UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU
Jumta siltināšana
Autors:
Amatieris9
(178.16.22.---)
Datums: 25/08/2014 14:59
Sveiki Kungi! Esmu savā būvniecībā ticis līdz jumta siltināšanai. Māja ir ar mansardstāvu un tagad domāju vai siltināt tikai mansardu vai arī visu jumtu līdz pašai korei tādējādi iegūstot arī siltos bēniņus. Kādi būtu plusi un mīnusi abos gadījumos, varbūt kāds ir saskāries ar līdzīgu dilemmu?
Re: Jumta siltināšana
Autors:
Praktiķis
(178.16.22.---)
Datums: 25/08/2014 18:30
Vienīgais pluss ir silti bēniņi-kam tie vajadzīgi? Mīnusu savikārt ir daudz vairāk. Palielinas apkurināmā platība,palielinas siltinātas norobežojošās konstrukcijas laukums-tātad lielāki siltuma zudumi. Pats svarīgākais-zūd iespēja ierīkot normālu jumta un bēniņu ventilāciju-tagad tas īstenojams tikai caur kori,kur gaisa caurlaidība stipri ierobežota un pie neliela jumta slīpuma dabiskā vilkme vāja.
Autors:
bern
(178.16.22.---)
Datums: 25/08/2014 21:43
Pirmais varinats, protams, būtu vienkāršāks.
Tas mulsinošais ir jautājuma uzdošanas brīdis -pie mājas plānošanas šis būtu ļoti labs jautājums, bet ne jau brīdī, kad tikts līdz jumtam! Kā Jūs ceļat māju? Uzcles un gan jau katrs ģimenes loceklis atradīs sev kādu stūrīti, vai tomēr būvniecību sākāt ar plānošanu -man ģimenē ir, teiksim, 4 cilvēki, tāpēc nepieciešamas piecas istabas: trīs guļamistabas, viena dzīvojamā un viena istaba viesiem/kabinets? Līdz ar to man domāt, ka šis lēmums jāpieņem, ņemot vērā cilvēku skaitu nevis kuram varinatam vairāk plusu un mazāk mīnusu!
Tas mulsinošais ir jautājuma uzdošanas brīdis -pie mājas plānošanas šis būtu ļoti labs jautājums, bet ne jau brīdī, kad tikts līdz jumtam! Kā Jūs ceļat māju? Uzcles un gan jau katrs ģimenes loceklis atradīs sev kādu stūrīti, vai tomēr būvniecību sākāt ar plānošanu -man ģimenē ir, teiksim, 4 cilvēki, tāpēc nepieciešamas piecas istabas: trīs guļamistabas, viena dzīvojamā un viena istaba viesiem/kabinets? Līdz ar to man domāt, ka šis lēmums jāpieņem, ņemot vērā cilvēku skaitu nevis kuram varinatam vairāk plusu un mazāk mīnusu!
Autors:
Amatieris9
(178.16.22.---)
Datums: 26/08/2014 11:19
Godātais Bern, nav tā, ka būvēju nahaļavu - tad jau redzēs kā sanāks, tomēr ir lietas, ko pašā būvniecības procesā ir iespējams mainīt un darīt citādāk... Tādēļ arī iedomājos kamdēļ lai neiegūtu papildus siltu telpu kur salikt dažādus krāmus. Varbūt var nosiltināt gan mansarda pārsegumu gan arī jumtu iegūstot pussiltus bēniņus, tādējādi nepalielinot apkures izmaksas vienkārši paturot to siltumu, kas citā gadījumā izietu caur nesiltināto jumtu... :)
Autors:
Praktiķis
(178.16.22.---)
Datums: 26/08/2014 17:38
Neapkurināta telpa būs auksta neatkarīgi no tā vai tā ir siltināta vai ne. Vienīgā atšķirība ir tā, ka tajā temperatūra ar āru izlīdzināsies ar nedēļas nobīdi (ja būsi labi nosiltinājis). Manā uztverē bezjēdzīgs ieguldījums,jo bēniņu temperatūra tik nun tā ar nelielu nobīdi būs tāda kā ārā. Var ieplānot lielus siltumzudumus caur pārsegumu,bet kāds tiem krāmiemm, kas glabāsies bēniņos,labums no tā? Tik , kā pašam tur reizi gādā uzlīst.
Autors:
bern
(178.16.22.---)
Datums: 26/08/2014 19:03
Manis rakstītais nebija uzbrauciens! Doma bija -kas vienam līdzīgos apstākļos ir pareizā atbilde, tas otram nepareizā. Katram no mums situācija atšķiras un tāpēc arī optimālie risinājumi atšķiras. Visu nosaka liederības apsvērumi. Konkrētajā gadījumā man neliktos lietderīgi tērēt četrciparu skaitli, lai tikai krāmi varētu glabāties nedaudz siltākā temperatūrā nekā ārā šķūnī, kā Praktiķis pirms tam jau norādīja!
Autors:
Amatieris9
(178.16.22.---)
Datums: 26/08/2014 21:33
Paldies par argumentētajām atbildēm, tagad arī pašam sāk šķist, ka tas nav vajadzīgs... :)