UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Privātmāju būvniecība :  Building.Lv Forums

Mazliet par Tenax
Autors: jamajamajaaama (178.16.22.---)
Datums: 29/06/2013 17:26

Pasūtīju no Tenax Neoporu ar pusspundi lai nosiltinātu māju. Domaju, o būs spunde, varēs drusku labāk savienot,lai ciešak sagul, mazāk spraugas. Lika drusku pagaidīt. Spunde nav vienāda pat plāksnes malai, dazas plāksnes kā banāns. Citām no griesanas gar spundi kaut kas nodedzis un iecepies par daudz.
Tagad spraugas siena būs jāpilda ciet ar Ceresit express 84 putaam. Vietām tās ir par 5mm. Logu ailēs var redzēt,ka tuvaka spunde sakrīt cieši, bet ārējā taisa spraugu.

Laipni lūgti atbalstīt LV razotājus.

Re: Mazliet par Tenax
Autors: būvinženieris Ivars Brinkmanis (178.16.22.---)
Datums: 29/06/2013 20:06

"Nav sliktu vai nekvalitatīvu būvmateriālu, bet ir tā neadekvāta, nepareiza izmantošana"...
ceru, ka cena vai nauda, kuru samaksāji bija mazāka nekā par līdzīgiem citvalstu ražotājiem... bet tavs materiāls noteikti lieliski derētu apbērtu pamatu siltināšanai vai arī grīdās.

Datums: 29/06/2013 20:13

Atvaino, inženieri, ja tirgo produktu, tad taisi to kvalitatīvi!! Pirms pirkuma neviens nesaka, ka spundes būs neprecīzas uc sūdi. Nekas, pirmdien sākšu prasīt atbildību no piegādātāja.

Autors: ints45 (178.16.22.---)
Datums: 29/06/2013 22:23

Kāpēc viena ražotāja dēļ, ir jāgānās par visiem LV ražotājiem?

Autors: parks2007 (178.16.22.---)
Datums: 30/06/2013 08:32

Interesants gan būvinženierim viedoklis....
"Nav sliktu vai nekvalitatīvu būvmateriālu, bet ir tā neadekvāta, nepareiza izmantošana"...
ceru, ka cena vai nauda, kuru samaksāji bija mazāka nekā par līdzīgiem citvalstu ražotājiem... bet tavs materiāls noteikti lieliski derētu apbērtu pamatu siltināšanai vai arī grīdās.

Pēc būvinženiera loģikas nopērku kurpes par 50LVL ikdienas valkāšanai,bet tās berž,tātad tās neder katrai dienai,bet toties varu tās uzvilkt reizi nedēļa sestdienās pastumt ķerru ar melnzemi un viss OK.

Kāpēc gan man būtu šāds putuplasts,kuŗš savienojumos veido līdz pat 0,5 cm spraugas dēļ šķības ģeometrijas,jāiestrādā grīdās vai pamatos,es taču par viņu nemaksāju kā par brāķi(kas būtu tikai normāli),bet pilnu cenu.........

Autors: būvinženieris Ivars Brinkmanis (178.16.22.---)
Datums: 30/06/2013 09:47

Ko nozīmē pilna cena?... mūsdienu kapitālisma apstākļos.... ja zeme visur ir zeme, tad kapēc pie Rīgas vai Jūrmalas m2 zemes maksā 1000Ls, bet Latgalē to var nopirkt par...?
Ber tā patiesi par TENAX ražojuma šo partiju ir cūcība un normālam ražotājam būtu jākompensē cilvēka zaudējumi.. tā kā tas ir ar automašīnām... cik es saprotu te jāsameklē LV apstiprinātie būvstandarti un ar konkrēto ražojumu un pretenzijām par brāķi jāsāk no ražotāja.. ja ar to nevar sarunāt - tad ir gan būvmateriālu standartizācijas komiteja ar pārbaudes laboratorijām, gan pircēju aizsardzības biedrība.
Es pieņemu, ka jebkurš cilvēks nav robots, te es neaizstāvu konkrēti TENAX, bet kā cilvēkiem mums ir iespējas kļūdīties. Un ja kautkas uz šīs zemītes ir iespējams, tad tas arī notiek...

Autors: Obelix (178.16.22.---)
Datums: 30/06/2013 10:22

Skumji, ka kāds ražotājs piegādājis brāķi un varbūt par to paprasījis kvalitatīvas preces naudu. Kaut gan bieži gadījies redzēt neapmierinātus pircējus, kuri par puscenu pērk izbrāķētu preci un pēc tam sper zemes gaisā, ka nesasniedz gaidītos rezultātus - gan par saules baterijām no e-baja, gan aizdomīgiem ķīniešu vēja trīsspārņiem. JA ir samaksāta pilna cena un pierādāms maksājums, tad vajag prasīt pilnu atbildību no ražotāja, vienalga vai vietējais vai pārstāvis.

Pilnīgi nesaprotu uzbraucienu visiem Latvijas ražotājiem un ja autors ir pilngadīgs, tad vajadzētu prasties savaldīt emocijas iztikt bez sarkasma, nevispārinot savu rūgtumu. Mana sadarbība ar TENAXu akumulācijas tvertņu siltināšanā ir veiksmīga vairāku gadu garumā un ja arī rastos kādas problēmas, nešaubos, ka viņi tās novērstu.

Autors: Aigaritto (178.16.22.---)
Datums: 02/07/2013 09:18

To Obelix

Vecīt ja godīgi es jau sen te taisījos uzcept Topiku par tenaxu, bet to neizdarīju tikai tapēc ka viņi man iedeva dāvaniņu par kuru smiekli nāk :) Man situācija sekojoša pasūtīju caur kuršiem 200 mm Neoporu ar Pusspundi ! Atnāca protams bez spundes nezinu kas bija vainīgs, bet kaut kāda veidā noriju krupi un siltinaju maju ar šo brīnumu ! Un ar ko es saskāros ka tiešām ja vienā pakā ir 3 loksnes tad divas malējās ir pilnīgi shkibas.....un Materials ir pilniga pakala..tikai pateicoties labiem stradniem un apmeram 20 baloniniem ar putam kas aizgaju uz maju pushot lielajas spraugas

Atbrauca uz objektu chals no tenaxa Normunds Rudmanis...un staigaja un shausminajas aiaiai...bet beigas viss beidzasr ar to ka man tas materials pietruka nedaudz kadi 5m2 un chals pat nekautrejas man pardot nevis iedot ka kopensaciju par nekvalitativo materialu !!

Secinajums viens..ja nemat ko no tenaxa izveles kartiba atpleshiet kadas 5 putika pakas vala izveles kartiba un paskataties vina geometriju !!!!!!!!!

Es tiesham nezinu kadi suni tur strada taja kvalitates kontrole, bet ta ir pirma un pedeja reize kad izvelos TENAX...nesaprotu ka tads koncerns ka BASF vispar lauj viniem taisit to Neoporu !

P.s Man lodzinieki teica ka Mārupē arī esot daudz mājas kas ar Neoporu siltinatas, bet visas ka viena izskatoties pabriesmīgi jo tenax razo loti shkibu putiku

Datums: 02/07/2013 10:56

Aigaritto, kādas putas pūtu spraugās? Ir jēga pūst Ceresit Express 84, kas ir dārgas vai pietiek ar lētāku galu?

Datums: 02/07/2013 13:44

Man cali pūta ar PENOSIL(zils baloninsh) precizu modeli neatceros, bet paredzets tieshi putika montazai ! Letas toch nevajag ! Man no Sakreta chali teica ka shitas penosil ir gana labas

Datums: 02/07/2013 13:53

Bet protams lielas spraugas ir labak Griest Putiku un bast ieksha spraugas !

Ja ir kur dzīvot ir laiks un resursi tad protams var bendet sev nervus un cinīties ar viniem un tiesāties utt ! Bet es nolemu neiet to ceļu jo mājas būvniecība jau ta daudz nervus apēd..tas vēl trūka apturet stroiku un sākt tiesāties ar viņiem....

Tai pasha laikā pamautus un gridu siltināju ar Finnfom un joka pēc papētīju loksnes...geometrija bija perfekta gan 30 gan 50 gan 100mm ....

Autors: Vienstāvs (178.16.22.---)
Datums: 02/07/2013 13:54

Neatceros ražotāju, bet tiku lietojis putika līmēšanai domātas rozā (pirku Kuršos). Nepatika, atzinu par pārāk cietām. Parastais poliuretāna hermētiķis līmēja labāk. Manuprāt jebkurai līmei jābūt kaut bišķi, bet mīkstākai par pamatmateriālu.

Autors: Obelix (178.16.22.---)
Datums: 02/07/2013 22:32

Nemetos uzreiz aizstāvēt visu Tenax produkciju, mana saskare ar šo uzņēmumu bija speciāls pasūtījums, kuru acīmredzot kāds kontrolē atšķirībā no pamatprodukcijas. Mājas ceļot, siltinu ar vati, arī tad ja tās ir uz pārdošanu.

Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **        **   **   **  **  **        **  **       
 **        **  **    **  **  **        **  **       
 **        **  **    **  **  **  **    **  **       
 **        **   **   **  **  **  **    **  **       
 ********  **    **   ***  ***    ******   **       

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.

Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727