UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU
Privātmāju būvniecība :
Building.Lv Forums
Pašreizējā: 2 no 2
Re: Gāzbetons bez siltinājuma
Autors:
Rx
(85.10.211.---)
Datums: 17/02/2016 14:50
Ir tabula:Tipveida tabula
Ko redzam?
To. ka liekot divstiklu paketi ar selektīvo parklājumu, iegūstam daudz vairāk kā liekot trīsstiklu bez pārklājuma!
Vai To Jūs zinājāt?....
Visi liek parastos...jo taupa naudiņu...
Ko redzam?
To. ka liekot divstiklu paketi ar selektīvo parklājumu, iegūstam daudz vairāk kā liekot trīsstiklu bez pārklājuma!
Vai To Jūs zinājāt?....
Visi liek parastos...jo taupa naudiņu...
Autors:
DsKs
(85.10.211.---)
Datums: 17/02/2016 14:57
Es zinaju,jo man sava laika bija dots piedavajums selektivam 2niekam un parastam 3niekam ... U vienads,bet 3nieks cena dargaks ... U abiem bija 1.1 ... izvelejos tadel 2nieku
3nieks ar U=0.7 bija stipri dargaks,jeb tie 600 euro par ko runaju ieprieks
3nieks ar U=0.7 bija stipri dargaks,jeb tie 600 euro par ko runaju ieprieks
Autors:
Jankouzs
(85.10.211.---)
Datums: 17/02/2016 15:33
Nu man ir trīstiklu ar selektīvo pārklājumu gan no iekšpuses gan ārpuses, nemaz īsti nezinu cik man tas U tur ir, bet nu jā par logiem man uz 130m2 māju aizgāja ap 5000eur, vienkārši tiem cilvēkiem,kas man viņus piegādāja un uzstādīja es uzticos, jo nav man sveši, gribēju lai maksimāli mazāki man siltumzudumi mājai un nedomāju par to vai atmaksāsies man tas vai nē, bet nu jā starpību kāda būtu bijusi ar 2 stiklniekiem, tā arī neuzzināšu! :)
Autors:
DsKs
(85.10.211.---)
Datums: 17/02/2016 16:11
Jankouzs,cik Tev ~ kopejais logu laukums ?
Autors:
Jankouzs
(85.10.211.---)
Datums: 17/02/2016 16:37
Nu tikko piemetu apmēram kādi 28m2 , jā man logi ir padaudz, erkerī vien katrā stāvā pa 5 logiem, kopā pa visu māju 20 logi
Autors:
Jankouzs
(85.10.211.---)
Datums: 17/02/2016 16:42
Bet nu tie aptuvenie 5000eur ir kopā ar darbu, veco logu izplēšanu un jauno logu uzstādīšanu ar visām pretvēja lentām, palodzes nav iekļautas!
Autors:
DsKs
(85.10.211.---)
Datums: 18/02/2016 10:20
Nja ... man vel sanaca savulaik bez pvn izgriezt sev ... par 7 logiem ( Kopa 14m2 laukums ... pa vidu visiem ramis un viena puse verama ) ) ar 2stiklu paketi ( selektivais stikls , U=1.1 ) samaksaju 700 euro ( bet nu 'pusciematam' cenas tika uzjautatas un letakais pec tam vel celos nolikts ) ... pliki logi bez uzstadisanas,utt.
Autors:
Jankouzs
(85.10.211.---)
Datums: 18/02/2016 10:45
Nu jā! :) Man arī lielākie uz pusi dalās un viena puse verama, man vispār visi logi ir veramie, izņemot 1 logu, vēl arī tas kas maina cenu ir , ka man viņi ir balti tikai no iekšpuses, no ārpuses ir tumšā rieksta tonī! Un vizuāli no ārpuses kad skatās viņi izskatās kā tonēti,paši stikli un tā kā spoguļojās!
Autors:
maris.builds.house
(85.10.211.---)
Datums: 18/02/2016 18:19
Uzbūvēta 5 gadus atpakaļ 160 m2 griestu atgstums 2,85 m pirmā stāvā un otrā 2,65 m. Gribēju siltināt, bet pagaidām nav sanācis. Siena no 375mm. "Sobrīd nezinu vai vairs siltināšu, jo par izlīdzināto jāmaksā 100 Eur mēn par gāzi apkurei, ūdenim un ēst gatavošanai. Apkure no visa peņem, protams, lauvas tiesu.
Ar katru gadu paliek māzāks patēriņs. Pirmā gadā bija 20 % vairāk kā otrajā. Nākamajos pa 10% mazāk. Uztaisīju apdari iekšpusē ar Bak, ārpusē siets, Bak un dekoratīvais apmetums un vēl patēriņš samazinājās. Un nu jau pavisam liekas ok. Ir lieli logi no zemes līdz griestiem. Arhitekts bija izdomājos visu gala sienu nostiklot. Parastā pakete ar selektīvo un pus mājai trīs stiklu pakete ar selektīvo. Pat ja nosiltinātu, tas ko patērē logu laukumi ir neskaitāmas reizes vairāk par siltinātu un nesiltinātu sienu(tas manā gadījumā). Bet ja logi mazi tad var domāt.
Un vēl jādomā kā to sienu ventilēt, lai rasas punkts neslapinātu vati. Ja liktu putiķu, un rasas punkts būtu tajā, tad jau kondensāts neveidotos, bet atkal mitrums no sienas netiktu uz āru, un būtu jādomā kā apstrādāt iekšpusi, lai tā siena elpo uz iekšu un žūst. tad jau vēl paliek labākais variants - vate+ ventilējama fasāde ar lūkām apakšpusē un augšā. Tas nu būtu labākais, bet cik tas kopā izmaksātu.
Re kur var apskatīt kā dabā tapa 375 siena. Vēlāk ielikšu par pārējo apdari.
[www.youtube.com]
Ar katru gadu paliek māzāks patēriņs. Pirmā gadā bija 20 % vairāk kā otrajā. Nākamajos pa 10% mazāk. Uztaisīju apdari iekšpusē ar Bak, ārpusē siets, Bak un dekoratīvais apmetums un vēl patēriņš samazinājās. Un nu jau pavisam liekas ok. Ir lieli logi no zemes līdz griestiem. Arhitekts bija izdomājos visu gala sienu nostiklot. Parastā pakete ar selektīvo un pus mājai trīs stiklu pakete ar selektīvo. Pat ja nosiltinātu, tas ko patērē logu laukumi ir neskaitāmas reizes vairāk par siltinātu un nesiltinātu sienu(tas manā gadījumā). Bet ja logi mazi tad var domāt.
Un vēl jādomā kā to sienu ventilēt, lai rasas punkts neslapinātu vati. Ja liktu putiķu, un rasas punkts būtu tajā, tad jau kondensāts neveidotos, bet atkal mitrums no sienas netiktu uz āru, un būtu jādomā kā apstrādāt iekšpusi, lai tā siena elpo uz iekšu un žūst. tad jau vēl paliek labākais variants - vate+ ventilējama fasāde ar lūkām apakšpusē un augšā. Tas nu būtu labākais, bet cik tas kopā izmaksātu.
Re kur var apskatīt kā dabā tapa 375 siena. Vēlāk ielikšu par pārējo apdari.
[www.youtube.com]
Autors:
binary
(85.10.211.---)
Datums: 19/02/2016 09:42
maris.builds.house Wrote:
-------------------------------------------------------
> Uzbūvēta 5 gadus atpakaļ (..)
>
> Ar katru gadu paliek māzāks patēriņs. Pirmā
> gadā bija 20 % vairāk kā otrajā. Nākamajos pa
> 10% mazāk.
Jā, pēdējos gados ziemas ar katru gadu paliek jūtami švakākas. Šogad, piemēram, februāra sākumā bija info, ka šā gada februāra vidējā temperatūra prognozēta 8 grādus virs ilggadējās normas. Arī šīs ziemas decembris bija otrais siltākais visā Latvijas meteoroloģisko novērojumu vēsturē.
Būtu interesanti uzzināt, kas būs sagaidāms nākamo 50 gadu laikā.
> Un vēl jādomā kā to sienu ventilēt, lai
> rasas punkts neslapinātu vati.
u-wert.net kalkulators kaut kādiem gāzbetona blokiem gan uzrādīja, ka ar vati apliktiem rasas punkta sasniegšana īsti nedraud. Plikam blokam gan pēc tā kalkulatora draud.
> Uzbūvēta 5 gadus atpakaļ (..)
>
> Ar katru gadu paliek māzāks patēriņs. Pirmā
> gadā bija 20 % vairāk kā otrajā. Nākamajos pa
> 10% mazāk.
Jā, pēdējos gados ziemas ar katru gadu paliek jūtami švakākas. Šogad, piemēram, februāra sākumā bija info, ka šā gada februāra vidējā temperatūra prognozēta 8 grādus virs ilggadējās normas. Arī šīs ziemas decembris bija otrais siltākais visā Latvijas meteoroloģisko novērojumu vēsturē.
Būtu interesanti uzzināt, kas būs sagaidāms nākamo 50 gadu laikā.
> Un vēl jādomā kā to sienu ventilēt, lai
> rasas punkts neslapinātu vati.
u-wert.net kalkulators kaut kādiem gāzbetona blokiem gan uzrādīja, ka ar vati apliktiem rasas punkta sasniegšana īsti nedraud. Plikam blokam gan pēc tā kalkulatora draud.
Autors:
Teorētiķis
(85.10.211.---)
Datums: 19/02/2016 12:58
Siltinājumam būs apmetums un krāsa, kas var būt pat tvaiku caurlaidīga, tomēr saulē uzsilstot sienai tvaiks var ieskriet iekšā (silts gaiss spēj saturēt vairāk absolūtā mitruma), naktī atdziestot izkritīs kondesāts, vate paliek mitra un zaudē savas izolācijas spējas. Cik tas bieži notiek un cik jūtami palielinās zudumi... diez vai kāds patieks. Ventilējāmā fasāde ir labākais risinājums, ja neapskata cenas apskektus.
Autors:
maris.builds.house
(85.10.211.---)
Datums: 19/02/2016 17:31
Tiešām pēdējās ziemas ir siltākas. Bet es skatījos patēriņu, kad ārā bija - 10 un -15 grādu un salīdzināju ar iepriekšējiem gadiem. Tas bija mazāks. Pieņemu, ka bloks izžuva.
Tiešām kondensātam jāizkrīt sakrītot viarākiem faktoriem. Temperatūrai un mitrumam gaisā. Bloku ražotāji jau apgalvo, ka šīs līknes nekrustojas. Nezinu vai tā ir, bet man rādītāji uzlabojas. Es arī neievelku ar apkures sezonas uzsākšanu. Tieši rudeņos baigais mirums gaisā. Negribas, lai siena, kura izžuvusi pa vasaru ievilktu mitrumu. Tādēļ uzturu to normālā iekštelpu temperatūrā un ceru, ka kustība notiek uz āru. Vēl siena nokrāsota ar īpašu silikona fasādes krāsu kurai ir mikroporas. Lietus laikā perfekti viss noskalojas, aļges neaug. Māju var mazgāt ar karčeri. Ceru ka nedaudz aiztur arī āra mitrumu virzienā uz iekšu un bloks ir sausāks.
Derētu veikt mērījumus uz mitrumu dažādiem materiāliem pie vienādiem apstākļeim, tad būtu skaidrāks, jo katrs ražotājs jau savu materiālu slavēs un gribēs tev pārdot da jebko.
Lai veicas! :))
Tiešām kondensātam jāizkrīt sakrītot viarākiem faktoriem. Temperatūrai un mitrumam gaisā. Bloku ražotāji jau apgalvo, ka šīs līknes nekrustojas. Nezinu vai tā ir, bet man rādītāji uzlabojas. Es arī neievelku ar apkures sezonas uzsākšanu. Tieši rudeņos baigais mirums gaisā. Negribas, lai siena, kura izžuvusi pa vasaru ievilktu mitrumu. Tādēļ uzturu to normālā iekštelpu temperatūrā un ceru, ka kustība notiek uz āru. Vēl siena nokrāsota ar īpašu silikona fasādes krāsu kurai ir mikroporas. Lietus laikā perfekti viss noskalojas, aļges neaug. Māju var mazgāt ar karčeri. Ceru ka nedaudz aiztur arī āra mitrumu virzienā uz iekšu un bloks ir sausāks.
Derētu veikt mērījumus uz mitrumu dažādiem materiāliem pie vienādiem apstākļeim, tad būtu skaidrāks, jo katrs ražotājs jau savu materiālu slavēs un gribēs tev pārdot da jebko.
Lai veicas! :))
Autors:
maris.builds.house
(85.10.211.---)
Datums: 19/02/2016 17:52
Vēl gribēju pateikt, ka iesākumā strādāju ar H+H blokiem, man baigi patika, ļoti precīzi. Vēlāk vajadzēja piebūvēt un bloku 25 cm augstumā. Mēģināju ar Bexo- block, kas to piedāvā. Lai arī gribējās atbalstīt vietējos, tomēr bloka izmērs nebija tik precīzs ka H+H. Un arī drupa vairāk. kad atplēsu pakas bija pabojāti. Nācās likt biezāku līmes kārtu. Iespējams aerokam bloks precīzāks, bet nebija rokturu. Ļoti ērti ar rokturiem, gaiss arī vairāk paliek sienā.
Autors:
Jankouzs
(85.10.211.---)
Datums: 19/02/2016 19:35
Man atkal jautājums, par dekoratīvo apmetumu! Kādu labāk ieteiktu? Gāzbetona māja siltināta ar 150mm putoplastu! Pašlaik ir 2 piedāvājumi!
1) sausais minerāl apmetums 2mm , kuru nokrāsot ar silikāt krāsu 2 kārtās! ( baumits)
2) gatavais apmetums uz silikon bāzes, uzvelk un gatavs! ( Vēbers)
Cenas starpība materiāliem nav īpaši liela, gatavais silikona variants par pārsimts eur dārgāks,es it kā vairāk sliecos uz silikonu,kādas jūsu domas?
Vēl jautājums,ko sakat par laika apstākļiem? Nākamnedēļ sola labāku laiku, vai būtu prāta darbs veikt šādus darbus! it kā sola pa dienu plusos un pa nakti līdz -1C
1) sausais minerāl apmetums 2mm , kuru nokrāsot ar silikāt krāsu 2 kārtās! ( baumits)
2) gatavais apmetums uz silikon bāzes, uzvelk un gatavs! ( Vēbers)
Cenas starpība materiāliem nav īpaši liela, gatavais silikona variants par pārsimts eur dārgāks,es it kā vairāk sliecos uz silikonu,kādas jūsu domas?
Vēl jautājums,ko sakat par laika apstākļiem? Nākamnedēļ sola labāku laiku, vai būtu prāta darbs veikt šādus darbus! it kā sola pa dienu plusos un pa nakti līdz -1C
Autors:
maris.builds.house
(85.10.211.---)
Datums: 19/02/2016 21:25
Neieteiktu darīt neko ja ir mīnusi vai baigais karstums un saule vasarā. Labākais laiks šim darbam ir pavasaris, kad ir sausa apmākusies nedēļa un nav vēl karsts. Nedrīks salīt, sasalt, pārkarsēt saulē.
Ar minerālo apmetumu būtu daudz vairāk darba, ar silikona mazāk. Abiem nepieciešama pieredze. Kad būsi apmetis māju vai vismaz 1/2, sapratīsi ap ko lieta grozās( cik ilgi jārīvē, kā apmest visu plakni vienā piegājienā, kur līmēt saldalošo lentu, ja nevari apgūt plakni, jo pārtraukt nedrīkst.)
Minerālam apmetumam papildus visām gruntēšanām nepieciešams vēl viena gruntēšana pirms krāsas un tad 2X krāsot. Tas pats ar silikona krāsu, tikai man liekas ka silikona sveļu krāsa ir forša fīča.
Ja pirms silikona apmetuma nav labi nogruntēts, vai ir pamatīgas temperatūras starpības māja paliks pleķaina. Nu protams var krāsot pa virsu ar silikona krāsu. Tikai tvaika caurlaidība ar katru reizi samazīnās.
Sacrets piedāvā šādu sistēmu:
- gāzbetosns, grunts, (siets, kurš ķīmisiki noturīgs- paredzēts fasādēm) līmēts ar BAK, grunts pirms apmetuma, minerālais apmetums, grunts pirms krāsas, krāsa 2x. Jātcerās ka apmetumam jābūt pilnībā izžuvušam. (3 ned. kā pabeigsts apmetums)
Ar silkona apmetumu ietaupas 2x krāsošana un 1X gruntēšana pirms krāsas.
Māju krāsoju ar silikona krāsu 2X ir ok. Bet vairāk darba. Redzēju pirms 7 gadiem krāsotu māju ar cerisit silikona krāsu. Vasarā nomazgāja ar ūdeni un ir kā jauna.
Cokolu apmetu ar silikona apmetumu. Nemaz nav grūti. Tikai jāpiešaujās izrīvēt. Toties laiks ekonomējas.
Ar minerālo apmetumu būtu daudz vairāk darba, ar silikona mazāk. Abiem nepieciešama pieredze. Kad būsi apmetis māju vai vismaz 1/2, sapratīsi ap ko lieta grozās( cik ilgi jārīvē, kā apmest visu plakni vienā piegājienā, kur līmēt saldalošo lentu, ja nevari apgūt plakni, jo pārtraukt nedrīkst.)
Minerālam apmetumam papildus visām gruntēšanām nepieciešams vēl viena gruntēšana pirms krāsas un tad 2X krāsot. Tas pats ar silikona krāsu, tikai man liekas ka silikona sveļu krāsa ir forša fīča.
Ja pirms silikona apmetuma nav labi nogruntēts, vai ir pamatīgas temperatūras starpības māja paliks pleķaina. Nu protams var krāsot pa virsu ar silikona krāsu. Tikai tvaika caurlaidība ar katru reizi samazīnās.
Sacrets piedāvā šādu sistēmu:
- gāzbetosns, grunts, (siets, kurš ķīmisiki noturīgs- paredzēts fasādēm) līmēts ar BAK, grunts pirms apmetuma, minerālais apmetums, grunts pirms krāsas, krāsa 2x. Jātcerās ka apmetumam jābūt pilnībā izžuvušam. (3 ned. kā pabeigsts apmetums)
Ar silkona apmetumu ietaupas 2x krāsošana un 1X gruntēšana pirms krāsas.
Māju krāsoju ar silikona krāsu 2X ir ok. Bet vairāk darba. Redzēju pirms 7 gadiem krāsotu māju ar cerisit silikona krāsu. Vasarā nomazgāja ar ūdeni un ir kā jauna.
Cokolu apmetu ar silikona apmetumu. Nemaz nav grūti. Tikai jāpiešaujās izrīvēt. Toties laiks ekonomējas.
Autors:
binary
(85.10.211.---)
Datums: 22/02/2016 09:03
> Tiešām pēdējās ziemas ir siltākas. Bet es
> skatījos patēriņu, kad ārā bija - 10 un -15
> grādu un salīdzināju ar iepriekšējiem gadiem.
> Tas bija mazāks. Pieņemu, ka bloks izžuva.
Nu bloks droši vien izžuva, to arī ražotāji mēdz teikt, ka ar to jārēķinās. Bet ar "ārā bija -10 un -15", manuprāt, nepietiek. Man gan nav ne akadēmiskas, ne kādas citas izglītības šajā sfērā, bet tīri intuitīvi šķiet, ka kaut kādu lomu apkures "nepieciešamajā daudzumā" spēlē arī mājas kopējā siltuminerce, Saule (šoziem pat "aukstajās dienās" saulainās dienās bija patīkami silts, lai arī termometra stabiņš neiepriecināja), Zemes siltums (šaubos, ka šoziem Zeme izsala tik pat dziļi kā citas ziemas) u.c.
> Tiešām pēdējās ziemas ir siltākas. Bet es
> skatījos patēriņu, kad ārā bija - 10 un -15
> grādu un salīdzināju ar iepriekšējiem gadiem.
> Tas bija mazāks. Pieņemu, ka bloks izžuva.
Nu bloks droši vien izžuva, to arī ražotāji mēdz teikt, ka ar to jārēķinās. Bet ar "ārā bija -10 un -15", manuprāt, nepietiek. Man gan nav ne akadēmiskas, ne kādas citas izglītības šajā sfērā, bet tīri intuitīvi šķiet, ka kaut kādu lomu apkures "nepieciešamajā daudzumā" spēlē arī mājas kopējā siltuminerce, Saule (šoziem pat "aukstajās dienās" saulainās dienās bija patīkami silts, lai arī termometra stabiņš neiepriecināja), Zemes siltums (šaubos, ka šoziem Zeme izsala tik pat dziļi kā citas ziemas) u.c.
Autors:
Rx
(85.10.211.---)
Datums: 22/02/2016 10:27
Ir jāsaprot divas svarīgas lietas: Ekonomiskums kurinot un dzīves apstākļu komforts. Kurināšana ir naudas daudzuma lieta. Komforts- jau cita. Kā piemēram, vasarā, karstā laikā. Ja sienas labi akumulējušas esošo temperatūru, tad temperatūras izmaiņas būs lēnas. Iekšā patīkami vēsi. Tāpat ziemā, sasildītas sienas ļauj vēdināt telpas bez lielām temperatūras izmaiņām.
Pašreizējā: 2 no 2