UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU
Privātmāju būvniecība :
Building.Lv Forums
Bēniņu siltināšana. - cik tālu vērts iet ?
Autors:
Niks
(85.10.211.---)
Datums: 03/09/2015 22:02
Ir 2 stāvu somu māja.
Bēniņos sapūta 30 cm kkdu eko-šmeko vati. Manuprāt, pamaz, bet iztikt varētu. Jo siltums man ir pa lēto.... :)
Nu bet tā kā celtniecības grafiki jau nu perfekti saplānoti nebija, to vates slāni, gan Saules kolektoru licēji, gan trepjenieki samocija.... Nu nekas traks, bet var redzēt, ka nav kā bija. :)
Tagad domāju - varbūt ir vērts pasaukt tos pašus vatelīnētājus, lai man iepūš vēl :) nu vel kādus 20 cm. Vai nav to vērts ?
Ievācāmies maijā, vati iepūta kaut kad decembrī. Tādas nopietnas ekspluatācijas pieredzes attiecīgi nav.
Bēniņos sapūta 30 cm kkdu eko-šmeko vati. Manuprāt, pamaz, bet iztikt varētu. Jo siltums man ir pa lēto.... :)
Nu bet tā kā celtniecības grafiki jau nu perfekti saplānoti nebija, to vates slāni, gan Saules kolektoru licēji, gan trepjenieki samocija.... Nu nekas traks, bet var redzēt, ka nav kā bija. :)
Tagad domāju - varbūt ir vērts pasaukt tos pašus vatelīnētājus, lai man iepūš vēl :) nu vel kādus 20 cm. Vai nav to vērts ?
Ievācāmies maijā, vati iepūta kaut kad decembrī. Tādas nopietnas ekspluatācijas pieredzes attiecīgi nav.
Re: Bēniņu siltināšana. - cik tālu vērts iet ?
Autors:
Vilnis_Radio
(85.10.211.---)
Datums: 04/09/2015 01:47
Nav to vērts pilnīgi un galīgi. Nenormālu telpu zaudē un jēga praktiski nekāda. Mansardā manuprāt ekovate kaut kur ap 25 cm jau izpilda esošo standartu, kurš nebūt nav nekāds maigais.
Kāda tev ir apsilde 2 stāvā? Radiatori, grīdas? un kas atrodas pārsegumā?
Kāda tev ir apsilde 2 stāvā? Radiatori, grīdas? un kas atrodas pārsegumā?
Autors:
Zodčijs
(85.10.211.---)
Datums: 04/09/2015 03:04
Bēniņi tak laikam domāti...pūšamvates slānis samīcīts - man domāt, ka obligāti jāpiepūš...
Autors:
Praktiķis
(85.10.211.---)
Datums: 04/09/2015 08:03
Pievienojos Zodčija teiktajam-ja bēniņos nekādas aktivitātes vairs neplānojas,papildināt siltinājuma slāni būtu prātīgs risinājums.
Autors:
Niks
(85.10.211.---)
Datums: 04/09/2015 08:13
Vilnis nesaprata, Zodičijs - saprata :)
Ir runa par bēniņiem, dzīves telpa no TUR sagāztās vates nekādi nemainās
Man bija tādas teju filozifiskas pārdomas - cik daudz ir vērts bērt to vati, lai vienā brīdī saprastu, ka nu jau tā vate maksā vairāk nekā siltums.
Nu un galvenokārt ir baža par to, ko tie pēdējie "mākslinieki" ir sačakarējuši. Beramā vate ir stumta nost, lai atbrīvotu takas, tad meģināts izlīdzināt, tad kāds tā pat ir mīcijies pāri....
Cik vispār bēniņos vajadzētu sagāzt ? Lielākie siltuma zudumi jau ir caur jumtu. Bija 30 cm. Mož uzlaizt līdz 40, vai var būt pat visu 1/2 metru ?
Un kad labāk tos pūtējus sasaukt ? No tagad līdz Janvārim laikam visi trako ? Janvāra vidū varētu būt ka zeperiem būs mazāk darba, tad būs gan cenas gan attieksme ?
Ir runa par bēniņiem, dzīves telpa no TUR sagāztās vates nekādi nemainās
Man bija tādas teju filozifiskas pārdomas - cik daudz ir vērts bērt to vati, lai vienā brīdī saprastu, ka nu jau tā vate maksā vairāk nekā siltums.
Nu un galvenokārt ir baža par to, ko tie pēdējie "mākslinieki" ir sačakarējuši. Beramā vate ir stumta nost, lai atbrīvotu takas, tad meģināts izlīdzināt, tad kāds tā pat ir mīcijies pāri....
Cik vispār bēniņos vajadzētu sagāzt ? Lielākie siltuma zudumi jau ir caur jumtu. Bija 30 cm. Mož uzlaizt līdz 40, vai var būt pat visu 1/2 metru ?
Un kad labāk tos pūtējus sasaukt ? No tagad līdz Janvārim laikam visi trako ? Janvāra vidū varētu būt ka zeperiem būs mazāk darba, tad būs gan cenas gan attieksme ?
Autors:
jtdesign
(85.10.211.---)
Datums: 05/09/2015 11:37
Visi tik gudri ... ka es pat nesaprotu, par kā tieši siltināšanu ir stāsts, kaut no konteksta izskatās, ka tikai par bēniņu pārsegumu no augšas. Ar 30 cm vajadzētu pietikt, tikai stāstā ir redzams darba kultūras trūkums - pirms vates iepūšanas/iebēršanas tiek ierīkota dēļu laipas, pa kurām pēc tam pārvietojas gan visi tālākie būvnieki un montāžnieki, gan paši jau vēlākajā ekspluatācijas laikā. Vai vispār tiek ierīkota retinātu dēļu grīda. Ja vate sapresēta un termogrāfija, kad sāksies sali, uzrādīs siltuma noplūdi, nāksies uzbērt vēl. Tagad par agru spriest.