētu būt iespējams pieslēgties centrālajiem tīkliem).

Par iespējām kaut ko būvēt pamatinformāciju var salasīt jau internetā un pēc tam konkretizēt vietējā būvvaldē un/vai ciema padomē.

Re: Pagaidu mājas, siltināšanas, reljefa veidošanas u.c. izmaksas
Autors: AndrisL (178.16.22.---)
Datums: 10/06/2013 11:53

Pieredze:
1. Pievedamās grunts (neauglīga) cena būvlaukumā, ja pērk ~ 2 LVL/M2, ja atdot par "velti 5LVL par kravu" - 0.2LVL/m3. Labāk ņemt akmeņainu un neauglīgu grunti - tā mazāk sablīvējās.
2. Grunts līdzināšana (grunts savesta vajadzīgajā vietā) ap pamatiem un planēšana: 110m3, nolīdzināja 2h par 36 LVL, cena 0.3 LVL/m3.
3. Grunts pārvietošana attālumā līdz 50m (ja nevar izgāzt kur vajag); 40m3 smilšu ievešana pamatos - 2h darbs par 36 LVL, cena 0.9 LVL/m3.

Ja kaut kas papildus jārok uz vietas, tad cena attiecīgi palielinās, jo samamzinās efektivitāte.

Atliek tikai sarēķināt - cik zemes ir jāpārvieto, un sākt krāt naudu.

Re: Pagaidu mājas, siltināšanas, reljefa veidošanas u.c. izmaksas
Autors: Gints__ (178.16.22.---)
Datums: 10/06/2013 12:02

Vispār, ja paskatās SSā, tad zeme ir traki daudz (tiesa gan pārsvarā mazi kusaciņi, ja grib tuvu Rīgai), tāpēc galvenais ir izvēlēties to saprātīgā vietā un ar saprātīgu izskatu. Galvenais neņemt purvā, vai purvveidīgā vietā, jo, ūdens trūkumu var kompensēt ar saprātīgām izmaksām, ūdens pārbagātību diemžēl pārsvarā nē. Pie tam tagad jau svešā vietā vairs tā īsti droši noteikt, vai tur ir pavasaros purvs vai nē, noteikt vairs nevar, jo pārāk ilgi bijis relatīvi sauss.

Re: Pagaidu mājas, siltināšanas, reljefa veidošanas u.c. izmaksas
Autors: pamats topošais (178.16.22.---)
Datums: 10/06/2013 13:24

Par elektrību Tev neviens neko konkrēti nepateiks, daudz maz tuvu cenu uzzināsi, ja uzrakstīsi ST iesniegumu, tad viņi uzmet potenciālo tāmi. Tā gan atšķirsies. ST rēķina jaudas, viņiem po ka blakus iet līnija un varētu pa 50 ls vadu piemest klāt. Viņi paskatās kopējās potenciālās jaudas un paziņo, vajag lielāku transformātoru kaut kur līnijā un iepūt! Tā ka pieslēgums, pat ja blakus ir kaste vai gaisa līnija var maksāt no 800-5000ls un vēl visi papīri ķēpas utt. Katrā gadījumā, jāiet uz ST runāt par situāciju.

Re: Pagaidu mājas, siltināšanas, reljefa veidošanas u.c. izmaksas
Autors: binary (178.16.22.---)
Datums: 10/06/2013 14:26

rbm, ņirgājies, ja? :) Tos "100+ km attālumā no Rīgas" nav ne mazākās vēlmes ikdienā braukāt (pat, ja tas ir "tikai" gada siltajā laikā). Kā jau minēju - darbs Rīgā. Ja vien neuzsākšu privātu biznesu (maz ticams), tad ārpus Rīgas maz cerību ko sakarīgu dabūt. Diviem NĪ arī nesaskatu jēgu. Un Rīga kā dzīvesvieta arī nepatīk. Pirms pāris mēnešiem bijām spiesti no Baložiem pārvākties atpakaļ uz Rīgu (cik nu "atpakaļ", neesam īsti rīdzenieki) - it kā pārvācāmies uz zināmu rajonu, kur pirms dažiem gadiem dzīvojām, bet kaut kā galīgi nepatīk vairs.

jtdesign, pagaidu mājiņai pofig par reljefu - tas vairāk uz gala variantu attiecas. Cita lieta - ja summas aiziet desmitos tūkstošu, tad par to jāaizmirst.

AndrisL, paldies par konkrētiem cipariem. Par "neauglīgo grunti" - cik noprotu, tad pa virsu uzgāž auglīgu zemi - tad zāle, puķes un tml augs normāli?

Gints__, nu pagaidām skatījāmies tādus variantus, kur var jau ievākties un pēc tam būvēt jaunu māju. Cita lieta - skatījāmies uz lēto galu, jo pirkt par 50'000, lai pēc tam ko jaunu būvētu, īsti neatbildīs mūsu pirkstpējai. Pliku zemi vēl īsti neesam skatījušies divu iemeslu dēļ - komunikāciju ievilkšanas izmaksas (g.k. elektrība, jo par tās izmaksām nav pilnīgi nekādas nojēgas) un vienlaicīga kredīta + īres maksājuma dēļ. Bet nu pamazām apsveram arī tādu variantu…

Par elektrību - kaut kādam gabalam redzēju, ka esot sarēķināti 9'000 Ls par ievilkšanu - tas ir tipisks cipars? Vai tomēr parasti ir 2-3 reizes mazāks?

Re: Pagaidu mājas, siltināšanas, reljefa veidošanas u.c. izmaksas
Autors: pamats (178.16.22.---)
Datums: 10/06/2013 14:41

Es zinu gadījumu pirms kādiem 3 gadiem, kur paņēma elektrību no blakus esošas ST kastes, kabelis pa zemi 50m, kopā laikam bija kaut kas ap ~3000ls. Tur vēl topene vajadzīga, eleltrības projekts. tad st sludina konkursu, 1/2gads aiziet. Varbūt kādam svaigāka info.

Re: Pagaidu mājas, siltināšanas, reljefa veidošanas u.c. izmaksas
Autors: Vienstāvs (178.16.22.---)
Datums: 10/06/2013 15:18


Re: Pagaidu mājas, siltināšanas, reljefa veidošanas u.c. izmaksas
Autors: Gints__ (178.16.22.---)
Datums: 10/06/2013 15:29

Ir jau arī čupa ar zemēm, kur elektrība jau pievilkta. Es gan pirku jaunbūvi, kas bija ar balto apdari un pārsvarā visus iekšdarbus pabeidzu pats. Lai ievāktos vajadzēja ~4 mēnešus pa weekendiem kārtīgi padarboties + vēl meistari dažām specifiskām lietām, piem, flīzēšanai. Ja nebūtu sīkie, tad vsp droši vien, ka būtu varējuši vēl ātrāk.

Re: Pagaidu mājas, siltināšanas, reljefa veidošanas u.c. izmaksas
Autors: rbm (178.16.22.---)
Datums: 10/06/2013 15:44

to binary:
Es neņirgājos - ar tavu situāciju risinājums varētu būt kāds dārziņu kooperatīvs ko pārbūvēt par ziemas māju un parēķini cik tev izmaksās dzīve pierīgā salīdzinot ar dzīvi Rīgā. Ātri vien sapratīsi ka remontējama māja būs murgs nevis 3gadu garumā bet visu tavu kredīta termiņu, kas tāpat beigsies ar vasarnīcu vasarai.
Piemet:
transports - auto 100Ls degviela + 100Ls amortizācija un remonti
ja bērni jānogādā uz bērnudārzu/skolu tad vēl viens auto vai uzreiz ieplāno ka tie tiks katru rītu vadāti līdzi uz Rīgu vai otrs auto vai ome pieskatītāja
māja: sākot no 50000Ls, lētāk nebūs uz 30gadiem pie 4%likmes = 240Ls
mājas uzturēšana elektrība, ūdens, apkure - vidējais 100Ls/mēnesī
Tātad dzīve ārpus rīgas savā mājā ar ikdienas braukšanu uz Rīgu nozīmē sākot no 540Ls/mēnesī fiksētu izmaksu.

Un vispār iezīmē budžetu par kādu iet runa. Varbūt plānā ir nevis 300Ls/mēnesī ko var atlikt bet gan 1000Ls (ja jau 3gados plāno atmaksāt kretītu par zemi), kas kardināli maina situāciju.

Par zemi pierīgā:
ir divi varianti -
a) ar labu infrastruktūru (komunikācijas, regulārs sabiedriskais transports 500m attālumā, bērnudārzs un skola līdz 2km attālumam, pie tam sasniedzams ar sabiedrisko, veikali 2km attālumā) bet tad zemes gabala cena ir sākot no 20EUR/m2 vai
b) ar labu skatu un platību virs 5000m2, bet nav komunikāciju, infrastruktūras un cena varētu būt sākot no 5000Ls/ha un vēl tāds sīkums atradīsies šāds gabals kautkur Ropažos vai Daugmalē

Par elektrību: Latvenergo var jebkurš par koļa no ielas pieteikt jebkuram gabalam elektoenerģijas pieslēguma projektu - viss ko vajag īpašuma kadastra numuru un ideju kurā vietā tev vajag to elektrības kasti.

Ir pašam bijuši 2 elektrības pieslēguma projekti (optimistiskais un haļavnijs):
1. elektrības kaste otrā ielas pusē, bet nekas nav darīts - rezultātā UKS maiņa+ maksa par ampēru vidsprieguma+ maksa par ampēru zemspriegumam = latvenergo tāme uz 1100Ls, savs līdzmaksājums 640Ls+PVN
2. elektrības kaste tāpat otrā ielas pusē bet gadus 8 atakaļ samaksātas pieslēguma maksas = latvenergo tāme = 0LVL + PVN

BET - tā kā kaste otrā pusē ceļam, tad no būvvaldes:
1. topogrāfija - 140LVL+PVN
2. pieslēguma projekts abonenta kabelim - sākot no 100LVL+PVN
3. saskaņojums no kaimiņa, jo sadale kaut arī sarkanajās līnijās, bet atrodas uz viņa zemes (ceļa servitūra daļas) - ceri ka nav mūjābele
4. rakšana - tikai būvfirma
5. nodošana ar atvērtu tranšeju izpildmērījumu veikšanai

tā kā bez 400Ls, ja vien sadale neatrodas uz tava zemes gabala un jāskaņo tikai pašam ar sevi aizmirsti kautko izdarīt.

Re: Pagaidu mājas, siltināšanas, reljefa veidošanas u.c. izmaksas
Autors: binary (178.16.22.---)
Datums: 10/06/2013 17:03

rbm, tie tevis minētie "sākot no 540 Ls/mēnesī fiksētu izmaksu" - šobrīd sanāk maksāt vairāk, turklāt liela daļa aiziet nebūtībā (īre).

Ls 270 vien aiziet par īri (54m² dzīvoklītis), ap 100 komunālie, ap 150 benzīns (tas tā, tīri uz darbu; neskaitot tālākus braucienus), prikola pēc vēl var pieskaitīt Ls 15/mēn "ceļa nodokli" - jau saskrien virs 500 Ls/mēn, neskaitot auto remontus, pārtiku, apģērbu un neregulāros izdevumus (hobiji, sports, atpūta, radu apciemošana vienā vai otrā LV galā u.c.).

Dzīvoklis Rīgā arī maksās tos pašus 50'000 Ls un uz augšu, pieņemot, ka 103. sērijas un tml mājās atgriezties vairs negribas. Piedāvāja mums pirkt dzīvokli, kurā 3 gadus nodzīvojām (Baložos) - 45'000 Ls par divistabnieku (950 eur/m²).

>> "māja: sākot no 50000Ls, lētāk nebūs uz 30gadiem pie 4%likmes = 240Ls"
Nu re', tas jau ir lētāk nekā īrēt mazu divistabnieku, kur 1 istaba praktiski nav izmantojama (plānojums debīls). Ja vēl radīsies nepieciešamība pēc normāla trīsistabnieka, tad nekas cits neatliks kā migrēt prom.

Par budžetu - grūti gala ciparu pateikt. Kaut kādā mērā atkarīgs no tā, kādu variantu tad beigās izvēlēsimies. Ja uzreiz ņemam "lielo kredītu", tad varētu būt max 50'000-70'000. Rezultātā vajadzētu 2 mazākas istabas (15-20 m²), vienu lielāku, apvienotu ar virtuvi, vannas istabu (+ wc), kādu terasīti, garāžu diviem auto un kaut kādiem štruntiem (riepas, pļaujmašīna, hobija lietas). Nu jā, tam visam klāt vēl kāds koridoriņš, droši vien arī kāda mazāka "noliktavas telpa" un kāds stūris, kur nobāzt apkures katlu/sistēmu/whatever. Ož pēc ne pārāk lielas viena stāva mājeles.

Re: Pagaidu mājas, siltināšanas, reljefa veidošanas u.c. izmaksas
Autors: rbm (178.16.22.---)
Datums: 10/06/2013 17:24

paņem Ādažos jaunu projektu ar pilnu remontu 56kLs par 100m2
[www.podnieki.lv]

no sava lielā kredīta atskaiti min 15000 zemei, un 5000 komunikācijam un apskaties kads ir rezultats.ka varēsi atļauties tikai šo: [www.livasgrupa.lv]

Re: Pagaidu mājas, siltināšanas, reljefa veidošanas u.c. izmaksas
Autors: binary (178.16.22.---)
Datums: 10/06/2013 17:37

Nu nav vēlmes dzīvokli pirkt, nav! Nav un nebūs.

Pirmīt zemei ar labu skatu minēji cenu "sākot no 5000 Ls/ha", tagad jau "min 15'000" - kaut kādas baigās pretrunas tavos tekstos. Tas livasgrupa.lv projekts arī maksā 25'000. Jebšu tur ir "zemūdens akmeņi", kas to ciparu dubulto?

Kāpēc tik ļoti centies atrunāt? Par ko baidies?

p.s. ja jau sākam mētāties ar linkiem, tad [vitbuve.lv] - būs gan lētāka nekā tā livasgrupa, gan smukāka, heh…



Labots 1 reizes. Pēdējo reizi labots 10/06/2013 17:40, labojis binary.

Re: Pagaidu mājas, siltināšanas, reljefa veidošanas u.c. izmaksas
Autors: rbm (178.16.22.---)
Datums: 10/06/2013 20:46

vitbuves maja ir par pliku karkasu ar osb/reģipša sienu. un lidz gala apdarei vel klat savi 150Ls/m2
paar 5000Ls var nopirkt pushektaru ropazos kartupelu lauka, ja grib ko kas lidzinartos privatapbuves zemei tad cena ir 10,000+ (atradisi zemi ar labu skatu tuvar par 30km no rigas robezas par 5000Ls/ha iemet linku)

es necensos atrunat, es tik piedavaju realistiski paskatities uz cipariem, man ir vairaki pazinas kas ari sadi te "ieberzas", viens tagad parbuve livanieti un ir smagi nelaimigs cilveks jo pusgads pagajis bet nekur talu nav ticis. labi ka vinš nevis īrē dzīvokli bet tas pieder pašam. otrs ar gimeni vel 2008 gada parvacas no dzivokla uz maju un joprojam dzivo pa pusei veca grausta pa pusei buvlaukuma, jo nav ne naudas ne ari rokas aug no pareizas vietas.

Re: Pagaidu mājas, siltināšanas, reljefa veidošanas u.c. izmaksas
Autors: Vilnis_Radio (178.16.22.---)
Datums: 10/06/2013 23:43

Es tomēr laikam sāktu plānot no otra gala. :) Mainīt darbu no Rīgas uz provinci - jā, visticamāk būs mazāka alga, bet nebūs citu klapatu, kas iespējams kompensē algas samazinājumu - transports, pazaudētais laiks braukšanā, māja utt. Nu nav jau obligāti jāizvēlas Dagdu, bet 100km ap Rīgu ir ok. Nu un tad jau iespējas ir jēdzīgākas ar to zemi un īpašumiem un to cenām.
Kāpēc plānot šādi? Tāpēc, ka pierīgas brauciena attālumā visām zemēm ir tirgus cena (pārsvarā vairāk, nekā gadījumi kad zem tirgus cenas). Vairums grib strādāt Rīgā un rokas stiepienā būt savā privātmājā, nu tas arī attiecīgi maksā - ja šajā formulā nav iespējams iekļauties, tad jāmaina formula. :)
Ja par īpašumiem tad neko daudz jau te neizdomāsi, jāskatās konkrētie piedāvājumi. Es personīgi skatītos uz kādām esošajām veco laiku mājām, varbūt pat viensētām - tur tomēr cilvēki zināja kur būvēt, parasti kaut kādas akas, drenāžas, elektrība. Problēma var izrādīties nebraucami ceļi un nevēlami kaimiņi.
Lokies kā gribi - viss maksā tik cik maksā - lēti un labi parasti nesavienojas. :)

Re: Pagaidu mājas, siltināšanas, reljefa veidošanas u.c. izmaksas
Autors: binary (178.16.22.---)
Datums: 11/06/2013 00:38

rbm, kas vainas Ropažu kartupeļu laukam? Par "lidz gala apdarei vel klat savi 150Ls/m2" - beigās tātad pavilks uz 35'000 (tas konkrētais projekts viņiem maksā zem 20'000 tagad), kas it nemaz neizklausās bezcerīgi. Tas, protams, neskaitot zemi, elektrību, ūdeni, kanalizāciju. Iekšējās apdares izmaksas gan arī ir drusku stiepjams jēdziens.

Vilnis_Radio, provincē kādu darbu atradīšu? Auto mehāniķis? Skolotājs? Pārdevējs? Pastnieks? Sētnieks? Nu protams, ir varianti, bet galīgi ne pa tēmu - nebūs man tur ne intereses strādāt, ne izaugsmes iespēju. Nafig tādu dzīvi? Vot pateiksi, kur provincē ir interesants programmētāja darbs ar augstas raudzes speciālistiem/kolēģiem un labām izaugsmes iespējām - varbūt apdomāšu to variantu. Lai gan atkal - pēc max 5 gadiem noteikti gribēsies ko pamainīt - un atkal jau ārpus Rīgas to iespēju būs stipri maz, ja vispār būs. Kā jau teicu - ja vien neuzsākšu privātu biznesu, kas ir maz ticams, tad darba ziņā esmu piesiets Rīgai un tās apkārtnei. Un tas ir nevis tagad, bet ilgtermiņā.

Iet uz lapu: 12Nākošā
Pašreizējā: 1 no 2


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 ********   ********   **    **  **     **  ******** 
 **     **  **     **   **  **   ***   ***  **       
 **     **  **     **    ****    **** ****  **       
 ********   **     **     **     ** *** **  ******   
 **         **     **     **     **     **  **       
 **         **     **     **     **     **  **       
 **         ********      **     **     **  **       

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727