UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Privātmāju būvniecība :  Building.Lv Forums

grīdas izbūve vasaras mājiņai
Autors: janiskar (85.10.211.---)
Datums: 10/03/2016 00:34

Kā jau iepriekš rakstīju plānoju būvēt vasaras mājiņu.

mājiņa būs uz stabveida pamatiem un nevis uz zemes bet 30 cm pacelta virs zemes.
jautaajums vai starp griidas laagaam likt putoplastu buus ok, vai varbuut kaadu citu variantu varat ieteikt?

Mana doma ir shaada:
ir griidas laagas pie kuraam 100mm no augshas es piestiprinu liistes ( teiksim 40mm) un uz shiim liisteem lieku (uzāķeju) putoplasta siltinaajumu 100mm
tatad putoplasts augšpusē ir vienaa līmenī ar lāgām un tur nav gaisa spraugu
virsū lieku OSB3 - 18mm
lidz ar to iegūstot sev arii liidzenu virsmu uz kā strādāt. ( samontēt sienas)
un peec tam kad sienas ir satasiitas jumts uzlikts tad lieku griidas deeljus (28мм) pa virsu

Kādi Jūsu komentāri/ieteikumi par šādu risinājumu?

Re: grīdas izbūve vasaras mājiņai
Autors: Vilnis_Radio (85.10.211.---)
Datums: 10/03/2016 10:48

Jāpaskata kā karkasa māju ražotāji dara. Man šķiet, ka putuplastu kaut kā neizmanto šai lietai.

Iesaku padomāt arī vēl vienu jautājumu - grauzēji un skudras. Putuplastu peles ēd sporta pēc ja tiek klāt un klāt viņas var tikt var teikt jebkam. Tas pats ar vati, tikai tur viņas taisa migas. Skudras arī var apsēst tādas vietas. Cik esmu novērojis, tad jo vairāk mitruma, jo ellīgāk viņas dzīvo, bet nesmādē arī relatīvi sausu vidi. Pie kam viņas ne tikai sačakarē vati, bet viņas reāli saalo arī koku kas pie tās vates pieguļ. Pēdējos gados mazās melnās skudras vismaz manā saimniecībā ir visur - apkarot varētu būt grūti.

Datums: 10/03/2016 11:04

Ja es taisītu vasaras būdiņu, tad iespējams grīdā es neliktu pildījumu, bet drīzāk apdomātu versiju ar dēļu klāju, uz tā varētu kokšķiedras plāksni nu ne vairāk par 5cm, bet drīzāk ap 2.5 kaut ko un pa virsu tad jau likt jebko pēc izvēles - laminātu, linoleju nu jebko no plānajiem segumiem. Kokšķiedra ir laba ar to, ka viņu var blīvi iestrādāt ar spundēm, tā ka vējš nekur nesvilpos. Iespējams tāda spundētā kokšķiedra finālā ir labāka par 15 cm šķirbainu vati vai putiku. Caur grīdu jau nenotiek tie lielākie zudumi un ja vēl tā ir vasaras būdiņa.
Vēl šīm stabiņu ēkām ir svarīgi, lai apakšā nekur zeme nepielien klāt. Ja tur atstāta vienkārši augsne, tad laika gaitā tā zeme var skarties klāt konstrukcijām un tad pūst nost ātri vien.

Autors: robots (85.10.211.---)
Datums: 10/03/2016 12:29

Man līdzīga situācija: stabveida pamati un koka karkasa bungalo. No grauzējiem aizsargājos visā grīdas siju apakšā piemontējot tā saucamo r(j)abicas sietu ar pašu mazāko pieejamo 'aci'.

Sijām apakšā pieskrūvēju collīgos dēļu atgriezumus, tad uz tiem ir iepriekš minētais siets, tad vēja plēve, tad OSB 12mm, tad vate 150mm, tad OSB 22mm, tvaika plēve, collīgie dēļi un uz tiem grīdas dēļi.

Autors: janisKar (85.10.211.---)
Datums: 10/03/2016 14:19

Robots, cik liela taa acs ir?
Varbūt vari uzzīmēt to pīrāgu kā tev sanācis?

Autors: robots (85.10.211.---)
Datums: 10/03/2016 14:57

sietu pirku pie šitiem džekiem, kuri reizēm arī forumā reklamējas [www.skards.lv]

Grīdas sija, kurai no apakšas pieskrūvēts collīgs dēlis. Izveidojas plaukts, skatīt piemēru (nav mans) ar bildēm: [gimenesmaja.blogspot.com]

Pie šī plaukta pieskrūvē sietu, tad es uzklāju vēja plēvi, tad pieskrūvēju OSB 12mm, tad krāmēju virsū vati, tad pa virsu lāgām OSB 22mm, tad tvaika izolācija, tad latojums ar collīgajiem dēļiem un tad grīdas dēļus pāri. Runā, ka var nelikt latojumu, bet tad skrūvējot dēļus ir jātrāpa ar skrūvi grīdas lāgās.

Ceru , ka palīdzēju.

Autors: Praktiķis (85.10.211.---)
Datums: 10/03/2016 21:55

Tādām nelielām koka vasaras (un ne tikai vasaras) mājiņām es taisītu savādāk. Izgāz grants kravu,izlīdzini,noblietē,lai būve uzkalniņā-sakrāmē virsū 100mm putuplastu un virsū collīgo dēļu režģis ar 3cm spraugām. Cokolam riņķī fiksējošais dēlis,lai putuplasts neaizbēg un visam cokolam apkārt skārda nosedzošā apdare. Nosiltināta un nestspējīga plātne. Vienā stāvā virsū būvē da jeb ko. Var veidot pamatni ar nosacītām lāgām. Lāgu vietās plānāks putuplasts.Tad var dēļus vienā kārtā un virsū piem. OSB.

Autors: janiskar (85.10.211.---)
Datums: 11/03/2016 00:39

Praktiķi, diemžēl šis variants nederēs... jo majiņa ir tā teikt bungalo tipa nesaskaras ar zemi..

Robots, paldies tagad skaidrs kā tev tur ir sabūvēts un cik redzu ka ne tikai tev..

Vilnis_Radio, pukjiku nee tad ko saki ja to grīdu arī njem un aizpūš ar ekovati?

Datums: 11/03/2016 09:14

Man kaut kā šķiet, ka vasaras mājai tik ļoti censties grīdā ievērojamu izolāciju iegūt nav pārāk racionāli. Ja paskatās uz sezonas ēkām, tad ar vati tur tā pārāk neaizraujas - piemēram frēzbaļķu gatavās vasaras ēkās grīdai parasti ir spundēts dēlis un vairāk nekā nav. Tādā mājiņā vēl var normāli pavadīt brīvdienas vēlos rudeņos ar krāsniņu. Principā visas vates savā ziņā prasa kaut kādu paaugstinātu uzmanību un visas nemīl jebkādu mitrumu.
Nu paņemam piemēram vasaru - tev ir pacelta ēka no zemes. Karstā vasarā parasti vajag lai iekštelpās ir vēsāks. Vēsumu nodrošina siltuminerce - piemēram masīva grīda, sienas. Karkasa būvei sienām inerce ir minimāla, paceltai grīdai ar vati vai bez, arī inerce nebūs. Reāli tātad nebūs kaut kāda vēsumiņa efekta. Vēsākā laikā arī vajadzēs kaut ko mazliet piekurināt. Sanāk, ka tā vate sezonā neko būtisku nedod, viņa sāk strādāt tikai vēsajā sezonā.
Es neesmu tāds eksperts par ekovati grīdā, bet man šķiet, ka galvenā problēma ir tajā, ka tev tā vate tur būtu jāiepūš ar spiedienu, lai viņa nenosēstos un cieši piegultu grīdas klājam - tad viņa strādās. Savukārt, ja vati vienkārši ieber kā pārsegumā, tad viņa nosēžas un starp vati un grīdu veidojas šķirkārta kurā gaiss kustēsies (nu nepārāk intensīvi, bet tik un tā) un tā vate faktiski vairs nestrādā. Man šķiet, ka tev vajadzētu racionāli nodefinēt - vai nu vasaras vai ziemas ēka. :) Vasaras ēkai arī 15cm ārsienām ar vati ir izšķērdība, bet savukārt mazliet, mazliet par maz priekš īstas ziemas mājas. :)
Varbūt ir vērts pa diagonāli pabraukt ražotāju mājaslapas un paskatīties sezonas mājiņu konstrukcijas?

Datums: 11/03/2016 12:40

Nu 15cm vate tika izvēlēta jo ņemot vērā mūsu klimatiskos apstākļus kad vasara ir sarāvusies līdz 1 mēnesim pārējā laikā plānās sieniņas visu uzsildīto gaisu droši laidīs atmosfērā.
Un ja es to mājiņu uztasiu ar šīm 15 cm tad mainoties apstākļiem vienmēr pastāv iespēja viņu vēl no ārpuses nosiltināt papildus un imantot arī vēliem rudeņiem un ziemai.
Bet pie grīdas tikt klāt jau būs stipri sarežģītāk...
Tapēc arī domāju kā viņu nedārgi bet tomēruzgtaisīt siltu.

Datums: 15/03/2016 16:24

Nu tā..biju izstādē.. un secināju ka katrs velk sedziņu uz savu pusi.. :)

Visvairāk man mani fascinēja tie kas teica aptuveni šādus vārdus " ja tev kāds saka ka vajag tā tad neklausies tās ir pilnīgas muļķības... tev vajag šito ko es tirgoju" :)
No tādiem man vienkārši gribas mukt prom..

Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **     **  **  **  **  **     **  **   **   **    ** 
 **     **  **  **  **  **     **  **  **    **       
 *********  **  **  **  **     **  *****     **       
 **     **  **  **  **  **     **  **  **    **       
 **     **  **  **  **  **     **  **   **   **    ** 

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.

Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727