UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU
Uz zemesgabala videja sprieguma 20kv elektrolinija
Autors:
Terezy
(212.3.192.---)
Datums: 21/03/2021 19:00
Sveiki!
Esam nolūkojuši apbūves zemesgabalu privātmājas būvniecībai, platība pietiekama ap 2000 m2, laba vieta, cena pieņemama, bet pāri zemesgabalam iet pāri 20 kv līnija- vidēja sprieguma ( ne pa vidu, vairāk uz malu) zinām, jā par aizsargjoslu, ka nevar būvēt tieši zem, kokus nevar stādīt, tā kā apdzīvota vieta, tad uz katru pusi 2,5 m aizsargjosla, tas viss ok, mājai vietas pietiek un arī pagalmam. Man vairāk uztrauc šis magnētiskias lauks un tā iespējamā kaitīga ietekme. Pēc oficiālajiem normatīviem it kā viss ok, nepārsniedz oficiāli kaitīgo lielumu, bet tomēr....priholoģiski, nevaru saprast...nu kaut kas tāpat taču tur izstarojas.. Varbūt kādam ir pieredze vai zinašanas? paldies
Esam nolūkojuši apbūves zemesgabalu privātmājas būvniecībai, platība pietiekama ap 2000 m2, laba vieta, cena pieņemama, bet pāri zemesgabalam iet pāri 20 kv līnija- vidēja sprieguma ( ne pa vidu, vairāk uz malu) zinām, jā par aizsargjoslu, ka nevar būvēt tieši zem, kokus nevar stādīt, tā kā apdzīvota vieta, tad uz katru pusi 2,5 m aizsargjosla, tas viss ok, mājai vietas pietiek un arī pagalmam. Man vairāk uztrauc šis magnētiskias lauks un tā iespējamā kaitīga ietekme. Pēc oficiālajiem normatīviem it kā viss ok, nepārsniedz oficiāli kaitīgo lielumu, bet tomēr....priholoģiski, nevaru saprast...nu kaut kas tāpat taču tur izstarojas.. Varbūt kādam ir pieredze vai zinašanas? paldies
Re: Uz zemesgabala videja sprieguma 20kv elektrolinija
Autors:
Aldiss
(95.68.96.---)
Datums: 21/03/2021 22:40
20kV līnija, ja pa zemi iet kabelis tavu dzīvi neietekmē. Rīgas centrā teju zem katra trotuāra tāds kabelis gar mājas pamatiem norakts. Nopietnās un nepatīkamās ir gaisvadu līnijas ar 110kV vai 330kv spriegumu, tur gan lietus vai miglas laikā var sajust nepatīkamu skaņu.
Autors:
agrais
(89.254.148.---)
Datums: 22/03/2021 07:43
Man, netalu no majas iet tāda līnija.Jau ceturto gadu te dzīvoju, nekadu ietekmi nejūtu. Ir divi kaimiņi, vieni jau 60 gadus te dzīvo...Nesūdzas ne par veselību, ne par kādu ietekmi.Otriem vispār gar pasu māju iet , tiem arī nekadu problemu nemana. Tas drīzak tāds mīts...Katra gadījumā, perkot so maju, vairak domaju par aizsargjoslām neka par kadu ietekmi.Vot aizsargjoslas gan var būt zinama problēma....Sakot ar to ka avarijas gadijuma ST būs jabrauc ar šādu vai tadu tehniku pa jūsu īpasuma teritoriju, beidzot ar visiem ierobežojumiem ap liniju..
Autors:
jtdesign
(83.243.94.---)
Datums: 22/03/2021 10:17
Īsais komentārs - dzīve bez grūtībām pārāk vienmuļa liekas?
Man projektējot šādos zemes gabalos arī nekāda prieka nav, tāpat jau pietiek citu objektīvu apstākļu, ar ko rēķināties (ideālu zemes gabalu ir no maz līdz nemaz). Īpaši, kad klientam plāni par miljonu, bet reāli pat 5 kapeikas nevar iegrozīt, taču klientu tas neinteresē.
Ja zemes gabalam ir daudz citu vērtību (vieta, vieta un vieta), kas nav cena, tad, protams, šādu neērtību var pieciest, īpaši, ja tiešām (pārāk) neapgrūtina mājas celtniecību.
Man projektējot šādos zemes gabalos arī nekāda prieka nav, tāpat jau pietiek citu objektīvu apstākļu, ar ko rēķināties (ideālu zemes gabalu ir no maz līdz nemaz). Īpaši, kad klientam plāni par miljonu, bet reāli pat 5 kapeikas nevar iegrozīt, taču klientu tas neinteresē.
Ja zemes gabalam ir daudz citu vērtību (vieta, vieta un vieta), kas nav cena, tad, protams, šādu neērtību var pieciest, īpaši, ja tiešām (pārāk) neapgrūtina mājas celtniecību.
Autors:
deormācijas šuve
(85.203.22.---)
Datums: 22/03/2021 13:24
Ja runājam par fiziku, tad te būs elektromagnetiskā lauka iedarbībai tuvais lauks un tālais lauks.
Jebkuras mainņstrāvas ķēdei ir reaktīvā pretestība(tuvais lauks), ap vadiem rodas elektromagnētisks starojums, kas tur uzglabājas apkārtējā vidē, kapacitāte un induktivitāte, tā ir fizika. To var novērot ar to skaidu eksperimentu uz papīra, veidojas apaļas līnijas ap vadu, kurā plūst elektrība. Bet taisnu vadu gadījumā(nevis tinumu), tur tas efekts ir minimāls un strauji samazinās pieaugot attālumam. Savukart radio viļņi(tālais lauks) darbojas tad, ja vads sak strādāt kā antena, tai ir jābūt, piemēram, 1/2 no viļņa garuma, kas 50 hz gadījumā laikam būs ap 3000 km. Protams, tam visam var būt izņēmumi un nav tik vienkārši, bet no fizikas viedokļa nekāds strarojums, kas kautko ietekmētu, tur nebūs.
Ja runājam par ezotērikām un zemes dvēseli "Gaiju", tad nemācēšu komentēt. Ja cilvēkam tā elektrība tīri psihologiski nepatīk, tad meklējiet citu zemes gabalu. Ja cilvēkam ir nosliece meklēt ezotēriskas parādības un argumentus, tad tā ir nosliece ar kuru jārēķinas. CIlvēki nav īpaši racionāli.
Jebkuras mainņstrāvas ķēdei ir reaktīvā pretestība(tuvais lauks), ap vadiem rodas elektromagnētisks starojums, kas tur uzglabājas apkārtējā vidē, kapacitāte un induktivitāte, tā ir fizika. To var novērot ar to skaidu eksperimentu uz papīra, veidojas apaļas līnijas ap vadu, kurā plūst elektrība. Bet taisnu vadu gadījumā(nevis tinumu), tur tas efekts ir minimāls un strauji samazinās pieaugot attālumam. Savukart radio viļņi(tālais lauks) darbojas tad, ja vads sak strādāt kā antena, tai ir jābūt, piemēram, 1/2 no viļņa garuma, kas 50 hz gadījumā laikam būs ap 3000 km. Protams, tam visam var būt izņēmumi un nav tik vienkārši, bet no fizikas viedokļa nekāds strarojums, kas kautko ietekmētu, tur nebūs.
Ja runājam par ezotērikām un zemes dvēseli "Gaiju", tad nemācēšu komentēt. Ja cilvēkam tā elektrība tīri psihologiski nepatīk, tad meklējiet citu zemes gabalu. Ja cilvēkam ir nosliece meklēt ezotēriskas parādības un argumentus, tad tā ir nosliece ar kuru jārēķinas. CIlvēki nav īpaši racionāli.
Autors:
Terezy
(80.89.74.---)
Datums: 22/03/2021 16:13
Majai vietas pietiek, aizsargjosla no mājas ir dziļāk zemesgabala, projektējot nevajadzētu būt problēmām tieši ar aizsargjoslu. To arhitekts apliecināja. tur jau ir elektrība, gāze, centrālais ūdens kanalizacija...tas ir +, tāpēc so doma buvet tur liekas pievilciga.
Autors:
Terezy
(80.89.74.---)
Datums: 22/03/2021 16:19
Paldies, ja jo dziļāk rokos, jo liekas, ka no 20kv vadiem gaisa nevajadzētu baidīties.
Ka man stāstīja ta pati indukcijas, elektriskā plīts, ledusskapis izstaro pietiekami.
Man laikam tas psiholoģiski galva un izlasot visādus interneta, ne zinātniski pierādīts rakstus....par šādu kaitējumu.
Ka man stāstīja ta pati indukcijas, elektriskā plīts, ledusskapis izstaro pietiekami.
Man laikam tas psiholoģiski galva un izlasot visādus interneta, ne zinātniski pierādīts rakstus....par šādu kaitējumu.
Autors:
U.S.
(212.3.192.---)
Datums: 23/03/2021 00:28
Gaisvadu līnijām, arī 110 un 330kV, neliela zināma ietekme ir tieši zem līnijas un arī tikai tad, ja tur uzturās 24/7. Prinicpā ārpus aizsargjoslas tā ietekme ir praktiski nekāda. Kā jau citi rakstīja- daudzus desmitus reižu lielāka ietekme ir no mājsaimniecības ierīcēm, kam atrodamies pavisam tuvu. Ir AST pētījums un arī velelības ministrijas mājaslapā bija info par šo jautājumu- dzīvošana līniju tuvumā ārpus to aizsargjoslas nekādu novērotu vai potenicālu apdraudējumu cilvēkam nerada, jo elektriskajiem un elektromagnētsikajiem laukiem ietekme dažus metrus no līnijas projekcijas uz zemes ļoti stauji samazinās un nav vērā ņemama. Šo jautājumu agrāk biju nedaudz pastudējis, jo pats būvēju māju 25m no 110kV GVL.
Autors:
Terezy
(77.219.5.---)
Datums: 23/03/2021 10:47
Paldies par viedokļiem un atsaucibu! TIE bija mani putni galva:)