UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU
Privātmāju būvniecība :
Building.Lv Forums
Pašreizējā: 2 no 2
Re: saimniecibas eka/privatmaja
Autors:
Janis1984
(77.219.1.---)
Datums: 20/04/2023 15:05
Zzz rakstīja:
-------------------------------------------------------
> Tada buvnieciba nav racionala
>
> Bet, pamatus vari nesiltinat, sienam
> ekonomiskakais variants ir 1-stavs 30 cm letakie
> bloki, 2-stavs 20 cm siltakie bloki + 10 cm
> siltinajums fasades vate. Vajadzetu ierekinat ari
> vates limes kartu un apmetumu paris cm
Nu es gaju uz domu bauroc ecoterm+ 300mm blokus 1 un 2 stava. Un 2 stavu no aras siltinast ar vati un gan jau ieksu ari( jo no aras plans sist koku apkart nevis apmetumu) Griestus starp 1 un 2 stavu ar vati un pukiku no lejas.
Vienkarsi to 1 stavu nelit ar vati
> Tada buvnieciba nav racionala
>
> Bet, pamatus vari nesiltinat, sienam
> ekonomiskakais variants ir 1-stavs 30 cm letakie
> bloki, 2-stavs 20 cm siltakie bloki + 10 cm
> siltinajums fasades vate. Vajadzetu ierekinat ari
> vates limes kartu un apmetumu paris cm
Nu es gaju uz domu bauroc ecoterm+ 300mm blokus 1 un 2 stava. Un 2 stavu no aras siltinast ar vati un gan jau ieksu ari( jo no aras plans sist koku apkart nevis apmetumu) Griestus starp 1 un 2 stavu ar vati un pukiku no lejas.
Vienkarsi to 1 stavu nelit ar vati
Autors:
pašdarbnieks
(195.13.247.---)
Datums: 20/04/2023 16:28
Man paziņa iegādājās tamlīdzīgu māju būvētu 90tajos par budžeta cenu, kur pirmā stāvā ir milzīga neapkurināta garaža un otrā viņi dzīvo. Māja liela, bet reāli apdzīvo tikai otro stāvu. Vasarās mansardā ir tveicīgi, ziemās auksti un apkures rēķini milzīgi. Nav diez ko apmierināts ar pirkumu ...maigi izsakoties.
Autors:
jtdesign
(83.243.94.---)
Datums: 20/04/2023 17:22
Kaut kā pēc trollēšanas sāk izskatīties. Strādājot ikdienā Rīgā (skaņojot projektus), ticamība, ka autoram ir arhitekts, ir nokritusi līdz nullei. Rasētājs/dizainers varbūt ir, bet sertificēts arhitekts labi zinātu, ko tajā zemes gabalā drīkst un ko nē, pat būvvaldi ar jautājumiem netraucējot. Pie tam, te aprakstītā būvvaldes atbilde izskatās pēc prastas atrakstīšanās neko konkrēti neminot (arhitekts tāpat visu zinās un pareizi saliks pa plauktiņiem). Latvija ir pārbirokratizēta un Rīga ar karogu ir čupas pašā augšā. Pēc pēdēja semināra vispār uzpeldēja doma, ka jāmaina profesiju, jo nupat visām normām atbilstošu projektu vai nu nevar uztaisīt vai arī būvniecība klientam izmaksās reizēs dārgāk, kā būtu vēl pieklājīgi.
Pusnakts fantāzijas ir skaisti, tomēr augstāk minētās "vakara pasaciņas" ir daudz nopietnāka lieta, ar ko nesanāks nerēķināties. Man tās ir ikdiena un ar visu to, es visu nezinu un nenojaušu, kas tur iekšā slēpjas (nav jau skaidrā rindiņā uzrakstīts, bet visu laiku jālēkā no 14.lappuses uz sešdesmit pirmo, tad astoņdesmito, tad atpakaļ uz 14., un reizē jāskata vismaz 3 dažādus dokumentus/normatīvus).
Pusnakts fantāzijas ir skaisti, tomēr augstāk minētās "vakara pasaciņas" ir daudz nopietnāka lieta, ar ko nesanāks nerēķināties. Man tās ir ikdiena un ar visu to, es visu nezinu un nenojaušu, kas tur iekšā slēpjas (nav jau skaidrā rindiņā uzrakstīts, bet visu laiku jālēkā no 14.lappuses uz sešdesmit pirmo, tad astoņdesmito, tad atpakaļ uz 14., un reizē jāskata vismaz 3 dažādus dokumentus/normatīvus).
Autors:
Minhauzens2
(212.3.213.---)
Datums: 20/04/2023 18:12
Ja zem normālas mājas grīdas iz smiltis ar 4 līdz 6 grādu temperatūru, kad ārā ir mīnus 30, tad tavā gadījumā siltini otro stāvu vai nē, mīnus 30 būs zem grīdas un siena strādās kā aukstuma tilts no 1. uz 2. stāvu.
Autors:
Janis1984
(90.139.61.---)
Datums: 20/04/2023 18:29
Minhauzens2 rakstīja:
> Ja zem normālas mājas grīdas iz smiltis ar 4 līdz
> 6 grādu temperatūru, kad ārā ir mīnus 30, tad tavā
> gadījumā siltini otro stāvu vai nē, mīnus 30 būs
> zem grīdas un siena strādās kā aukstuma tilts no
> 1. uz 2. stāvu.
Paldies. Vismaz kads atbild pa temu nevis sazverestibas teorijas mekle.
Un nav nekas izdomats tehnalogiski lai es to aukstumu no sienas dabunu nost lai tas neiet uz augsu uz 2 stavu?
Ka tev liekas vai ja es nosiltinu paamatus un pirmo stavu ar to pietiktu vai gribot vai ne man vajag ari to pirmo stavu sildit lai aukstums pa sienam neiet uz augsu?
> Ja zem normālas mājas grīdas iz smiltis ar 4 līdz
> 6 grādu temperatūru, kad ārā ir mīnus 30, tad tavā
> gadījumā siltini otro stāvu vai nē, mīnus 30 būs
> zem grīdas un siena strādās kā aukstuma tilts no
> 1. uz 2. stāvu.
Paldies. Vismaz kads atbild pa temu nevis sazverestibas teorijas mekle.
Un nav nekas izdomats tehnalogiski lai es to aukstumu no sienas dabunu nost lai tas neiet uz augsu uz 2 stavu?
Ka tev liekas vai ja es nosiltinu paamatus un pirmo stavu ar to pietiktu vai gribot vai ne man vajag ari to pirmo stavu sildit lai aukstums pa sienam neiet uz augsu?
Autors:
Aldiss
(87.246.149.---)
Datums: 20/04/2023 19:42
Varētu padomāt, ka vates uzlikšana pirmā stāva sienas perimetram ir tās lielākās izmaksas, lai par tām ceptos. Uz kopējā fona 1-2% .
Autors:
agrais
(89.254.148.---)
Datums: 20/04/2023 20:46
Minhauzens gan laiž...Vairak paklausies tadus padomdevejus. Pasam galva nemaz nav uz pleciem? Pamekle pa neta dzīlem, tur visu vari atrast. Ka taisies to maju buvet, ja elementaras lietas ir nezinamas?
Autors:
Jozhix
(80.89.74.---)
Datums: 20/04/2023 21:57
Man arii liekas, ka taa siltinaashana uz kopeejaa fona sastaada nieciigas izmaksas. Protams, ka jaasiltina.
Autors:
janis1984
(90.139.61.---)
Datums: 21/04/2023 04:07
nu tur jau tas jautajums vai vispar to ir verts darit, ja te cilveki saka ka aukstums tapat pa sienam naks uz augsu, tad kada baiga jega no ta, jo 1 stavu tapat nepalnoju kurinat.
Autors:
Ivara Godmaņa vārdabrālis
(80.89.79.---)
Datums: 21/04/2023 07:10
Nu tu esi spītīgs ā..s? Te kaut kur forumā mētājas domas par to, ka tavu sapņu garāžu noteikti jāvēdina – tas ir lai tavi dārgie dzelži nesapūst. Manam nelaiķa tēvam bija tāda pati ķibele – garāžā, bedrē pārāk maza caurvēdināšana un zemes siltums nodrošināja mašīnas dibena pūšanu (rūsēšanu).. Tad kāda joda pēc tev vajadzīgs tas ne-apkurināmais pirmais stāvs? Un vēl – pie mašīnu remontdarbiem taču vieglāk darboties, kad to paceļ vai arī tu uzbrauc uz estakādes – tātad telpu augstumam jābūt...2,4m vai 3,4m. Un ja tev viss jāvēdina, tad par kādu siltuma ekonomiju tu te pamatos spried?
Autors:
Aldiss
(87.246.149.---)
Datums: 21/04/2023 07:55
Mani pieci centi par dzīvošanu otrajā stāvā- kamēr vēl projektēsi, saskaņosi un celsi, paies gadi, jaunāks nepaliksi, vēl daži gadi un skat, sieva nezinās kā ratiņkrēslu uz otro stāvu dabūt.
Autors:
janis1984
(90.139.61.---)
Datums: 22/04/2023 01:35
nu izsteniba pirmais stavs 1/3 bus apmeram 4,5m augsts jo taja dala bus ari 3m varti lai var ar businu iebraukt. un 2/3 no pirma stava bus 2.5m pirma dala ( kur staves virpas un frezes) un otrais ka mansardins bus 2m ( vairak lai ir vietas kur uzglabat.
nu sanak ta ka es ziemas perioda neeju garaza ieksa jo visu ziemu esmu darba rezima, jo stradaju parasti no novembra lidz martam un kad darbi beidzas tad jau ir siltais periods. lidz ar to ari neredzu jegu sildit to garazu jo tapatas pa vinu nenemos, man neapsildita garazas ir jau 10 gadus bijis un nekas ne instrumentiem ne kam parejam nenotiek, ari retro masina stavot taja sudigaka nepaliek.
nu sanak ta ka es ziemas perioda neeju garaza ieksa jo visu ziemu esmu darba rezima, jo stradaju parasti no novembra lidz martam un kad darbi beidzas tad jau ir siltais periods. lidz ar to ari neredzu jegu sildit to garazu jo tapatas pa vinu nenemos, man neapsildita garazas ir jau 10 gadus bijis un nekas ne instrumentiem ne kam parejam nenotiek, ari retro masina stavot taja sudigaka nepaliek.
Autors:
Ivara Godmaņa vārdabrālis
(80.89.78.---)
Datums: 22/04/2023 08:21
Nu lūk, var ja grib. Tātad divstāvu ēka, kura pārdalīta ar nesošo sienu pa vidu. Ziemeļu pusē atradīsies garāža ~4,5m augsta un virs tās - čulančiks ~1,5m austs – mašīnas rezerves daļu glabāšanai nākamajām paaudzēm. Tikmēr dienvidu daļa ar normālu siltu darbnīcu – virpas, frēzes, stelles un apkures telpa + ateja līdz ar kāpnēm uz otro dzīvojamo daļu – virtuve, guļamistaba (s), tualete? Arī satilps tajos 6..7m augstuma metros. Tātad tev jāsiltina tikai viena mājas puse - ieskaitot VIDĒJO nesošo sienu. Un viss zem viena jumta. Nu ziemeļu puse – ar dēļiem apšuts koka karkass.
Autors:
Zzz
(87.110.109.---)
Datums: 23/04/2023 18:50
Vispar kaut kads prasts amatnieka saskruvets lifts nav kosmiska cena
Aldiss rakstīja:
> Mani pieci centi par dzīvošanu otrajā stāvā- kamēr
> vēl projektēsi, saskaņosi un celsi, paies gadi,
> jaunāks nepaliksi, vēl daži gadi un skat, sieva
> nezinās kā ratiņkrēslu uz otro stāvu dabūt.
Aldiss rakstīja:
> Mani pieci centi par dzīvošanu otrajā stāvā- kamēr
> vēl projektēsi, saskaņosi un celsi, paies gadi,
> jaunāks nepaliksi, vēl daži gadi un skat, sieva
> nezinās kā ratiņkrēslu uz otro stāvu dabūt.
Pašreizējā: 2 no 2