UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Kā līmeņot betonu plātņveida pamatā
Autors: Rumpumpele (178.16.22.---)
Datums: 14/10/2013 21:44

Sveiki profi,

Uzdevums ir diy uzbūvēt plātņveida pamatu 10x12m. Kā vislabāk betonu pēc ieliešanas dabūt tik lielā plaknē līdzenu bez kalniem un lejām? Ok, ja jātaisa lentveida pamati, tad velkam ar dēlīti pa veidņiem, ja grīda istabā, tad pa malās saliktām vadulām. 10m gan nekāda brusa līmeni neturēs un pavilkt ar nemaz nevarēs. Vai ir kas vēl bez acs un čuja?

Re: Kā līmeņot betonu plātņveida pamatā
Autors: kamis (178.16.22.---)
Datums: 14/10/2013 22:40

Sausais betons pameklē šeit pat forumā info.

Autors: m. (178.16.22.---)
Datums: 14/10/2013 22:43

Limeņo smilti, liec brusas 5x5 cm 2 m ataluma vienu no otra limēņo ar garo limeņrādi, lej katru aiznākamo ar betonu. Kad pažuvis paris dienas ielej betonu un līmeņo starp pažuvušajiem jau ielietajiem betoniem...

Es šadi lēju

Autors: jtdesign (178.16.22.---)
Datums: 15/10/2013 11:45

10 m ir sīkums, tikai jāizmanto vieglmetāla (alumīnijas utml.) līsti izlīdzināšanai, jo koks šādā garumā, protams, būs vai nu baigi smags vai ļogans. Pie tam to līsti var nelietot 10 m garu, pietiks arī ar 5 m. Guglī papilnam bilžu un video.

Datums: 15/10/2013 14:42

Es ar guglī redzēju, ka braukā ar tādu līsti, bet pēc manas saprašanas ja to līsti velk bez atbalsta pa kādu vadulu, tad tas ir uz aci. Virsmas negludumi tā tiek nolīdzināti, bet kā es zinu, ka es vidū neuzstumju lēzenu 1 cm uzkalniņu?

Pa gabliem betonēt neder. Pamats tomēr, ne grīda.

Autors: pamats topošais (178.16.22.---)
Datums: 15/10/2013 16:47

Var sataisīt augstuma atzīmes, kādus puļķus sadzīt un tad pēc tiem skatīties līmeni.
Galu galā, perimetrs būs vajadzīgajā līmenī un tad tikai pa vidu var sanākt iekritiens vai paugurs, bet to var ar veco labo striķi pārbaudīt un pielīdzināt.

Datums: 15/10/2013 16:53

Neesmu izmantojis, bet paskaties [www.youtube.com] tur ir tāds augstuma mērītājs, puļķis kuram iestata augstuma atzīmi un tad staigā un viņš pīkst, tad var pateikt ka ir tādā pašā augstumā. Esot labs, varot iznomāt kaut kādos nomas punktos. Un vēl jau - avi vispār vajag nežēlīgu precizitāti? Ja domā likt uzreiz virsū parketu, tad jā, bet ja vēl liesi virsū vai siltināsi, tad pāris centimetrus izlīdzināsi.

Autors: Praktiķis (178.16.22.---)
Datums: 15/10/2013 19:39

Profiņi līdzināšanai izmanto 110mm-2m garu parasto kanalizācijas cauruli kurai piestiprina kātu un darbojas kā ar grābekli.

Autors: Edmunds K. (178.16.22.---)
Datums: 16/10/2013 17:03

Pareizi strādāt ar lāzera nivelieri un uz latas pīkstuli. Ja nav pieejams no draugiem vai paziņām šāds aparāts, tad to var iznomāt. Pa perimetru viss viens jātaisa borti, tos var uztaisīt jau precīzi līmenī. Tad piegāž betonu un ar lāzera palīdzību saliek "majakus", tad ar reiku, kā jau iepriekš tika minēts, izlīdzina betonu starp "majakiem". Ar kanalizācijas caurules palīdzību var novibrēt betona plātni, tiesa tā nebūs tik līdzena. Tiesa ar "vertaļotu" iznāks līdzenāka.
Ja kādi jautājumi tad var rakstīt: remontbuve at gmail.com

Autors: aaaa (178.16.22.---)
Datums: 16/10/2013 20:00

Ko nozīmē pamats, ne grīda - pamats viņš būs pa perimetru, vidū tāpat grīda. Pagaidām pasaulē nav tāda betona, kas viengabala 10x12 nesaplaisātu. tāpat nāksies likt vadulas uz javas līmenī un pa tām vilkt līsti. Malas, protams, jātais dziļāmas un ar armatūru. Vispār meklē Schwedenplatte, pilns internets.
[www.youtube.com]

Datums: 16/10/2013 22:45

Tur jau tā lieta, ka tajos visos video iegāž vienu milzu betona pankūku un nekādas kompensācijas šuves vismaz redzamas ārā netorčī. Kā to vadulu nostiprināt, lai viņa betona laukuma vidū paliek neizkustējusies tik precīzā lietā kā līmenis?

Ar "majakiem" ir domātas augstuma atzīmes ko es sadzenu pieskaņotas lāzera staram? No kā tos majaku gatavot?

Kas ir latas pīkstulis? Ko viņš dara?

Datums: 16/10/2013 22:48

Tur jau tā lieta, ka tajos visos video iegāž vienu milzu betona pankūku un nekādas kompensācijas šuves vismaz redzamas ārā netorčī. Kā to vadulu nostiprināt, lai viņa betona laukuma vidū paliek neizkustējusies tik precīzā lietā kā līmenis?

Ar "majakiem" ir domātas augstuma atzīmes ko es sadzenu pieskaņotas lāzera staram? No kā tos majaku gatavot?

Kas ir latas pīkstulis? Ko viņš dara? Kaut kāda lata, kas pīkst kad to sagāž ārpus līmeņa?

Datums: 17/10/2013 11:08

Ir aparāts, ar ko norāda vajadzīgo augstumu un tad ir "majaks" ar ko staigā apkārt un viņš ziņo, ka ir tas vajadzīgais augstums. Tur video ir tāds puļķis, ko nēsā apkārt. Tātad ir 2 ierīces, pašam nekas nav jātaisa.

Datums: 17/10/2013 11:13

Atradu šitādu: [www.youtube.com]

Datums: 17/10/2013 12:59

Baigi smalki. Man bail, ka tad kad man atvestu betonu un man tur amatiera panikā vajadzēs divās trīs stundās visu dabūt kā galdu, tad es nesajēgšu kā majaki man palīdz sastumt betonu līmenī.

Ko jūs teiktu par ideju stingri novilkt metāla stieples kā vadulas pāri veidņu malām, lai tās veido līniju līmenī pār visu laukumu? Brusu vilkt pa to stiepli nevarēs, bet vismaz skaidri redzama līmeņa atzīme būs.

Autors: aaaa (178.16.22.---)
Datums: 17/10/2013 19:57

Nu uztaisi vispirms veidņus, novelc to stiepli un tad tev uzreiz būs skaidrs kāpēc tā tev nekas nesanāks. Saliec gatavās grīdas nulles punktus ik pa kādam gabalam, piemēram, no betona bruģakmeņiem, kurus liec uz stingras un biezas javas - kārtīgā čupā. Tā tu ar 2-3m garu "pravilu" un parastu līmeņrādi vari izstaigāt visu grīdu un sagatavot betonēšanai. Java sacietēs un tev ik pa gabalam pa visu laukumu būs gatavi nulles atskaites punkti, kas nebūs jāvāc prom - tos varēs atstāt un izmantot kā atbalstus arī līdzināšanai. Variantu ir čupām, lai gan arī bez problēmām vari iznomāt lāzera nivelieri ar kārti, kas tev ļaus noteikt augstumu jebkurā grīdas punktā - tas gan tā praktiski lietojams ir tikai sausā betona iestrādes gadījumā - ar slapjo nebūs tik vienkārši.

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.