UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Privātmāju būvniecība :  Building.Lv Forums

Iet uz lapu: Iepriekšējā12
Pašreizējā: 2 no 2
Re: Pagaidu mājas, siltināšanas, reljefa veidošanas u.c. izmaksas
Autors: Vilnis_Radio (178.16.22.---)
Datums: 11/06/2013 01:15

Nu tādā gadījumā manevru iespējas ir minimālas - apdzīvojama īpašuma cena aptuveni ir zināma un ar tādu summu jārēķinās un domāju, ka nav starpība vai pērk pliku zemi, vai jau gatavu visu. Vienā gadījumā samaksāt var uzreiz, pārējā aptuveni tikpat tikai ilgāk un ar neērtībām.

Re: Pagaidu mājas, siltināšanas, reljefa veidošanas u.c. izmaksas
Autors: binary (178.16.22.---)
Datums: 11/06/2013 01:28

Nu es gan neteiktu, ka nav starpības, vai pērk pliku zemi, vai visu gatavu. Ir paliela starpība, vai pērc kaut ko, ko kāds priekš sevis būvējis, vai arī būvē pats pēc sava prāta. Nopērkot gatavu, pēc tam visu mūžu jāsadzīvo ar visiem tiem kasjakiem projektā, kurus pats būtu pavisam citādāk taisījis.

Paskatījos pāris sludinājumus Rīgas apkārtnē - par 70-80 tūkstošiem ir pieejami gatavi (vai gandrīz gatavi) risinājumi. Piemēram, Doles salā, 0.5ha, 70k, pabeigšanai vajagot vēl 9k (ir tāme). Bet nu johaidī - ne man tā sala baigi simpatizē, nedz arī man tik lielu māju vajag. Un tas ir tikai viens no piemēriem, par tādām summām bija vairāki… Līdz mazākām summām īsti netiku. Grūti noticēt, ka tie cilvēki būtu samaksājuši 200k un tagad cenšas pārdot par 3x mazāku ciparu.

Re: Pagaidu mājas, siltināšanas, reljefa veidošanas u.c. izmaksas
Autors: Vienstāvs (178.16.22.---)
Datums: 11/06/2013 08:17

Vai programmētājs nav viens no darbiem, ko efektīvi varētu veikt attālināti?

Re: Pagaidu mājas, siltināšanas, reljefa veidošanas u.c. izmaksas
Autors: v_t (178.16.22.---)
Datums: 11/06/2013 08:24

"Vot pateiksi, kur provincē ir interesants programmētāja darbs ar augstas raudzes speciālistiem/kolēģiem un labām izaugsmes iespējām - varbūt apdomāšu to variantu." - vot, pasaki kāpēc programmētājam vispār katru dienu jābrauc uz kaut kādu noteiktu kantori, ja to darbu var darīt dagdā vai kanāriņos neizkāpjot no gultas, kas gan nav ieteicams.

Re: Pagaidu mājas, siltināšanas, reljefa veidošanas u.c. izmaksas
Autors: binary (178.16.22.---)
Datums: 11/06/2013 09:11

Vienstāvs, v_t, reizēm var strādāt attālināti, reizēm nevar. Tagadējā darbā tādu praksi nepiekopjam. Arī citās vietās komandas darbs ir pārāk izteikts, lai varētu efektīvi strādāt attālināti. Nēnu zinātniekiem (kolēģiem) vieglāk, bet mums, izstrādātājiem, regulāri sanāk konsultēties vienam ar otru. Cita lieta - darba grafiks daudzās vietās ir elastīgs, t.i., dabā jābūt nevis no 9:00 līdz 17:30, bet, piemēram, no 12:00 līdz 15:00, pārējās stundas piekoriģējot pēc savas vajadzības (vienu dienu strādā 6h, citu - 10h).

Ja runājam par strādāšanu no laukiem, tad vēl viens aspekts - internets. Uzņēmumos, kuros kaut cik rūpējas par drošību, darbs attālināti pieprasa labu interneta pieslēgumu - par mobilajiem interneta risinājumiem tātad jāaizmirst (gan stabilitātes, gan ātruma, gan apjoma dēļ). Pievilkt lattelecomu kaut kur dziļi laukos - nu nezinu, cik tas ir reāli…

Dažā labā vietā/jomā, kurā labprāt strādātu nākotnē, darbs ikdienā pieprasa arī pieeju dažādiem dzelžiem - nu nedos neviens darbiniekiem uz mājām to visu - ne vecos (produkcijā pieejamos) dzelžus, ne prototipus, nemaz nerunājot par klientu dzelžiem.

Gudrīši saradušies :)

Re: Pagaidu mājas, siltināšanas, reljefa veidošanas u.c. izmaksas
Autors: Vienstāvs (178.16.22.---)
Datums: 11/06/2013 09:49

Attālinātās pieejas drošības un ērtības aspekti varētu iebremzēt, tāpat arī pašorganizēšanās, strādājot mājās (gan jau rīt izdarīšu).
Bet nu tīklu ar pingu 10-30 ms, ar šādu
[www.ebay.co.uk]
vai vēl jo vairāk šādu
[www.ebay.co.uk]
antenu, jau var vai drīz varēs dabūt vairumā ne pārāk attālinātu vietu.

Re: Pagaidu mājas, siltināšanas, reljefa veidošanas u.c. izmaksas
Autors: Gints__ (178.16.22.---)
Datums: 11/06/2013 10:06

binary Wrote:
-------------------------------------------------------
> vai pērc kaut ko, ko kāds priekš sevis
> būvējis, vai arī būvē pats pēc sava prāta.

Nevar noliegt starpība ir. No otras puses jāšanās ar būvēšanu arī nav nekāds nebeidzams prieks, it sevišķi, ja paralēli jāstrādā un jāuzrauga celtnieki vaņas, kas mēģinās iestāstīt visu pēc sava prāta. Pie tam ja neesi specs, tad var izrādīties, ka viņš tevi apvārdo un pat īsti nezini ko atbildēt un kādas muļķības viņš gvelž. Es arī nopirku jau puslīdz gatavu, kā rakstīju augstāk un dikti nesūdzos.

>
> Paskatījos pāris sludinājumus Rīgas apkārtnē
Nu viena lieta gan varētu būt svarīga - tas ir nesteigšanās. Tagad nav burbulis, kad katru mēnesi cenas par 5% palecās, attiecīgi lēnām izskatot daudz un visādas iespējas, iepazīsi Rīgas apkārtni, vietas, kur gribētu dzīvot, kur nē. Aiziesi uz 10 mājām un 10 zemesgabaliem, radīsies priekšstats kādas vispār ir iespējas, varēsi tos salīdzināt un tā. Paralēli var iet uz bankām, parunāt par iespējamiem nosacījumiem, protams, ka neviens Tev bez īpašuma skaidri nepateiks ne % likmi, ne summu, ko apmaksās, bet kaut kādas robežas, ja ir saprātīgs bankas darbinieks, nevis tupi zābaki (kādi arī gadās), var izspiest. Paralēli ir vērts interesēties par būvniecības procesu, mājas nodošanu ekspluatācijā (ko arī vajadzēs, ja ņemsi kredītu) utml lietām. Mums šis process aizņēma apmēram gadu vai pat vairāk, kura laikā mēs arī nonācām pie secinājuma, ka dzīvokli negribam, gribam māju, un sākām to meklēt. Pirmais siets bija mūsējais (vieta, acīmredzamas haltūras, neadekvāta cena utml), otrajā sietā uzlaidām dažiem atlasītajiem eksemplāriem virsū pazīstamu pensionētu būvinženieri. Protams, ka nekādu brīnumus viņš nerādīja, bet noteikti zināja daudz vairāk nekā mēs čaiņiki.
Lai tajā brīdī, kad ieraugi savu sapņu zemes gabalu vai sapņu māju, vari ķerties pie kredīta formēšanas, darbu veikšanas utml puslīdz saprotot to secību un apjomus.

Re: Pagaidu mājas, siltināšanas, reljefa veidošanas u.c. izmaksas
Autors: g (178.16.22.---)
Datums: 11/06/2013 10:49

Šobrīd būvējam paši (pamatus un sienas taisīja citi, fasādi siltināc citi), nopirkām zemi, kurai ir elektrība, ne pārāk tālu no Rīgas.
Sākām būvēt pirms gada, šobrīd ir sienas un jumts, siltina fasādi. Sākam iekšdarbus un lai darbi ietu raitāk pārvācāmies pa vasaru uz būvlaukumu :)

Ar ko jārēķinās:
Ja vēlēsies gādāt materiālus pats, tad rēķinies ka daudzām fimām darba laiki ir 8(9) - 17(18), tātad braukāt apkārt un gādāt materialus paralēli strādājot, diezgan nereāli. Protams izņēmums ir būvmaterialu veikali, bet ne viss tur ir (par pieņemamām cenām, piemēram zāģmateriāli).

Jāskatās cik darīs paši, cik meistari, un te jāņem vērā tas ko minēja augstāk, cik tu uzticēsies celtniekiem, jo mēģinās iestāstīt un izdarīt visādi (it īpaši ja nebūsi klāt - atkal problēmas apvienot ar darbu).

Aizmirsti par to, ka stāvot blakus nebūs problēmu, jau tagad pēc gada zinu dažas vietas, kur vajadzēja darīt savādāk, bet jā labi ir tas, ka pats zinu un varu nojaust to ietekmi. Vienīgi jo mazāk zināsi, jo labāk gulēsi.

Dažbrīd iezogas doma, ka 'priekš kam mums tas viss', būtu nopirkusi gatavu ar citām problēmām,. bet vismaz uzreiz, nav jāvelta ~2 gadi no dzīves, pakārtojot visu mājas būvēšanas procesam.
Pozitīvais ir tas, ka paši esam visu izplānojuši un būvējam sev :)

Re: Pagaidu mājas, siltināšanas, reljefa veidošanas u.c. izmaksas
Autors: binary (178.16.22.---)
Datums: 11/06/2013 10:57

Vienstāvs, savulaik esmu mēģinājis pāris dienas pastrādāt no mājām. Suns nelika mierā visu dienu, nekāda dižā strādāšana nesanāca. Ja vēl mājās ir sieva un/vai bērni, tad par nopietnu strādāšanu var vispār aizmirst. Mājās tomēr ir cita vide - piemērota ģimenei un saviem darbiem / hobijiem, nevis naudas pelnīšanai.

Zinu vienu puisi, kurš strādā "pats uz sevi". Ilgu laiku strādājis tikai no mājām. Beigās saprata, ka kaut ko jādara lietas labā - meklēja kādu telpu ne pārāk tuvu mājām. Tā ka pat cilvēkiem, kas ir spējīgi no mājām strādāt, nevis tā vietā pievērsties ģimenei un mājas darbiem, ilgtermiņā tas ne pie kā laba nenovded ;)

Par tām antenām - es kaut kā neuzticos mobilajam internetam. Nelāga pieredze (atkarībā no laikapstākļiem, šķēršļiem, gadalaika). Ja vēl dienā ir gigabaitus datu jāgaiņā (bez tīkla pārrāvumiem), tad vispār čau…


Gints__, par "ja neesi specs" - ir uzticams cilvēks, ar kuru varēs pakonsultēties būvniecības jautājumos un kurš, cerams, šad tad varēs arī atbraukt. Varbūt varēs būvmateriālus par saprātīgiem cipariem palīdzēt sagādāt. Varbūt kaut kādiem darbiem arī konkrētus cilvēkus varēs ieteikt. Cita lieta, dzīvo viņš salīdzinoši tālu, tā ka konsultācijas/apsekošana klātienē no viņa puses nebūs pārāk bieža. Viņš arī iedrošināja uz būvēšanu, drusku pastāstot mazliet par būvmateriāliem un to izmaksām. Tiesa, par elektrību, ūdeni, kanalizāciju nevarēja neko īsti pastāstīt, jo viņam drusku cita specifika - būvē pilsētā, kur tas viss ir pieejams.

Par steigšanos - ja ņemam uzreiz gatavu, tad tas varētu arī nebūt šogad, jo tikko bija palielāks pirkums (tieši pirms izlikšanas no iepriekšējā īrētā dzīvokļa, kur bijām cerējuši vēl daudzus gadus dzīvot) un kredīta pirmajai iemaksai varētu nepietikt - tātad drusku jāpakrāj. Tas pats, ja vēlamies uzreiz būvēt - drusku vēl jāpakrāj. Ja atrastos labs variants ar "pagaidu māju", to varētu arī tagad ņemt - tad attiecīgi info ievākšanai un būvniecības ievākšanai būtu pāris gadi pieejami.

Re: Pagaidu mājas, siltināšanas, reljefa veidošanas u.c. izmaksas
Autors: binary (178.16.22.---)
Datums: 11/06/2013 11:05

g Wrote:
-------------------------------------------------------
> Sākam iekšdarbus un lai
> darbi ietu raitāk pārvācāmies pa vasaru uz
> būvlaukumu :)

Kā jums izpaužas tā pārvākšanās? Teltī dzīvojat?


g Wrote:
-------------------------------------------------------
> Ja vēlēsies gādāt materiālus pats, tad
> rēķinies ka daudzām fimām darba laiki ir 8(9)
> - 17(18), tātad braukāt apkārt un gādāt
> materialus paralēli strādājot, diezgan
> nereāli.

Varētu mēģināt darbā dabūt brīvus brīžus, vismaz tagadējā darbā ar to nevajadzētu būt problēmām. Viens ex-kolēģis nesen pabeidza būvniecību (laikam jau pabeidza), tak viņš laiku pa laikam kavējās, sak', "šodien meistari kāpnes liek", "šodien pirti iebūvē", "šodien tas, šodien šitas".


g Wrote:
-------------------------------------------------------
> Vienīgi jo mazāk zināsi, jo labāk gulēsi.

Man parasti ir otrādi ;) Jo mazāk zini, jo vairāk gribi uzzināt. Jo vairāk gribi uzzināt, jo vairāk domā. Jo vairāk domā, jo sliktāk guli.

Re: Pagaidu mājas, siltināšanas, reljefa veidošanas u.c. izmaksas
Autors: Vienstāvs (178.16.22.---)
Datums: 11/06/2013 11:09

Vispār mobīlie interneti ir dažādi, šodien vērts orientēties tikai uz LTE (ping 10-30 ms), jo tas priekš datiem ir būvēts, nevis datu pārraide kautkā piekabināta klāt pie sākotnēji citam mērķim domāta standarta (GSM+EDGE, WCDMA+HSPA).

Re: Pagaidu mājas, siltināšanas, reljefa veidošanas u.c. izmaksas
Autors: gv (178.16.22.---)
Datums: 11/06/2013 11:13

> Kā jums izpaužas tā pārvākšanās? Teltī dzīvojat?
Dzīvojam ceļamajā mājā, vienīgi uztaisījām pagaidu dušu, wc, virtuvi pagrabā, lai netraucētu darbus pirmaja stāvā (vienstāvu māja).

Nu ar to šodien vēlāk, citu dienu ātrāk, jā tā var, bet visam ir robeža, un protams jāskatās no darba un apstākļiem. Katrs jau pats var zināt, cik bieži var nebūt savā darbā.


P.S.: Par zemi, jā mēs nestaidzāmies, pagāja aptuveni 2 gadi, līdz atradām zemi, ar mums apmierinošām prasībām, t.sk cena.

Re: Pagaidu mājas, siltināšanas, reljefa veidošanas u.c. izmaksas
Autors: v_t (178.16.22.---)
Datums: 11/06/2013 11:40

nupat kaimiņielā bija pārdošanā sēnīte par 10 k ls.
līdz mežam 100 m, līdz gaujai 300 m, līdz centram 1 min 45 sek ar auto, pieejams optiskais tīkls, valmiera.
nevar pastrādāt mājās? - jāaudzina raksturs un mājinieki. sunim vilka pasi, ja neklausa :)
es jau 6 gadus tā darbojos. pašam patīk un vadība apmierināta.
turklāt var saņemt arī finansiālu komp. struktūrvienības uzturēšanai.
"dumai fedja, dumai!" (domā tautieti, domā!)

Re: Pagaidu mājas, siltināšanas, reljefa veidošanas u.c. izmaksas
Autors: binary (178.16.22.---)
Datums: 11/06/2013 11:48

v_t, katram savs - viens grib visu mūžu pavadīt savās četrās sienās (t.i., gan strādāt, gan visu citu tur darīt), cits mājās vēlas nodoties ģimenes, hobija u.c. lietām, nevis strādāšanai. Tev patīk, man ne.

Turklāt no Valmieras pie senčiem ciemos arī būtu jābrauc teju 2x ilgāk (nemaz nerunājot par to, ka viņi ciemos 100% nevarētu ieskriet, kad Rīgā būtu kādas darīšanas). Teiksi, ka tad jāmeklē Kuldīgā? Tad otrāda problēma - pie sievas senčiem 2x ilgāk jābrauc :D Tas tā kā būtu vēl viens iemesls, kāpēc pierīga ir optimāls variants.

P.S. Не Федя я, но думаю - ищу варианты, а не бегу от них (neesmu es "tautietis", bet domāju - meklēju variantus, nevis bēgu no tiem).



Labots 2 reizes. Pēdējo reizi labots 11/06/2013 11:50, labojis binary.

Re: Pagaidu mājas, siltināšanas, reljefa veidošanas u.c. izmaksas
Autors: Gints__ (178.16.22.---)
Datums: 11/06/2013 12:11

Ja un runājot par pagaidu mājām. Mēs arī vienu tādu skatījāmies, bet tur pilnīgi nesakrita mūsu kā pircēju domas par to māju (grausts ko eventuāli nosvilināt) ar pārdevēju domām par to (nelieli uzlabojumi un būs labu labais dzīvojamais). Attiecīgi arī cena par to tika prasīta kā par puslīdz labu māju. Man ir baigās aizdomas, ka vairumā gadījumu tās domas arī nesakritīs.
Ja un tad vēl ir tādas fīčas kā:
- pārvietojamās (angļu) mājas - šķiet cena sākot no pāris štukām (par lietotu, protams), iekšā guļamistaba (vai vairākas), virtuve utt. Viena vieta, kur tādas redzēju, bija braucot pa Maskavas ielu kaut kur ap Rumbulu.
- vagoniņš jeb moduļi. Pirku tādu lietotu priekš laukiem, lai aizvestu ~100 km attālumā no Rīgas, kopējās izmaksas ar aizvešanu - nepilna štuka. Dažas naktis pārgulēt var, bet nu pārvākties uz tādu ilgstoši negribētu.
Par visiem pagaidu variantiem jautājums ir - ko darīt, kad īstā māja būs uzbūvēta, un vai "pagaidu" izmaksas ir adekvātas.

Re: Pagaidu mājas, siltināšanas, reljefa veidošanas u.c. izmaksas
Autors: jtdesign (178.16.22.---)
Datums: 11/06/2013 12:29

Pārāk daudz spriedelējumu pret (te par aukstu, te par karstu), attiecīgi veidojas ne pārāk glaimojošs viedoklis par Tevi (visai kaprīza persona), lai rastos vēlme reāli kaut ko ieteikt vai palīdzēt (lasi - pastrādāt Tavā labā par taisnīgu atlīdzību).

Vai nu atrast darbu, kur maz jāstrādā, bet var saņemt ļoti daudz un attiecīgi daudz laika veltīt ģimenei un mājai vai kā lielais vairums līdzpilsoņu - meklēt regulārus kompromisus visu laiku balansējot uz naža asmens, kad Taviem tuvajiem tas piegriezīsies līdz galam.

Ja nav nepieciešamība regulāri tikties ar klientiem (strādāt viņu objektos), tad kaudzēm IT ļaužu pārvācas uz Taizemi. Internets ir pietiekami labs, klimats silts, izdevumi attiecībā pret ienākumiem var sanākt pat mazāk kā LV tādam pašam līmenim. Atliek tik personiskā dzīves un darba organizācija (variants, ka strādāt traucē suns, vispār nav no izskatāmo problēmu saraksta).

Pat man, kura profesija normāli prasa dzīvu kontaktu ar klientu un visvairāk ar viņa objektu, ir diezgan plašas iespējas strādāt attālināti, ko arī daru (klients ar smartfonu objektā un skaipojam).

Re: Pagaidu mājas, siltināšanas, reljefa veidošanas u.c. izmaksas
Autors: binary (178.16.22.---)
Datums: 11/06/2013 12:49

> Ja un runājot par pagaidu mājām. Mēs arī
> vienu tādu skatījāmies, bet tur pilnīgi
> nesakrita mūsu kā pircēju domas par to māju
> (grausts ko eventuāli nosvilināt) ar pārdevēju
> domām par to (nelieli uzlabojumi un būs labu
> labais dzīvojamais). Attiecīgi arī cena par to
> tika prasīta kā par puslīdz labu māju. Man ir
> baigās aizdomas, ka vairumā gadījumu tās domas
> arī nesakritīs.

Jā, tādu variantu arī redzējām. Bet ir arī tādi, kur pats pārdevējs saka - "domājiet paši, ko darīt - remontēt vai jaukt nost". Ir arī gabali, ko pārdod ar mājeli, kas paredzēta kā "māja, kur padzīvot, kamēr uzbūvēs savu māju" (pārdevēja viedoklis). Vienīgi nav pārāk daudz tādu. Kaut kādā ziņā šis variants varētu būt labs, jo to mazo mājiņu pēc tam varētu nevis nojaukt, bet atstāt kā kādu saimniecības ēku vai kā viesu namu.

> Par visiem pagaidu variantiem jautājums ir - ko
> darīt, kad īstā māja būs uzbūvēta, un vai
> "pagaidu" izmaksas ir adekvātas.

Ko darīt, atkarīgs no konkrētā varianta - kā jau rakstīju, varbūt var atstāt. Varbūt nojaukt. Par izmaksām - pie šā brīža īres cenas mums gadā sanāk virs 3000 Ls maksāt tīri par īrēšanu (neskaitot rēķinus, apsardzi, apsaimniekošanu) - lūk tas, manuprāt, ir neadekvāti, ņemot vērā, ka maksā par svešu īpašumu. Ja 3-4 gadus būtu jāpadzīvo pagaidu mājā par 10'000, kuru pēc tam nojaukt, tas varētu nebūt pārāk sāpīgi. Bet pareizi rakstīji - jāskatās, vai tai pagaidu mājā gribēsies dzīvot tos gadus…

> Pārāk daudz spriedelējumu pret (te par aukstu,
> te par karstu), attiecīgi veidojas ne pārāk
> glaimojošs viedoklis par Tevi (visai kaprīza
> persona)

Jā, ir man tāda problēma, mēdzu arī kādu skarbāku vārdu pateikt… Pamazām cenšos "laboties", ne vienmēr sanāk ;) Bet nu ko padarīs - ir viedoklis, kas nav slikti. Un ja kāds "māca dzīvot" pēc pilnīgi citiem principiem (uzskata, ka pārzina svešu dzīvi, mēģina uzspiest viedokli utt), tad tas nešķiet pareizi.

> Ja nav nepieciešamība regulāri tikties ar
> klientiem (strādāt viņu objektos), tad kaudzēm
> IT ļaužu pārvācas uz Taizemi. Internets ir
> pietiekami labs, klimats silts, izdevumi
> attiecībā pret ienākumiem var sanākt pat
> mazāk kā LV tādam pašam līmenim. Atliek tik
> personiskā dzīves un darba organizācija
> (variants, ka strādāt traucē suns, vispār nav
> no izskatāmo problēmu saraksta).

Kaudzēm pārvācas uz Taizemi, kaudzēm - uz ASV. Katram savs. Ir mums šāda tāda infrastruktūra ASV, bija savulaik tur pieslēgta iekārta testēšanai (nemācēšu/nedrīkstēšu teikt, kāpēc nedrīkstēja sūtīt uz LV) - tak tur nošauties varēja, lai attālināti kaut ko uztaisītu/notestētu. Šad tad vajag arī savākties komandai un pie tāfeles izrunāties - tas tomēr ir daudz kvalitatīvāk nekā mēģināt to caur skaipu izdarīt.
Un, grozies kā gribi, radus uz Taizemi neaizvedīsi. Bija man pirms 4-5 gadiem doma pārvākties uz Norvēģiju, privātā dzīve sagrozījās - paliku te. Tagad variants ar emigrēšanu pa lielam ir atmests - nav te nemaz tik slikti, turklāt var pie radiem jebkurā brīdī paciemoties…

Re: Pagaidu mājas, siltināšanas, reljefa veidošanas u.c. izmaksas
Autors: hm (178.16.22.---)
Datums: 12/06/2013 23:22

iemet aci [www.lzti.lv] .
Man tur nupat jaunu, gatavu kaimiņmāju pieRīgā lika izsolē par tādu starta cenu, par kādu māju neuzcelsi pat ja zeme mantojumā no omas palikusi. Nezinu gan vai aizgāja vai ne un pa kādu ciparu.
Un tur ir savi iespējamie zemūdens akmeņi (saimnieks mēdz iztīrīt māju no visa, ko var aiznest). Kā arī nezinu kā ir tagad - vai var no bankas kredītu dabūt izsolei - kādreiz bija jānāk ar savu čunguru.... Bet jebkurā gadījumā viela pārdomām - ja jau ir gatavs, sakarīgs un stāv tukšs, kāpēc blakus būvēt vēl?

Re: Pagaidu mājas, siltināšanas, reljefa veidošanas u.c. izmaksas
Autors: binary (178.16.22.---)
Datums: 14/06/2013 00:42

hm, ja ir "gatavs, sakarīgs un stāv tukšs", tad jā, nav lielas jēgas būvēt vēl (ja nu vienīgi, lai būtu kaut cik skaidrs, kas tur un kā sabūvēts). Bet cik sludinājumus tagad skatamies, tad vairums tirgo palielas mājas. Tāda mums i tagad tukša stāvēs, i pēc 25-30 gadiem atkal paliks tukša.

Par linku - paldies, paskatīšos. Cik noprotu, kaut kādi bankrotējušo īpašumi?

Re: Pagaidu mājas, siltināšanas, reljefa veidošanas u.c. izmaksas
Autors: hm (178.16.22.---)
Datums: 14/06/2013 09:38

tur nonāk īpašumi, kuru īpašnieki pavisam netiek galā ar kredītiem.
Vari te palasīt populārzinātnisku skaidrojumu un cilvēku diskusijas par tēmu: [www.jelgavasvestnesis.lv] Tas gan 5 gadus vecs, tā ka šis tas varētu būt mainījies
[financenet.tvnet.lv]
[www.aml.lv] (laikam kredītu reklāma gan sit cauri)

Iet uz lapu: Iepriekšējā12
Pašreizējā: 2 no 2


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **    **  **    **  **     **  ********    *******  
 ***   **  ***   **  **     **  **     **  **     ** 
 ****  **  ****  **  **     **  **     **  **     ** 
 ** ** **  ** ** **  **     **  **     **   ******** 
 **  ****  **  ****  **     **  **     **         ** 
 **   ***  **   ***  **     **  **     **  **     ** 
 **    **  **    **   *******   ********    *******  

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727