UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Privātmāju būvniecība :  Building.Lv Forums

Literatūra par karkasa ēku celtniecību
Autors: m. (178.16.22.---)
Datums: 15/07/2013 11:34

Vai ir piejama kāda laba literatūra par koka karkasa ēku celtniecīnbu

Re: Literatūra par karkasa ēku celtniecību
Autors: Vienstāvs (178.16.22.---)
Datums: 15/07/2013 13:05

Skatoties, ko Tu sauc par karkasu. Ja no šaurām brusītēm sanaglotu vai ar plākšņveida metāliskiem stiprinājumiem saskrūvētu (neiesaku), tad:
[www.google.lv]
[www.amazon.com]
Ja klasisko "timber frame" (iesaku), tad:
[www.amazon.com]
[www.amazon.com]

Autors: aaaa (178.16.22.---)
Datums: 15/07/2013 18:45

Pēdējās 2 dienas pēc kārtas redzu īpašu kokmateriālu pārvadāšanu - vakar uz šosejas satiku standarta pilno fūri ar baļķiem pilnā garumā - ap 12m, šodien ar oranžo lampu aizmugurē smagais veda pilna+vēl drusciņ garuma brusas - izskatījās pēc 20x20, piekabe nestandarta, izskatījās pēc 15-16m garām. Baigie monstri. Vai pie mums beidzot sāk saprast, ka 12m baļķi nav obligāti jāpārzāģē uz pusēm, lai pārvadātu pusfūrē+piekabē, kas kopā ir daudz garāks un smagāks risinājums par standarta fūri?

Autors: būvinženieris Ivars Brinkmanis (178.16.22.---)
Datums: 15/07/2013 19:30

aaaa!... tas, ka tu divas dienas pēc kārtas redzi fūres ar gariem kokmateriāliem... es trīs dienas pēc kārtas redzu blondīnes, vēl nenozīmē ka tāda garuma virs 12m zāģmateriāliem būtu praktisks pielietojums. Koka pārsegumos parastai nelīmētai koksnei jau problēmas no 5m laidumiem un jumta spāru izmantošanai virs 9m diezin vai ekonomisks un praktisks pamatojums.
Drīzāk pieņemu, ka tādi kokmateriāli izmantojami pagaidu tiltos vai specifiski pasūtījumi.
Koka karkasa ēku būvniecībā izmēri virs 15 cm dimensijas nav aktuāli, jo galu galā koka karkasa būvniecība vērsta uz to, lai nebūtu jāizmanto smaga celtniecības tehnika vai jaudīgi celtņi.

Autors: Vienstāvs (178.16.22.---)
Datums: 16/07/2013 08:36

Es gan esmu par garu kokmateriālu meklēšanu un lietošanu, ja vajag. Piemēram, četrslīpu jumta kores spāres man nu nemaz negribētos stiķēt. Pat, ja gadās neliela skrūvīte, iespiesta starp vertikālajām spārēm viņa vairs gribēdama nevarēs pavērpties.

Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **      **  **     **  **     **  ********   **      ** 
 **  **  **  **     **  **     **  **     **  **  **  ** 
 **  **  **  **     **  **     **  **     **  **  **  ** 
 **  **  **  **     **  *********  **     **  **  **  ** 
 **  **  **   **   **   **     **  **     **  **  **  ** 
 **  **  **    ** **    **     **  **     **  **  **  ** 

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.

Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727