UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Privātmāju būvniecība :  Building.Lv Forums

kokmateriāli
Autors: puuks (85.10.211.---)
Datums: 11/09/2016 14:34

Kur ieteiktu meklēt žāvētu kokmateriālu šķūņa būvei? Gan brusas, gan apdares dēļus, gan statņus. Kur pirkt stiprinājumus -depo vai kur citur?

Re: kokmateriāli
Autors: MartinV (85.10.211.---)
Datums: 13/09/2016 09:22

Puuk, kāpēc šķūnim ir vajadzīgi žāvēti zāģmateriāli?

Re: kokmateriāli
Autors: Vilnis_Radio (85.10.211.---)
Datums: 13/09/2016 10:40

Jā, man arī šķiet, ka šķūnim nevajag pārspīlēt uz kaltēto. Viņš pats smuki izkalst pēc izbūves.

Ar kaltētajiem patiesībā nav tik vienkārši, jo tāda ļoti plaša piedāvājuma nemaz nav. Ir protams vietas, kur var dabūt uz sitiena šādu tādu sortimentu, bet es parasti ja man ko tādu vajag izvēlos gateri, kuram ir sava kalte - veicu pasūtījumu un tad nu apmēram kādi 2 mēneši ir jāpagaida. Kā kurā zāģētavā tas protams, bet nu uz sitiena noteikti nav.

Otrā lieta ar kaltētajiem ir tāda, ka lielākas dimensijas materiāli - brusas, 5x15 utml kaltējot var iesist diezgan nopietnas konstruktīvas plaisas, jo kaltēšana notiek intesīvi. It kā materāls smuks, bet spārei likt mazliet šaubīgi. Pats nesen nopirku 10 gab šitādus 5x15 un 2 nenoriskēju tomēr ielikt, jo nu pa pusi materālu pārāk dziļa plaisa. Dabīgi žūstot šāda problēma nebūtu. Būtu akurātāk laukumā papētījis - nebūtu tās defektīvās ņēmis. Kā statnis varbūt vēl neko, bet spārei vai sijai nevar.

Rezumējot šķūnim iesaku ņemt normālos bez kaltes. :)

Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
  **   **   **     **  **     **  **    **  **       
   ** **    **     **  **     **  **        **       
   ** **    **     **  **     **  **        **       
  **   **   **     **  **     **  **    **  **       

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.

Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727