UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Privātmāju būvniecība :  Building.Lv Forums

tērauda jumts
Autors: aiv Iv (178.16.22.---)
Datums: 26/08/2013 22:33

klājot difūzijas membrānu zem tērauda jumta, kur beidzas membrāna - vēja kastē, notekā vai uz lāseņa. Gribētos zināt, jo celtnieki saka ka atstāšot vējkastē.

Re: tērauda jumts
Autors: editable (178.16.22.---)
Datums: 27/08/2013 12:37

Pieredzes nav, bet es atstāšu vēja kastē. Nedomāju, ka tas kondensāts tur baigi radīsies. Paskaties ražotāju instrukcijas Ruukki, Borga, utt. Kaut kur redzēju, ka viens un tas pats režotājs piedāvāja visus pieminētos variantus.

Re: tērauda jumts
Autors: būvinženieris Ivars Brinkmanis (178.16.22.---)
Datums: 27/08/2013 13:42

Ja difūzijas membrānu nevar ievadīt lietus notekā, tad var arī atstāt vēja kastē. Difūzijas membrānas būtība ir sargāt savietotā siltinātā jumta siltumizolāciju no samirkšanas, bet ja vēja kaste vēdinās, tad problēmām nevajadzētu būt.

Re: tērauda jumts
Autors: GirtsL (178.16.22.---)
Datums: 27/08/2013 15:54

Pēc manas pieredzes lietojot tā saucamo lāseni, un vēl dēļ tā ka teknēm ir pastāvīgs kritums, difūzijas membrānu neizdevās iedabūt teknē.
Ilgi domāju risinājumu un skiet ka idevās rast.
Nogriezu 10cm pirms teknes, beidzas vēja kastē.
Tiesi pretī plēves malai, vēja kastes apakšā ir ventilācijas reste, aptuveni kā josla pa visu kastes perimetru, ja pat kāds mitrums tur tek tad iztek uz zemes.

Re: tērauda jumts
Autors: Pavels.O (178.16.22.---)
Datums: 27/08/2013 16:22

sev atstāju apmēram pa vidu vēja kastei, tā izkārtojās dif. plēves loksnes, neesmu aiztaisījis vēja kastes, bet nekādu mitrumu neesmu novērojis, ne vienas piles, tas pats ir uz balkona kur nav dif. plēves, esmu redzējis kondensātu, bet nekas nekad nav pilējis vai netecējis.

Re: tērauda jumts
Autors: Praktiķis (178.16.22.---)
Datums: 27/08/2013 18:36

Ja metāla segumam ir ventilējamas kores-it īpaši slīpās,dažādas jumta izbūves,kuru pieslēgumi veidoti ar skārda detaļu pārlaidumiem un nav īpaši noblīvēti,lai puteņa laikā tajā nedzītu iekšā sniegu-vēlams jumta plēvi tomēr ielaist teknē.Kondensāta dēļ tas patiešām nav jādara,kaut gan nobeidzot plēvi jumta pārkares daļā tā apšuvumu iesaka veidot no nespundētiem dēļiem ar nelielām atstarpēm.Prakstiski arī iespējams jumta plēvi uzlaist uz lāseņa,taču tas nebūs realizējams jumtiem ar mazu slīpumu,vai arī jāveido divi lāseņi,kas nevajadzīgi sarežģī un sadārdzina šo jumta mezglu.Savā praksē tradicionālo lāseni vairs neizmantoju,jo parasti standartizpildījumā tas ir par šauru un pilnībā nepilda savu funkciju,tā locījuma leņķis ne vienmēr ir piemērots dažādo jumta plakņu slīpumiem un galvenais ir sarežģīti,pie atsevišķiem segumiem pat neiespējami tikt klāt pie tekņu āķiem,ja tam radusies nepieciešamība.Tāpēc izmantoju atsevišķu skārda detaļu,kas jumta un tekņu montāžas procesā ir pati pēdējā un kura arī pilnībā nosedz teknē ielaisto jumta plēvi.



Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
  *******    ******         **  **     **  ********  
 **     **  **    **        **  ***   ***  **     ** 
        **  **              **  **** ****  **     ** 
  *******   **              **  ** *** **  ********  
        **  **        **    **  **     **  **        
 **     **  **    **  **    **  **     **  **        
  *******    ******    ******   **     **  **        

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727