UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Privātmāju būvniecība :  Building.Lv Forums

Energoefektīvi logi
Autors: audi-xtr (85.10.211.---)
Datums: 09/04/2016 20:45

Sveiki visiem, tie kuri vēlas padalīties pieredzē, ir doma šogad savai mājai nomainīt logus, un sāku pārdomāt kādus tad īsti likt, un ievācu info. Sāku ar to vai likt koka vai pvc, uz doto brīdi vairāk nosveros uz pvc- var būt kāds mani pārliecinās uz pretējo, tad es sāku padziļināti pētīt pvc un nonācu ka vēlos geneo 8000.

Vai kāds var padalīties pieredzē, kuriem jau šādi logi ir uzstādīti, un cik daudz jūs esat apmierināti ar šiem logiem, un cik apmēram ir cena m2 šādiem logiem. Liels Paldies jau iepriekš, visiem kas vēlas padalīties ar informāciju.

Re: Energoefektīvi logi
Autors: Vilnis_Radio (85.10.211.---)
Datums: 09/04/2016 21:34

PVC nav problēmu nekādu. Es esmu no tiem, kuri koku vērtē zemāk par pvc. Koka mīnuss ir cena un tas, ka koks īpašībās tomēr ir švakāks par plastmasu. Īpaši tas ir izteikti jumta logiem, tur uzskatāmi var redzēt kāpēc plastmasa ir pārāka. Fasādē tā problēmu izpausme ir lēnāka, bet tāpat eksistē.

Es nezinu, kas ir geneo 8000, bet man ir standarta rehau un 3 stikli. Pagaidām neredzu iemeslu kāpēc fasādei man vajadzētu vēl kaut ko energoefektīvāku.

Kaut kad jau būs jauni standarti un šīs dienas 3 stikli būs pagātne, bet tas vienlaicīgi arī attieksies uz visām ēkas konstrukcijām. Tāpēc domāju ir jāpieturas pie vidējā ēkas standarta un nav nepieciešamība atsevišķos elementos pārcensties. Vai arī jābūt kaut kādam mērķim - piemēram sasniegt kaut kādu kopējo energoefektivitāti investējot visos mezglos, bet nu arī tam būtu jāsakņojas kaut kādā aprēķinā.

Autors: audi-xtr (85.10.211.---)
Datums: 09/04/2016 23:21

Geneo ir taisīti no tā paša rehau profila, tikai jau profila kamerās ir iekšā siltinājums, profilos armējums ir no stikla šķiedras, nevis no dzelzs, jo it kā tas veido lielu siltuma zudumu, stikla pakete tā pati 3kāršā.

Pieļauju ka tev ir 4000 modelis, cik tev tie logi izmaksāja m2? Paldies

Autors: bobo (85.10.211.---)
Datums: 10/04/2016 08:46

Man ir tie paši Rehau Geneo , trīs stikli. Silti protams un klusi. Dažreiz no agriem rītiem aizsvīst vai noraso no ārpuses , bet ātri "atkūst" :) Izmaksāja 2200 latos 14 logi ... Bet kvalitāte protams super.

Autors: rbm (85.10.211.---)
Datums: 10/04/2016 23:01

izskatās ka topika autors meklējos bik pārcenties un sajaucis kopā 2 ražotājus :)
Ir REHAU GENEO un ir ALUPLAST 8000 ENERGETO
tie būtu +- līdzvērtīgi energoefektīvi logu profili.

Ja grib tiešām "siltus logus" tad jāpievērš uzmanību stikla paketei - tur jābūt 3 stikliem (abi ārējie selektīvie LowE) ar termix starplikām un vismaz 16mm starpai starp stikliem, tad stikla paketei Ug = 0.5 tikko ir 14mm spruagas tā Ug=0.6

Un ja skaties geneo, tad viens profila nosaukums neko nedod - geneo profilam var uztaisīt vismaz 4 variantus (ar/bez putuplastiem, šaurais/platias profils). protams tas arī būtiski maina cenu.

Te neatkārtošos, bet ja palasīsi [gimenesmaja.wordpress.com] uzzināsi manu pieredzi ar logu meklēšanu, izvēli un uzstādīšanu, arī ekspluatāciju. Uzliku Rehau Geneo PHZ (siltāko no variantiem).

Autors: jtdesign (85.10.211.---)
Datums: 11/04/2016 15:00

Liec dajebkādu, ja vien nav pagalam šķībs un ar šķirbām. Būtiskais, kam bieži (gandrīz vienmēr?) neievērš uzmanību, ir pareiza loga montāža ailā. Bet gala rezultātā vaino logu, ar ko viss ir kārtībā.

Autors: vecais2 (85.10.211.---)
Datums: 11/04/2016 20:39

Tik viena bēda ar pareizu loga montāžu-nav viena pareiza varianta,gandrīz katram būvuzraugam ir savs pareizais variants-vienam putas,citam vate +lentas,vēl kādam puķiks+izpletoša lenta.Citam vajag enkurus,citam caur rāmi caurejošas skrūves,un vēl citam leņķus utt.Un visi apgalvo ,ka viņa variants esot vispareizākais,neatkarīgi no tā,ko rekomendē logu ražotājs.

Autors: rbm (85.10.211.---)
Datums: 11/04/2016 20:52

Tak pieprasiet mezgla montāžas shēmas rasējumu un nebūs diskusiju. Rehau ir mezgli, aluplast ir mezgli, pat mūsu logu ražotājiem ir mezgli, citādi produktu uz to pašu skandināviju neaizsūtīsi.

------------------------------------
Ceļu savu māju - [gimenesmaja.wordpress.com]

Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **     **   **  **   **     **  **    **  **     ** 
 **     **    ****    **     **      **           ** 
 **     **     **     **     **    **             ** 
 **     **     **     **     **    **      **     ** 

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.

Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727