UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Privātmāju būvniecība :  Building.Lv Forums

Ļubiņu jumta pīrāgs
Autors: Bubucis (178.16.22.---)
Datums: 19/08/2013 15:56

Pirtij gatavojos likt lubiņu jumtu. Interesē, kādam ir jābūt jumta pīrāgam no augšas. Jumta stāvā paredzēts dažreiz arī pārnakšņot.

Re: Ļubiņu jumta pīrāgs
Autors: SerViss (178.16.22.---)
Datums: 19/08/2013 16:21

Saimniekam izvēlē vienmēr ir galavārds.
Piebildīšu tikai, ka ir nācies no ārpuses vērot pirtiņu, kur, iekšā uzmetot tvaiku, telpā strauji palielinās spiediens, un nakts tumsā labi redzams, kā pa skursteni periodiski izlido (tiek izpūsti) dzirksteļu mākoņi.
Protams, tas atkarīgs no pirts kurināšanas veida un telpu savstarpējā savienojuma, bet koka jumtu tādai ēkai noteikti neliktu.

Autors: Vienstāvs (178.16.22.---)
Datums: 19/08/2013 17:13

Lubiņas, tās ir skaidas (apses vai egles)? Neiesaku savietoto jumtu, bet parastus bēniņus.

Autors: Wolfenstein (178.16.22.---)
Datums: 19/08/2013 17:15

Sveiks!

Nav ne vainas - man ir pirts un tieši ar skaidu jumtu (man ir plēstās apses skaidas), Tu laikam vēlies zāģētos dēlīšus, ja tos sauc par lubiņām!?

Pīrāgs primitīvs: Jumta skaidas, latas 50mm, vēja plēve, spāres. No iekšpuses starp spārēm 150mm akmens vate, tad 50mm latas perpendikulāri spārēm un starp latām vēl papildus 50mm akmens vate (perpendikulārā virzienā jau uzliktajai vatei). Tam visam pa virsu tvaika barjera, jeb primitīva plēve (lai kondensāts vatē netiek no iekštelpām) un pa virsu manā gadījumā apdares dēļi.

Tikai skaties, lai mestari liek smuki 3kārtās tos lubiņus, un lai ap skursteni kārtīgi apliek bleķus, lai nav nekāda pilēšana..

Par dzirkstelēm nav tik traki - var jau uzlikt dzirksteļu ķērāju (truba ar sietu), bet tad tas būs regulāri jātīra. No prakses saku, ka pa skursteni dzirksteles ārā nelido un nekas nedeg (tpu tpu tpu :) ). Krāsns man diezgan primitīva no Termomax, laikam saucas "Ozols" :) - funkciju pilda labi. Skurstenis no Schiedel Isokern blokiem - lētāks par keramiku, bet malkas krāsnij pilnīgi pietiekošs.

Pirtij ļoti ieteiktu padomāt par atsevišķu ventilāciju no visām otrā un it sevišķi pirmā stāva telpām, lai mitrumam ir kur iziet - es uzliku atsevišķu bleķa ventilācijas trubu 100mm un zem 2.stāva grīdas savilku ventilāciju ar lokanajām caurulēm.

Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **         **     **  **    **  **     **        ** 
 **    **   **     **  ***   **   **   **         ** 
 **    **   **     **  ****  **    ** **          ** 
 **    **   **     **  ** ** **     ***           ** 
 *********   **   **   **  ****    ** **    **    ** 
       **     ** **    **   ***   **   **   **    ** 

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.

Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727