UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Privātmāju būvniecība :  Building.Lv Forums

Ģeorežģis
Autors: Kristapsons (178.16.22.---)
Datums: 25/02/2014 22:03

Sveiki!
Man ir jautājums par ģeorežģiem un ģeotekstiliem.
Situācija tāda, ka teritorijā bija nepieciešams tāds kā paugurs, kas norobežotu to teritoriju nedaudz no ceļa. Tā kā uz sitiena bija pieejami dažādi būvgruži, betona plāksnes un citi apjomīgi materiāli, tad to visu saliku iecerētā paugura vietā un formā. Tagad pa virsu plānoju uzbērt zemi. Es tā saprotu, ka ar laiku tā zeme ieskalosies brīvajās vietās un no iecerētā skaisti zaļā paugura var rēgoties būvmateriāli.
Lūdzu iesakiet ar ko labāk pārklāt pauguru - ar ģeorežģi vai pietiks ar ģeotekstilu, Kāda ir pieredze?

Re: Ģeorežģis
Autors: Vilnis_Radio (178.16.22.---)
Datums: 26/02/2014 22:38

Ģeotekstila pamatuzdevums ir horizontālās plaknes nostiprināšana, tomēr nav izlēgts, ka to varētu pielietot arī slīpām plaknēm, t.i. šajā gadījumā.
Ģeorežģis ir pamatā domāts slīpām nogāzēm ar mēŗki, lai tā augsne neslīd lejā teiksim lietū vai atkusnī vai vēja ietekmē. Ģeorežģi vēl liek uz horiznotālām plaknēm nestspējai, tai pat laikā ļaujot zālei augt cauri. Domāju, ka ja mērķis ir neļaut zemei aizpildīt tukšumus, tad režģis nav īstais materiāls.
Es gan domāju, ka likt kaut ko, lai aizturētu augsnei piepildīt tukšumus ir diezgan nepraktiski. Vienkāršāk ir nobērt ar augsni un ļaut tai darīt savu darbu. Daļa protams ieskalosies iekšā, bet samērā maz. Var taču piebērt pēc gada vai pusgada. Pēc gada būtiskas izmaiņas jau vairs nebūs. Kaut kas ieies iekšā, bet to kompensēs zāle, kura gan veido velēnu gan uzķer ceļojošo zemi utt.
Kalns pie ceļa parasti ir problēma ar sniega putināšanu. Būvgružiem jau vispār būtu cits labāks pielietojums, bet nu katrs pa savam.

Re: Ģeorežģis
Autors: Praktiķis (178.16.22.---)
Datums: 26/02/2014 23:28

Uz šāda būvgružu paugura,ja melnzemes kārta būs pavisam plāna,vasarā zāle izdegs. Vēl jautājums vai to pauguru vispār izdosies apaudzēt pat ar laistīšanu.Piekrītu Viļņa Radio viedoklim.

Re: Ģeorežģis
Autors: Zodčijs (178.16.22.---)
Datums: 27/02/2014 00:32

Kristapdēls - tu jau noteikti pārdomāji priedīšu, eglīšu u.c. dzīvžoga stādīšanu - bet tāds variants kaut kādu iemeslu pēc atkrita.
Un par vēlu arī tāda variācija - varbūt arī nederēja - ieplānot kādu laukumu priekš auto vai tusiņiem, nojumei vai citādam pielietojumam - ar izrakto zemi uzbērt pauguru - un izrakto aizpildīt ar būvgružiem - miksējot tos ar smilti.

Bet kalns jau ir - es mēģinātu vispirms tajā ieskalot smilti, cik nu iespējams - jo man būtu bail, ka ar laiku kalna iekšienes tukšumos neiemitinās kādas nevēlamas dzīvās radības - čūskas, lapsenes, termīti utt.
Pa virsu - tā kā Vilnis raksta. Iesakņosies zāle un virskārtu saturēs - ar kvadricikliem pāri nerullēsi ?!

Ja ir vēlme tiešāk iepazīties ar ģeomateriāliem - ieraksti guglē : Viacon lv. ( vai vienkārši ģeotekstils utm.) - tur apraksti un bildes - papēti "ģeopaklājus" vai "zāliena armatūra" varbūt - pēc tam piemeklē cenas.



Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
       **  **     **   ******    **     **  **     ** 
       **   **   **   **    **   **     **  ***   *** 
       **    ** **    **         **     **  **** **** 
       **     ***     **   ****  *********  ** *** ** 
 **    **    ** **    **    **   **     **  **     ** 
 **    **   **   **   **    **   **     **  **     ** 
  ******   **     **   ******    **     **  **     ** 

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727