UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU
Vai cīņai par to kurš sienas pīrāgs ir labākais būs beigas?
Autors:
rbm
(178.16.22.---)
Datums: 19/07/2013 23:42
Šodien uzdūros uz LU zinātnieku praktisko eksperimentu kur plānots 4 gadus pētīt un mērīt kā uzvedas 5 dažādu ārsienu "ēkas" vienādos apstākļos un vidē.
ir gan mūra sienas, gan karkasnieki un galvenais ka katram piesprausti n-tie sesori un mērītāji, tā kā rezultāti būs balstīti uz cipariem nevis pieņēmumiem vai ražotāju deklarētām vērtībām. Pirmie cipari jau publicēti, ir par ko sākt diskutēt
www.eem.lv
ir gan mūra sienas, gan karkasnieki un galvenais ka katram piesprausti n-tie sesori un mērītāji, tā kā rezultāti būs balstīti uz cipariem nevis pieņēmumiem vai ražotāju deklarētām vērtībām. Pirmie cipari jau publicēti, ir par ko sākt diskutēt
www.eem.lv
Re: Vai cīņai par to kurš sienas pīrāgs ir labākais būs beigas?
Autors:
Teorētiķis
(178.16.22.---)
Datums: 20/07/2013 08:38
Diez vai beigsies, jo lielākās cīņas, vismaz šeit, ir par "vate pret putupastu" (elpojošs pret neelpojošu) un siltināt vai uzreiz būvēt biezu sienu.
Eksperimentā abas mūra sienas ir siltinātas ar vati veidojot ventilējamo fasādi.
Bet paldies par saiti, būs jāpaseko līdz.
Eksperimentā abas mūra sienas ir siltinātas ar vati veidojot ventilējamo fasādi.
Bet paldies par saiti, būs jāpaseko līdz.
Autors:
būvinženieris Ivars Brinkmanis
(178.16.22.---)
Datums: 20/07/2013 09:03
Var jau pētījumam pasekot... tikai viens moments. Ja daļējs uzsvars pētījumā tiek likts uz .... "ar būvkonstrukciju termisko inerci saistīto pārejas procesu loma,"... tad domāju , ka ēkas atraušana no pamatnes siltuminerces ietekmes izmantojot caurvēdināmu pagrīdi ir nevietā. Tāds risinājums viennozīmīgi definē to, ka vasaras karstajā periodā jāsāk izmantot dzesēšanas ierīces un ziemā netiek izmantots zemes siltums, kas būtiski ietekmē ēkas nevis sienas konstrukcijas siltuminerci. Vēl viens faktors.... siltumenerģijas taupīšana saistāma ar to, ka ēkas ievieš automātiskā klimata kontroles sistēmas - līdzīgi automašīnām un tādejādi, tad, kad mēs neesam mājās vai guļam - pazemina gaisa temperatūru un ventilācijas apjomu.
Nesen es izmantojot Exsel programmu analizēju divstāvu ēkas siltumzudumus. Man aprēķinā - ņemot vērā vēdināšanas vajadzības vai arī tās pilnībā ignorējot iznāca, ka uz vēdināšanu pie -20 grādiem, man tiek patērēts vismaz 45%...50% ēkas momentāno siltumzudumu jaudas. Otrs moments - rēķinot pagraba, ēkai pilns pagrabs, grīdu siltumzudumus pieņēmu, ka grīdas ārējās vides temperatūra man nevar nokrist zem 0 grādiem... tātad, ja ārgaisa temperatūra ir -20 grādi... tad pagraba grīda sāks uzsildīt telpu. Lūk šis moments pētījumos izpaliek.
Bet kopumā centīsimies pasekot.
Nesen es izmantojot Exsel programmu analizēju divstāvu ēkas siltumzudumus. Man aprēķinā - ņemot vērā vēdināšanas vajadzības vai arī tās pilnībā ignorējot iznāca, ka uz vēdināšanu pie -20 grādiem, man tiek patērēts vismaz 45%...50% ēkas momentāno siltumzudumu jaudas. Otrs moments - rēķinot pagraba, ēkai pilns pagrabs, grīdu siltumzudumus pieņēmu, ka grīdas ārējās vides temperatūra man nevar nokrist zem 0 grādiem... tātad, ja ārgaisa temperatūra ir -20 grādi... tad pagraba grīda sāks uzsildīt telpu. Lūk šis moments pētījumos izpaliek.
Bet kopumā centīsimies pasekot.
Autors:
Teorētiķis
(178.16.22.---)
Datums: 01/12/2014 18:26
Pārādījušies rezultāti par pirmajiem diviem gadiem, gāzbetona cienītājiem varētu nepatikt... :)